- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi eceteacher
-
bir yanım mantıklı düşün diyor ama bir yanımda seviyosun nolucak biraz dişini sık diyor sizin gibi :) ama genel olarak mantığımla hareket ediyorum çünkü risk alabilen bir yapım da yokkesinlikle,
bir de sinava calismak icin istifa etmissiniz, dugun mugun islerine dalarsaniz o konuda da planladiginizi yapamazsiniz.
sahsen ben olsam kit kanaat evlenirdim ama ben sizin es adayiniz gibi biraz fazla -iki gonul bir olunca samanlik seyran olur- culardanim
bir yanım mantıklı düşün diyor ama bir yanımda seviyosun nolucak biraz dişini sık diyor sizin gibi :) ama genel olarak mantığımla hareket ediyorum çünkü risk alabilen bir yapım da yok
Ama sizin evlendiğiniz sene ortalık dutluktu çeyizler bile ucuzdu herşey bedavan biraz pahalıydı.. ben 2020 evlendim ben bile tam köşeden dönmüşüm diyorum yoksa şuan mümkün değildi heralde evlenmekValla çok zor ne diyeyim. Şu devirde ben muhtemelen evlenemezdimMaaşların üçte ikisini kredilere verdik biz 2 sene. Ama o zaman hayat bu kadar pahalı değildi, zar zor da olsa geçiniyorduk. Hatta artırıp dışarı yemeğe bile gidiyorduk. Şimdi borç harç yok, gidemiyoruz.
benim için bayağı ütopik o zaman evlenmekAma sizin evlendiğiniz sene ortalık dutluktu çeyizler bile ucuzdu herşey bedavan biraz pahalıydı.. ben 2020 evlendim ben bile tam köşeden dönmüşüm diyorum yoksa şuan mümkün değildi heralde evlenmek
Biz de o şekilde oluyor ,çalışmaya başlar başlamaz çamaşır,bulaşık mak,süpürgemi falan alıp ödedim ben…nerdeyse bi 5-6 yıl sonra evlendim yani ortada aday falan yoktu ama nasılsa alınacak diye annem borca soktu beni..iyki de yapmış çünkü ev kurmak kolay değil eksik bitmiyoreşyaları para biriktirdikçe önceden alma durumu nasıl olur, en azından beyaz eşya gibi. zaten kiralık eve geçecekmiş. yine beklemiş olacaksınız ama fiyatlar ilerde daha çok artarsa diye
çok iyi yapmışsınız, işi bıraktığım için zor olur ama mutfak için ufak şeyler almakla başlayabilirim belki ben deBiz de o şekilde oluyor ,çalışmaya başlar başlamaz çamaşır,bulaşık mak,süpürgemi falan alıp ödedim ben…nerdeyse bi 5-6 yıl sonra evlendim yani ortada aday falan yoktu ama nasılsa alınacak diye annem borca soktu beni..iyki de yapmış çünkü ev kurmak kolay değil eksik bitmiyor
Biz de o şekilde evlendik..2,5 yıl çıktık,bu süre zarfında onun oturduğu eve alınacakları aldık,ödedik..bi taraftan eksik tamamladık,bi taraftan birikim yaptık..evlendiğimde yaşım 30 olmuştu. Ama yaşa hiç takılmadım ben sıkıntısız,istediğimiz gibi evlenebildik..bu iyi bir fikir. Biz de evlenmeden önce hatta ortada evlilik fikri bile yokken eşimin bekar evine birlikte seçip almıştık eşyaları. O süreçte onlar ödendi bitti, biz evlenmeye karar verdik e bunlar ne güne duruyor zaten birlikte seçtik deyip yeni evde kullanmaya karar verdik. Hala kullanıyorum işte.
Beyaz eşya uçmuş durumda . Orta halli bir beyaz eşyayı 15 K dan aşağı bulmak çok çok zor.20bine tüm evi kuramazsiniz dugunu filan geçtim onlar hiç olmaz zaten. Suanki fiyatlarin hepsine hakim degilim ama baya pahali artik herşey. Eger siz calismazsaniz 5-6 binle hem ev esyasi borclari hem kira hem gecim olmaz cok zorda kalabilirsiniz.
Eş adayinizin durumu çok iyi olsaydi evlenin sinava calisirsiniz derdim ama maddi olarak bu kadar sıkışırken evde oturup sinava kafa veremeyebilirsiniz.
teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için :) beklemek en doğrusuÇalışıyorum ve evlilik hazırlığındayım. Herşeyin ne kadar pahalı olduğunu görmek gerçekten çok stresli. Sevgilimle 6k kazanıyoruz. Şimdiye dek 4 yıl boyunca çeyiz aldım mutfak eşyası, nevresim vs. Sanıyorum bi 15 bin kadar harcadım. Şuan yapmaya kalksam hepsini 30 bine ancak halledebilirim sanırım.
Sevgilimin giderlerini ailesi karşılıyor. Onun maaşı ile olabilecek şeyler değil maalesef. Kendi payıma düşen takılarla birlikte 100k yı buluyor. Çok üzücü gerçekten. Düşünüp düşünüp stres oluyorum. Ve benim bir miktar birikimim var.
Kiralar vs büyük şehirlerde çok pahalı . Eski işinizi KPSS için bırakmak evliliği tıkamış. Hiç değilse belli bir miktar maaşınız olurdu.
Evlilik denilen şey bi nikaha bakıyor. Çok minimalist, geleneklerden uzak nikah yapsanız dahi tek maaşla çok çok zor. Sizin de çalışmanız gerekiyor.
Ben bu süreçleri yaşayan biri olarak bu şartlarda evlenmenizi tavsiye etmem. Ama erteliyorsanız da yapıcı hamlelerde bulunmak lazım. Para biriktirmek gibi . Çünkü Türkiye gerçeği hiç bir şeyin fiyatı düşmüyor, gelirle orantılı şekilde artmıyor.
İlla adı konsun diyorsanız da nişan yapıp 2 sene bu süreci uzatın ama bu çok sancılı olur.
öyle maalesefBeyaz eşya uçmuş durumda . Orta halli bir beyaz eşyayı 15 K dan aşağı bulmak çok çok zor.
Onu diyorum işte ben de. O dönem borç ödesek de bi şekilde yaşayabiliyorduk. Şimdi borç ödemesek bile yaşayamıyoruz.Ama sizin evlendiğiniz sene ortalık dutluktu çeyizler bile ucuzdu herşey bedavan biraz pahalıydı.. ben 2020 evlendim ben bile tam köşeden dönmüşüm diyorum yoksa şuan mümkün değildi heralde evlenmek
offf öleyim benOnu diyorum işte ben de. O dönem borç ödesek de bi şekilde yaşayabiliyorduk. Şimdi borç ödemesek bile ya
Ya ben sok oluyorum size.. buraya yazmazsaniz gidip evlenecek miydiniz 27 yaşına girdim diye.. Senin işin yok onun aylığı asgari ücret neredeyse aile desteği yok,gelir yok,ev , araba, birikim yok... Yok da yok. Ee bence sevgiliniz kadar sizde toz pembesiniz. 1 yıllık birliktelikte hemen evlenmek de ne bileyim. Yaşınız genç,hedefiniz var,ilişkiniz yeni sayilir evlilik bu kadar matah birşey değil... Atanin para biriktirin eğer hala her koşulda beraberseniz evlenirsinizonun işi benim yanıma gelmeye imkan veriyor, o konuda bir problem yok çok şükür ama en mantıklısı cidden 1 yıl kadar daha beklemek
20 bin birikim, her şeyiyle 2. el eşya alarak evi düzmeye de yetmez ki.Bir de neden her şeyi sıfır alma fikri üzerinden hesap yapılıyor ki. İkinci el de gayet güzel ev çizilebilir. Avrupa'da ikinci el avm leri bile varken bizde bu ikinci ele olumsuz bakış neden. Ekonomi de kötü üstelik sizin ekonominiz daha kötü. Evinizi dizin yaşam standartlariniz yükselince her şeyi istediğiniz gibi alın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?