Bense şunu görüyorum ki bazı kızlarımız,evliliği düğüne kadar düşünüyor.
Masallardaki gibi,evlenene kadar...Onlar ermiş muradına,biz çıkalım kerevetine.Sonrası yok.Düşünülmüyor.
Bakıyorsunuz erkek arkadaşı-nişanlısı ile ilgili bir sürü konu açmış.Yazdığı kadarıyla hepsi ciddi sorunlar.
Ama öte yandan,düğün,gelinlik modelleri,mobilya,alyansla ilgili konuları var.Ve diğer konularla eş zamanlı ilerliyor.
Düğün ve gelinlik hevesi,nişanlısı ve onun ailesiyle yaşadığı sorunların bile önüne geçiyor.
Evlilik bir final,beklenen son gibi.3 yıllık ilişkim-5 yıllık ilişkim deyip ayrılmıyorlar,ite kaka finale ulaşıyorlar.
Oysa evlilik (mutlu) son değil,başlangıç.Asıl evlendikten sonra mutlu olmak önemli.
Konudan uzaklaştım biliyorum ama yazmak istedim :)
canım şöyle birşeyvar ama bir ilşki yaşıyorsun ve o insana bağlanıyorsun birşeyler yaşıyorsun ve bunun evlilikle sonuçlanmasını istiyorsun haklı olarak .yani 4-5 sene ilşki yaşayan birinin tak diye kesmesi zor .herkesin sorunu olabilir .ilişkilerde her zaman sorunlar vardır .herşeye rağmen ilşikini ayakta tutabilmek önemli dir benim için .
canım buna siz karar veremesiniz ama .yani şöle mesela demin topikte okudum kadın aldatıldım ama evlliğime devam etmek istiyorum demiş çok yüklenilmiş kıza .sonuçta burda herkesin değer yargıları var .yada o insanın başka seçeneği olmayabilir .bu kadar ağır konuşmak yersiz ve saçma .herkes kocas melek sanki .türk kadını çok cngaver gördüm bunu burda .hemen boşanıveriyolar valla helal olsun .Her şeye ragmen ilişkiyi ayakta tutabilmek seni ve arkadaşını (ya da evliler için de diyelim eşleri) mutsuz ediyorsa önei yoktur bence...
Ya bu arada bekar kadınların bu kadar şikayetçi olacakları aklımın ucundan geçmezdi bekarlık sultanlıktır.Evlilik de güzel ama bekarlık gibisi var mı.Bunun için size abudik gubudik konuşan biri varsa bilin ki sizi üzmeye çalışan biridir.
valla super yazmıssınız aynen katılıyorumBurası Türkiye ve malesef kadının adı yok. Kadının hayatı boyunca yapabileceği en önemli ve güzel şey evlenmek. Kocasının işi konumu ile övünüp kendi benliğini hiçe sayan bir çok kadın tanıdım. Ve malesef ülkemizde evli bir kadın olmak çok önemli birşey:) . Bekar olmamız BAZI hemcinslerimiz tarafından statüsü evli bir kadından daha düşük olarak bile algılanabailiyor.Reel hayatta karşılaştığımız bu durumlar sanal alemde de karşımıza çıkabiliyor. Kısacası be hey cahil sen ne bilirsin evli bile değilsin düşüncesinde olan kadınlar bana artık garip gelmiyor
böyle tipler var tabiki.
ama o kocasının 25 takım elbisesiyle övünen dangalak,
bekarken de pek anlamlı biri değildi eminim.
bekarken de kendisi dışında övünecek bişeyler buluyordu muhakkak.
insan neyse odur.
evlenince hayat tecrübenize ve sahip olduğunuz sorumluluklarınıza
bir yenisini ekliyorsunuz.
yaşınız ilerledikçe, yaşadıklarınız da ilerliyor doğal olarak.
hiç yemediğiniz, sadece vitrinde gördüğünüz
yada yapılışını seyrettiğiniz bir yemeğin tadını tarif etmek gibi oluyor bazı yorumlar.
evlenince anlarsın lafını o yüzden telaffuz ediliyor olsa gerek.
Evlenince anlarsın nasılmışkatılmıyorum buna .bir insanın sevdiği istedği birinle olması bence çok güzel .aynı evde uyanmak birlikte kahvaltı etmek birlikte gezmek hiç ayrılmamak süper birşey bence .biz uzağız nişanlımla hep hasretiz bribimize mesela çok kötü .
canım buna siz karar veremesiniz ama .yani şöle mesela demin topikte okudum kadın aldatıldım ama evlliğime devam etmek istiyorum demiş çok yüklenilmiş kıza .sonuçta burda herkesin değer yargıları var .yada o insanın başka seçeneği olmayabilir .bu kadar ağır konuşmak yersiz ve saçma .herkes kocas melek sanki .türk kadını çok cngaver gördüm bunu burda .hemen boşanıveriyolar valla helal olsun .
Evlenince anlarsın nasılmışşaka bir yana nişanlılık dönemleri cidden çok güzel.Ev sorumluluğu yok geçim sıkıntısı yok ,yaşanmamışlıkların hevesi var vs vs.Evliliğin ise en güzel yanlarından biri çocuk,ailenden ayrı hareket edebilmen, aklıma evlilikle ilgili bekarlardan ayırt edebilecek farklı bir şey gelmedi ne yazık ki:)
Tabi ki kişiden kişiye degişir.
Kararı kendisi verir.
Öyle mutlu olmayı seçmişse veya mutsuzlukla yaşamayı ögrenmişse.
ne denir ki amenna demekten başka?
Bu lafa bende bekarken uyuz oluyordum. Evlenince neyi anlayacağım kardeşim?? ama şu bir gerçek, evliliğinde çok mutlu olanada gidin sorun, mutlaka hayal ettiği gibi değildir. Çünkü biz kadın milleti, senelerce birlikte olduğumuz sevgilimizle evlilik hayalleri kurarız. Evlendiğimizde herşeyin dahada mükemmel olacağını, masallardaki gibi olacağını sanırız. Aslında hiç öyle değil. Hayatın sorumluluğunu birlikte üstlenince ne hayal kalıyor ne heyecan. Elbette sevginde değişme olmuyor, ama asla sevgiliyken olduğu gibi olmuyor. Sevgili olunca sadece istediğin anda onunla görüşüyorsun. Evli olduğunda evden çıkmak istemediğin, kendini kötü hissettiğin andada yanında, ailenle birlikte olmak istediğin andada yanında, arkadaşlarınla görüştüğündede yanında. Kötü birşey demiyorum, ama sevgiliyken olan o ambiansı yakalayamıyor insan
Birde bunun üst leveli var. Çocuğun olursa anlarsın! Bu lafada eskiden uyuz olurdum. Şu anda az biraz anlıyorum. Ablamın 2.5 yaşında bir kızı var.Bu kadar yakından şahit olunca anlıyorum. Mesela arkadaşınla bir kahve içmek için 1 saatliğine cafede oturmak ablam için bir lüks. Çocuk olunca iş dışındaki tüm saatlerin çocuğuna ait. Kendi hayatın kendi planın diye birşey yok. Herşeyini ona göre ayarlamak zorundasın. Hava soğuksa dışarı çıkamazsın, çocuk park istiyorsa gideceksin, 3 öğün yemek yapıp yedireceksin, günde belki 10 kere alt değiştireceksin, hiçbiryere çantanı alıp çıkamazsın. Bebek bezi, suyu, maması, yedek kıyafeti, oyuncağı. İki saatliğine biyere gitmek için resmen valiz hazırlamalısın. Ama ablamın dediği şu, onun varlığı herşeye değer. Çektiğin çileyi gözün görmüyor, bütün hayatını ona vermekten mutlu oluyorsun.
Bununda bir üst leveli var. Senin çocuğun daha küçük, birde büyüsün asıl o zaman gör. Problemler büyüyünce başlıyor derler. Ben daha bu leveli yakından görmediğim için anlayamıyorum:)
Bu lafa bende bekarken uyuz oluyordum. Evlenince neyi anlayacağım kardeşim?? ama şu bir gerçek, evliliğinde çok mutlu olanada gidin sorun, mutlaka hayal ettiği gibi değildir. Çünkü biz kadın milleti, senelerce birlikte olduğumuz sevgilimizle evlilik hayalleri kurarız. Evlendiğimizde herşeyin dahada mükemmel olacağını, masallardaki gibi olacağını sanırız. Aslında hiç öyle değil. Hayatın sorumluluğunu birlikte üstlenince ne hayal kalıyor ne heyecan. Elbette sevginde değişme olmuyor, ama asla sevgiliyken olduğu gibi olmuyor. Sevgili olunca sadece istediğin anda onunla görüşüyorsun. Evli olduğunda evden çıkmak istemediğin, kendini kötü hissettiğin andada yanında, ailenle birlikte olmak istediğin andada yanında, arkadaşlarınla görüştüğündede yanında. Kötü birşey demiyorum, ama sevgiliyken olan o ambiansı yakalayamıyor insan
Birde bunun üst leveli var. Çocuğun olursa anlarsın! Bu lafada eskiden uyuz olurdum. Şu anda az biraz anlıyorum. Ablamın 2.5 yaşında bir kızı var.Bu kadar yakından şahit olunca anlıyorum. Mesela arkadaşınla bir kahve içmek için 1 saatliğine cafede oturmak ablam için bir lüks. Çocuk olunca iş dışındaki tüm saatlerin çocuğuna ait. Kendi hayatın kendi planın diye birşey yok. Herşeyini ona göre ayarlamak zorundasın. Hava soğuksa dışarı çıkamazsın, çocuk park istiyorsa gideceksin, 3 öğün yemek yapıp yedireceksin, günde belki 10 kere alt değiştireceksin, hiçbiryere çantanı alıp çıkamazsın. Bebek bezi, suyu, maması, yedek kıyafeti, oyuncağı. İki saatliğine biyere gitmek için resmen valiz hazırlamalısın. Ama ablamın dediği şu, onun varlığı herşeye değer. Çektiğin çileyi gözün görmüyor, bütün hayatını ona vermekten mutlu oluyorsun.
Bununda bir üst leveli var. Senin çocuğun daha küçük, birde büyüsün asıl o zaman gör. Problemler büyüyünce başlıyor derler. Ben daha bu leveli yakından görmediğim için anlayamıyorum:)
böyle yorumlara çok dikkat etmedim ama kötü niyetli değildir bence.gerçekten bekar bir insan evli bir insanın halini anlayamaz.yani ben bekarkenki halimi düşünüyorum da herşeye çok farklı bakıyordum.evlenince anlıyor insan denildiği gibi.böyle denilince niye beddua olsunki.yani o anki bahsedilen durumu bekar olan anlayamaz evlenince daha iyi anlayabilirsin manasında söylenmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?