Evlenemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aklında bu kişiyle ilgili soru işaretleri mi var canım?

meslegi ne peki? sanırım sen muhendissin ama illa muhendis arama bence
hem sevebilecegin hem de sana denk birini bulmak zor
birinden biri eksik oluyor malesef

Son düzenleyen: Moderatör:
...30 yaşındayım. 28 yaşında evlendim.
çok güzel kısmetler çıkıyordu ama değerlendiremiyordum... inanın şu sorunu var dahi diyemeden hayır diyordum. kalp kırıyordum belki istemeden.
ama seveceğiniz biri olması önemli ama kızlar
sizi sevip de bunu gösterbilmesi daha da önemli. benim eşim beni benden çok seviyor biliyorum ama çok açık vermemeye çalışıyor. eskiye göre daha da sevgisini göstermeyi öğrendi ama;
tavsiyem size sevgisini gösterebilen arkadaşlarınız varsa değerlendirmeye alın biraz görüşün ben çok hata yaptım bu konuda.

eşimi de seviyorum ayrılık konusunda da muallaktayım, ayrılada bilirim ayrılmayada. düşünemiyorum. şu an 3 ay uzaklaştırıldı evden. ama siz aldırmayın bu durumuma..

evlilik kararı da bir anlık be kızlar. engel dahi olamazsınız ama tanıyamazsınız. da

Son düzenleme:

seviyorum demek sevmek bence yeterli bi kriter degil evlilik icin

senin adına sevindim canım... yaşın normal bende 30 yaşındayım ama böyle evlenemeyim diye sıkıntı yapmıyorum... geziyorum tozuyorum.. karşıma anlaşacağım biri çıkarsa o zaman düşünür karar verririm.. senin teklif almanada çok sevindim... hiç acele etme iyice tanımaya bak.. bol bol konuş, yemeğe çık, hal hareketlerini incele, aile yapısı kişiliği davranışları sana uyuyormu ona göre karar verirsin... aceleyle kestirip atmada birbirimizi tanıyalım zamana ihtiyacımız var dersin... inşallah mutlu sonla noktalanır... çok sevindim senin adına...

karar veremiyorsan salla derim ben. kısmet oldu mu öle bi karar veriosun ki? lmaz:

ben mühendisim evet ama o tekniker ailem bunu problem yapıyor ve kesinlikle istemiyor.

valla iste dedigim gibi cok seviyorsan, o fark kapanir evlenince
ama mantik evliligi diyosan da bari dengin biriyle yap

ortaokuldan beri taniyorum ama uzun bisure hic gorusmedik, yillar boyu yani
ailesi de aslinda pek uygun degil bize
onlar dogulu biz batili, ayrica kurtler...
yani cok farkliyiz
kendisi ogretmen yalniz...ama hayatlarimiz cok farkliymis tabi bugune kadar
bana cok deger veriyor, cok seviyor, zaten yillarca bana asikti, hayaliydim
kiskanc bir de dogulular hep oyle galiba

canım ben sağlıkçıyım..hep dr. larla biradayız yıllardır..onların öyle göründüklerine bakma..kendi aralarında yapmadıkları sululuk,lüzumsuzluk kalmadı artık görmediğim..
ben bekarken dr. talipler de çıkardı arada sırada ama ben aman dr. olmasın diye hep kaçtım zamanında..
adam olsun yeter...meslek olayına fazla takılma....

bence de doktorla evlenmek pek akıl kari degil, ben tercih etmem sahsen
meslege cok takilmamak lazim, ummadigin tas bas yarar

doğulu batılı ayrımı yapma canım.. bende batılıyım ama doğudan tanıdığım çok iyi anlaştığım arkadaşlarım ve ailelerde var... kıskançlık meselesi de değişiyor.. batıdada çok kıskançlar ar.. heryerin iyiside var kötüsüde var... çok farklıysanız birşey diyemem.. ama senin sevdiğinden çok seni seven biri daha mutlu eder kıymet bilir.. tabi seninde sevebilmen şart... senelerce aşık olan biri mutlu eder gibi geliyor ama yaşayan gözlemleyen sensin... iyi düşün derim..

sadekahve kültürleriniz farklı ise,oranın kültüründe doğup büyümüş ise sıkıntılı olacağına inanıyorum.

ezgiciğim ,bende zamanında evlenmeden önce onu kabul etmiyorum bunu kabul etmiyorum,ya artık talibim çıkmassa diye çok düşündüm ama hiç öyle düşünme canım işin var gücün var,taliplerin mutlaka çıkacaktır
ailen tekniker diye istemiyorsaki bilmiyorum sonuçta o kişiyi tanımıyorum,iyi biri mi?kişiliği oturmuş mu? benimde başıma geldi,ama ailemin düşüncelerini biliyordum ve dikkate aldım,kabul etmedim
pişmanmıyım değilim,kafanda soru işaretleri varsa boşver

hayırlısı olsunda geç olsun ama hayırlı biri olsun.seni mutlu edebilecek,seniş seven sana saygı duyan biri olsun..oldu bittiye gelipde pişmanlık duymaktan bin kat daha iyidir bekar kalmak..

kesinlikle kısmet işi asla kendini üzme zamanı gelince aşk seni bulucak zaten canım

sadekahve kültürleriniz farklı ise,oranın kültüründe doğup büyümüş ise sıkıntılı olacağına inanıyorum.

kultur evet sorun ayrica o ogretmen ben muh. yani ortak noktamız yok, nasil diyim simdi konusacak neyimiz var, muhendis olsa ayni dilden konusabilirdik mesela ama ben onun dunyasindan anlamam o da benim..ogretmen erkeklere en uygun ogretmen kizlarla evlenmeleri bence...bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum

yanlış düşünüyorsun. peki sen mühendis eşin doktor yada,avukat olsaydı da fark,olmayacakmıydı... öğretmen neden sadece öğretmenle evlensin ki,
öğretmen doktorla evlenir, öğretmen mimarla evlenir. .
doktorla mühendis evlense peki aynı dildemi konuşacaklar biri ameliyatlarını anlatırken diğeri makina mühendisiyse makinalardan bahsedecek.
eee bu durumda aynı dilden pek konuşamayacaklar senin bakış açına göre.
haa,kültür farkı yetiştiriliş dersen, o başka.
bir mühendiste senden farklı bir aileden gelebilir ve farklı bir kültürle yetiştirilmiş olabilir.bu sorun oluşturur.tam tersi bir öğretmen ise senle aynı kültürde yetiştirilmiş olabilir.,sorun olmaz.. o da ayrı..
senin mantığına göre mühendis mühendisle avukat avukatla arkeolog arkeologla,doktor doktorla evlenmeli ki,bu da çok yanlış bir düşünce.. hele olması çok zor.ütopya...

Son düzenleyen: Moderatör:
okypete 'ye katılıyorum.Aynı meslekten kişilerin evlenmesi bir ütopyadan öteye geçemez.Ayrıca öğretmen kızları genelde doktorlar ve mühendisler kapıyor. kaydirigubbakcemile3
Bence siz çocuğun mesleğini beğenmediniz.Öğrtmen olması ağrınıza gitti.Siz mühendissiniz çünkü.O kadar ince ayrıntılara takılıyorsunuz ki,mesleğe takılmamanız imkansız,diye düşünüyorum.
Aynı meslekten olmak ise bana göre dezavantaj.Sizin örneğinizden hareketle bunu söylüyorum.Hem ortak nokta aradığınız kişi eşiniz olacak.Diyelim ki ortak bir mesleğiniz var.Tüm gün işten mi konuşacaksınız.Ahbap,çavuş ilişkisi gibi.Çok sıkıcı olur.Ortak noktalar meslekten ibaret değildir.Karakter,yaşam tarzı daha önemli bu noktada.
Sizin de işiniz zor valla,ne diyeyim.kaydirigubbakcemile3

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ben yıllardır muhasebeciyim.
kocamın da mesleği kriz dolayısıyla değişken durumda.
şu anda satış-organizasyon diyebiliriz.
evlendiğimizden beri ayrı dünyaların insanlarıymışız meğer; meslektaş değiliz ya..
belki bu kriz onu da muhasebeciliğe sürüklerse sonunda aynı dili konuşabiliriz ama..

ayrıca öğretmen-mühendis ilişkisinde nasıl konuşacak birşey bulunamaz anlamıyorum?
adam tarih öğretmeniyse bütün gece size dandanakan savaşı'nı mı anlatmaya kalkacak ki?
hayatta işten başka konuşacak o kadar çok şey var ki..
zaten bu düz mantıkla bakınca ev hanımlarının işi feci yaş..
kendilerine ev erkeği bulmalılar..

yanlış anladınız
daha dogrusu ben anlatamadım demek istedigimi, yanlis ifade ettim
esas aramizda buyuk kultur farki var, onlar 6 kardesler ve 8 kisi 2 odali evde yasiyorlar, ve kurtler
biz ise bildiginiz egeli bi aileyiz 4 kisilik
ayrica hernekadar kendini yetistirmis te olsa oralardan birseyler tasiyor, asiri kiskanc olmasi, tutucu olmasi gibi...
meslege gelene kadar bunlar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…