ne kadar ayrımcı ne kadar ikilik yaratıcı bir yorum olmuş. her kürt terörist değildir arkadaşım. öğretmensin birde. ne demek akrabalarının birinde mutlaka dağa çıkmış vardır. ne demek..genelleme yapma lütfen.sade_kahvenin üzerine çok gittiniz. Onu çok iyi anlıyorum. Bence kesinlikle herkes kendi kültüründen kişilerle evlenmeli.. Bende doğuda yaşadım ve gerçekten onlarla benzerliklerimiz olduğu gibi ayrıldığımız noktalarda var. Çok iyi insanlarda olduğu gibi kötü insanlarda çok fazla. Üstelik daha çok bastırılmış bir yer olduğu için öğretmen bayanlar dışarı çıkamıyordu, yoksa laf yememeleri kaçınılmaz oluyordu. İnsanın canını sıkabilecek bütün olayları gördüm. Orda yaşadıklarımdan ve insanları tanımaya başladıktan sonra insanlara karşı biraz daha temkinli davranmaya başladım. Yanlış anlamayın oralı olupta çok değerli arkadaşlarımda var ama işin aslına özüne yetiştiriliş tarzına inecek olursak milli ve dini duyguların zayıflığını açık bir şekilde görürüz. Bizi biz yapan bu 2 değer değil midir? Nereye gittiysem orda bunların zayıflığını gördüm. Sınıflarda siyaseti türk-kürt ayrımının yapıldığını gördüm. Üstelik bunu yapanlarda öğrenciler, ordaki halk.. Bunu yapanlar türkler değil.. Siz hiç batıdaki, karadenizdeki, iç anadoludaki okullarda sınıfa siyasetin girdiğini gördünüz mü? Batıda İlköğretim çağındaki öğrencilerin ben akpciyim yada chpciyim diyip sokaklarda bu yönde gösteri yaptıklarını gördünüzmü? Ben onları kınamıyorum, yetiştiriliş tarzına karşı bir öfkem var.Keşke çözümün savaş değil de barış olduğunu öğretebilsek.. Her neyse konumu aştım ama insan bunları görünce, ve etrafındaki insanların çoğunun bölücü zihniyetli olduğunu gördükçe ordakilere karşı sıcak olamıyo.. Bide arkadaşımız yuva kuracak. Belki damat öyle biri değil gerçekten iyi biri ama akrabalarının içinde mutlaka dağa çıkmış olanlar vardır, yada o zihniyette olan. Ve arkadaşımızda o yüzden çok iyi düşünmeli.. Benimde çok kürt talibim oldu hatta hoşlandım da ama sırf oralı oldukları için olmadı. Pişman da değilim. Çünkü ben çok milliyetçi bir insanım. Eşiminde benmle aynı duyguları paylaşmasını isterim.
sade_kahvenin üzerine çok gittiniz. Onu çok iyi anlıyorum. Bence kesinlikle herkes kendi kültüründen kişilerle evlenmeli.. Bende doğuda yaşadım ve gerçekten onlarla benzerliklerimiz olduğu gibi ayrıldığımız noktalarda var. Çok iyi insanlarda olduğu gibi kötü insanlarda çok fazla. Üstelik daha çok bastırılmış bir yer olduğu için öğretmen bayanlar dışarı çıkamıyordu, yoksa laf yememeleri kaçınılmaz oluyordu. İnsanın canını sıkabilecek bütün olayları gördüm. Orda yaşadıklarımdan ve insanları tanımaya başladıktan sonra insanlara karşı biraz daha temkinli davranmaya başladım. Yanlış anlamayın oralı olupta çok değerli arkadaşlarımda var ama işin aslına özüne yetiştiriliş tarzına inecek olursak milli ve dini duyguların zayıflığını açık bir şekilde görürüz. Bizi biz yapan bu 2 değer değil midir? Nereye gittiysem orda bunların zayıflığını gördüm. Sınıflarda siyaseti türk-kürt ayrımının yapıldığını gördüm. Üstelik bunu yapanlarda öğrenciler, ordaki halk.. Bunu yapanlar türkler değil.. Siz hiç batıdaki, karadenizdeki, iç anadoludaki okullarda sınıfa siyasetin girdiğini gördünüz mü? Batıda İlköğretim çağındaki öğrencilerin ben akpciyim yada chpciyim diyip sokaklarda bu yönde gösteri yaptıklarını gördünüzmü? Ben onları kınamıyorum, yetiştiriliş tarzına karşı bir öfkem var.Keşke çözümün savaş değil de barış olduğunu öğretebilsek.. Her neyse konumu aştım ama insan bunları görünce, ve etrafındaki insanların çoğunun bölücü zihniyetli olduğunu gördükçe ordakilere karşı sıcak olamıyo.. Bide arkadaşımız yuva kuracak. Belki damat öyle biri değil gerçekten iyi biri ama akrabalarının içinde mutlaka dağa çıkmış olanlar vardır, yada o zihniyette olan. Ve arkadaşımızda o yüzden çok iyi düşünmeli.. Benimde çok kürt talibim oldu hatta hoşlandım da ama sırf oralı oldukları için olmadı. Pişman da değilim. Çünkü ben çok milliyetçi bir insanım. Eşiminde benmle aynı duyguları paylaşmasını isterim.
sade_kahvenin üzerine çok gittiniz. Onu çok iyi anlıyorum. Bence kesinlikle herkes kendi kültüründen kişilerle evlenmeli.. Bende doğuda yaşadım ve gerçekten onlarla benzerliklerimiz olduğu gibi ayrıldığımız noktalarda var. Çok iyi insanlarda olduğu gibi kötü insanlarda çok fazla. Üstelik daha çok bastırılmış bir yer olduğu için öğretmen bayanlar dışarı çıkamıyordu, yoksa laf yememeleri kaçınılmaz oluyordu. İnsanın canını sıkabilecek bütün olayları gördüm. Orda yaşadıklarımdan ve insanları tanımaya başladıktan sonra insanlara karşı biraz daha temkinli davranmaya başladım. Yanlış anlamayın oralı olupta çok değerli arkadaşlarımda var ama işin aslına özüne yetiştiriliş tarzına inecek olursak milli ve dini duyguların zayıflığını açık bir şekilde görürüz. Bizi biz yapan bu 2 değer değil midir? Nereye gittiysem orda bunların zayıflığını gördüm. Sınıflarda siyaseti türk-kürt ayrımının yapıldığını gördüm. Üstelik bunu yapanlarda öğrenciler, ordaki halk.. Bunu yapanlar türkler değil.. Siz hiç batıdaki, karadenizdeki, iç anadoludaki okullarda sınıfa siyasetin girdiğini gördünüz mü? Batıda İlköğretim çağındaki öğrencilerin ben akpciyim yada chpciyim diyip sokaklarda bu yönde gösteri yaptıklarını gördünüzmü? Ben onları kınamıyorum, yetiştiriliş tarzına karşı bir öfkem var.Keşke çözümün savaş değil de barış olduğunu öğretebilsek.. Her neyse konumu aştım ama insan bunları görünce, ve etrafındaki insanların çoğunun bölücü zihniyetli olduğunu gördükçe ordakilere karşı sıcak olamıyo.. Bide arkadaşımız yuva kuracak. Belki damat öyle biri değil gerçekten iyi biri ama akrabalarının içinde mutlaka dağa çıkmış olanlar vardır, yada o zihniyette olan. Ve arkadaşımızda o yüzden çok iyi düşünmeli.. Benimde çok kürt talibim oldu hatta hoşlandım da ama sırf oralı oldukları için olmadı. Pişman da değilim. Çünkü ben çok milliyetçi bir insanım. Eşiminde benmle aynı duyguları paylaşmasını isterim.
yazıkk çookkk yazık, bu kadar ayrımcı bu kadar bölücü düşünmenizi üzüldüm doğrusu
evet yöresel farklılar aileler arasında belki anlaşmazlığa yol açabilir ama tam terside olabilir bu farklılıklardan çok sıcak güzel diyaloglar da meydana gelebilir, ama bunu temelde doğu-batı ya da sizin tarifinizle doğu - diğer tüm yöreler olarak ayırmak ne kadar doğru olur ne kadar hakkaniyete sığar ????
hepimizin çevresinde benzer örnekler mutlaka vardır, farklı kültürlere rağmen çok iyi geçinenler ya da aynı kültüre rağmen hiç geçinemeyenler.... bir ailede yaşanan olumlu ya da olumsuz örnekler diğer tüm ailelere maledilmemelidir.
Gerçekleri inkar ederek hiç bir yere varamayız.. Acı ama gerçek bunlar. Ben bugüne kadar asla ayrım yapmadım yapmam da ayrımın ne demek olduğunu bile bilmezdim ta ki ayrımcılık yapanları görene kadar...Kürdü de lazıda çerkezide kardeşimdir. Benim en sevdiğim arkadaşımda diyarbakırlı. Ve onu hiç bir arkadaşıma DEĞİŞMEM. İnsanları ayrımcılık yapmadan severim..Ama burda tartıştığımız konu tamamen farklı. Bunları farklı yere çekmek yerine arkadaşımıza yardımcı olsak. Sonuçta burası dert bölümü. Eleştiri yapmak yerine çözümler sunalım arkadaşlar. Ben içimden gelenleri acı da olsa döktüm. Bu benim yaşadıklarım ve benm düşüncelerim. Saygı duymasını bilmeliyiz ki herkes düşüncelerini özgürce dile getirsin..Son 3 sayfaya baktım sürekli eleştiri sürekli eleştiri..Yani ben artık burda kötü niyetler seziyorum. Buraya bu bölüme girenlerin çoğu demagoji yaratmaya çalışıyolar.. Yapıcı, gerçekten yardım amacıyla yaklaşanların sayısı çok az.. İnsanların en ufak lafından malzeme yapan arkadaşlar var... Arkadaşımız belki kendisini iyi dile getiremedi ama bunu büyük olay haline getirip kırıcı, onur kırıcı davranmasak daha güzel olacak. KK'ya yakışacak..
Çevir kazı yanmasın...:icecream:
önceki mesajınızda öyle demiyordunuz ama...lmaz:
kıvırmaktansa kötü niyetli olmak iyidir....:lepi:
en azından dürüst olur insan....:lepi:
*Asıl hayaller aleminde yaşayıp da gerçeklere kulaklarını tıkayanlara yazık..*.Ben yaşadıklarımı söylüyorum. Neden kabullenemiyorsunuz? Ayrıca siz hiç orada yaşadınz mı? Yaşamadan bilip bilmeden konuşmayalım. Gönül ister ki türkiye cumhuryeti insanları olarak değerlendirelim birbirimizi ama öyle olmuyor.. Çatışmalar, nevruz kutlamaları, bayraklar, laf çarpıtmalar, küçücük çocukların ön saflarda yer alması.. bunlar unutamadığım şeyler..(yanlış anlamayın her zaman olmuyo böyle olaylar ve bütün halk bu olaylar içinde değil, çok olumlu, barışçıl insanlar da var) Unutamadığım bir o kadarda güzel anılarım ve güzel insanlar var.. Yanii burda olayları çarpıtmaya bayılan insanlar var..Önyargıyla yaklaşmayalım.. Bizde istiyoruz ırk ayrımcılığı yapılmasın bunun için yıllarca doğuda hizmet verdik ama verdiklerimiz maalesef verimli olmadı..Nedenini söylemeyim yoksa yine büyük bi olay yaratırsınız ne de olsa doğru söyleyenleri 9 köyden kovarlar..
bende sans yok arkadaslar, insanda biraz sans olacak
biri cikiyor karsima, evlenmek istiyor ama anca 1-2 sene sonra diyor, maddi durumumu duzeltmem lazim diyor, maasi yok...ben bile bi bayan olarak gelecegimi garanti altina almisim, karsimdakinin de boyle olmasini isterim tabiki, haksiz miyim...e 1-2 sene ben beklersem 30unu gecerim, o zaman da baska bi pruz cikarsa? hem zaten severek evlenmek istiyorum, mantik evliligi degil ama sevmek oyle kolay bisey degil yani her mantikli tercihte bile olmayabilir...
kisacasi bu sans yok
*Asıl hayaller aleminde yaşayıp da gerçeklere kulaklarını tıkayanlara yazık..*.Ben yaşadıklarımı söylüyorum. Neden kabullenemiyorsunuz? Ayrıca siz hiç orada yaşadınz mı? Yaşamadan bilip bilmeden konuşmayalım. Gönül ister ki türkiye cumhuryeti insanları olarak değerlendirelim birbirimizi ama öyle olmuyor.. Çatışmalar, nevruz kutlamaları, bayraklar, laf çarpıtmalar, küçücük çocukların ön saflarda yer alması.. bunlar unutamadığım şeyler..(yanlış anlamayın her zaman olmuyo böyle olaylar ve bütün halk bu olaylar içinde değil, çok olumlu, barışçıl insanlar da var) Unutamadığım bir o kadarda güzel anılarım ve güzel insanlar var.. Yanii burda olayları çarpıtmaya bayılan insanlar var..Önyargıyla yaklaşmayalım.. Bizde istiyoruz ırk ayrımcılığı yapılmasın bunun için yıllarca doğuda hizmet verdik ama verdiklerimiz maalesef verimli olmadı..Nedenini söylemeyim yoksa yine büyük bi olay yaratırsınız ne de olsa doğru söyleyenleri 9 köyden kovarlar..
Valla Bahar kardeşim ne düşündüğünüz umrumda değil.. Ben lafımı sakınmam. Hileci yapmacık ilişkilerden de hiç hoşlanmam. Herşeye evet evet haklısınız gibi bi yaklaşım bekliyorsunuz biliyorum ama yanlış kapılmaz: Herkesin her konu hakkında farklı düşüncesi olmalı ki herkes farklı açıları görebilmeli.. Ancak bu şekilde bi konu hakkında değişik düşünceleri görüp çeşitli fikirler elde edebiliriz.. Benm bunları orada dahi dile getirmem ne büyük cesaret dimi_? Çünkü açık bi insanım. Keşke herkes açık olabilse..Bunları dile getirmezsek Allah korusun herşeye boyun eğersek..Sadece bu konuda değil her konuda.... O zaman işte tek düze yaşamaya mahkum oluruz. Neyse uzatmıycam ve bidaha yazmıycam. Çünkü anlamamkta ısrar edeceksiniz.. Ayrıca sade_kahve arkadaşımız da eski ve değerli bir arkadaş..Çoğu yazılarını severek okurdum. Ona çok haksızlık ettiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?