Zamanla tüm korkularınızdan sıyrılırsınız, tabii sağlıklı, huzurlu, sağlam temellere oturmuş bir evlilik sizin normalleşmenize oldukça katkı sağlayacaktır, umuyorum evliliğiniz gerçekten çok güzel olur ve geçmişin yaralarını sarmanıza yardımcı olur.
Yaralarınız sarılıp korkularınızdan kurtulunca sevdiğiniz insandan bebek sahibi olmayı isteyeceksiniz, yolunuzda bahtınızda açık olsun inşallah
Çok çok normal canım benim, psikolojik destek almalısın belki... Yada kendi psikoloğun olacaksın sanırım benim yaptığım bu...yorumlar için çok teşekkür ederim kızlar. yaşadıklarımın ardından böyle olmam normal yani dimi? artık geçmişi bırakıp sıfırdan bi sayfa açmam lazım o zaman. kötü çıkarsa da bahtıma artık
Nisanliyim dedin ama sallantiliydi durumun diye hatirliyorum. Ne karar verdin?
Istenmedim, reddedildim, essek gibi calisip evin tum yukunu yuklenmeme rağmen siginti gibi kaldim ve 8.5 yilin ardindan bosandim. Tekrar evlendim 15 ay oldu. Evlilik ne demekmis, kari koca ne demekmis, deger gormek, mutlu olmak ne demekmis simdi ogrendim. Kizimizida kucagimiza aldigimizda bunun dahada katlanacagindan eminim ve sabirsizlaniyorum. Onceki yasadigim herneyse alakasi yok gecmisi gerçekten gecmiste birakirsan bunu sende ogreneceksin. Her zaman aynisi olacak diye birsey yok. Guveniyorsan mutlu olacagina azicikda olsa inancin varsa bu dusuncelerden siyrilmalisin yoksa sirtinda bu yasanmisliklarin yukuyle ezilip kalirsin.
Çok çok normal canım benim, psikolojik destek almalısın belki... Yada kendi psikoloğun olacaksın sanırım benim yaptığım bu...
Seninle benzer şeyleri yaşadım babamız tarafından aldatıldık, dolandırıldık, terk edildik... Annemle ablam atlatamadı bunu, ben sanırım herşeye rağmen pozitif kalan tek kişiyim... Annem ne zaman ciddi ilişkimiz olsa olaya kötü yönden yaklaşıyor, kimseyi beğenmiyor, kimseyi kızlarına yakıştıramıyor... Ablam da buna alıştı ve annemden farkı yok o da hayatına kimseyi sokmuyor vs... Evliliği saçma buluyorlar hatta... 3 ümüz birbirimize yetiyoruz modu da var... Ben se sürekli ikilemdeyim bir yanım çok istiyor kendi ailem olsun birisiyle mutlu olayım... Bi yandan hep bi korku...
Ama yenmek zorundayız bu korkuları, seviyorsan yenersin bu korkularını... Şansın, hayatın güzel olsun bundan sonra hep dilerim...
Yaşanmışlıklar sana travma değil öğüt olsun, bunlardan ders çıkar ve geleceğine bak!hayat kısa mutlu olmaya bak geçmişe takılı kalırsan hayatın, onun gölgesinden kurtulamaz. aklı başında bir hatuna benziyorsun yoksa yorum yazmazdım. evet sıkıntılar yaşanır ve yaşanmışlıklar insanlarda illaki bir yara bırakır ancak bırak izi kalsın geleceğine sevdiğine ve sevdiklerine odaklan korkularla yaşama...
evlilignden pisman olano gormus olabilrm ama cocugundan pisman olan olurmu bilemiyorum.bence eger sevdigin biriyle bir hayat kuriyorsan zamani geldignde o hayata bir cocukta eklenmeli.bu korkulacak brsey degilki :) hatta cogu insanin tek hayali bu.bence gecmisi dusunup onyargilara kapilmamalisinz.hayatta yasanan hersey iyi kotu bi tecrubedir.ve her zaman icn tecrubeli.insan 1-0 ondedir.nisanlinizi seviyorsaniz umarim guzel bir evliligniz olur .gunu geldgndede kaninizdan caninizdann bi evlatla evlilignz taclanir :) yasamaktan korkmayin akisina brakmak lazim bazen
Burası psikolojine iyi geliyor olabilir ama psikolojik yardım alsan sanki daha iyi olurmuş gibi geliyor bana.
ÜBuranın iyi yanı dertlerini anlatıp farklı bakış açısı ediniyorsun ama hiçbirimiz profesyonel değiliz.
Buranın kötü yanı ise bdv'nin doğası gereği ise dert yükü ile dolu oluşu.
Dertlerin ağırlık noktası ise ailevi ilişkiler sorunlu evlilikler, ihanet,şiddet ,kayınvalide elti ve görümceden kaynaklı sıkıntılar... Bu böyle uzar gider.
Bu kadar kötü örneğin içerisinde güven sorunu yaşanması ve şüpheciliğin tavan yapması da normal bence.
Mutlu evlilikler yok mu? Var tabi ki ama burası mutlu evliliklerin paylaşım platformu değil ki anlatalım.
Mesela ben evliyim mutluyum bir de kızım var.Eşimi seviyor ve seviliyorum.Dünyada hiçbir şeyle takas etmeyeceğim kadar sevdiğim kızım var.
Ben bekarken de mutluydum .Demem o ki mutluluğunu başlarına değil kendine endeksle .Önce aldığın nefes için mutlu ol sonrası gelir zaten.
Ben çok mu korkağım?
Hayır çok değil sadece hem ailesel durumun hemde önceki evliliğinde ki sorunlar yüzünden güvenemiyorsun bu çok doğal evet korkuyorsun ve bu olması zaten gereken bir şey
Kendimi böyle hissetmemek için ne yapmalıyım?
Önüne bakmalısın senin baban ve eski kocan bu konularda başarısızdı evet ama herkes öyle mi? Hayır değil geçmişe bir perde çek geçmiş senin sucun değildi ama sen geçmişte kalırsan geleceğini de ona göre şekillendirirsin ve etrafındaki insanları boşver bazı insanlar cidden fazla rahat ve kritersiz onlar çabuk güveniyor diye bu onların iyi bir şey yaptığı anlamına gelmez hatta kötü bile
Çocuk yük müdür yoksa hayata bağ mı?
Bana suan çocuğa sıcak bakmıyormuşsun gibi geldi çocuk istiyorsan hayata bag istemiyorsan yüktür bu sadece senin o anki psikolojine bağlı
Evlenmek hep kötü müdür? Hep travma mıdır?
Evleneceğin kişiye bağlı bence. O yüzden şuan ki nişanlın hakkında iyi düşün doğru bir karar ver şüphelerin varsa mutlu değilsen sal gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?