Evlenemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sade kahve düşünmekte haklı bencede eşlerin aile yaşantıları benzer olmalı kesinlikle ,herkesin bir kültürü ,yaşam şekli ve alışkanlıkları var küçük görmek değil ki bu,evlendikten sonra bunlar tek tek çıkacaktır bir aileye normal gelen durum diğer aile için normal olarak karşılanmayabilir yada ne biliyim ortak yaşam tarzları yoksa sorun çıkabilir...
Eşler birbirini çok iyi tanıyorsa ve seviyorsa bu durum aşılabilir diye düşünüyorum yoksa zor bence...

ne kadar ayrımcı ne kadar ikilik yaratıcı bir yorum olmuş. her kürt terörist değildir arkadaşım. öğretmensin birde. ne demek akrabalarının birinde mutlaka dağa çıkmış vardır. ne demek..genelleme yapma lütfen.
savaş değil barış diyorsun ama yinede bu ayrımı yapıyorsun
ne oldu.o ayrımı yapanlardan ne farkın kaldı. koca bir hiç......

mesajınız buram buram siyeset kokuyor.
konu sahibinin üzerine gidilen asıl konu bu mudur?
içinizi dökmüşsünüz siz resmen, ama yanlış yapmışsınız.
hem herkes için söylemiyorum diyorsunuz hem yağıp gürlüyorsunuz.
hele bir eğitimcinin bunları yazması gerçekten acı..

sınıflarda ayrım yapılıyor diyorsunuz iyi hoş diyorsunuz da "Benimde çok kürt talibim oldu hatta hoşlandım da ama sırf oralı oldukları için olmadı. Pişman da değilim. Çünkü ben çok milliyetçi bir insanım." bu cümleyle siz apaçık alenen bir ayrım yapıyosunuz.bende milliyetçiyim,ama günümüz milliyetçiliği değil.Atatürk milliyetçiliği.günümüz milliyetçiliği=ırkçılık olmuş durumda.
neyse siyaset konusmayı sevmem,gidiyim:kedi:

konuyu direk siyasete bağladın gerçekten yazık
neyse ben son söz şunu söylüyorum madem o kadar mükemmelsin güzelsin gayet dikkat çekicisin hayretler içerisindeyim nasıl seni bu zaman kadar bulmamış beyaz atlı prensin
bak sadece o küçümsediğin kürtlerin dikkatini çekebilmişsin
onlara şükret bari onlar olmasa ne olacaktı

başka da sözüm yok

ha şunuda söyleyim bende doğuluyum
millet bir ara bangır bangır bağırıyordu hepimiz ermeniyiz diye
bir allahın kuluda çıksın hepimiz aynı ülkenin vatandasıyız hepimiz insanız hepimiz kürtüz desinde görim
hey gidi günler

umarım 4+1 evde oturan 2 kardeşli batılı birini bulursun sade_kahve

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekleri inkar ederek hiç bir yere varamayız.. Acı ama gerçek bunlar. Ben bugüne kadar asla ayrım yapmadım yapmam da ayrımın ne demek olduğunu bile bilmezdim ta ki ayrımcılık yapanları görene kadar...Kürdü de lazıda çerkezide kardeşimdir. Benim en sevdiğim arkadaşımda diyarbakırlı. Ve onu hiç bir arkadaşıma DEĞıŞMEM. ınsanları ayrımcılık yapmadan severim..Ama burda tartıştığımız konu tamamen farklı. Bunları farklı yere çekmek yerine arkadaşımıza yardımcı olsak. Sonuçta burası dert bölümü. Eleştiri yapmak yerine çözümler sunalım arkadaşlar. Ben içimden gelenleri acı da olsa döktüm. Bu benim yaşadıklarım ve benm düşüncelerim. Saygı duymasını bilmeliyiz ki herkes düşüncelerini özgürce dile getirsin..Son 3 sayfaya baktım sürekli eleştiri sürekli eleştiri..Yani ben artık burda kötü niyetler seziyorum. Buraya bu bölüme girenlerin çoğu demagoji yaratmaya çalışıyolar.. Yapıcı, gerçekten yardım amacıyla yaklaşanların sayısı çok az.. ınsanların en ufak lafından malzeme yapan arkadaşlar var... Arkadaşımız belki kendisini iyi dile getiremedi ama bunu büyük olay haline getirip kırıcı, onur kırıcı davranmasak daha güzel olacak. KK'ya yakışacak..

yazıkk çookkk yazık, bu kadar ayrımcı bu kadar bölücü düşünmenizi üzüldüm doğrusu
evet yöresel farklılar aileler arasında belki anlaşmazlığa yol açabilir ama tam terside olabilir bu farklılıklardan çok sıcak güzel diyaloglar da meydana gelebilir, ama bunu temelde doğu-batı ya da sizin tarifinizle doğu - diğer tüm yöreler olarak ayırmak ne kadar doğru olur ne kadar hakkaniyete sığar ????

hepimizin çevresinde benzer örnekler mutlaka vardır, farklı kültürlere rağmen çok iyi geçinenler ya da aynı kültüre rağmen hiç geçinemeyenler.... bir ailede yaşanan olumlu ya da olumsuz örnekler diğer tüm ailelere maledilmemelidir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) "Beyazın siyaha siyahın da beyaza üstünlüğü yoktur" buyurmuşlardır,kimseyi doğduğu yer yüzünden yargılayamayız yargılanmaya ve tartışılmaya açık olan insanların tavır ve davranışlarıdır.Evlilik meselesini Kürt Türk meselesi haline getirmenin luzumu yok kültür farklılığı derken yetişme tarzı hayata bakış açısı bizimle paralellik gösteren insanlarla evlenmek istemek ayrımcılığa girmez,aynı memlekette de birbirinden cok farklı yasam tarzlarına sahip insanlar var elvette.
bence konu gereğinden fazla saptırılmış.

*Asıl hayaller aleminde yaşayıp da gerçeklere kulaklarını tıkayanlara yazık..*.Ben yaşadıklarımı söylüyorum. Neden kabullenemiyorsunuz? Ayrıca siz hiç orada yaşadınz mı? Yaşamadan bilip bilmeden konuşmayalım. Gönül ister ki türkiye cumhuryeti insanları olarak değerlendirelim birbirimizi ama öyle olmuyor.. Çatışmalar, nevruz kutlamaları, bayraklar, laf çarpıtmalar, küçücük çocukların ön saflarda yer alması.. bunlar unutamadığım şeyler..(yanlış anlamayın her zaman olmuyo böyle olaylar ve bütün halk bu olaylar içinde değil, çok olumlu, barışçıl insanlar da var) Unutamadığım bir o kadarda güzel anılarım ve güzel insanlar var.. Yanii burda olayları çarpıtmaya bayılan insanlar var..Önyargıyla yaklaşmayalım.. Bizde istiyoruz ırk ayrımcılığı yapılmasın bunun için yıllarca doğuda hizmet verdik ama verdiklerimiz maalesef verimli olmadı..Nedenini söylemeyim yoksa yine büyük bi olay yaratırsınız ne de olsa doğru söyleyenleri 9 köyden kovarlar..

Çevir kazı yanmasın...:icecream:
önceki mesajınızda öyle demiyordunuz ama...lmaz:
kıvırmaktansa kötü niyetli olmak iyidir....:lepi:
en azından dürüst olur insan....
:lepi:

Sade_kahve'nin tüm yorumlarından çıkardığım bence o adamın mesleğini beğenmiyor etnik kökenini bahane ediyor...Öğretmenlik bana göre kutsal bir meslek kimse de inkar edemez ama gözü yüksekelrde gibi geldi bana.Toplumda popülaritesi yüksek mesleklerden biri karşısına çıksaydı ne nereli olduğunu düşünürdü ne de adamın evde kaç kişi yaşadığını....Bence gelir düzeyi de cazip gelmiyor sanırım ona öğretmenin..Ama devletten her ay belli bir para almak hiç de fena değil bugünkü şartlarda...
Bir de şu var zaten o bahsettiği kişi sözleşmeli ya da ücretli bir öğretmense zaten yüzüne bile bakmaz.Çıkarımlarım bunlar benim....

Çevir kazı yanmasın...:icecream:
önceki mesajınızda öyle demiyordunuz ama...lmaz:
kıvırmaktansa kötü niyetli olmak iyidir....:lepi:
en azından dürüst olur insan....
:lepi:

Valla Bahar kardeşim ne düşündüğünüz umrumda değil.. Ben lafımı sakınmam. Hileci yapmacık ilişkilerden de hiç hoşlanmam. Herşeye evet evet haklısınız gibi bi yaklaşım bekliyorsunuz biliyorum ama yanlış kapı lmaz: Herkesin her konu hakkında farklı düşüncesi olmalı ki herkes farklı açıları görebilmeli.. Ancak bu şekilde bi konu hakkında değişik düşünceleri görüp çeşitli fikirler elde edebiliriz.. Benm bunları orada dahi dile getirmem ne büyük cesaret dimi_? Çünkü açık bi insanım. Keşke herkes açık olabilse..Bunları dile getirmezsek Allah korusun herşeye boyun eğersek..Sadece bu konuda değil her konuda.... O zaman işte tek düze yaşamaya mahkum oluruz. Neyse uzatmıycam ve bidaha yazmıycam. Çünkü anlamamkta ısrar edeceksiniz.. Ayrıca sade_kahve arkadaşımız da eski ve değerli bir arkadaş..Çoğu yazılarını severek okurdum. Ona çok haksızlık ettiniz..

sana şu kadarı söyleyeyim, babaannem kürttür, dedem türktür, egede de doğuda da yaşadım ve şimdi istanbul gibi kozmopolit bir şehirde de yaşıyorum, eşimin mesleği nedeniyle senin bahsettiğin o çatışmaları vs. diğer olayların ne olduğunu da gayet iyi bilirim hiçç merak etme, ama zaten temelde de tüm bu sorunlar türk-kürt alevi-sunni doğulu-batılı vs. daha çookk uzatabileceğimiz ayrımcılıklardan oluşmuyor mu,

bir de eğitimci olduğunuzu söylüyorsunuz değil mi, önce yazdıklarınız ne anlama geliyor düşünün ondan sonra cevap yazın,

siz eğitimcisiniz ve yeni nesilller yetiştiriyorsunuz fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür... öyle mi?
onlar ayrım yapıyor derken siz ayrım yapmamış oluyorsunuz aslında...
yazık... öğrencilerinizi etnik kökenlerine göre mi seçiyorsunuz merak ettim ama konu değildi...sadece o kadar acıdı ki içim bir şeyler yazmak istedim...
yurdumun her köşesinde pırıl pırıl insanlar var... ve en çokda bahsettiğiniz ayrımların yapıldığı yerlerde yaşar bu insanlar....
keşke o insanların, o küçük bedenlerin gözlerinin içine bakmaktan bu kadar korkmasınız öğretmenim.....
ne acı... bahsettiğiniz çözümü bulacak olan sizlersiniz... insanların yüreğine, kardeşliği, barışı, sevgiyi ekecek olan sizlersiniz...
ama insan kendinde olanı veremez... haklısınız...
o yüzden içinizde saklı olan çözümü dışarıda ararsınız...

arkadaşlar herşey nasip kısmet benim teyzem var 39 yaşında bu yaşına kadar evlenmedi kimseyi beğenmedi ama biz dün onu nişanladık kendisi gibi 40 yaşında anlaştığı sevdiğii konuştuğu eniştemizle herkes ok adar mutluydu ki iki ailede :lepi:inan hiç bu kadar mutlu güzel bir nişan olmamıştır düğün hazılrlıklarına başladık açıkçası biz hala öyle mutluyuz ki annemle hızımızı alamadık göbek atıyoruz evin içinde:roflol: yani ben bir kere daha inandım herşeyin bir zamanı var ve o an gelince oluyor Allah tan hayırlıısını istemek lazım her zaman a.s.

bizim işyerinde bir bayan vardı 50 yaşın üstündeydi, bu genç kızken birisi onunla evlenmeyi çok istemiş ama bu neden bilmem kabul etmemiş ve bekar kalmış, aradan geçen onca zamanda adam evlenmiş çocukları falan olmuş ve eşini kaybetmiş bu arada tabi, hayat işte, bunlar tekrar karşılaşıyor ve sonra evlendiler, şimdi çok mutlular

amaaaaaaan evlenm kız daha iyi........... kocamı delı gıbı sevıyorum ama sorumluluk çook oluyo. en rahatı bekarlık...opuyorumnanaktan

Canınızı sıkmayın lütfen . Bu işler gerçekten kader - kısmet işi. Hiç ummadığınız anda pat diye bir yerden bişeyler vesile olur ve hayat arkadaşınızı buluverirsiniz ... :asigim: Sürekli şanssız olduğunuzu söylüyorsunuz bunu sürekli söylemeyin .. ( Hani bişeyi 40 defa derseniz sahileşirmiş derler ya ) Kendiniz için iyi şeyler dileyin .. Biraz mükemmelliyetçi misiniz ? Özellikle bu durumu biraz akışına bırakırsanız daha pozitif düşünürsünüz..

merhaba ben de siteye yeni katıldım ve ben de evlenemiyorum.üstelik benim yaşım 31.ama artık kafama takmamaya çalışıyorum çünkü çok fazla mutsuz evlilik var.evlenmiş olmak için evlenmektense beklemeyi tercih ediyorum.hayırlısı...

Hay Allah...
Siz bence konu sahibesiyle kanka olun...

Mizaçlarınız tam örtüşüyor zira...
İkiniz de zeka timsalisiniz, akıl küpüsünüz...

Doğuda yaşamış olmakla ne oldunuz acaba ?

Tespitlerinizi sanal forumlara yazmakla elinize ne geçiyor?
Bu eleştirilerinizin kaynağını değiştirebilmek için ne gibi bir girişimde bulununuz ? Hem de bir eğitimci olarak bu tam da sizin görevinizken ?

Yoksa sınıfınızda Türklerle Kürtleri ayrı ayrı mı oturtma yoluna gittiniz ?

Yazık sizin öğrencilerinize...mafoldumben

Kusura bakmayın da siyaset miyaset falan demişsiniz, zerre anlamıyorsunuz siyasetten.

Siyaset hayatın can damarıdır (KK da da siyaset yasaktır) Temelinde hayat vardır birlik uzlaşma vardır, bir sanattır, ötekileştirmek değildir. PArtilerden veya savaşlardan da ibaret değildir.

Ben de bunları buraya yazan kişi April: Doğuda, çok ciddi bir sivil toplum kuruluşu bünyesinde kadın ve kız çocukları üzerindeki baskıya dair araştırmalarda bulunmuş bir kampanyacıyım...
Hem bahsettiğiniz 'gerçekleri' iddia etmek için oralara gitmeye gerek yok, siyasetçi olmaya da gerek yok, bahsettiğiniz, küçük gördüğünüz bir vatandaş ta aynı 'gerçeklerden' bahsedebilir.

Bunları buraya yazmakla aman da çok cesur olduğunuzu mu sandınız ?

Cesaret girişim ister, elinizi taşın altına koyun öyleyse, hem de öğretmenseniz bir de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…