evlenemiyorum

bir yanım mantıklı düşün diyor ama bir yanımda seviyosun nolucak biraz dişini sık diyor sizin gibi :) ama genel olarak mantığımla hareket ediyorum çünkü risk alabilen bir yapım da yok

bir yanım mantıklı düşün diyor ama bir yanımda seviyosun nolucak biraz dişini sık diyor sizin gibi :) ama genel olarak mantığımla hareket ediyorum çünkü risk alabilen bir yapım da yok

yok ben kendi fikrimi es adayinizi anlayin diye yazdim :)
yoksa mantikli olmak iyidir, ayaklari yere basmak iyidir :)
gec olsun, guc olmasin diyelim.
Siz bu sene sinava calismaya ciddi olarka karar verip istifa etmissiniz, bu kararinizi uygulayin.

Ama sizin evlendiğiniz sene ortalık dutluktu çeyizler bile ucuzdu herşey bedavan biraz pahalıydı.. ben 2020 evlendim ben bile tam köşeden dönmüşüm diyorum yoksa şuan mümkün değildi heralde evlenmek

eşyaları para biriktirdikçe önceden alma durumu nasıl olur, en azından beyaz eşya gibi. zaten kiralık eve geçecekmiş. yine beklemiş olacaksınız ama fiyatlar ilerde daha çok artarsa diye
Biz de o şekilde oluyor ,çalışmaya başlar başlamaz çamaşır,bulaşık mak,süpürgemi falan alıp ödedim ben…nerdeyse bi 5-6 yıl sonra evlendim yani ortada aday falan yoktu ama nasılsa alınacak diye annem borca soktu beni..iyki de yapmış çünkü ev kurmak kolay değil eksik bitmiyor

çok iyi yapmışsınız, işi bıraktığım için zor olur ama mutfak için ufak şeyler almakla başlayabilirim belki ben de

Biz de o şekilde evlendik..2,5 yıl çıktık,bu süre zarfında onun oturduğu eve alınacakları aldık,ödedik..bi taraftan eksik tamamladık,bi taraftan birikim yaptık..evlendiğimde yaşım 30 olmuştu. Ama yaşa hiç takılmadım ben sıkıntısız,istediğimiz gibi evlenebildik..

Çalışıyorum ve evlilik hazırlığındayım. Herşeyin ne kadar pahalı olduğunu görmek gerçekten çok stresli. Sevgilimle 6k kazanıyoruz. Şimdiye dek 4 yıl boyunca çeyiz aldım mutfak eşyası, nevresim vs. Sanıyorum bi 15 bin kadar harcadım. Şuan yapmaya kalksam hepsini 30 bine ancak halledebilirim sanırım.
Sevgilimin giderlerini ailesi karşılıyor. Onun maaşı ile olabilecek şeyler değil maalesef. Kendi payıma düşen takılarla birlikte 100k yı buluyor. Çok üzücü gerçekten. Düşünüp düşünüp stres oluyorum. Ve benim bir miktar birikimim var.
Kiralar vs büyük şehirlerde çok pahalı . Eski işinizi KPSS için bırakmak evliliği tıkamış. Hiç değilse belli bir miktar maaşınız olurdu.
Evlilik denilen şey bi nikaha bakıyor. Çok minimalist, geleneklerden uzak nikah yapsanız dahi tek maaşla çok çok zor. Sizin de çalışmanız gerekiyor.
Ben bu süreçleri yaşayan biri olarak bu şartlarda evlenmenizi tavsiye etmem. Ama erteliyorsanız da yapıcı hamlelerde bulunmak lazım. Para biriktirmek gibi . Çünkü Türkiye gerçeği hiç bir şeyin fiyatı düşmüyor, gelirle orantılı şekilde artmıyor.
İlla adı konsun diyorsanız da nişan yapıp 2 sene bu süreci uzatın ama bu çok sancılı olur.

Beyaz eşya uçmuş durumda . Orta halli bir beyaz eşyayı 15 K dan aşağı bulmak çok çok zor.

teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için :) beklemek en doğrusu

Ama sizin evlendiğiniz sene ortalık dutluktu çeyizler bile ucuzdu herşey bedavan biraz pahalıydı.. ben 2020 evlendim ben bile tam köşeden dönmüşüm diyorum yoksa şuan mümkün değildi heralde evlenmek
Onu diyorum işte ben de. O dönem borç ödesek de bi şekilde yaşayabiliyorduk. Şimdi borç ödemesek bile yaşayamıyoruz.

Ben nisansiz,dugunsuz evlendim.Sadece nikah yaptık.Gelinlik bile giymedim.Oyle bı hevesim de yoktu hiç içimde de kalmadı giymedim diye.Evimizin de eşyalarının çoğunu evkurdan taksitle aldık.Dugun masrafınız olmicaksa gecinilebilir.Siz atanana kadar geçici bı işte calismicaksiniz sanırim.Sikinti çekebilirsiniz biraz.Birikmislerinizi de muhtemelen eşya için kullanırsınız.Belki nikahta takilanlari kullanırsınız geçim için.

onun işi benim yanıma gelmeye imkan veriyor, o konuda bir problem yok çok şükür ama en mantıklısı cidden 1 yıl kadar daha beklemek
Ya ben sok oluyorum size.. buraya yazmazsaniz gidip evlenecek miydiniz 27 yaşına girdim diye.. Senin işin yok onun aylığı asgari ücret neredeyse aile desteği yok,gelir yok,ev , araba, birikim yok... Yok da yok. Ee bence sevgiliniz kadar sizde toz pembesiniz. 1 yıllık birliktelikte hemen evlenmek de ne bileyim. Yaşınız genç,hedefiniz var,ilişkiniz yeni sayilir evlilik bu kadar matah birşey değil... Atanin para biriktirin eğer hala her koşulda beraberseniz evlenirsiniz

İşin ekonomi kısmına ben girmeyeceğim. 5.000’le ev geçindirmek zor, ben tek olarak 8.5-9 alıyorum şu an. 1.800 borcum var, geçinmekte, ayda 1.000₺ kenara atmakta zorlanıyorum.

Benzer yollardan geçen bir hemcinsiniz olarak atanma aşamasında evlenmeyin derim. Nereye atanacağınız belli değil öncelikle. 2015’ten beri erkek arkadaşımla birlikteyim. O 2019’da atandı, önce benim mezun olmamı bekledik sonra da atanmamı. 2021’de atandım. Maalesef erkek arkadaşımın olduğu yere atanamadım, 2 saatlik mesafedeyim. Aynı evde yaşayamadığımız sürece evlenmek istemediğimiz (ve benim olduğum yer çok kötü ve küçük olduğu) için ben eş durumundan tayin alacak hale gelene karar evlenmiyoruz.

Evli, belki çocuklu olarak neresi olursa giderim, evlendikten sonra da bekar gibi ya da belki de bekar anne gibi yaşamak sorun olmaz derseniz bu aşamada evlenebilirsiniz. Ben yapamam bunları.

20 bin birikim, her şeyiyle 2. el eşya alarak evi düzmeye de yetmez ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…