valla bencede evlenince anlarsınbana da hep öle derlerdi evlendim şimdide çocuğun olunca sonra ele karış anlarsın var sonra torunun olsun anlarsın bu böyle devam eden bi süreç yapacak bişey yok
Birde ben şunu gözlemledim çevremdeki evliliklerde. Bir evlilik mutluysa mutlaka o evlilikte kadın hayal kırıklığını kabullenmiş oluyor. Farklı kişilerden 10-15 senelik evli bayanlardan dinledim ben bunu. İlk evlendiğinde fix herkeste bir hayal kırıklığı oluyor. Ben çamaşır, bulaşık içinmi varım. Yemek niye benim görevim. Neden kocamın benden ev işi beklentisi var, madem rahatsız kalksın kendi yapsın dedim kendi kendime. Ben daha 9 aylık evliyim. Bekarken yalnız yaşıyordu, gittiğimde yemeğimi yapıp masayı kuran, bulaşığı asla yıkatmayan, su istediğimde bile hemen kalkıp getiren sevgilim, evlendikten sonra bulaşığı bıraktım, evle ilgilenmiyorum diye sorun çıkarır oldu. Bir erkek evlenince sevgiliyken olduğu kadar özenli davranmıyor sanırsam. O da insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Bana tecrübeli evli bir bayan şunu demişti: Evlendiğinde bir masal başladı sanırsın, aslında tam tersi bir masaldan gerçek hayata geçersin. Eğerki bunu kabullenirsen mutlu olursun, ama kabullenemezsen hep mutsuz olursun. Sen sanmaki çok mutlu evliliklerde kadın istediği masalda yaşıyor...
Gece gece içlendim, ben her zaman suyumu bile getirecek sevgilimi istiyom:)
Seninle yaşıtız ve bende bekarım.
Ben "evlenince anlarsın"repliğini "beddua"olarak nitelendirdiklerini düşünümüyorum.
Bu annelerimizin bize "anne olunca anlarsın" demesi gibi birşey bana göre..
Ben niyeyse burada yazılan " evlenince anlarsın" cümlesinin annelerimizin kullandığı "hele bir çocuğun olsun anlarsın" kadar masum ve içten olduğuna hiç inanmıyorum nedense, belkide ben fesatım bilemiyorum.
"Başına gelsinde gör, böyle konuşabiliyor musun" tarzı birşey deyip, bence diye de ilave edeyim.
Ben niyeyse burada yazılan " evlenince anlarsın" cümlesinin annelerimizin kullandığı "hele bir çocuğun olsun anlarsın" kadar masum ve içten olduğuna hiç inanmıyorum nedense, belkide ben fesatım bilemiyorum.
"Başına gelsinde gör, böyle konuşabiliyor musun" tarzı birşey deyip, bence diye de ilave edeyim.
arkadaşlar aslında işin özü şu:bekarken herşeyi tozpembe görenler ,fazla yaşam tecrübesi olmayıp herşeyin çok kolay olacağını düşünenler(genelde küçük yaşta evlenenler böyle olur) evlendikten sonra biraz biraz sorumluluk almaya başlayınca herkesi kendi gibi zannediyor.Yani ben bekarken ne güzel hiçbi sorumluluğum yoktu o zaman tüm bekarlarında sorumluluğu yoktur.Ben bekarken tozpembe hayaller kurardım o zaman tüm bekarlar aynı şekilde hayal dünyasında yaşıyor.Şimdi evlendim biraz sorumluluk aldım benim yaşadığım hiçbir sorumluluğu bekarlar yaşamıyor.
Ondan sonra da işte yapıştırıyor cevabı evlenince görürsün diye.
Genelde bu insanların hayat tecrübesi kazanmaya başladıkları yıllar evliliklerinin ilk yılları oluyor o yüzden de diğerlerini yaşanmışlığı olmayan hayat tecrübesi olmayan insanlar zannediyorlar.
günaydın kızlar...
şimdi ben de bekarken arkadaşlar gibi bu ayrıma kızıyordum. bir kaç örnek vereyim...aynı kadroda çalıştığım arkadaşlardan birine dedim ki: alla alla neden hep beni arıyorlar iş yerinden gece de seni falan aramıyorlar gece 1-2 farketmez. Cevap: ben evliyim ya ondandır. alakasını kurayamaraktan çok kızmıştım..ikinci örnek senelik izin zamanları evliler eşlerine de bağlı olduğu için izin önceliği kendilerinde gibi düşünür yani önce onlar ayarlancak kalan boşlukları bekarlar seçebilir. başka bir örnek: akşam mesai yapılacağı zaman biz evliyiz evde işimiz var cevabı....amma velakin evlendim ne değişti?? sadece hayattaki önceliklerim değişti ve olaylara bakış açım. şimdi ben de bekar arkadaşları daha rahat görüyorum bazı konularda...ve gerçekten yaşanmadan anlaşılmıyor. ama yine iş yerinden aranıyorum, akşam kalmam gerekiyorsa kalıyorum...
İşyerinden bir arkadaşla sohbet ediyorduk. 6-7 yıllık evli çocuğu var. Konu askerliğe geldi. İyiki dedi eşim nişanlıyken gitmiş askere, evliyken gitse dayanamazdım.
Tövbee buyur buradan yak.
Sen eşini evlenince daha mı çok sevdin yada 28 sene cinsellik yaşamamışsın, 3-5 ay yaşayınca alışkanlık mı yaptı eşini bu yüzden mi bırakamıyorsun ????
Yani bazen evliliğe öyle anlamlar yüklüyoruz ki ağzım açık kalıyor. Ya ben evli değilim kendimi evli sanıyorum, yada ben uzaydan geldim.
Aynı evde yaşamadan anlaşımazmış, aynı evde yaşamadan tek bilmediğin gözündeki çapaktir. yoksa kendini saklamıyorsa zevklerini de, hassasiyetlerini de, huysuzluklarını da biliyorsun.
Velhasıl kelam bir imzaya bu kadar anlam yüklemesi bekarken de, birlikte yaşarken de, evliyken de heppp çok saçma geldi. Ve fikirlerim, görüşlerim hiçbir şeyim bir imza ile değişmedi.
İşyeriniz kelimenin tek anlamıyla saçmalamış.
Evli tatile eşiyle çıkacakta, bekar ne yapacak. Onun da tatile çıkacak bir kuzeni, bir kardeşi, bir arkadaşı, bir sevgilisi yokmu ?
Gece evli olan eşinin koynunda rahatsız etmeyelim, bekar ne olursa olsun .... Oda birinin koynundaysa ..... Bekarın özel hayatı yok mudur ? Madem gece 1-2 de aranabilecek bir işte çalışıyor, herşeyi kabul etmiştir, evliside bekarıda.
Tekrar söylüyorum bu yazdıklarımın sizinle hiçbir ilgisi yok, tamamen işyerinizle ilgili.. Ağzım açık okudum desem yalan olmaz.
maalesef ben de pek çok defa maruz kaldım bu duruma..:26:
hadi bize anlayış göster diyorlar bir de..
ne demek ya öyle şey mi olur,allah allah sakın kabul etmeyin kızlar.Bu kadar şımarıklık da fazla artık.
Bence burada bahsedilen ne annelerimizin kullandığı saf masum kelimeler ne de beddua.Burada bahsedilen 'ay sen daha evlenememişsin bile sen ne anlarsın' tavrı.Yani aklı sıra bekarları aşağılama tavrı.Karşımızdaki insan neyi ne amaçla söylüyor anlıyoruz biz arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?