Evlenicez ama nasıl "ev"lenicez karar veremedik

Tatlım ben birlik olan bir gelin olarak söylüyorum ne kadar uzak o kadar tatlı tecrübe konuşuyor gel sen beni dinle ve çokta içli dışlı olma samimi olabilirsin ama uzak ol ki tatlı gelesin

Ya evet çoğu olumsuz tecrübe ama bunu değiştirmek bizim elimizde değil mi?

Ben kız kardeşimin görümcesine önyargıyla bakardım. Aman sürekli görüşüyor, bu ne ablası ben miyim o mu diye tepki gösterirdim görüşme sıklıklarından dolayı.
Evlenince tanıma imkanım oldu ve maşallah deyin ben hayatımda onun kadar içten sarılan bir insan daha görmedim! Allah aralarını bozmasın, kesinlikle kız kardeş kadar düşünceli.

Yani her yumurta bozuk çıkmaz. Bu bize bağlı.

Maalesef ki genç nesil olarak bir önceki kuşak kadar sabırlı değiliz, çabuk tüketiyoruz bi şeyleri. Halbuki kendi annenle tartışmıyor musun? Kızmıyorlar mı sana? Kızmıyor musun onlara? Ee eşinin ailesi de öyle olacak. Olmalı da.

Direkt amanın yapma etme'lere girmek yerine uyumlu olma yoluna salık verilse daha iyi yerlere gidebiliriz. Güdümlü değil, uyumlu ama.

Benim anlayamadığım apartmanda oturmak istemiyorum müstakil istiyorum diye detay vermenizdeki amaç ? Benim kaçırdığım bir nokta mi var bağlantı kuramadım da ?
Yani burası dışında bir yer olsun dersem apartman seçmek durumunda kalıcam gibi ve bunu istemiyorumdu siz anlayamamışsınız ve garip bir şekilde bu sizi çok rahatsız etmiş

Esimin kardeslerini cok severim, ama ayni sitede dusunemiyorum bile kabus gibi parkta, havuzda, tum ortak alanlarda her an karşılaşılması, bu ortamlarda karsilasinca mecburen birlikte vakit gecirilmesi falan cekilir gibi degil
Havuzu olacak kadar iyi bir site değil ortada yeşil olsun diye bir parkı olur en fazla ikimizde işten eve evden işeyiz zaten ama benim düşüncem haftasonu arada bir bahçelerde kahvaltı mangal yaparız benim ablam kardeşim hep uzakta keşke onlar da yakınımda olsalardı diyorum bazen o yüzden sıcak bakıyorum sanırım buna , teşekkğr ederim yorumunuz için

Maşallah diyelim , haklısınız ben kimsenin kötülüğünü istemezken başkası neden benimkini istesin. Karşılıklı saygı ve sevgi olduktan sonra bende çok problem olacağını düşünmüyorum aslında

Yorumunuz için gerçekten teşekkür ederim , ben zaten aileyle olmayı seven bir insanım çok kolay kırılıp kafaya da takmam düşünce olarak size yakınım. Burada okudukça kendi durumuna inanasım gelmiyor ama aradan birkaç kişi şanslı çıktık sanırım

Bence ilişkinizin bir mesafesi olursa (habersiz gelip gitmeler olmazsa) çokta güzel olabilir. ben çok isterdim
Aynı şeyi bende düşündüm en büyük sıkıntım öat kapı gelip gitmek olur diye ama hem sanmıyorum hemde öyle bir durum olursa konuşup çözebileceğime inanıyorum. Umarım siz de bir yerde istediğiniz gibi ailenizle birleşirsiniz

Cok samimiyet tez ayrılık getirirmiş bncede eş ailesiyle fazla samimi olmayn simdi bekarsn iyisin evlendgnde samimi olursan afedersn b..u cıkar en basiti bn fazla yüz göz oldm eşimn ailesiyle simdi yapamadm görüşmüyoruz

evi sevgilinizin ailesi aldığı için bu konuda söz söylemeye hakkınız olmayacak gibi görünüyor.

kendi çalıştığınız parayla alsaydınız istediğiniz yerde otururdunuz.

aileden zengin erkeklrin sorunu da bu zaten aileler çok fazla müdahil oluyor ve adam çocukluktan çıkamıyor, babası ölene dek onların emrine amade yaşayacak ve siz de onların gönlünü hoş etmek durumunda kalacaksınız.

bunu zaten hissetmişsinizdir.

Ben diş hekimliğinde o tıpta okuyor ailemize sırtımızı dayamış gibi bir durumumuz yok çok şükür ama ailelerimiz destek olmak istediler. Keşke bu yorumu yapmadan önce fikrinizi dayandıracak bir şeylere sahip olsaydınuz

Çok sevmeye,çok fazla can ciğer olmaya gerek yok.Zaten iş ciddiyete binince beşeri ilişkilerde değişebiliyor.Mesafe candır.

bence nasıl insanlar olduklarını az çok nişan sürecinde anlamışsındır. zaten herkes çalıştığına göre isteseniz de çok içli dışlı olmazsınız. bu arada saldırı niteliğindeki yorumlara kafayı takma. çünkü burda konu sahibinin sahip olduğu şanslı durumlar veya iyi nitelikler bazıları tarafından çekilemediği için çok alakasız ve huzursuz edici yorumlar da çıkabilir. bizzat açtığım bir konuda ben de yaşadım :)

sırtınızı dayadınız demedim ayrıca okuduğunuz bölümle alakası yok aile içindeki konumunun. ben de doktorum ne anasının babasının dibinden ayrılmayan koca koca doktor adamlar gördüm.

madem ikinizin de mesleği olacak kredi çekip istediğiniz yerden ev alabilirsiniz isteğinize göre

Biz de öyle bir durum yok saolun yorumunuz içün. Ailelerimizin durumu bunu karşılayabilir böyle bir istekleri de var neden kredi ödeyip sıkıntı çekeyim kimseye yük olmayacakken. İstediğim başka bir evi de seçebilirim ama ben orayı beğendim sadece abisigilde beğendi ve ben ne derim diye çekindikleri için oraya taşınmayı teklif etmiyorlar bende henüz kendi fikrimi belirtmemişken fikir almak istedim hepsi bu

Sadece nişanlılıj dönemi değil 8 yıldır komşuyuz zaten aynı zamanda ama burafa okuduklarımdan o kadar etkilendim ki evlenince herkesin tutumunun değişmesi şartmış gibi bir hisse kapıldım. Bugün erkek arkadaşımla da konuştuk neden karşılıklı iyi bir ilişkimiz varken mesafe koymaya çalışayım diye düşündüm sonradan kararımı verdim aslında :) tespitinizinde doğruluk payı olduğu tartışılmaz ama unuttukları şu sanırım herkes bir şeylere sahip olmak için çabalar bu ev olmaz başka bir şey olur. Yorumunu ziçin teşekkür ederim

Başlangıçta herkes iyi. Burada yazılan sorunlara bakarsan başta kimse sorun görmemiş, bir şekilde ikna edilmişler.
Ben böyle koloni halinde yaşamak istemezdim. Ne kadar iyi olsalar yine de zamanla sıkar.
Beklenti çok olur, misafire hatta belki temizliğe katılmak gerekir.
O mangallar,kahvaltılar bir süre sonra mecburiyet olur. Haftasonu başbaşa plan yapamazsınız, geç kalkamazsınız.

Canim kesinlikle mesafe diyorum. Benim görümcem için nisanliyken ay ne şanslıyım yaa ne iyi bi ablaya denk geldim derken şu an kayınvalideme gitmek istemiyorum o pislikle karsilasmamayim diye.. belki de uzak otursak nadir gorussek boyle olmazdi ama 5 dk mesafe hepimizin evi birbirine evliyken gerçek yüzler çıkıyor ortaya. Fazla içli dışlı olmak iyi bişey degil

Ne senin ailene ne de onun ailesinine yakın olmalı oturacağınız ev.
Düşün iyi anlaşıyorsunuz hepiniz ya sürekli sende oturucaklar yada seni sürekli davet edecekler. Evlilik değil komşuculuk gibi. Öbür türlü uzak oturduğunda ayda 1/2 misafir gibi gelip gidecekler. İstediğin evden bin tane vardır önemli olan senin eşinle rahat huzurlu yaşayabileceğin bir yer olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…