'Evlenince Anlarsın'

18 ysini bitirmis herkesin mutlaka hayatla ilgili bir görüsü vardir..o yüzden buna fazla takilmamamlisin derim ben....

Tabii ki canım,zaten bu konunun açılma sebebi bu,sonuçta hepimiz anlayabiliyoruz bir lafın hangi amaçla söylendiğini.
Evlendiği için sınıf atladığını sanan ,aklı sıra diğerlerini küçük görmeye çalışanlar burada bahsedilen.
'Aslında öyle dememiştir','o amaçla söylendiğini düşünmüyorum' sözleri anlamsız kalıyor bu durumda.

ben duracağım yeri gayet iyi bilirim.
ama siz,
öküz temalı şiirler yazana kadar kendinizi durduramıyorsunuz.
bu seviye, benim duracağım yerdir zaten.

İnşallah canım inşallah bütün isteyen herkese banada tez vakitte nasip etsin Güzel Mevlam
Vakti saati vardır Sabretmekten başka çare yok
Rabbim seninde ne muradın varsa versin
Canım yorumunu okudum tebessüm ettim kalktım yavrumu kontrol etmeye yatakdan yere yapıştı çok kötü oldum yaa rabbim hepimizin evladını korusun ...

ben duracağım yeri gayet iyi bilirim.
ama siz,
öküz temalı şiirler yazana kadar kendinizi durduramıyorsunuz.
bu seviye, benim duracağım yerdir zaten.

imzamdan bahsediyosunuz sanırım
çok güldüm tüm öfkem geçti size
size kızmam ciddiye almam söylediklerinizi önemsemem yersizmiş
necip fazıl gibi türk edebiyatına mal olmuş bi insanın şiirini paylaşmaktan gurur duyarım
şu yazdığınızdan sonra evet seviyelerimiz çok farklıymış haklısınız.

Son düzenleme:
Yeni üye sayılırım o yüzden böyle bir şeye henüz denk gelmedim hatta bana yardımcı oldular ama öyle yapanlar varsa Evliler Kulubü olaymış burası, ne yani bekarların derdi olamaz mı ?
Bir evliye danışmamız gereken konular olabilir. Karşıdakinin derdi bize göre doğru-yanlış olsa bile saygı gösterilmeli, medeni durumuna göre es geçilmemeli.

Canım yorumunu okudum tebessüm ettim kalktım yavrumu kontrol etmeye yatakdan yere yapıştı çok kötü oldum yaa rabbim hepimizin evladını korusun ...

Ahh kıyamam bir yerine bir şey oldu mu peki?
Çok ağladımı? İçim bi tuhaf oldu şimdi
Amin amin canım.Kazalardan belalardan korusun

Ahh kıyamam bir yerine bir şey oldu mu peki?
Çok ağladımı? İçim bi tuhaf oldu şimdi
Amin amin canım.Kazalardan belalardan korusun
Yok canım ya korktu sadece biraz ağladı ama ben senin ettiğin dua korumuş gibi geldi bir an .Benim tek muradım yavrumun iyiliği çünkü.Bugün de adamın biri dileniyordu vermedim içimden inşallah yavruma bişey olmaz çünkü rabbim sadaka vermemiz için bazen çıkarır böyle kimseleri karşımıza.Eve gelince kapıya sıkıştı eli.

Evlenince anlarsın.....
Bu bi beddua değil bence...
Bu daha çok sen bekarsın ne anlarsın evlilikten yuva kurmaktan çocuk derdinden evin sorunlarından ki kalkmış yorum yapıyorsun akıl vermeye çalışıyorsun sen anlamazsın deme şekli...
Ama şöyle bir şey var ki evli insanların sorunları olduğunda ve yardım istediğinde fikir istediklerinde istedikleri yorumları bulacak yada yardımları alacak kişiler sadece evliler değildir... İşte bu yüzden beğenmedikleri bi yorum olduklarında hemen sen evli değilsin ne anlarsın demeye başlıyorlar...

Evli değiller ama bazıları gayet iyi yorumlar yapıyor iyi akıllar veriyor elinden geldiklerince yardımcı olmaya çalışıyorlar...
Çünkü o kişide bi aile içinde yaşıyor. Bekar ama bazıları anne baba sorunu yaşıyor ailesindeki geçimsizliği görüp birebir yaşayıp ona göre yorum yapıyor.. Bi aile yuva kolay kurulmuyor evet çünkü kendi ailesinde bunu görüyor... Bazen bütün çabaların boşa çıktığını ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın boşa çaba sarfedildiğini bütün emeklerin verildiğini ama sonuç alınmadığını ailesinde görüyor... Kendisinde görüyor sevdiklerinde görüyor..
Çocuğun yok ne anlarsın... Neden anlaşılmasın... O kişi bi ablaysa bi teyze yada halaysa yada empati yapabiliyorsa gayet iyi anlar bi çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu çok büyük bi sorumluluk getirdiğini ve hayatınızı o çocuğun yönettiğini şekil verdiğini vs vs..Çünkü her şey o çocuğun uyku düzenine göre yemek düzenine göre düzenleniyor.ve çocuğu olan insanlar kendilerine az zaman ayırabiliyor...
Yada sevgiliyken olan sorunların evlendiğin zaman daha başka sorunlara dönüşebileceğini herkes biliyor... Çünkü görüyor okuyor şahit oluyor...
Daha bi çok örnek verebilirim ama gereksiz çünkü demek istediğim bir şeyleri anlamak için evli olmak belli bi yaşta olmak vs vs hiç önemli değil...
Önemli olan insan olabilmek düşünebilmek empati yapabilmek...
Önemli olan karşındaki insanında bi aileden geldiğinin yaşanmışlıklarının tecrübelerinin ve onunda bi hayatı olabildiğinin farkına varabilmek....

Uzun oldu ama böyle düşünüyorum... Belkide saçmaladım bilmiyorum kafam bi dünya kusura bakmayın... ayrıca evli değilim ama bi çok sorunla boğuşuyorum...Ve hepinizi çok iyi anlıyorum...

Ahh canım benim
Ya bazen şefkat tokatı oluyor öyle:)
Ne kadar iyi bir annesin ne kadar hayırlı bir insansın
En büyük Muradının evladının iyiliği olması
Yavrucağın çok şanslı böyle bir anneye sahip olduğu için

Yok canım arada başka muhabbetlere de kayıyoruz baksana:)

Bugun bir erkek formuna goz gezdirdim. Kiz meseleleri cok az. Baska seyler tartisiyorlar. Sen bekarsin, sen evlisin muhabbetleri hic yok. Insan SIKILIYOR su evlilik muhabbetinden. Yas siniri ne su evlilik isinin. 35 ustu olunca evde kalinmis mi olunuyor. Evlisin ama mutlu degilsin bosanirsan ne oluyor. Hic evlenmeyi dusunmuyorsun belki, o da mi suc. Bu senin cirkin oldugun anlamina mi geliyor. Bugun bir konu acacaktim is konusuyla ilgili sonra vazgectim zaten ana tema belli "Iliskiler ve evlilik" .

Yok canım yeni üyemisin bakmadım ama bir çok başlık var .Belki burda ki kadar rağbet görmez ama bilgisi olan cevaplandırır hemen.

Hayır öyle düşünme bu forumda sadece evlilik üzerine konular yokki
Benim faydalandığım o kadar çok bilgi oldukii..
Sende istediğin konuyu açabilirsin illa evlilik ve ilişki üzerine olacak diye bir kaide yokki canım

kizlar evlisi de bekari da ayni.. konuyu acan arkadasa, aman arkadasim kocan bunlari yapmis ama sende bunlari yapmissin, dur yapma etme derse , konu sahibinden zilgiti yer ! ister bekar ol, istersen 30 yillik evli..

konu acan arkadaslar , yardim istediklerini soylerler ama nedense sorunlarinda kendilerine dusen payi kabul etmek istemezler..

temel sorun bu.. gariplik ve enteresan tipler gormek istedigimde girip okuyorum , kavga edenler oluyo misir, cola falan

bildiğim kadarıyla burası kadınların medeni durumuna göre yapılan bir forum değil.haklı olarak herkes her konuda fikrini belirtebilir.

öncelikle fikirlerinizden dolayı alaycı ve aşağılayıcı durumda kalmış olmanız üzücü ve çok yanlış.buraya kadar size katılıyorum ve serzenişinize hak veriyorum elbette...

yalnız teori ve pratik o kadar farklı kavramlardır ki tahmin edersiniz,bazen empati yapmak bile gerçeği tam olarak anlamamıza yetmiyor olabilir.ateşa bakarak sıcak olduğunu anlayabiliriz ve evet bunu söylemekte de özgürüz.unutmayalım ki ateşin acısını da elini yakanlar bilir sadece.onun dışındakiler empati yaparak tahmin yürütebilir yada sağdan soldan,yakınlarında yaşayanlardan duyar,öğrenir.

sizi küçük görüp hadi canım sen ne anlarsın tarzındaki insanlar için bişey diyemem ama arada hepimiz söylüyoruz ''yaşayınca anlarsın ''sözünü.art niyetlemi peki,hayır..küçümsemek içinse,aslaa...hani bununla ilgili bir çok deyim yokmudur.''ateş düştüğü yeri yakar'',''çok okuyan mı bilir,çok gezen mi''...vs.
zamanında annemizin söylediği anne olunca anlarsın sözü:)))doğru çıkmadı mı peki.evet 25 yaşında evlendim,kardeşimden dolayı çocuk bakımını biliyordum(20 yaş fark var ve bir nevi annesiydim kardeşimin)evet anneme göre daha bilinçli,okuyan,araştırandım.hatta annemden bi fazlam vardı kendimce tabi,çocuk psikolojisini okur anneme şöyle davranalım burda,ak burda böyle söyle diye telkinlerde bulunuyordum kendimce.ama ben onun ablasıydım sadece .annem anne olunca anlarsın derken annelik içgüdüsünden bahsetmişti bana.kim sadece empati yaparak bilebilir anneliği???

benden önce evlenen arkadaşlarım vardı.aralarında tek bekar bendim nerdeyse :))ama bende yalnız değildim şimdiki eşim,o zamanki sevgilim vardı.tek fark neydi beraber yaşamıyorduk.üni.döneminde ailemden uzakta arkadaşlarımla evde kalıyordum.temizlikti ,yemekti, faturaydı, carttı curttu, yabancı insanlarla bir evi paylaşmaktı...ee ben biliyordum bunu .ne bileyim ablam benden önce evlenmişti,kayınvalde,görümce ,elti çıkan sorunlar belliydi...peki herkes aynımıydı aslaaa,verilen tepkiler,hassasiyet aynı değildi.en yakın kız arkadaşım eşiyle küserdi 3 gün konuşmazdı eniştem peşinde deli divane olurdu.şimdi ben evliyim tmm eşim muhteşem biri ama öyle bir damarı var ki küsersem 40 yıl konuşmaz öyle inat yani...

ben işletme okudum envanterden,maliyet muhasebesi dersine kadar hepsini gördük.mezun oldum teoride biliyorum evet ama hocalarımın dediği gibi çalışmaya başladıktan sonra öğrendim mesleğimi.

uzun oldu kusura bakma maksadım tabikii sizden iyi biliriz hadi ordan demek değil...ama bunu söyleyenlerin(düzgün bir üslupla) hiç mi haklı yanı yok sence ..ya da başka taraftan bak istersen.ben bu sözden hiç alınmadım şimdiye kadar,eminim sana söylendiği tarzda duymadığım içindir.:128:

Son düzenleme:

:)))) canım bu olay şuna benziyor biraz ben 23 yaşında evlendim şu anda 28 yaşındayım 23 yaşında biri evlenince aa ne kadar küçük evlenmiş diyorum :))
yani bu beddua degil aslında sadece zaman geçtikçe insanlar bazı şeyleri daha iyi idrak edebiliyorlar.bunu söylerken sende aynı şeyleri yaşa anlamında degilde bak bu bunlar başına gelebilir şeklinde yorumlayarak söylüyorlar.
örnek olarak ben hep çocugu olan insanların çocuklarını sadece susturmak için bazı zamanlar her istediklerini yapmalarına sinir olurum bunu dile getirincede dogal olarak çocugun olsun anlarsınla karşılaşırım ee şimdi düşünüyorum bazen bi bebegim olsa bende aynı şeyi yaparım sanırım :)

Baska konular da var biliyorum ama en cok bu bolum aktif. Bana oyle geliyor. Bana gore bekar bir kisiye evlenince anlarsin diyen kisi sorunludur cunku bu bir beddua gibidir. Kisi karsindakinin kendisine yardim talebine "evlenirsen anlarsin" cumlesini kullanarak kendi durumuna (actigi dert her neyse artik) dusmesini istemektedir. Allah kime, nerde, ne verecegini bilir, hic kuskunuz olmasin. O yuzden bu cumleyi kullanmak karsidaki insani (bekari) kirmaktan baska bir ise yaramaz. Bu cumleyi sarfetmeyen evlilere sozum yok.

Son düzenleme:
Arkadasım Zoruna gitmiş bayağı ama yanlis anlaşılmak istemem ama evlenince anlarsın çok doğru bı laf...
Banada kullandılar gercek hayatta hemde...evet oyleymis evlenince anladım! Çünkü evlendiğinde flört donemi bitiyo nisan donemi bitiyo artık pembe gözlüklerini çıkartıyorsun ve hayat bazen acımasız oluyo...daha olgunlaşıyorsunuz....

Evlenince anlarsın -doğru ,bişeyleri evlenmeden anlayamazsinki... Ana yuregi yada anne olmayan anlamaz derler , Buda mi suc o zaman? Hayir dogru cocugu olmayanin yuregi derinden sizlamaz,Buda Bunun gibi bisey.

Neyse bekarlar siz bize alinmayin :) siz severiz biz , oyle olmasa fikir verirmiydik gecenin bu saatinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…