• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenilecek erkek nasıl olmalı

fairtale

ver bana düşlerimi
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.059
301
333
33 yaşıma girdim bugüne kadar düzenli gerçek ilişkim 1 yıldır sürüyor fakat 1 yıl içinde evliliğe ne kadar yaklaştınız derseniz sıfır, ben memurum sevgilimin düzgün bir işi yok ve borçları var, ve benim içime bir şeyler sinmediği için ve evleneceğimizi de düşünmediğim için soğuk davranıyorum aramız bozuk şu an. olumlu ve olumsuz özelliklerini düşününce boşa zaman kaybediyorum diye düşünüyorum ve sırf yaşım geçiyor diye yanlış bir evlilikte yapmak istemiyorum, tecrübeli hanımlardan tavsiyeler fikirler istiyorum, evlenilecek eş adayı nasıl olmalı ve gerçekten seven evlenmeyi düşünen bir erkek tanıştıktan ne kadar süre sonra evlenme teklif eder?

İlk anda belli oluyor sanki.Özellikle bu yaşlarda isen.Ben de 32 yaşımda evlendim.Sen vakit kaybettiğini düşünüyorsun zaten,bence zorlama hiç.Çok içine sinmemiş bu adam.Evlenirsen sorunlar devam edecek, adam da değişmeyecek senin hislerin de.Boşanmak daha sancılı bir süreç.yol yakınken dönmen en faydalısı gibi geldi bana.
Hakkında hayırlısı olsun.

Sen memursun ama onun düzenli bi işi bile yok. Bu bile çok önemli bi faktör evlilikte.
Çok ciddi olsa zaten evlilik planları falan yapardı senle konuşurdu bu durumları.
Şahsen benim eşim sevgililik döneminde hemen dedi ciddi olduğunu ve 6ay sonrasında evlendik.
Önünüzde bi engel yoksa senelerce beklemeye gerek yok yaş 30 olmuşsa.

O kaç yaşında peki. Sen 33sen o da o civar ve üstüdür sanıyorum. Ama o yaşta hala iş sahibi değil üstüne birde borç. Evlilik cok uzak göründü bana. Hele ki zaten zaman kaybettiğini düşünüyosan adama soğuk davranmak yerine gerçek düşüncelerini bir an önce söyle.

zamanı var mı bilmiyorum. 6 ay sonra etmişti bizimki 28 yaşında evlendim 2 senelik evliyim.
nasıl olmalı sorusu da :KK22: maddiyatta önemli bence. ama çokta abartmamak lazım. yaşın geçiyor diye evlenme en önemlisi. anlaşabiliyorsanız sevgide varsa evlenin. ama kapris sürekli küsme ( her iki taraf kaynaklı da olabilir ) ilişkiyi yoruyor bunlar.

ben eşimin tam evlilik adamı olduğunu düşünüyorum.
misal biz tanıştık flört ederken 2 ay sonra evlilik aşamasına geçmeyi teklif etti.
tabi ben şaşkın bilmem falan derken gümüş alyanslarımızı taktık.
beni çok hızlı bir şekilde ikna etti. hayırlı işler hızlı olmalı der hep. sonra parasına sahip çıkar har vurup harman savurmaz. ailesne destek çıkarmış hep biz evliliği düşününce hemen birikim yapmaya başladı misal.
sonra benim korkularım var evliliği kimse beğenmiyor dediğimde o kişilerle alakalı bir durum ben şu ankindn çok daha iyi olacağımıza eminim ve söz veriyorum dedi. neyse bu şekilde 4 ay sonra aileler arası nişan yapıp 2 yıl sonra evlenmeyi kabul ettirdim. ama o bu işler hızlı olmalı diye diye 1 yıl içinde düğünümüz yaptırdı.
ve kararımdan hiç pişman olmadım. gerçekten herşey daha iyi oldu.. tabi ki ufak tefek sorunlar oluyor o da çok normal yani. beşerin olduğu yerde illa ki tartışmalar fikir ayrılıklar olur.
ama temel sağlam olmalı. sizin anlattıklarınızdan sevgilinizin zaman kaybı olduğu görülüyor.

o da 33 yaşında 20 yaşındayken aynı dersanede aynı sınıftaydık o zamanlar aşıktım ona ve yıllar sonra sonra karşılaştık sevgili olduk yoksa bu durumda biriyle ilişkiye bile başlamazdım, şimdi onu iyi tanıyorum ve çabası da yok malesef ve şekil olarak ta beni çok eleştiriyor eski sevgilisiyle kafasında kıyaslıyor bunu hissediyorum, ve aklı başka kızlara kayabiliyor sırf benim düzgün bir işim var kendi ayaklarım üstünde durduğum için beni bir kurtuluş çıkar yol görüyor

Ben evlilikte aşktan yanayım ve aşk tarif edilmez hepimizin bildiği gibi.
Aslında sizin sorduğunuz sorunun cevabı kişinin kendisinde bana kalırsa.
Herkesin düşüncesi hayata bakışı istekleri vs. farklı önemli olan siz ne istiyorsunuz, siz neler hissediyorsunuz , gelegiğinizi olumlu görüyor musunuz ve en önemlisi karşlı tarafı tanımak o neler istiyor hazır mı nasıl biri size her anlamda hitap ediyor mu ?
Başka fikirleri tabiki alın ama en ve tek önemli siz ve karşınızdaki kişi kimseden etkilenmeden bu soruları kendınıze sorup karara varın derim kararınıza göre olur yada olmaz yolunuza bakarsınız.
Ve son olarak karşı tarafı bır kere dusunurken kendınızı ıkı kere dusunun.
Allah herkesın gonlune gore versin.

Senin yerinde olsam görüştüğüm erkekle direk evlilik niyetli görüşürdüm. Böylece vakit kaybetmezdim boşa.
Kariyer, aile kültür, yaş vs bakımından da eleyerek görüşürdüm. Kafama çok yatan bir tipi içime sindirmeye çalışırdım yada o içime sinerdi zaten :D
Sonra evlenir çocuk yapardım hemen. Adamla anlaşamazsam bile onu boşar çocuğumla mutlu mesut yaşardım nasılsa memurmuşsun.
Bir tanıdığım bir adamla sırf çocuk için evlendi çocukları yaptı adamı boşadı ve çok mutlu :D

Can'ım sakın evlenme
O yaşa gelmiş bir Adamı değiştiremezsin evlendikten sonra da sorumluluk almaz ve herşeyi senin dürtmenle yapar mutsuz olursun. Evlenmiş olmak için evlenme sakın inan o düğün Balayı bitikten sonra herkes çekilip gidiyor ve o Adamla sen başbaşa kalıyorsun

kim ne derse desin evlilikte maddiyat önemli. evi arabası arsası olsun anlamında demiyorum. yalnız kadın çalışıp, erkek çalışmayıp, hem de kadın evlendikten sonra erkeğin borçlarıyla uğraşırsa o evlilikte baştan çatlaklar olur

konuyu sevdim benimde bi erkek arkadaşım var bugün ilişkimizin 47. günün evlilik üzerine sürekli konuşuyoruz uyumlu olduğumuzu düşünüyorum diyo süreki ama içki içmesi benim için acayip sorun azaltıcam diyodikkat ediyorum diyo ama bu bile yeterli gelmiyo bana uzatmayalım biran önce evlenelim diyo ama düğün istemiyo nikahtan gitmek istiyo bende her genç kız gibi içime sinsin istiyorum bişeyler. bu seferde maden istiyosun düğün oğlan evinde olur diyo (farklı şehirlerdeyiz aramızda 6 saat var) seni gelinlikle görmek isteyen oraya gelir diyo. yapacaksan evinde kına gecesi yaparsın. dış mekan çekimi isteme benden sıkılırım fotodan. gelin başınıda arkadaşlarınlakendin yap diyo.. bu arada ikimizde kredi çekip beraber yapacağız aileleri karıştırmayacakmışız hiç bişeye.. evlenmek için uygun birimi düşünüyorum. ayrılırsam köpek gisi de üzüleceğim farkındayım

Başlığa cevap veriyorum
eline yüzüne bakılır olsun , kaslı maslı olsun göbeği olmasın bence böyle

herkesin önceliği farklıdır.

nasıl içinize sinerse,
kime dış görünüşe kimi içi görünüşe önem verir.
kimi benden fazla kazansın ister, kimi asgari kazansın yeter der.

siz nasıl birini istiyorsanız doğru kişi odur.
sakın içinizin ısınmadığı bir kişi ile evlilik düşünmeyin.
yoksa şu an var olan her şeyinizi kaybedip bir mapushaneye sokarsınız kendinizi kendi elinizle.

biz çok tartışırız o tamamen mantık insanı ben duygusalım öyle bi kriter olduğunu sanmıyorum nefret ettiğin huyları olsa bile sevince görmüyorsun zaten..

biz mesela 18-19 yaşında çıkmaya başladık hangi ara sevdik de evlendik hangi huyumuz hoşumuza gitti bilmiyorum yani bana böyle sorular pazardan armut seçerken nelere dikkat etmeliyiz gibi geliyor :KK53:

yanlış anlaşılma olmasın ben yaşamadım o yüzden :)

Bu adamla olmaz, bununla sakın deneme. Evlenmek için çabası da yoksa ilerde de tüm sorumluluk senin üzerine kalacak demektir. Sakın bu adamla evlilik yoluna girme. sonu baştan belli gibi gözüküyor. Kendisine faydası olmayanın sana ne faydası olacak?

konuyu sevdim benimde bi erkek arkadaşım var bugün ilişkimizin 47. günün evlilik üzerine sürekli konuşuyoruz uyumlu olduğumuzu düşünüyorum diyo süreki ama içki içmesi benim için acayip sorun azaltıcam diyodikkat ediyorum diyo ama bu bile yeterli gelmiyo bana uzatmayalım biran önce evlenelim diyo ama düğün istemiyo nikahtan gitmek istiyo bende her genç kız gibi içime sinsin istiyorum bişeyler. bu seferde maden istiyosun düğün oğlan evinde olur diyo (farklı şehirlerdeyiz aramızda 6 saat var) seni gelinlikle görmek isteyen oraya gelir diyo. yapacaksan evinde kına gecesi yaparsın. dış mekan çekimi isteme benden sıkılırım fotodan. gelin başınıda arkadaşlarınlakendin yap diyo.. bu arada ikimizde kredi çekip beraber yapacağız aileleri karıştırmayacakmışız hiç bişeye.. evlenmek için uygun birimi düşünüyorum. ayrılırsam köpek gisi de üzüleceğim farkındayım

Annen babam seni birde hediye paketi yapıp kargo yapsın adama hiç uğraşmasın beyfendi aman. Vallahi sinir oldum sakın kabul etme bunları yapacak durumu var da yapmıyorsa sonra pişman olursun herkes gibi seninde hakkın.

Annen babam seni birde hediye paketi yapıp kargo yapsın adama hiç uğraşmasın beyfendi aman. Vallahi sinir oldum sakın kabul etme bunları yapacak durumu var da yapmıyorsa sonra pişman olursun herkes gibi seninde hakkın.
yapacak durumları yok annesi gil 1+1 evde oturuyo bide kayın biraderim evlendi geçen hafta onlara 10 milyar para harcamış ailesi gil toplamda. erkek arkadaşımla ikimiz memuruz. toplamda 5500 maaş alyoruz . ne gereği var milleti memun etcez diye 30 milyar iki düğüne vercez düğünlerden zaten hoşlanmıyom oynamayı sevmiyom diyo

doğru insanı bulup mutlu olanlara maşallah, keşke biraz çabalasa yeter ki çalışsın istiyorum ama iş beğenmiyor borçlarını sağdan soldan para alarak kapatıyor sonra o kişilere borçlanıyor evlenirse kendi maaşı borçlara benim maaşım evi geçindirmeye gidecek fakat evlenme çabası şimdilik yok konuyu bile açmıyor, evet yakışıklı seviyorum da ama çabalamaması ve rahatlığı beni sinir ediyo

Back
X