'Evlenince Anlarsın'

Bence konudan uzaklaşmadın asıl değinilmesi gereken yere değinmişsin arkadaşım sabah ki yorumum da bunu anlatmaya çalışmıştım sadece için de bulunduğumuz durumları düşünüyoruz bunun sonrası var.Ayrıca ben şu espirisi olan murphy kanunun sıkı savunucusuyum hiç bir şey iyiye gitmez olabilecek her şey kötüye gidecektir evlendikten sonra düzeltirim hikayee...Ayrıca eminim sayfalarca yazılmış illa ki söylenmiştir,insan başına gelmeden aynı şeyi tecrübe etmeden cilt cilt anlatsan anlayamıyor,gözün gördüğünü dil yüz sene anlatamazmış.

Her şeye ragmen ilişkiyi ayakta tutabilmek seni ve arkadaşını (ya da evliler için de diyelim eşleri) mutsuz ediyorsa önemi yoktur bence...

sadece adı ilişki ya da evlilik olur

Son düzenleme:
böyle yorumlara çok dikkat etmedim ama kötü niyetli değildir bence.gerçekten bekar bir insan evli bir insanın halini anlayamaz.yani ben bekarkenki halimi düşünüyorum da herşeye çok farklı bakıyordum.evlenince anlıyor insan denildiği gibi.böyle denilince niye beddua olsunki.yani o anki bahsedilen durumu bekar olan anlayamaz evlenince daha iyi anlayabilirsin manasında söylenmiştir.

Her şeye ragmen ilişkiyi ayakta tutabilmek seni ve arkadaşını (ya da evliler için de diyelim eşleri) mutsuz ediyorsa önei yoktur bence...
canım buna siz karar veremesiniz ama .yani şöle mesela demin topikte okudum kadın aldatıldım ama evlliğime devam etmek istiyorum demiş çok yüklenilmiş kıza .sonuçta burda herkesin değer yargıları var .yada o insanın başka seçeneği olmayabilir .bu kadar ağır konuşmak yersiz ve saçma .herkes kocas melek sanki .türk kadını çok cngaver gördüm bunu burda .hemen boşanıveriyolar valla helal olsun .

Ya bu arada bekar kadınların bu kadar şikayetçi olacakları aklımın ucundan geçmezdi bekarlık sultanlıktır.Evlilik de güzel ama bekarlık gibisi var mı.Bunun için size abudik gubudik konuşan biri varsa bilin ki sizi üzmeye çalışan biridir.

katılmıyorum buna .bir insanın sevdiği istedği birinle olması bence çok güzel .aynı evde uyanmak birlikte kahvaltı etmek birlikte gezmek hiç ayrılmamak süper birşey bence .biz uzağız nişanlımla hep hasretiz bribimize mesela çok kötü .

valla super yazmıssınız aynen katılıyorum

canım o hatun sonradan görme tabir ettiğimiz tiplerdendi 16 17 yaşlarında fakiiiiir bir yerden zenginnnn bir yere uçuş yapıp bir imza ile sosyeteye girince böyle oldu...)

Evlenince anlarsın nasılmış şaka bir yana nişanlılık dönemleri cidden çok güzel.Ev sorumluluğu yok geçim sıkıntısı yok ,yaşanmamışlıkların hevesi var vs vs.Evliliğin ise en güzel yanlarından biri çocuk,ailenden ayrı hareket edebilmen, aklıma evlilikle ilgili bekarlardan ayırt edebilecek farklı bir şey gelmedi ne yazık ki:)

Tabi ki kişiden kişiye degişir.

Kararı kendisi verir.

Öyle mutlu olmayı seçmişse veya mutsuzlukla yaşamayı ögrenmişse.
ne denir ki amenna demekten başka?

Son düzenleme:

güzel ama insan sevdiğiyle hep aynı yerde olmak sitiyor gerçi ben evlenincede yalnız yaşayacağım galiba benimki sürekli yurtiçi dışı geziyor işi çin .çok yoğun çalşıyor maalesef.

Tabi ki kişiden kişiye degişir.

Kararı kendisi verir.

Öyle mutlu olmayı seçmişse veya mutsuzlukla yaşamayı ögrenmişse.
ne denir ki amenna demekten başka?

düzeledebilir ilşkiler .o yüzden kesin konuşmamak gerek .bir çok konuda kesin konuşmamayı öğrendim hayattan.o yüzden en olsam şöle böle yaparım diyenlere inanmıyorum .çünkü çoğuda yalan söylüyor .bu kadar cesur kadın çok az var .

Rabbim sevenleri hayırlı ve güzel bir şekil de tez kavuştursun. İnşallah....

Son düzenleme:
Ben açıkçası her evlen anlarsın,anne olunca anlarsın lafını sarfedenlerin her zaman kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorum..Tabi kötü niyet taşıyanlar da vardır belki..Bilemem bunu...Evlenmek,anne olmak insanı üstün kılmıyor diğerlerinden asla..Sadece olaylara başka bir pencereden bakmamızı sağlıyor...Erkekler için de böyle...Evlenip baba olmuş bir erkeğin de bakış açısı değişir... Bekarken ben diye düşünürdüm şimdi biz diye düşünüyorum mesela... Bekarken kendime ya da sevgilime kılık kıyafet vs bakardım..Şimdi bir bakıyorum elimdekinin hemen hepsini çocuklarım için harcamışım..Onların geleceğine ,sağlıklarına kafa yorar olmuşum..Önce onlar önce onlar sonra sıra gelirse ben modundayım...Belki benim bu kadar adamam da yanlıştır kimbilir..

Hayatın diğer bir penceresi,diğer açısı sadece.........

Bu lafa bende bekarken uyuz oluyordum. Evlenince neyi anlayacağım kardeşim?? ama şu bir gerçek, evliliğinde çok mutlu olanada gidin sorun, mutlaka hayal ettiği gibi değildir. Çünkü biz kadın milleti, senelerce birlikte olduğumuz sevgilimizle evlilik hayalleri kurarız. Evlendiğimizde herşeyin dahada mükemmel olacağını, masallardaki gibi olacağını sanırız. Aslında hiç öyle değil. Hayatın sorumluluğunu birlikte üstlenince ne hayal kalıyor ne heyecan. Elbette sevginde değişme olmuyor, ama asla sevgiliyken olduğu gibi olmuyor. Sevgili olunca sadece istediğin anda onunla görüşüyorsun. Evli olduğunda evden çıkmak istemediğin, kendini kötü hissettiğin andada yanında, ailenle birlikte olmak istediğin andada yanında, arkadaşlarınla görüştüğündede yanında. Kötü birşey demiyorum, ama sevgiliyken olan o ambiansı yakalayamıyor insan
Birde bunun üst leveli var. Çocuğun olursa anlarsın! Bu lafada eskiden uyuz olurdum. Şu anda az biraz anlıyorum. Ablamın 2.5 yaşında bir kızı var.Bu kadar yakından şahit olunca anlıyorum. Mesela arkadaşınla bir kahve içmek için 1 saatliğine cafede oturmak ablam için bir lüks. Çocuk olunca iş dışındaki tüm saatlerin çocuğuna ait. Kendi hayatın kendi planın diye birşey yok. Herşeyini ona göre ayarlamak zorundasın. Hava soğuksa dışarı çıkamazsın, çocuk park istiyorsa gideceksin, 3 öğün yemek yapıp yedireceksin, günde belki 10 kere alt değiştireceksin, hiçbiryere çantanı alıp çıkamazsın. Bebek bezi, suyu, maması, yedek kıyafeti, oyuncağı. İki saatliğine biyere gitmek için resmen valiz hazırlamalısın. Ama ablamın dediği şu, onun varlığı herşeye değer. Çektiğin çileyi gözün görmüyor, bütün hayatını ona vermekten mutlu oluyorsun.
Bununda bir üst leveli var. Senin çocuğun daha küçük, birde büyüsün asıl o zaman gör. Problemler büyüyünce başlıyor derler. Ben daha bu leveli yakından görmediğim için anlayamıyorum:)

Ben de bu levelden müzdaripim...

Ayy dur son cümlen bende bildiğin şok etkisi yaptı nedense .Ben büyüsün diye gözünün içine bakıyorum bir de bunun büyüsün asıl görürsünümü var:)))

Son düzenleme:

Bence de kötü niyetli değildir.Evlenince görürsün gününü manasında yazılmıyordur.

Buradan sözediyorsak...Evli bir üye konu açmışsa,bekar üyenin kendisini anlamadığını düşündüğü için öyle diyebilir.
Evli üye,bekar üyenin "çok mutluyum" diye açtığı konuya,"evlen de gör bakalım" yazmıyor ki....
Kendisi konu açmış,derdini yazmış,derdine "ben olsam 1 dk durmam" gibi yorumlar gelince söylüyor.

Mesela : Evlenmeden önce naz yaparız,kapris yaparız,trip de yapabiliriz,bazen 3 gün aramayız,kıskançlık kavgaları çıkarırız.
Evlendikten sonra bunlar biraz zor.Öyle pervasızca,ağız tadıyla kavga bile çıkaramazsın:) Küsmek olmaz,evi terketmek fena,konuşmasan nasıl olacak ?
Neden çünkü aynı çatı altındasın,en azından birlikte uyuyup birlikte uyanacak,birlikte yemek yiyeceksin.
Bekarlara uzak geliyor olabilir,ne mecburiyetim var,yüzüne bile bakmam diyebilirler.Ama işte evlenince anlarsın denilen nokta,bu nokta sanırım.

Birde ben şunu gözlemledim çevremdeki evliliklerde. Bir evlilik mutluysa mutlaka o evlilikte kadın hayal kırıklığını kabullenmiş oluyor. Farklı kişilerden 10-15 senelik evli bayanlardan dinledim ben bunu. İlk evlendiğinde fix herkeste bir hayal kırıklığı oluyor. Ben çamaşır, bulaşık içinmi varım. Yemek niye benim görevim. Neden kocamın benden ev işi beklentisi var, madem rahatsız kalksın kendi yapsın dedim kendi kendime. Ben daha 9 aylık evliyim. Bekarken yalnız yaşıyordu, gittiğimde yemeğimi yapıp masayı kuran, bulaşığı asla yıkatmayan, su istediğimde bile hemen kalkıp getiren sevgilim, evlendikten sonra bulaşığı bıraktım, evle ilgilenmiyorum diye sorun çıkarır oldu. Bir erkek evlenince sevgiliyken olduğu kadar özenli davranmıyor sanırsam. O da insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Bana tecrübeli evli bir bayan şunu demişti: Evlendiğinde bir masal başladı sanırsın, aslında tam tersi bir masaldan gerçek hayata geçersin. Eğerki bunu kabullenirsen mutlu olursun, ama kabullenemezsen hep mutsuz olursun. Sen sanmaki çok mutlu evliliklerde kadın istediği masalda yaşıyor...
Gece gece içlendim, ben her zaman suyumu bile getirecek sevgilimi istiyom:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…