Evlenince, anne olunca...

İnsanların hayata bakış açıları, kaygıları, onları hayata hazırlayan olaylar doğrultusunda+ kişilik yapılarıyla değişkenlik gösterebiliyor. Kimi umursamaz oluyor kimi vurdumduymaz kimi sinirli vs. Ben de önümü görmeden hareket etmeyi sevmem mesela. Zaten herkes öyle yapsaydı daha kaliteli hayatlar yaşıyor olurduk.
Bazı kaygılarınız geçmiş tecrübeleriniz yüzünden, her insan bir değil. Nişanlınızla kaygılarınızı konuşun, daha evvelki problemleri yaşamamanın en doğru yolu bu gibi. "Benim eski öküz böyleydi" değil de, "bu konu hakkında ne düşünüyorsun, benim böyle böyle kaygılarım var ne yapabiliriz gibi... bazı deneyimler canımızı sıksa da bizi daha güçlü, hayata daha dayanıklı yapar. Kendinizi üzmeyin, güçlü bir kadınsınız, her şey yolunda gidecek.
 

nişanlının olumlu pek çok özelliği var.
bir iş konusunda kaygılıydın.
işini bırakmıyormuş ne güzel.
işi bırakınca bu adam evde yan gelip yatacakmıydı da sen bu kadar korkmuştun o zaman?
mutluluk kısmına gelince de ;evlilikte iyi günlerin olduğu kadar kötü günlerin de olacaktır elbet.
hergünün güllük gülistanlık geçmez.
tartışırsınız da ,küsersiniz de vs.
Bunlar tolore edilebiliyor çoğunlukla,uç noktalarda olmadığı sürece.
Demek istediğim ileride bu evliliğinde de ufak veya orta çaplı bir sorun yaşadığında yıkıma uğrama,
yine aynısı oldu yürümüyor evliliğim psikolojisine girme.
Olur halledilir pek çok sorun.
Her evlilik böyle.
Salt mutluluk yok hiçkimsenin hayatında.
Çocuk konusuna gelirsek te ;evliliğin biraz oturduktan sonra düşünürsünüz.
Zten kendin isteyeceksindir.
Çocuk yük değil büyük bir sorumluluktur anne baba için.
Sırtımızda bir kambur değil ama yüreğimizde bir sızı hep evlatlarımız.
Anne olunca anlarsın:))
Evlendikten sonra işini bırakma bir de.Çalışmaya devam et.Hayattan kopma.
Hayatını tamamen eşine endeksleme.
 


Seninkisi sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş hesabı olmuş akışına bırak kaderde ne varsa o olur
 
bol bol dua edin
hepimizde böyle korkular var ama siz en çok annenizden etkilenmişsiniz
bide sağa sola pek bu duygularınızı belli etmeyin üstünüze gelmesin insanlar
mutlu musunuz ona bakın ve daha da mutlu olacağım diyin
yürekten inanın...
 
Benzer şeyler yaşamışız.Zaman zaman benim de geçmiş aklıma geliyor,ağır geliyor.Ama düşünmemem gerektiğine karar verdim.Yaşadıklarımı,korkularımı atlattım.İnsanoğlu neye alışmıyoruz ki.
 
öyle yapacağım çok çok teşekkür ederim iltifatınız ve güzel düşünceleriniz için. kendimi telkin etmeye başlıyorum o halde :)
Hayatına bak kardeşim inşallah yolunda, bahtında açık olsun....
 
Amin tesekkur ederim. Güven cok onemli kiyaslama yapmayacaksin icinden geldigi gibi devam edeceksin. Benimde gelgitlerim oldu evlilik oncesinde korktum ne yalan söyleyeyim bende acaba ayni seyler olurmu diye ama karsindaki insan cok onemli bu noktada esim bana o guveni ve telkini verdi. Nisanlindan yana tek sıkıntın isiyse zaman ver oda aşılır sonucta kimse dort dortluk degil bazi seyleride tolere edebilmek lazim bu hayatta.
 
korkacak bir durum yok.
kocanla gül gibi anlaştıktan sora hiç anlamadan günler bal gibi geçip gidiyor..
biz herşey beraber karar veren çiftiz.. olacak mi olmayacak mi eşime danişmadan bi adim atmam.. oda benimle ayni düşüncesinde..
evlilikte üç kez vardir sevgi saygi Güven....bunlari yapınca ömür gidiyor
 
Kendisini snelerce aldatan adamla evlenmek cesaret degil aptalliktir.

kotu tecrubeler yasanmis olabilir. Her seferinde ayni sey olacak diye birsey yok. Couk fikri sizi bu kadar dusunduruyorsa ertelersiniz.
 

Babanız sadece evliliği yürütemediği için annenizi mi terk etmişti yoksa yanında sizi de mi terk etmişti. sizin yetişmenizde maddi ve manevi bir desteği varmı, zor zamanınızda bir kız evlat olarak babaya ihtiyaç duyduğunuzda yanınızdamıydı yoksa uzaktan izleyip potansiyel bir o....u olup olmayacağınızımı izlemişti. eğer cevaplarınız ikinci sorulara evet ise neden yanında yürüyüp gururlanmasına yardımcı oluyorsunuz.
kusura bakmayın bu tip insanlardan nefret ediyorum. suya sabuna dokunmadan hazır yetişmiş evlada sahip çıkanları. Acaba babanızın tabiri ile kötü yola düşseydiniz yine sizi yanında taşırmıydı.
her okuyan kız kötümü olacak ne alakası var . Evlilik konusuna gelince ben de ikinci evliliğimi yaptım ilki üç yıl sürmüştü çok şükür ki şu an çok mutluyum. Siz de olumlu düşünün ki olumlu olsun.
 

Maddi hic yanimizda olmadi manevi de. simdi yalniz kaldi yas da gitti. aylarca aramayan bi bayramda bile aramayan babam gunde 3 ogun ariyor. cogu zaman telefonlarini acmiyorum. 2 yilda bi 4-5 gun yanina gidiyorum sadece. o da annem gidin de babaligini hatirlasn az diyor. ve de beddualarm oyle bi cikms ki yasadgi hayati gorunce acidim butun haklarmi helal ettm. ben bi de kin tutamiyorum. hayatmn en buyuk kazigini atti deneblr ama yine de kiyamiyorum. rahmetli dedeme de cok benziyo belki dedeme kiyamadgmdandir bilemiyorm dedem ve babannem cok iyi insanlardi. onlardan yadigar diye goruyorum yattklari yerde uzulmesnler diye ne bileym...

Mutlu olmanza da cok sevndm daim olsun :)
 

Sizde de bu korku olduysa normal bi surecten geciyorum demek. ve mutlu olablme ihtimalm var sizin gbi :) cok sagolun.

Tek sorun bugune kadar hic duzenli bi iste calismamasydi. simdi cok agir bi ise soktu ailesi. nazlaniyo diye kiziyodum ama gercekten butun firma sikayetciyms. calisamicaksan evlenmeyelm tarzi imalarda bulundm ve hala calisiyor. gecen gordm elinde 4 tane nasir cikms bi parmagi morarms ve hala beni birakmak yerine calisiyo. is kurmak istiyo aslnda.

Ben korkuyodm evlendkten sonra dereyi gecene kdrdi deyip isi brakmasndan. ama gecen kendi soyledi.

Guzel sozler soyleyp seni kandirmicam dedi. elime gecen ilk parada isimi kurcam yanimda ol sen de dedi. sinsilsik yapmadi. oburu evlenince gec onlari gec onlar evlenmeden onceydi demisti bi konu icin. nisanlm bunu yapmadi.

Bu yuzden is konusunda da yumusadm sanrm.
 
Aslında sizin yaşadığınız kötü bir tecrübe sizi bu düşünceye itiyor. Çocuk dünyanın en güzel şeyi bence size benzeyen sevdiğiniz adama benzeyen bir varlık mükemmel ötesi bişey. Tabi evlilikte sorun varsa hele ki ihanet şiddet vb şeyler varsa asla çocuk yapılmamalı. Yük etmeye gerek yok böyle bir durumda.
 

Babam hep isten cikardi o yuzden de korku kalms galiba. nisanlm isten cikar da evde yatar diye korkuyodum ama su an is kurmak istiyo ya, dukkan kurulana kadar isten cikmicam dedi ve elleri nasir tutmus kisa surede hala calisiyo. yukseldi de isinde smdi. ailesiyle de endiselermi paylastm. evde yatacak bi cocuk olsa senin basini yakmazdk icin rahat olsun dediler. sadece biraz rahat biri. hani bi bulusmaya vaktinde gelemez en basiti :))

Ama ben de dakik olmadgm icin sorun olmuyo.

Su lafinizi da cok tuttum sorun da yasasam yikilmamaliym dogru. bu sefer normal bi evliligm olur insallah ve ayrilmayi dusunmek yerne ustesnden gelmeye calisirm insallah.

Dertlestgnz icin cok saolun :)
 

O tahminler dogru cikiyo yani dimi :) mutlu olun babanizi takmayin o da ettigini burda bulmasa otede bulacak hesap var. bazen benm de annem diyor ben buyuttum sizi sefasini o suruyo diyo ama yine de vicdan yapip gorusturuyo bizi zorla bazen.
 

Masallah cok sevndm.insallah daim olur. normal bi surecte oldugumu anladm sayenzde bi beni almiyomus bu kaygilar :)

Nisanlmin da iyi cok yonu oldgu icin bekleme karari almstm konustk is mevzularini. eller nasir baglamis bi yeri morarms filan ona ragmen birakmadi devam ediyo ve yukseldi. biraz zamam tanimak istedm cunku bu konu harcinde gercekten mutlu olacagmi dusunuyorum. sevgiyle baslamadim tanimaya mantgma yattkca sevdim belki de ondan. yoksa sadece duygularma yatsaydi birakirdm.

Birinden oyle feci bi elektrk almstm bi haftada bicak gbi kestm attm en ufak hareketnden cunku sonunu tahmn etmsmtm..bunda korksam da iyi bi koca olcak gbi his var icimde bilemiyorm ki belki de yanilicam o zaman iste kendimi bidaha affedeblr mym bilmiyorm :)
 
O tahminler dogru cikiyo yani dimi :) mutlu olun babanizi takmayin o da ettigini burda bulmasa otede bulacak hesap var. bazen benm de annem diyor ben buyuttum sizi sefasini o suruyo diyo ama yine de vicdan yapip gorusturuyo bizi zorla bazen.
Annem rahmetli de öyleydi hem tepeden evlat sahibi oldu derdi hem de konuş babanla derdi. Tahminlere gelince ben doğru yorumladım, mesela 18:00-18:30 arası aramıyodum kızıyodu eve gitmek için uğraşıyodu trafik varsa sinirleniyodu ben de dedim ki bu evini seviyo şimdi de öyleyiz eve gelmek için akşamları kendini paralıyo, aylık ticket alırdı işyerinden yemezdi hepsini abisi babası eve para vermediği halde annesine verirdi alışveriş yapardı eve onlar vermiyo ben de vermeyim demezdi şimdi de öyle alışverişimizi beraber yapıyoruz yemiyo ticketini vs vs. Sorunlar her evde olduğu gibi bizde de var ama önemli olan sorunları çözmedeki gidişat.
 
Sanki bi an ben yaziyormusum konu benimm is gibi geldi benim annemle babamda ayrıldılar biz küçükken babamın alkol vardı zor zarar verdi hepimize maddi manevi ve anneme hep okut okut kızların o... oğlun p... olsun derdi bizim için hepimiz okuduk annem bizi etini tirnagini yiye yiye baktı çalışıp tek başına ne akraba en es ne dost kimse yardım etmedi Velhasıl hepimiz okuduk büyüdük biz babamızla gorusmuyoruz bizi hiç merak etmedi annemizin başını one egmemek için cocuklugumuzdan beri hep olgun olmak zorunda kaldık cahillik genclik hiç bişeyi yasamadik erken büyümek zorunda kaldık annem rahim kanseri oldu ve kanseri yendi sonra çok şükür yani bende çok korktum hep evlilikten ama evlendim annemi hep idol olarak gördüm şükür şimdi hamileyim ilk bebeğim evliliğim güzel eşim iyi ama bebegimikimseye ggüvendiğim için dogurmuyorum eşim olmasada bn bakabilirim maddi manevi yeterim evladıma bu hayatta kendine guvenmek zorundasın kimseye güvenme ve altından kalkabilecegin şeylere kalkiş benim annem 4 tane çocuk büyüttü ev temizledi merdiven sildi çalıştı ve hepimiz bi yerlere geldik korkma cesur ol sen o annenin kiziysan herşeyin ustesinden gelirsin
 

Cok dogru. ben de aile icinde gozlemliyorum cok. mesela sofra kurarken bile annesine yardim eder. bi sokak oteden bile olsa aksam annesini tek getirmez eve gidip alip gelir. he asabi fevri cikislari var ama annemle kardesim de oyle susunca butun sinirleri sönuyor :)

Insallah iyi olur
 

Ah bu babalar.. annenize cok gecms olsun. babaniz henuz yasliligini hissetmedi sanirim darda kalinca oyle bi yapisiyolarko evlatlarna. smdi aramasndan sormasndan biktik o derece cok ustumuze dusuyo.

Evlilignzde mutlu olmaniza da cok sevndm insallah bebegnz sizin yasadklarnizi yasamaz.

Dogru dednz ben annemn kiziym ve guclu olmaliym. ki ben dogdugmda annem sadece kuru ekmek sahibiymis. smdi masallah evimizi de arabamzi da aldk.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…