evlenince çalışmak istememek

'Çok kırılgan ve hassasim' diyorsunuz da hiçbirimiz birer amazon değiliz.

En dik duranımız, iş yerinde en sağlam, kaya gibi gorunenimiz bile eve gidince aglayabiliyor, çevresine dert yanıyor ne dediğini bilmez insanlar yüzünden.

Ustelik hepimiz 'çalışmazsak aç kalırız' kafasıyla da katlanmiyoruz bunlara.

Çalışmazsak, pes edersek kendimizi yenilmiş hissederiz, bizi okutan ailemizi hayal kırıklığına ugratiriz diye, evlatlarimiza benzer durumlarda kaldıklarında 'kızım ne var bunda senin ayakların yere sağlam bassın' diyebilmek için devam ediyoruz.

Ne babamızın parası ne kocamızın imkânları... Bazılarının ömründen daha uzun sure sabahın korunde okula gitmisligimiz, gece yarılarına kadar ders çalışmışlığımız boşa gitmesin, biz de çarkın sağlam bir dişlisi olalım diye.

Ustelik bence pes edecekler okurken aymalı mevzuya.

Siz bir gün vazgeçip kenara çekilmek için okuduysaniz üniversitedeki bölümünüzde en az bir kişilik yer işgal etmiş oldunuz.

Bu bile adil değil ve devam etmek için yeterli bir sebep.

Galiba önceden de pek hevesli değilmişsiniz çalışmaya. O vakit çalışmayın. Lakin laf söz insan her yerde. Ne yapacaksınız eden hiç çıkmayacak mısınız? Çünkü sizin sorunun "acımasız iş hayatına karşı naif kalmak" değil. Bu durumu bahane etmişsiniz hepsi bu.

Emin ol evlilik çalışma hayatından çok çok daha zor bişey
Bu kadar zayıf olma dur bakalım hayatta neleerr neler cıkcak karsına
Her zorlukta kaçarsan asla hiçbişeyle başedemezsin
Durup savaşman gerekir
Ve malesef hayat bunu insana burnunu sürte sürte öğretiyor

Bu kadar saf ve masum olmayın.Eşiniz size beni çok üzüyorlar çalışmayacağım dese eminim evlenmezdiniz.Bence bir farkı yok o da sizi ev hanımı olacak biri değil çalışacak biri olarak görmüş de evleneceği kadın olmuşsunuz.Elbette karakterinizi, sizi sevdiği için ama sadece buna göre de eş seçmeyiz.Sizi pamuklara sararak mı büyüttüler anlamadım ki hiç mi mücadele etmediniz, hakkınızı aramadınız.Her zaman şikayet edecek arkasına saklanacak, sizin adınıza konuşacak insan bulamazsınız.
Çoğu zaman hakkınızı kendi ellerinizle aramanız gerekecek.O çoğu zaman kaybedeceksiniz belki ama verdiğiniz mücadelenin tadı hoş gelecek, zamanla sizi güçlü kılacak.
Ben öyle bir durum yaşasam inadına giderim.Başım dik varlığımı gösteririm.Böyle çok ufak bir şey de ağlayıp kaçmanızı yadırgadım.Kendinizi zorlayın üzüntüden ölseniz de gidilecek başka yoku yok diyin.Onca yıllık emeği nasıl böyle küçük bir şey için çöpe atarsınız.

Canim ben de su an calisiyorum ve calismak istemiyorum sıkıldım sevgilime diyorum calismak zorunda degilsin. Ileride de canin nasil isterse sartlarimiza gore hareket ederi diyor. Biraz mesleginle ilgili bir durum. Isin nedir bilemiyorum. Benim güzel cocuklarla ilgili bir isim var. Ancak su an gecici bir sekilde özel bir yerde calisiyorum. O acidan evliligimin ilk dönemlerinde biraz kafami dinlemek sonrasin asil meslegime baslamak istiyorum

Bir iki takar sin sonra alisir laf soyletmemeyi ogrenirsin kendine artik. Umrunda bile olmaz.
En basta herkes bocaliyor kotu seyler yasayabiliyor gayet normal.
Bir sure sonra canavar gibi olursun.

Bana lise 2.de kimya hocam x senden çok farklı bir elektrik alıyorum dedi iğrenç bir bakış eşliğinde,okulu mu bıraksaydım, fazla yaklaşma çarpılırsın hoca dedim o da beni dersten bıraktı bütünlemede geçtim, memuriyete başladım amirim sözlü tacizlere başladı,hatta birgün dişçiye gidiyorum işle ilgili bir durum yoksa çıkıyorum dedim aaa ne var dişlerinde aç bakıcam dedi, ısrarla, jinekoloğa gidiyorum desem aç bakayım mı diyeceksiniz ne münasebet dedim çıktım gittim

Bunlardan daha ağırı elle taciz ya da direk tecavüz girişimi heralde, 2 gün kendine gelmeyecek kadar nedir yani

Devlette nasıl eyvallahin olmayacak çok merak ettim? İşten cikarilmazsin belki ama ugrasirlar, birimini degistirirler, izin alırken sıkıntı çıkarırlar. Orda da amirin, yaptığım ya da yapmadigin işleri elestirenler olacak. Onu bil de.

Hic bir is hayati güllük gülistanlik degil ,inisler cikislar kavgalar olacak ama bu seni daha cok kamcilayacak...senin ki kolaya kacmak neden kalip sonuna kadar mücadele etmeyi secmiyorsun

Ayrica evde oturmak icin mi okuyorsun?ülkemizde ki eğitim sistemi işte sadece derslerin iyi olduğunda diplomani verip mezun ediyor.

Hassasmış işte neden bu kadar üstüne gidiyorsunuz anlamıyorum ? Yok annişkon kocişkon diye dalga geçenler falan. Kadın kadına destek olmalı burda o yüzden burası var laf sokmak ve daha çok üzmek için değil

Konuya gelince zamanla alışırsınız tabiki çalışıp çalışmamak size kalmış ama ben de staj yapıyorum bi zaman sonra önemsemezsiniz bile. Maddi açıdan özgür olursanız rahat edersiniz psikolojik destek almanızı da öneririm altında yatan başka bi sebep olabilir bu kırılganlığınızın. Üzülmeyin atlatmaya çalışın

Abartılı yorumlara katılmıyorum ama kadın kadına destek olmalı diye her daim birbirimizi haklı mı bulmalıyız

Tabiki her daim haklı bulamayız. Haksız olduğunda incitmeden söylemeliyiz. Haksızken haklısın dersek bu kötülük olur zaten ama dalga geçmek hoş değil ...

Abartılı yorumları onaylamıyorum ama.konu sahibi de gerçekleri görmeli, adam demiş ki madem calışmayacaksın o zaman annemlerin evinde oturucaz, bu ne demek, minnet demek, bu kadar hassas bir kız yarın kp kv sen zaten bizim evimizde oturuyorsun diyip kafasına kaktığında napacak, bunları söylemeliyiz ki hayatın toz pembe olmadığını görsün

+1
Sonra bir sürü konu okuyoruz işte. Aileme gitsem yanlarına sığmıyorum, mesleğim yok veya var ama yıllardır çalışmadım beni kim işe alır, çocuklar da var boşanamıyorum, yardım edin ama boşan demeyin sakın diyen bir sürü kadın var burada. Acaba bunun temeli nerede bir bakar mısınız? İşte tam burada. Birey olduğunun bilincine varamamış kadınlarda temel mesele. Şimdi diyeceksiniz ki bu kız boşanmayı düşünerek mi evlenecek? Evet efendim, evlenmek haksa boşanmak da hak ve yarının bile belli değilken böyle bir durumu göz ardı edip asla deme lüksüne sahip değil kimse.
Ayrıca sadece iş hayatında mı zorluklar var sanıyorsunuz ya? Ben öğrenciyim ve çeşitli şahıslardan, yeri geliyor ailemden neler çekiyorum bilseniz, o kadar ki anksiyete krizlerim tetikleniyor. Ne yapmalıyım o halde, münzevileşip köşeme mi çekilmeliyim?
Staj demiş hanım, 25 yaşındaymış, dertliymiş. Ben 17 yaşımda lise stajımı yaptım hanım! Reşit bile değildim, kimlerden neler duydum, canıma okudular. Tuvaletlerde ağladım, aylardır biriktirdikleri evrakları 3 günde bitirmemi istediler yeri geldi, boynum tutuldu, belim saptı. Üstelik kamu kuruluşuydu, öyle devlette haksızlık olmuyor sanmayın.
Zaten genelimizin en büyük yanılgısı, dünyanın kolay bir yer olduğunu, hep mutlu olacağımızı veya mutlu olmamız gerektiğini sanmamız bana göre. Fazla beklenti insanı prenses sendromuna sokar sonrasında da hayal kırıklığı alemine göç ettirir, 2 gün de ağlatır.
Başka itiraz var mı cevaplayayım, konuşasım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…