Evlenince, anne olunca...

çok teşekkür ediyorum gerçekten siz de çok mutlu olun inşallah içim ferahladı :)

Nisanliyim dedin ama sallantiliydi durumun diye hatirliyorum. Ne karar verdin?

Istenmedim, reddedildim, essek gibi calisip evin tum yukunu yuklenmeme rağmen siginti gibi kaldim ve 8.5 yilin ardindan bosandim. Tekrar evlendim 15 ay oldu. Evlilik ne demekmis, kari koca ne demekmis, deger gormek, mutlu olmak ne demekmis simdi ogrendim. Kizimizida kucagimiza aldigimizda bunun dahada katlanacagindan eminim ve sabirsizlaniyorum. Onceki yasadigim herneyse alakasi yok gecmisi gerçekten gecmiste birakirsan bunu sende ogreneceksin. Her zaman aynisi olacak diye birsey yok. Guveniyorsan mutlu olacagina azicikda olsa inancin varsa bu dusuncelerden siyrilmalisin yoksa sirtinda bu yasanmisliklarin yukuyle ezilip kalirsin.

Çok çok normal canım benim, psikolojik destek almalısın belki... Yada kendi psikoloğun olacaksın sanırım benim yaptığım bu...
Seninle benzer şeyleri yaşadım babamız tarafından aldatıldık, dolandırıldık, terk edildik... Annemle ablam atlatamadı bunu, ben sanırım herşeye rağmen pozitif kalan tek kişiyim... Annem ne zaman ciddi ilişkimiz olsa olaya kötü yönden yaklaşıyor, kimseyi beğenmiyor, kimseyi kızlarına yakıştıramıyor... Ablam da buna alıştı ve annemden farkı yok o da hayatına kimseyi sokmuyor vs... Evliliği saçma buluyorlar hatta... 3 ümüz birbirimize yetiyoruz modu da var... Ben se sürekli ikilemdeyim bir yanım çok istiyor kendi ailem olsun birisiyle mutlu olayım... Bi yandan hep bi korku...
Ama yenmek zorundayız bu korkuları, seviyorsan yenersin bu korkularını... Şansın, hayatın güzel olsun bundan sonra hep dilerim...

Yaşanmışlıklar sana travma değil öğüt olsun, bunlardan ders çıkar ve geleceğine bak!hayat kısa mutlu olmaya bak geçmişe takılı kalırsan hayatın, onun gölgesinden kurtulamaz. aklı başında bir hatuna benziyorsun yoksa yorum yazmazdım. evet sıkıntılar yaşanır ve yaşanmışlıklar insanlarda illaki bir yara bırakır ancak bırak izi kalsın geleceğine sevdiğine ve sevdiklerine odaklan korkularla yaşama...

cocuk yuk degildir ama 3 yasina gelene kadar derdini anlatip biraz bagimsizlasana kadar insanin hayatini yavaslatir,kisitlar..sonrasinda krese baslayip konusmaya baslayinca arkadas can yoldasi oluyorlar...

evlilignden pisman olano gormus olabilrm ama cocugundan pisman olan olurmu bilemiyorum.bence eger sevdigin biriyle bir hayat kuriyorsan zamani geldignde o hayata bir cocukta eklenmeli.bu korkulacak brsey degilki :) hatta cogu insanin tek hayali bu.bence gecmisi dusunup onyargilara kapilmamalisinz.hayatta yasanan hersey iyi kotu bi tecrubedir.ve her zaman icn tecrubeli.insan 1-0 ondedir.nisanlinizi seviyorsaniz umarim guzel bir evliligniz olur .gunu geldgndede kaninizdan caninizdann bi evlatla evlilignz taclanir :) yasamaktan korkmayin akisina brakmak lazim bazen

Nisanliyim dedin ama sallantiliydi durumun diye hatirliyorum. Ne karar verdin?

şimdilik hallettik incelemeye devam ediyorum. çok zor bir işte çalışıyo nişanlım şu an elleri ayakları nasır tuttu o derece ama iş kurana kadar çıkmamayı da kafasına koymuş bi de yükseldi işinde. o yüzden diğer bütün şeyleri uyumlu olduğundan sevgi de olduğundan bekliyorum

yorumunuza ağlayacaktım nerdeyse. sizin adınıza çok sevindim inşallah bundan sonra çok mutlu olursunuz. 8.5 yıllık eziyetn altından bile çıkılıyosa demek ki 2 ayı ben de atlatabilirim o zaman. nişanlımla mutlu olacağıma inanıyorum aslında sadece işiyle ilgili biraz soru işareti var onun haricinde hayatıma girdiğinden beri iyileştiriyo yaralarımı. ama ne bileyim korkular korkular. çok iyi geldi yorumunuz çok sağolun bebiş de hayırlı olsun şimdiden :)

ne kadar benziyo yaşantımız. benim annemle kardeşim de şu an hayatlarna kimseyi sokmak istemiyo. ben onlara göre cesur bile kalıyorum. belki de bizimkilerin tavrı da etkiliyodur beni acaba yanlış mı yapıyorum korkusu. bi de öncekinde fırsatım varken bırakmamıştım ya şimdi de bırakmazsam ya yine kendimi suçlarsam korkuları var. ama onda yaşadığım biçok sorunu bu sefer yaşamıyorum halbuki

öyle yapacağım çok çok teşekkür ederim iltifatınız ve güzel düşünceleriniz için. kendimi telkin etmeye başlıyorum o halde :)

üstümde fazla kontrolcülük kaldı sanırım. bi rahata bırakayım kendimi o zaman. şu cümleniz de çok dikkatimi çekti çoğu insanın tek hayali. yani benim de hayalim olcak. ilk boşandığımda bebek resimlerine bakınca ağlıyodum. kendimi korumaya almışım sanırım yıllardır kimsenin bebeğini filan kucağıma almıyodum ben anne olmayacağım sanıyodum. şimdi de buna yakın hissetmek sanrm korkuttu beni

Burası psikolojine iyi geliyor olabilir ama psikolojik yardım alsan sanki daha iyi olurmuş gibi geliyor bana.
ÜBuranın iyi yanı dertlerini anlatıp farklı bakış açısı ediniyorsun ama hiçbirimiz profesyonel değiliz.
Buranın kötü yanı ise bdv'nin doğası gereği ise dert yükü ile dolu oluşu.
Dertlerin ağırlık noktası ise ailevi ilişkiler sorunlu evlilikler, ihanet,şiddet ,kayınvalide elti ve görümceden kaynaklı sıkıntılar... Bu böyle uzar gider.
Bu kadar kötü örneğin içerisinde güven sorunu yaşanması ve şüpheciliğin tavan yapması da normal bence.
Mutlu evlilikler yok mu? Var tabi ki ama burası mutlu evliliklerin paylaşım platformu değil ki anlatalım.
Mesela ben evliyim mutluyum bir de kızım var.Eşimi seviyor ve seviliyorum.Dünyada hiçbir şeyle takas etmeyeceğim kadar sevdiğim kızım var.

Ben bekarken de mutluydum .Demem o ki mutluluğunu başlarına değil kendine endeksle .Önce aldığın nefes için mutlu ol sonrası gelir zaten.

Ben çok mu korkağım?

Hayır çok değil sadece hem ailesel durumun hemde önceki evliliğinde ki sorunlar yüzünden güvenemiyorsun bu çok doğal evet korkuyorsun ve bu olması zaten gereken bir şey

Kendimi böyle hissetmemek için ne yapmalıyım?

Önüne bakmalısın senin baban ve eski kocan bu konularda başarısızdı evet ama herkes öyle mi? Hayır değil geçmişe bir perde çek geçmiş senin sucun değildi ama sen geçmişte kalırsan geleceğini de ona göre şekillendirirsin ve etrafındaki insanları boşver bazı insanlar cidden fazla rahat ve kritersiz onlar çabuk güveniyor diye bu onların iyi bir şey yaptığı anlamına gelmez hatta kötü bile

Çocuk yük müdür yoksa hayata bağ mı?

Bana suan çocuğa sıcak bakmıyormuşsun gibi geldi çocuk istiyorsan hayata bag istemiyorsan yüktür bu sadece senin o anki psikolojine bağlı

Evlenmek hep kötü müdür? Hep travma mıdır?

Evleneceğin kişiye bağlı bence. O yüzden şuan ki nişanlın hakkında iyi düşün doğru bir karar ver şüphelerin varsa mutlu değilsen sal gitsin

sizin adınıza çok sevindim pozitif bi insansınız belli. inşallah mutluluğunuz daim olur :)

ben aslnda 4 yıl önce psikoloğa da gittim. sadece bi kere gittim anlattım adamın yüzü mosmor olunca ben teselli etmek zorunda kalmıştım. 'vay ş.refsz' filan demişti. üzülmeyin ben iyiyim demiştim :)) verdiği ilaçları da kullanmadım. uyuşmak istemedim. aslında şimdi ne diyeceğini de tahmin ediyorum. yaşanmış örnekler daha iyi geliyo o yüzden. 2. evliliğinde mutlu olanları filan okuyunca ümit oluyor. mutsuz bi insan da değilim, ailem bana hacıyatmaz diyor neşeme hayret ediyorlar ama ya yine bozulursa bu huzurum diye korkuyorum.

bi de karşılaştırıyorum, öbüründe aileler uyumsuzdu ve ailesine gittiğimde diken üstünde oturuyodum kendimi ait hissetmiyodum. ailesi yalnz bırakmıyodu, görgüsüzdüler. bu sefer kültürümüz çok yakın. ailesi görgüsüz değil. öbürünün cinsel sorunları vardı, bu sefer sanırım öyle sorunum da olmayacak. o elimi bile tutmamıştı şimdi nişanlımın eline koluna zor hakim oluyorum. onla samimiyetim yoktu, çok gülmezdi, gezmezdi, enerjisi düşüktü, sinsiydi. nişanlm çok eğlenceli açıksözlü, samimiyiz. öbürü cimriydi kuruşunun bana geçme ihtimali olsa yüzünden acısını okuyodum, şimdi nişanlım çok cömert.

bunları düşündüm bugün. aslında beni o zaman boğan üzen sorunlar bu sefer yok. böyle hissetmemeliyim. mutlu olabilme ihtimalim var en azndan dimi

çok teşekkür ederim :) doğru, yaşadığım iki örnek var diye hayatıma giren kişi başarısız olacak değil çok doğru dediniz.

çocuğa da sıcak bakıyorum aslında ama kötü evlilik yaşarsam da çocuğum olursa diye korkuyorum. yoksa fikre ısınmaya başladım sanırım :)

Siz demek ki çok sorumluluk sahibi, mantıklı bir insansınız. Bunlar hep düşünülüp sorgulanması gereken şeyler. Mutsuz, kötü evliliğe 2. çocuğu yapanlar, ayakları yere basmadan hop diye evlenenler, kendi doğuracağı çocuğun geleceği hakkında düşünüp plan yapmayanlar genelde hiç sorgulamayan insanlar oluyorlar. Olan tabii onlara ve en çok da çocuklarına oluyor. Sizin sorgulamanız o yüzden çok güzel ama nişanlısınız sanki sizin kadar sorumluluk sahibi değil. Kuşkuların sebebi o.

Evlilik çok güzel birşeydir doğru insansa hayatimda olmadığım kadar mutlu ve huzurluyum çocuğu düşünmek için çok erken

Dağılmış ailelerin çocuklarında bu korku oluyo benim de ailem dağıldı annem büyüttü beni babamın katkısı yoktu denebilir şimdi kızı oldum torun sahibi oluyo havadan hemde annem de yılların derdine yenilip vefat etti inan insanın çok zoruna gidiyo ama hayat maalesef böyle ya yaşarsın ya ölürsün misali. Babayla konuşmasam diyorum ama çocuğumun da dede sevgisine ihtiyacı var ve maalesef et tırnaktan ayrılmıyo ne kadar kırgın olsam da. Evlilik konusunda ben de senin gibiydim çevremdeki dağılan yuvaları gözlemledim hep evlenmiş olmak için evlenmicem dedim, bi gün aşk cinsellik bittiğinde sohbet edebildiğim gibi bi adamla evlenicem dedim, olur da ayrılırsak çocuğuna sahip çıkacak bi adamla evlenicem dedim ve kocamla flört dönemimizde hep gözlemledim onu hem de her hareketini. Her hareketini yorumladım bu böyleyse şöyledir gibilerinden ve haklı da çıktım hemen hemen her konuda. Daha önce kötü bi tecrüben olmuş ondan eminim ders almışsındır doğru yorumlarsan şuan yaşadıklarını evlendikten sonra da mutlu olursun bence. Mutlu olmak senin de hakkın panik yapma sakın. İhtiyaç duyuyorsan psikoloğa git gerçekten hayata bakış açında değişiklikler göreceksin.

Öncelikle senin şuanda hala yanlış kısıyle bırlıkte oldugunu dusunuyorum.
En azından kendı ayakları uzerınde durmayı bılen bırıyle bırlıktelıgın olmalıydı.

2. evlılıgımı yaparken bende (ilki 3 sene surdu ) kısa bir süre sonra bitecek gibi hissetmiştim, cok uzun sure beraber olamayız gıbıme gelmıstı . Şimdi maşallah 5 senedir evliyiz ve yolunda gidiyor birlikteliğimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…