bildiğim kadarıyla burası kadınların medeni durumuna göre yapılan bir forum değil.haklı olarak herkes her konuda fikrini belirtebilir.
öncelikle fikirlerinizden dolayı alaycı ve aşağılayıcı durumda kalmış olmanız üzücü ve çok yanlış.buraya kadar size katılıyorum ve serzenişinize hak veriyorum elbette...
yalnız teori ve pratik o kadar farklı kavramlardır ki tahmin edersiniz,bazen empati yapmak bile gerçeği tam olarak anlamamıza yetmiyor olabilir.ateşa bakarak sıcak olduğunu anlayabiliriz ve evet bunu söylemekte de özgürüz.unutmayalım ki ateşin acısını da elini yakanlar bilir sadece.onun dışındakiler empati yaparak tahmin yürütebilir yada sağdan soldan,yakınlarında yaşayanlardan duyar,öğrenir.
sizi küçük görüp hadi canım sen ne anlarsın tarzındaki insanlar için bişey diyemem ama arada hepimiz söylüyoruz ''yaşayınca anlarsın ''sözünü.art niyetlemi peki,hayır..küçümsemek içinse,aslaa...hani bununla ilgili bir çok deyim yokmudur.''ateş düştüğü yeri yakar'',''çok okuyan mı bilir,çok gezen mi''...vs.
zamanında annemizin söylediği anne olunca anlarsın sözü:)))doğru çıkmadı mı peki.evet 25 yaşında evlendim,kardeşimden dolayı çocuk bakımını biliyordum(20 yaş fark var ve bir nevi annesiydim kardeşimin)evet anneme göre daha bilinçli,okuyan,araştırandım.hatta annemden bi fazlam vardı kendimce tabi,çocuk psikolojisini okur anneme şöyle davranalım burda,ak burda böyle söyle diye telkinlerde bulunuyordum kendimce.ama ben onun ablasıydım sadece .annem anne olunca anlarsın derken annelik içgüdüsünden bahsetmişti bana.kim sadece empati yaparak bilebilir anneliği???
benden önce evlenen arkadaşlarım vardı.aralarında tek bekar bendim nerdeyse :))ama bende yalnız değildim şimdiki eşim,o zamanki sevgilim vardı.tek fark neydi beraber yaşamıyorduk.üni.döneminde ailemden uzakta arkadaşlarımla evde kalıyordum.temizlikti ,yemekti, faturaydı, carttı curttu, yabancı insanlarla bir evi paylaşmaktı...ee ben biliyordum bunu .ne bileyim ablam benden önce evlenmişti,kayınvalde,görümce ,elti çıkan sorunlar belliydi...peki herkes aynımıydı aslaaa,verilen tepkiler,hassasiyet aynı değildi.en yakın kız arkadaşım eşiyle küserdi 3 gün konuşmazdı eniştem peşinde deli divane olurdu.şimdi ben evliyim tmm eşim muhteşem biri ama öyle bir damarı var ki küsersem 40 yıl konuşmaz öyle inat yani...
ben işletme okudum envanterden,maliyet muhasebesi dersine kadar hepsini gördük.mezun oldum teoride biliyorum evet ama hocalarımın dediği gibi çalışmaya başladıktan sonra öğrendim mesleğimi.
uzun oldu kusura bakma maksadım tabikii sizden iyi biliriz hadi ordan demek değil...ama bunu söyleyenlerin(düzgün bir üslupla) hiç mi haklı yanı yok sence ..ya da başka taraftan bak istersen.ben bu sözden hiç alınmadım şimdiye kadar,eminim sana söylendiği tarzda duymadığım içindir.:128: