İyi niyetle yapılan bir yorumu neden ters anladığınıza anlam veremedim..Ben mi yanlış anladım ? Espiri yapmış Amonra..Anlaşılmıyor mu bu yani ?? :44:
Birde ben şunu gözlemledim çevremdeki evliliklerde. Bir evlilik mutluysa mutlaka o evlilikte kadın hayal kırıklığını kabullenmiş oluyor. Farklı kişilerden 10-15 senelik evli bayanlardan dinledim ben bunu. İlk evlendiğinde fix herkeste bir hayal kırıklığı oluyor. Ben çamaşır, bulaşık içinmi varım. Yemek niye benim görevim. Neden kocamın benden ev işi beklentisi var, madem rahatsız kalksın kendi yapsın dedim kendi kendime. Ben daha 9 aylık evliyim. Bekarken yalnız yaşıyordu, gittiğimde yemeğimi yapıp masayı kuran, bulaşığı asla yıkatmayan, su istediğimde bile hemen kalkıp getiren sevgilim, evlendikten sonra bulaşığı bıraktım, evle ilgilenmiyorum diye sorun çıkarır oldu. Bir erkek evlenince sevgiliyken olduğu kadar özenli davranmıyor sanırsam. O da insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Bana tecrübeli evli bir bayan şunu demişti: Evlendiğinde bir masal başladı sanırsın, aslında tam tersi bir masaldan gerçek hayata geçersin. Eğerki bunu kabullenirsen mutlu olursun, ama kabullenemezsen hep mutsuz olursun. Sen sanmaki çok mutlu evliliklerde kadın istediği masalda yaşıyor...
Gece gece içlendim, ben her zaman suyumu bile getirecek sevgilimi istiyom:)
Bence de kötü niyetli değildir.Evlenince görürsün gününü manasında yazılmıyordur.
Buradan sözediyorsak...Evli bir üye konu açmışsa,bekar üyenin kendisini anlamadığını düşündüğü için öyle diyebilir.
Evli üye,bekar üyenin "çok mutluyum" diye açtığı konuya,"evlen de gör bakalım" yazmıyor ki....
Kendisi konu açmış,derdini yazmış,derdine "ben olsam 1 dk durmam" gibi yorumlar gelince söylüyor.
Mesela : Evlenmeden önce naz yaparız,kapris yaparız,trip de yapabiliriz,bazen 3 gün aramayız,kıskançlık kavgaları çıkarırız.
Evlendikten sonra bunlar biraz zor.Öyle pervasızca,ağız tadıyla kavga bile çıkaramazsın:) Küsmek olmaz,evi terketmek fena,konuşmasan nasıl olacak ?
Neden çünkü aynı çatı altındasın,en azından birlikte uyuyup birlikte uyanacak,birlikte yemek yiyeceksin.
Bekarlara uzak geliyor olabilir,ne mecburiyetim var,yüzüne bile bakmam diyebilirler.Ama işte evlenince anlarsın denilen nokta,bu nokta sanırım.
bu forumda hiç bu kadar saçma bir yorum okumamıştım.
evlenince anlarsın demenin aşağılamakla buldumcuk olmakla sınıf atlamakla ne alakası var.
neden tek sahip olduğumuz şey evlilik cüzdanı olsun.
gerçekten inanamıyorum. şaka mı bu.
bunu yazan arkadaş, tez vakitte dilediği koca terifine bakılırsa, asıl kendisi, evliliği, sözde eleştiriyor gibi yaptığı şekilde görüyor.
Bekarlığımda da evliliğimde de düşüncem değişmedi böyle konulara..Hiç lafı evirip çevirmeden boşan diyenlerdenim ben............Konu: kızlar ben 1 yıllık evliyim. eşim komşunun kızına aşık, sürekli onunla konuşmaya çalışıyor ve bunu benim gözümün önünde yapıyor dün kavga ettik işte sen nasıl elin o.... bakarsın diye eşimde bana tekme 6 tokat attı karnımdaki bebeğimi de tekmeleyerek düşürdü, boş zamanlarında kayınvalidem de hobi olarak beni dövüyor, eşim evlendiğimiz günden beri sürekli sarhoş, işsiz ve kumar oynuyor, dün gece de evi terk etti, benden boşanmak istiyormuş, eşimi nasıl geri kazanabilirim?
Üye Cevabı: 1 yıllık evlilikte ihanet, dayat, içki, üstelik boşanmak istiyor. kurtulun bu adamdan.
Konu Sahibi: hıııı tabi tabi bekara koca boşamak kolay evlenince görürüm ben seni. boşanmıcam meydanı o kadınamı bırakıyım
----
Konu Sahibi (3 gün sonra): kızlar çok kötüyüm eşim eşyaları almaya geldi gitme diye yalvardım bi tokat atıp yine de gitti napiyim?
Üye Cevabı: Canım boşanmaktan başka yol gözükmüyor
Konu Sahibi: Boşandan başka tavsiye verdiğiniz yok. yuva kolay kurulmuyor tamam mı yıkmıycam yuvamı. yöneticiler konumu kapatır mısınız lütfen?
Kesinlikle katılıyorum.....Ben en çok kayınvalide, görümce problemleriyle ilgili konularda rastlıyorum evlenince görürsüncülere. Evli bir kadın kayıtsız şartsız her konuda eşinin ailesini haksız bulmak zorundaymış ve aksi kabul görmezmiş eğer konu sahibine hak vermiyorsan senin toyluğundan kaynaklanıyormuş gibi bir hava yaratılıyor buna anlam veremiyorum asıl olarak. Yoksa kötü niyetli olduklarını ya da evlilikleriyle hava attıklarını düşünmüyorum, ama her evlilikte aynı şekilde olucak. İnsanlar mutlaka evlilikteki duruşlarına göre, gelin konumundaysa mağdur kayınvalideyse çirkef olucak diye birşey yok bana göre.
Ben en çok kayınvalide, görümce problemleriyle ilgili konularda rastlıyorum evlenince görürsüncülere. Evli bir kadın kayıtsız şartsız her konuda eşinin ailesini haksız bulmak zorundaymış ve aksi kabul görmezmiş eğer konu sahibine hak vermiyorsan senin toyluğundan kaynaklanıyormuş gibi bir hava yaratılıyor buna anlam veremiyorum asıl olarak. Yoksa kötü niyetli olduklarını ya da evlilikleriyle hava attıklarını düşünmüyorum, ama her evlilikte aynı şekilde olucak. İnsanlar mutlaka evlilikteki duruşlarına göre, gelin konumundaysa mağdur kayınvalideyse çirkef olucak diye birşey yok bana göre.
Ah evet o konular...Ama o konuların sahibeleri,evli olanlara da,karşı yorum yapınca kızıyorlar.Senin kaynanan iyi olabilir,benimki gibi olsaydı görürdüm seni diyorlar:)
Hava atmıyorlar tabii.Hava atsalar,evlilik zor ama ben başardım derlerdi.
Evlenince anlarsın demekte,üstünlük taslamak yoktur.
Biraz iç çekmek vardır.
"Ben de senin gibiydim ama hanyayı konyayı gördüm" demek vardır.
Teşbihte hata olmaz,daha önce bir üye yazmış : damdan düşenin halinden,damdan düşen anlar.
pardon ama neden üzerinize alındınız
evliliğime laf etmekse size düşmez
haddinizi bilin
ne beni ne de evliliğimi bilmiyosunuz saygısızlaşmayın
haddi mi bileyim...?
saygısızlaşmayayım.
siz şu an ne yapıyorsunuz acaba.
emir kipi kullandığınızın farkında mısınız. hangi hakla.
ne sizi ne evliliğinizi bilmiyorum.
burda kişilere değil yazılanlara yorum yapılıyor.
siz evliliği sınıf atlama olarak görme hakkına sahipseniz ben de bunu eleştirme hakkına sahibim.
herkes kendi fikrini yazıyor.
bu ne asabiyet.
haddi mi bileyim...?
saygısızlaşmayayım.
siz şu an ne yapıyorsunuz acaba.
emir kipi kullandığınızın farkında mısınız. hangi hakla.
ne sizi ne evliliğinizi bilmiyorum.
burda kişilere değil yazılanlara yorum yapılıyor.
siz evliliği sınıf atlama olarak görme hakkına sahipseniz ben de bunu eleştirme hakkına sahibim.
herkes kendi fikrini yazıyor.
bu ne asabiyet.
Ben bu evlenince anlarsın cümlesinin beddua etmek için sarfedildiğine katılmıyorum
Ama gerçektende öyledir bir insan o durumu yaşayınca farkına varıyor anlıyor
Evlenmeden önce her şey toz pembe gözükür
Nişanlının, kayınvalidenin, kayınbabanın huyları karakterleri muhteşemdir!!!
Ama gel görki evlenipte gerçeklerle karşılaşınca işler değişiyor işte o zaman anlıyorsun
Mesela bekarken çocuk sahibi olamayanların üzüntülerine anlam veremezdim inşallah sizinde olur der geçerdim
Ya bi çocuk bu kadar mı önemlidir insan hayatında derdim
Ammavelakin evlenince benimde başıma geldi malesef
Şimdi dünyaları veririm evlat sahibi olmak için
Öyle hasretimkii..
Malesef bir takım şeyler yaşamadan anlaşılmıyor
Ne kadarda çevrende gözlem yapmış olsanda..
Rabbim kısa zaman da sağlıklı hayırlı ,güzel bir evlat nasip etsin .İnşallah.İnsan en sevdiğiyle imtihan olurmuş ya.Ben bu evlenince anlarsın cümlesinin beddua etmek için sarfedildiğine katılmıyorum
Ama gerçektende öyledir bir insan o durumu yaşayınca farkına varıyor anlıyor
Evlenmeden önce her şey toz pembe gözükür
Nişanlının, kayınvalidenin, kayınbabanın huyları karakterleri muhteşemdir!!!
Ama gel görki evlenipte gerçeklerle karşılaşınca işler değişiyor işte o zaman anlıyorsun
Mesela bekarken çocuk sahibi olamayanların üzüntülerine anlam veremezdim inşallah sizinde olur der geçerdim
Ya bi çocuk bu kadar mı önemlidir insan hayatında derdim
Ammavelakin evlenince benimde başıma geldi malesef
Şimdi dünyaları veririm evlat sahibi olmak için
Öyle hasretimkii..
Malesef bir takım şeyler yaşamadan anlaşılmıyor
Ne kadarda çevrende gözlem yapmış olsanda..
Allah en kısa zamanda kucağını sağlıklı bir bebişle doldursun,hasretin sona ersin inşallah..Tüm kalbimle diliyorum bunu Allahtan.....
Rabbim kısa zaman da sağlıklı hayırlı ,güzel bir evlat nasip etsin .İnşallah.İnsan en sevdiğiyle imtihan olurmuş ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?