'Evlenince Anlarsın'

valla bencede evlenince anlarsın bana da hep öle derlerdi evlendim şimdide çocuğun olunca sonra ele karış anlarsın var sonra torunun olsun anlarsın bu böyle devam eden bi süreç yapacak bişey yok

bunun bedduayla ilgisi yok ki...evet bazı şeyler evlenince daha iyi anlaşılıyor,bekarken konuşması ,akıl vermesi kolay oluyor ben de konuşurdum öyle ama evlenince farklı...bu tamamen tecrübeyle ilgili olarak söylenen bir söz,asla karşı tarafı küçümseme,beddua vs değil...

bekara kadın boşamak kolaydır diye sözü bile var...bence alınmak yerine tecrübelere saygı duyup faydalanmaya çalışılmalı....mesela benim de şu an çocuğum yok ama olanlara saygı duyuyor tecrübelerini değerlendiriyorum..ha yine benim mantığıma uymayanı,içime sinmeyeni yapmam o ayrı...

ben "evlenince anlarsın" lafının annelerimizin söyleyiş tarzıyla bir tutmuyorum diğer insanlar söylediği zaman..

biliyorum ki annem benim kötülüğümü istemez beddua bile çıkmaz ağızndan...fakat artık sıkıntılarından o kadar bunalmış insanlar
varki toplumumuzda bunu söylerken bu şekilde direk karşındakilere söylüyorlar...iyi niyetle söylenenler başka türlü ima edilenler....
zaten onlar ayırt ediliyor..

biz de bilirimz evlenmeyii..evlenmek kader kısmettir ve hep şuna inanmışımdır...istediğim kadar okul bitirip diploma alayım,
istediğim kadar zeki ,kariyer sahibi...ve bunun üstüne pek çok sıfat ekliyim..asla bir yuva kurma başarısını "kısmetim " olmadan
yapamam..bunu çok iyi biliyorum..erken yaşta evlenmiş ve sorumluluk sahibi olan arkadaşlarım muhakkak ki var...bu onların kısmetiydi...

biz gibi belli yaşa gelip henüz evlenmeyen-evlenemeyenler içinde işte bu geçerli "kısmet".hayyal de seviyor,sevdiği hatta şimdi yanına geliyor..
evlenmek için her durum müsait fakat ailevi sebeplerden evlenemiyor ( forumda dile getirdiği için örnek verdim)..ben keza sevgilim var
ama her şeyin belli bir rayına oturması için devletin halaaaaa şu tarih itibariyle tayin sayfalarını açmasını bekliyoruz kii Türkiyenin bir ucundan
gelsinde biz artık bir şeyler yapalım..ve daha bir çoook arkadaşım var aynı sıkıntıları çeken...inanın hiç kolay değil bu lafı bu şartlarda duymak işte..
ki biz sorumluluklarımızı da küçük yaşta elimize almış insanlarız en azından ben öyleyim..20 li yaşlarda ki kızlara söylenebilir belki henüz yolun başlarında
oldukları için...işte bu yüzden üslup önemli ,işte bu yüzden neyi kime sarf ettiğiniz önemli...

bir iki yıl evvel en yakın arkadaşım sevgilisi olup ciddi bir yola girdiğinde " asıl şimdi başlıyor ." demiştim.o vakit anlamadı..hatta evlendi uzun bir süre anlamadı...
ama ben biliyorum ki bırakın evli olmayı, evlilik ile ilgili gelişmeler taaaa ilk kez aile içine girmeyle başlar..artık eski sevgililer yoktur..farklı bir boyu kazanmıştır olay..
aileler bildiği,tanıştığı an o kaosun içindesinizdir, ama iyi ama kötü...

biz bu kadar olaylara hassas yaklaşırken yine kendi adıma söylemeliyim ki burada "eşim ve ve ailesinin sorunları" bölümünde yorumda bulunurken onların anlattıkları olaylardan
yola çıkarak gerçekten objektif bir bakış ile yapıyorum yorumlarımı..hani ben onun yerinde olsam? kolay değil yuva kurmak,birine çek git boşan demek..kendi ailemde bu gibi
sorunlar yaşadım ,ben evli değilken nasıl üzüldüm,üzülüyorum...ya da her hangi bir başka konuda...ama tabi ki burada konu sahibinin de duyarlılığı önemli ..burada da farklı fikirler var olacakta...

işin annelik boyutu başka gerçekten yaaa..biz artık anne de olmak istiyoruz ..ama o bahsettiğim şartlar işte elimiz kolumuz bağlı..Allah kimseyi çaresiz bırakmasın..evet ateşi görmekle, içine düşüp yanmak farklı gerçekten bunun da bir o kadar bilincindeyiz ama siz farkında mısınız bizim ne için yandığımızı?

şunu da ekliyim gerçekten çok güzel şeyler yazmış arkadaşlarım,uzun uzun yazmışlar..farklı noktalardan aynı yere bakmaya çalışmak güzel gerçekten..

konu nerelere gitmiş
ben şahsen kimseye laf sokmak ya da aşağılamak maksadıyla yazmıyorum
ama kırıldım açıkcası
bilmiyorsan bir bilene soracaksın
e bilen anlatıyo ama hemen yanlış anlaşılıyo
senin bekar olman evli olman beni ilgilendirmiyor
sana bakış açım değişmiyor
hiçkimse tanımadan bilmeden evlenmiyo evet
ama düşünmediğin aklının ucuna gelmeyen bi ton şey yaşıyosun
hayal ettiğinle yaşadığın aynı değil
hayatında hiç okula gitmemiş biri okulu bilebilir mi?
gerçekten bu tarz kırıcı konuşan insanlara
evlenince anlarsın dan başka bi laf kesmiyor

çok güzel ifade etmişsin başka bir bakış açısıyla..:13:

ben işte evlenmeden önce o pembe gözlükleri hiç takmayanlardanım..

evliliği son değil başlangıç olarak görüyorum..daha fazla sorumluluklar..

ben de masal dünyasında yaşamıyorumm

Seninle yaşıtız ve bende bekarım.

Ben "evlenince anlarsın"repliğini "beddua"olarak nitelendirdiklerini düşünümüyorum.

Bu annelerimizin bize "anne olunca anlarsın" demesi gibi birşey bana göre..

Ben niyeyse burada yazılan " evlenince anlarsın" cümlesinin annelerimizin kullandığı "hele bir çocuğun olsun anlarsın" kadar masum ve içten olduğuna hiç inanmıyorum nedense, belkide ben fesatım bilemiyorum.

"Başına gelsinde gör, böyle konuşabiliyor musun" tarzı birşey deyip, bence diye de ilave edeyim.

başına gelsinde gör demek...
"sen bekar olduğun için buna bizim gibi bakamazsın demek..
bu kadar basit bişeyin altında fesatlık aramaya gerek yok..
üstelik tanımayız etmeyiz ne alıp veremediğimiz olacakta beddua edeceğiz...
burda birilerine yardım etmek için uğraşan iyi niyetli insanlar sırf bekar diye neden beddua etsin..
bizene yani ister evlenirsin ister ömür boyu bekar kalırsın..
çooooooook muhteşem bişeymiki evlilik burada yazılan konuları görmüyomusunuz...
evlenince anlarsın demek "İNSANLARIN EVLENDİKTEN SONRA FİKİRLERİ DEĞİŞİYO VE SEN BUNU EVLENDİKTEN SONRA ANLAYACAKSIN BENDE SENİN GİBİYDİM BAK DEĞİŞTİ FİKİRLERİM" demek...
biz bekar kızlarımızın konularınada yazıyoruz..
tamam o zaman yazmayalım paylaşmayalım tecrübemizi....
ne lafmış anacım...
nerelere çekilmiş...

Son düzenleme:
ben evlendikten sonra fikirlerin değişeceğini düşünmüyorum..

sadece boyut kazanır var olan fikirler..hayata farklı bir pencereden bakarız...

yoksa zaten şurada yazılanları pek çoğundan da anladığım;

benim düşüncelerimle çoğu evli arkadaşlarımın düşünceleri ortak..

günaydın kızlar...
şimdi ben de bekarken arkadaşlar gibi bu ayrıma kızıyordum. bir kaç örnek vereyim...aynı kadroda çalıştığım arkadaşlardan birine dedim ki: alla alla neden hep beni arıyorlar iş yerinden gece de seni falan aramıyorlar gece 1-2 farketmez. Cevap: ben evliyim ya ondandır. alakasını kurayamaraktan çok kızmıştım..ikinci örnek senelik izin zamanları evliler eşlerine de bağlı olduğu için izin önceliği kendilerinde gibi düşünür yani önce onlar ayarlancak kalan boşlukları bekarlar seçebilir. başka bir örnek: akşam mesai yapılacağı zaman biz evliyiz evde işimiz var cevabı....amma velakin evlendim ne değişti?? sadece hayattaki önceliklerim değişti ve olaylara bakış açım. şimdi ben de bekar arkadaşları daha rahat görüyorum bazı konularda...ve gerçekten yaşanmadan anlaşılmıyor. ama yine iş yerinden aranıyorum, akşam kalmam gerekiyorsa kalıyorum...

İşyerinden bir arkadaşla sohbet ediyorduk. 6-7 yıllık evli çocuğu var. Konu askerliğe geldi. İyiki dedi eşim nişanlıyken gitmiş askere, evliyken gitse dayanamazdım.

Tövbee buyur buradan yak.

Sen eşini evlenince daha mı çok sevdin yada 28 sene cinsellik yaşamamışsın, 3-5 ay yaşayınca alışkanlık mı yaptı eşini bu yüzden mi bırakamıyorsun ????

Yani bazen evliliğe öyle anlamlar yüklüyoruz ki ağzım açık kalıyor. Ya ben evli değilim kendimi evli sanıyorum, yada ben uzaydan geldim.

Aynı evde yaşamadan anlaşılmazmış, aynı evde yaşamadan tek bilmediğin gözündeki çapaktir. yoksa kendini saklamıyorsa zevklerini de, hassasiyetlerini de, huysuzluklarını da biliyorsun.

Velhasıl kelam bir imzaya bu kadar anlam yüklemesi bekarken de, birlikte yaşarken de, evliyken de heppp çok saçma geldi. Ve fikirlerim, görüşlerim hiçbir şeyim bir imza ile değişmedi.

Son düzenleme:

Bence burada bahsedilen ne annelerimizin kullandığı saf masum kelimeler ne de beddua.Burada bahsedilen 'ay sen daha evlenememişsin bile sen ne anlarsın' tavrı.Yani aklı sıra bekarları aşağılama tavrı.Karşımızdaki insan neyi ne amaçla söylüyor anlıyoruz biz arkadaşlar.

Bir önceki mesajımı tekrar post edeyim,araya kaynayıp gidiyor.

İşyeriniz kelimenin tek anlamıyla saçmalamış.

Evli tatile eşiyle çıkacakta, bekar ne yapacak. Onun da tatile çıkacak bir kuzeni, bir kardeşi, bir arkadaşı, bir sevgilisi yokmu ?

Gece evli olan eşinin koynunda rahatsız etmeyelim, bekar ne olursa olsun .... Oda birinin koynundaysa ..... Bekarın özel hayatı yok mudur ? Madem gece 1-2 de aranabilecek bir işte çalışıyor, herşeyi kabul etmiştir, evliside bekarıda.

Tekrar söylüyorum bu yazdıklarımın sizinle hiçbir ilgisi yok, tamamen işyerinizle ilgili.. Ağzım açık okudum desem yalan olmaz.

Son düzenleme:

evet kesinlikle...evlilik dışında hiç bir uğraşısı,gayesi olmayan insanlar ne yazık ki o kadar çok anlam yüklüyorlar kii..

nedense böyle düşünenler eşlerinden izinsiz dışarı adım bile atmazlar,bireysel insiyatif kullanamazlar ( bazı noktalarda) ..

valla hiçte evlenmeden de baya tecrübe sahibi oluyorsunuz okuduklarından 7 yıllık sevgiliden çevreden herşeyden benim eşim sanki gurbette ben yol gözlüyorum anneler bile bana soruyor bebek hakkında bazı şeyleri bebek nasıl bakılır evli bayanlar eşlerine nasıl davranmalı diye ya bazıları varya bebeği leylek getirir hikayelerini sanki birşey bilmiyormuşuz aslında yeni evliler en çok diyor evlenince anlarsın cümlesini en sinir bozocu şey ise bu görücü usulü ile velenmiş 1 yıl bile nişanlı kalmamış ve yeni evliler evlenince anlarsın diyor ya varya nasıl kızdığımı anlatamam bile

maalesef ben de pek çok defa maruz kaldım bu duruma..:26:

hadi bize anlayış göster diyorlar bir de..

Bir arkadaşımız demiş, amma anlam yüklendi bu cümleye diye. Gerçekten de yazı dili de olsa... Kişinin yazılarından da olsa insana dair herşeyi hissediyorsun. Niyetini anlıyorsun. İyi niyetle yazanlar olduğu gibi, kötü niyetle yazanlarda mevcut.

Bir topicte "15 yaşında bir kız çocuğuna bir hamile arkadaş demediğini bırakmamıştı, ne ......... ., ne koca ayartması kalmıştı. Ki sadece birinin kocasını facebook'a ekledi diye. Bende bak hamilesin ya kızın olursa, biride senin kızın için topiclerde böyle şeyler yazarsa " dedim vayyyyy sen doğmamış çocuğuma beddua ediyorsun diye yaygara kopardı. O birinin kızı için yaparken masum ama biri ona derse vayyy beddua ediyorsun. Bebek evlatta, 15 yaşındaki evlat değil mi ?

Biraz konu dışı örnek oldu ama herşey göreceli ve baktığın yere bağlı. Anlamak için bakıyorsan yazıyorsan ne ala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…