Evlenemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mesleğe gelene kadar tabiki de çok fark vardır ama üstteki mesajda sizin.
öğretmen neden mühendisle evlenmemeli konulu bir yazı değil mi; ben mi yanlış okuyorum yoksa?
ne konuşabiliriz ki diyorsunuz?
bende bunun üzerine diyorum ki adam tarih öğretmeniyse size akşamları dandanakan savaşını mı anlatacak ki; ne alakası var?

evet biz de ayrılmalıyız artık nereye kadar sürecek böyle aynı dilden konuşamayarak mirmirmirmir

evet biz de ayrılmalıyız artık nereye kadar sürecek böyle aynı dilden konuşamayarak mirmirmirmir

evet satrapicim.
sen öğretmen bir koca bulmalısın, ne işin var elin avukatıyla.
adam sana ceza hukuku diyecek, sen bön bön bakacaksın.
sen logaritma diyeceksin, adam söz savunmanın sen sus diyecek.delikafadulden
ne anladım ben bu evlilikten..
pehh..

evet kuşum doğuluyum üstelik o farklı bölgeden

meğer tartışmalarımız evliliğe uyum sürecinden veya her evlilikte olan kavgalardan değil meslek uyuşmazlığındanmış

benimde bir arkeolog bulmam, lazım
indiana jones bu aralar boştamı?:roflol:

evet kuşum doğuluyum üstelik o farklı bölgeden

meğer tartışmalarımız evliliğe uyum sürecinden veya her evlilikte olan kavgalardan değil meslek uyuşmazlığındanmış

hiii bir de alt kimlik-üst kimlik girdi evliliğin içine.
bak hemencik buldum sorunu.
bence sen sınavlara gir hukuk oku.
doğulu tarafını da asimile et acık..
belkim kurtulur evliliğiniz, gerçi zor ihtimal ama..lmaz:

benimde bir arkeolog bulmam, lazım
indiana jones bu aralar boştamı?:roflol:
,

benim arkeolog bir arkadaşım var ama kız.
meslek tamam da cinsiyet farkı da çok önemli ola mı ki evlilikte..
hazır meslek aynıyken cinsiyette aynı olsun nolcek ki :roflol:

yani lezbiyen bir ilişki diyorsun:mymeka:
duymamış olayım.klava:..

yok kırk takla atsam da kurtulmayacak bu evlilik ben başımın çaresine bakmalıyım artık:a015:

Böyle ayrımlar yaptığınız sürece tabi ki evlenemezsiniz

bir de her egeli zannediyormusunuz ki 3-4 odalı evlerde yaşıyor ve her doğulu zannediyormusunuz ki 8 kardşler ve 2 odalı evde yaşıyorlar bu maddiyatla alakalı birşey
ben nice egeliler gördüm 4-5 çocuk olan yada 1 odada yaşayan

ve bir dipnot.. kültürlü bir insan din dil ırk ayrımı yapmaz
ve küçümsemez

yalnız,dansöz ne bulacak onu düşünüyorumCADIARZU.
haaa. buldum
zenne.
ama zennelerde normal oluyormu.bakarlarmı farklı cinse. o var bak.fisfisfis..

fırsat dustu di mi
allah elinize dusurmesin

biz mi..
tövbe..
allah kuru iftiradan saklasın..
kendi kendimize acık güldük, topğinizin iki sayfasını meşgul ettik çok mu. :1no2:

yalnız,dansöz ne bulacak onu düşünüyorumCADIARZU.
haaa. buldum
zenne.
ama zennelerde normal oluyormu.bakarlarmı farklı cinse. o var bak.fisfisfis..

oo ortaoyunu mu kaldı artık zenne falan.
boşver dansöz de evlenmiyiversin nolcek kaydirigubbakcemile3

Evlenirken karşıdaki insanın ve ailesinin kültür olarak size ve ailenize yakın olmasını istemek illa ırk ayrımı yapmak anlamına gelmez ki arkadaş bu konuyu düşünmekte haklı

Evlenirken karşıdaki insanın ve ailesinin kültür olarak size ve ailenize yakın olmasını istemek illa ırk ayrımı yapmak anlamına gelmez ki arkadaş bu konuyu düşünmekte haklı
İki lafından biri'' Kürt ''olunca insan ister istemez ayrım yaptığını fark edebiliyor.lmaz:

kendine yakın istemek düşünmek ayrı
onları küçümsemek yobaz görmek ayrı birşey :1closedeyes:

aman ben egeliyim aman ben batılıyım yok efendim onlar ise 2 odalı evde yaşıyorlar aman işte doğulular kültür farkı var falan bana göre bunlar kültürsüz insanlara sahip düşüncelerdir.
size göre kültür nedir allah aşkına onlardan sizi üstün yapan ne gibi özellikleriniz var söyler misiniz?

her doğuluyu kürt olarak yargılamak kürt oldugu için insanları küçümsemek yalnış ve böyle ayrımlar yapan kendini yukarılarda gören birininde evlenememiş olması tuhaf değil..

kimbilir belki bu kadar gereksiz ukalalıklarınız oldugunu düşünerek birçok kişi uzak duruyordur sizden

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kültürden olupta aynı dili konuşan o kadar insan tanıyorum ki boşanan.Evlilikte amaç sevdiğiniz insanla bir ömür boyu mutlu bir beraberlik geçirmek,acısıyla tatlısıyla,sevinciyle üzüntüsüyle el ele vermektir.Yanlış mı düşünüyorum??

Benim bir arkadaşım da sırf mezhep farkını bahane ederek evlenmek istemedi.Neymiş o sunni erkek arkadaşı kürt.Ne olacak,kim ne diyecek sevdikten sonra...Ailelerin amacı çocuklarının mutluluğunu görmek istemeleri mi, yoksa sırf aynı dil,din ve ırktan biriyle evlendirip mutsuzluklarını sağlamaları mı?? Anlamıyorum gerçekten...

Neden Hristiyan,Katolik veya başka bir dinden olan kişilerle evlenmek çok doğalken sırf Doğulu diye evlenmemek garip...

canım sen şuanda konuştuğun kişiyle başkası karşıma çıkmassa diye mi birliktesin yoksa sevdiğin için mi??
canım ben biraz mantığımla hareket ederim ama evlilikte sevgi olmassa hiç olmaz.
bişey hissetmiyorsan,ailen istemiyorsa boşver canım
bak benim amcamın kızı 37 yaşında evlendi,evlenmek için evlenmedi ama aradığı insanı buldu,evlilik bambaşka bişey canım,iyi düşün doğru karar ver.

sade kahveciğim sanırım tam tersi olsaydı sen öğretmen o mühendis sıkıntı olmayacaktı
eşimle benim mesleklerimizde aynı değil,akşam yarım saat işten güçten bahsettikten sonra başka şeyler konuşuyoruz yani
bence konuşacak neyimiz var,ortak noktamız yok derken başka şeylerden bahsediyorsun sanırım
ailelerinizin uyuşmaması,kürt olması felan
sonuçta o senin bileceğin iş,herkes aynı düşünmek zorunda değil,sen evlenmessin başkası problem etmez evlenir. arkadaşlar eleştirmiş ama bunun eleştirilecek bir tarafının olduğunu sanmıyorum.kafanda soru işaretleri çok fazla,senin için bir sürü olumsuz,senin kriterlerine uymayacak bir sürü şey var.
ailesi için fakir olmaları yada 2 odada kalmaları önemli değil ama anlayışlı,hoşgörülü olmaları çok önemli.

Konuyu ve konu sahibesinin bütün yorumlarını okudum...
Aman yarabbim bu nasıl bir hayal dünyası,bu nasıl bir kibirlenme...lmaz:
Bir tek,dünyanın en gözel karısı benim demediği kalmış...sengözlerimebaksanab
Tatlım,en kısa zamanda bir psikologla görüş zira hayal dünyasında yaşaya yaşaya kendini pambık prenses sanıcan sonunda...kaydirigubbakcemile3
tez vakitte git ki doktora çabuk uyanasın bu tatlı rüyadan....
zemuszemus

sade_kahvenin üzerine çok gittiniz. Onu çok iyi anlıyorum. Bence kesinlikle herkes kendi kültüründen kişilerle evlenmeli.. Bende doğuda yaşadım ve gerçekten onlarla benzerliklerimiz olduğu gibi ayrıldığımız noktalarda var. Çok iyi insanlarda olduğu gibi kötü insanlarda çok fazla. Üstelik daha çok bastırılmış bir yer olduğu için öğretmen bayanlar dışarı çıkamıyordu, yoksa laf yememeleri kaçınılmaz oluyordu. ınsanın canını sıkabilecek bütün olayları gördüm. Orda yaşadıklarımdan ve insanları tanımaya başladıktan sonra insanlara karşı biraz daha temkinli davranmaya başladım. Yanlış anlamayın oralı olupta çok değerli arkadaşlarımda var ama işin aslına özüne yetiştiriliş tarzına inecek olursak milli ve dini duyguların zayıflığını açık bir şekilde görürüz. Bizi biz yapan bu 2 değer değil midir? Nereye gittiysem orda bunların zayıflığını gördüm. Sınıflarda siyaseti türk-kürt ayrımının yapıldığını gördüm. Üstelik bunu yapanlarda öğrenciler, ordaki halk.. Bunu yapanlar türkler değil.. Siz hiç batıdaki, karadenizdeki, iç anadoludaki okullarda sınıfa siyasetin girdiğini gördünüz mü? Batıda ılköğretim çağındaki öğrencilerin ben akpciyim yada chpciyim diyip sokaklarda bu yönde gösteri yaptıklarını gördünüzmü? Ben onları kınamıyorum, yetiştiriliş tarzına karşı bir öfkem var.Keşke çözümün savaş değil de barış olduğunu öğretebilsek.. Her neyse konumu aştım ama insan bunları görünce, ve etrafındaki insanların çoğunun bölücü zihniyetli olduğunu gördükçe ordakilere karşı sıcak olamıyo.. Bide arkadaşımız yuva kuracak. Belki damat öyle biri değil gerçekten iyi biri ama akrabalarının içinde mutlaka dağa çıkmış olanlar vardır, yada o zihniyette olan. Ve arkadaşımızda o yüzden çok iyi düşünmeli.. Benimde çok kürt talibim oldu hatta hoşlandım da ama sırf oralı oldukları için olmadı. Pişman da değilim. Çünkü ben çok milliyetçi bir insanım. Eşiminde benmle aynı duyguları paylaşmasını isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…