evlenince neden kadınlar yer değiştirmek zorunda?

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
Burada da okuduğum üzere evlilik için kadınların yer değiştirmesine, ailelerini kendi çevrelerini bırakmalarına karşıyım.

bu durum bir kere eşitliğe aykırı eskiden kadınlar mal gibi alınıp satılırmış ama bugün eğitimli iş sahibi kadınlar var erkeğin işi gücü varsa kadının yokmu??

sırf evlendi diye erkeğin ailesiyle yaşamak zorunda bırakılıyor kadınlar.... aileyle yaşamayı kabul etmese bile erkek ailesinin yakınında olduğu yere taşınması gerektiği düşünülüyor.. kendi ailesi ve çevresinden uzaklaştırılıyor. ondan sonra yalnızlaşan kadın eşinin ve kayınvalidenin oyuncağı oluyor neredeyse... bugün eşinin ailesi bölümündeki şikayetler büyük oranda kadının ailesini ve çevresini bırakıp uzağa gittiği evliliklerde görülüyor çünkü en iyi erkekler bile yalnız savunmasız gördüğü kadının üzerinde hakimiyet kurmak istiyor.

peki ne olacak?

bir kere kadınlar mal değildir bunu kafalara yerleştirmek lazım. evlilikte erkeğin kadın üzerinde mutlak hakimiyet kurduğu bir sistem değildir. hiçbir kadın evlendi diye kendi ailesini çevresini bırakmak zorunda değildir kadın cinayetlerinin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede kime nasıl güvenip de evini yurdunu terkediyorsun. ee ailesinin yanında olsa dayak yemezmi diye sorarsanız elbette yiyebilir ama oranı daha az olur emin olun kadının ailesinin arkasında olduğu bir evlilikte erkek kolay kolay eşini üzmeye cesaret edemez ama halen bizde kadın evlenince kocanın malısın gözüyle bakıldığı için bu sıkıntıların bir sebebi oluyor.

o yüzden evlenildiğinde kadın mutlaka arkasında bir yakını olmalı olası bir şiddet vakasında gideceği bir yeri olmalı ya da her iki aileye eşit mesafede bir yer olmalı. erkeklere bu kadar prim verdikçe daha çok sıkıntılar yaşanır.

Evlenince kadinlarin yer degistirme gibi bir mecburiyetleri yok.
Insanlar esleri ile birlikte ya nerde yasamak istediklerine berabrece karar veriler, yada isleri nerde ise calistiklari yerde yasamaya zorunludurlar. Normali de zaten budur.
Ama anasinin kuzusu Türk erkekleri sayesinde; sizinde cümlelerinizde belirttiginiz gibi malesef Türkiye´de isler böyle yürümüyor demek ki...
"Evlenip aile kurmak" mantigi yerine, "erkek tarafinin gelini almasi" mantigi mevcut.
Kadin aliniyor, kadin götürülüyor, kadin sürükleniyor, kadin kayinvalidesine bir de hizmetci olarak suuluyor,... Ohhh...
Artik bagzi cirkin mantalitelere Türk kadininin "dur" demesi gerekiyor...

Son düzenleme:
öyle dokundu ki bu yazı bana cevap vermeden edemeyeceğim..ben yakın zamanda nişanlımdan ayrıldım ve daha neler yaşadım üzüntüden..konu ne biliyor musunuz..annesi karar verirmiş oturacağımız yere oğlu karar veremezmiş en son karar benımdır dedi ve bitti..herşey erkekte bitiyor benı sevmemiş ama kabullenmek oyle zor kı sevıyordum ben onu canı yurekten..ben sanırım hiç evlenip mutlu olamayacağım dıyorum

neden kadınlar yer değiştirmek zorunda kalıyorlar?

genelde erkekler çalıştığı için erkeğin işi olduğu yerde yaşanmak zorunda kalınıyor.

kadınlar da çalışsa zaten ortak bir yer bulunmak zorunda.yani ikisinin de çalışabileceği bir yer bulunmalı.

zaten kadın çalıştığı halde işini bırakıp başka bir yere gidiyorsa o kadının kendi sorunu.

kadın kabul edip gidiyorsa ne desek boş zaten.

Ben memurum, eşim memur..
Memleketlerimizde yaşamıyoruz ayrıca eşim benim yanıma geldi benim aileme daha yakınız.
1 saat uzaklıktalar sadece..
Eğer ben çalışmıyor olsaydım ve eşim serbest meslekle uğraşsaydı illa ki eşimin işi neredeyse oraya yerleşirdim.. Kendi memleketi de olabilir..
Valla kadınlarımız ben evde yatayım kocam çalışsın bana baksın zihniyetinde olurlarsa eşinin işinin, düzeninin olduğu yere de gitmeli bence..
Bu konuda fazla feminist düşünmemek gerek bence

yer değiştirmesinler o zaman aman kocam beni bırakır diye herşeyi yapmasınlar bize ne . siz neden dert ettiniz kendinize anlamadım . her dediğini yaparsan erkeğin sürekli birşeyler ister tabi .

çok doğru bı konu

kadın evlnıyorsa erkek ne yapıyor oda evlenmiyormu bence evlenenlerın ailelerınden başka şehirde yaşama zorunluluğu olsdun herkes huzurlu mutlu yaşasın

eşim de ben de memuruz, kendisi polis dolayısıyla şark görevi var evlenir evlenmez Ankaradan Batmana geldik, bende memur olduğumdan iş sorunum olmadı, ama şartlar farklı olsaydı eş adayım ailemin olduğu ilde yaşıcaz falan dese kabul etmezdim sanırım

kadın çalışmıyorsa mecburen eşinin işi nerdeyse oraya gidiyor işini bırak benim memleketime yerleşelim diyemeyeceğine göre ama kadın da çalışıyorsa tabiki erkeğin memleketine yerleşmek zorunda değiller şartlar nerde gerektiriyorsa orda yaşarlarbenim şahsi fikrim özellikle ilk yıllarda her iki tarafa da biraz uzak olmak en güzeli

Ülkemizde devlet memuru veya güzel bir şirketi olan kadın kazanır. Çünkü bu kadın akıllı kadındır ekonomik özgürlüğünü eline almıştır evleneceği erkeği ona göre seçer diğerleri ev kadınıdır ve eşi ne derse o olur ve ona eşi bakar o ev hanımı arkadaşta halinden memnundur bol bol dedikodu yapar.

çalışan bayan ekonomik özgürlüğü olduğu için maddi anlamda belki biraz daha rahattır en azından rahatca restini çekebilir ama çalışanda olsa ev hanımı da olsa adamın kötüsüne denk geldi mi karşındakine saygı duymayana denk geldi mi mesleği ne olursa olsun kadına çektirir nitekim örneklerinide görüyoruz bıçaklanan hemşire kurşuna dizilen öğretmen vb. kızlar bence adamın huyu iyi oldu mu kim olursanız olun saygılı ve orta yolu bulan olucaktır ama karakteri oluşmadıysa doktor da olsa sen en iyi meslektede olsa çekersin

evet kadınlar mal değildir alınıp satılır gibi davranılmamalı bu konuda çok haklısınız.
ama kadınlar erkeğin ailesine yakın mı oturuyor? bizim ikinci evimiz bu, evlendiğimzden beri, ilki semti çok sevip beğendiğimiz bir yerdi, ikincisi benim okuluma yakın olsun diye tercih ettiğimiz bir yer.
mesela aynı binada oturanlar falan oluyor anlıyorum, yani kayınvalide oradan daire veriyor kiraya çıkmaktansa orda oturuyorlar, bence çok da mantıksız değil. veya erkek orda doğup büyüyor, orda iş çevre vs ediniyor, ordan ayrılırsa düzen bozulacak olabilir, açıkçası ben bi kadın olarak kendi düzenimi bozmayı tercih ederdim eşiminki bozulacagında. gerektiğinde birimiz çalışıp eve bakacaksak, bu eşim olmalı bence. gençken iyi güzel hoş da ilerde, yaş artınca ve çocuğum olunca falan çalışmak ister miyim hiç bilmiyorum, garanti veremem
bir arkadaşım zorla ama zorla ben burda işimden kariyerimden vazgecmem diye bursaya gelin gitmedi, kabul etmedi, evlendiler eşi istanbula geldi, gelmeden önce iş falan buldu tabi. orda ne güzel işi varken adamcagız burda 4 ay sonra işten cıkarıldı, kaldı ortada, kız çalışıp ev geçindiriyor, adam işsiz geziyor, bu gibi bi durum olmasın diye de tercih ediliyor olabilir.

İyi güzel konuşuyoruz ama bu forumda kayınvalidesiyle daha nişanlılık döneminden bozuşup halen onlarla yaşamayı düşünenler var.

Lütfen yapmayın, belki ailenizin dizinin dibinde yaşadığınız için uyuşamadığınız insanlarla aynı ortamı hatta evi paylaşmak ne demek idrak edemiyorsunuz ama ben yaşamış biri olarak böyle uyuşmazlıklar sürüp giderken mutlu ve huzurlu bir evliliğin çok zor olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

ben dün nişanşımdan ayrıldım neden mi?
ben batlıyım o doğulu karslı
kendisi orda çalışıyor bende oraya gitmeye razı oldum herkes bana manyak dedi...
ama öyle bir ortam gördümki vicdan yok benim burada ailem sıcak kanlı onlar bir adet buz...
sürekli laf sokuyorlar övünüyorlar bir hediye verdiklerinde annende verecek diyip karşılık bekliyorlar.
her şeyi abartıyorlar ama yaptıkları bir şey yok ...
benim kültürüme bürünüceksin diyor nişanlım...
kayınvalde evde sürekli etek giydirir giyimine karışır...
birde işin içinde şiddet anneme karşı gelme diyip omuza vurma...
doğu kültürü benden uzak dursun...
mis gibi batım var benim.

Haklısın ama Türk toplumu okumayan bir toplum olduğu için insanlar birbirlerine takmış vaziyette... Ya ezeceksin ya ezileceksin mantığı var ve olabildiğe dedikodu yani ev içinde savaş var... Şimdi kayınvalideler genelde nazlı, baskın ve kaprisli olurlar tüm bunları kabul edip idare etmek lazım. Onunla savaşmak yerine suyuna gitmek en mantıklısı diye düşünüyorum.tüm kayınvalideler onları sevmemizi istemezler ama saygı duyulmak isterler... Eğer çok inatlarsa illa sizi köle gibi görüyorlarsa bir şekilde güzellikle halletmeniz lazım diye düşünüyorum...

Lütfen boyle genellemelerde bulunmayın cunku bilmeyen insanlar doğuyu ve doğuluları canavar sanicak. Ben Erzurum'luyum ama bırak evde etekle gezmeye zorlanmayı disarda da istediğimi giyerim denize bikiniyle girerim 18 yasına girdiğimiz gun kızkardeşime de banada araba alındı, istediğimiz yere gidebiliyoruz bugüne kadar yemek ve pasta yapmak dışında ev ısı yapmadım annem yada babam bize asla hicbi konuda baskı yapmadı. Annemde babamda calisiyo ikiside üniversite mezunu. Yani doğudaki insanlar okumayan çalışmayan kadınları kole gibi gören kısıtlayan insanlar degillerdir. Kadın cinayetlerinin cogu istanbulda isleniyo diye istanbula öcü gözüyle bakıp yaşanılmayacak yer mı demeliyiz. Burda yazdıklarımızı yüzbinlerce insan okuyo. Belki üniversite sınavına girmiş ve karsi yada Sivas'ı veya Erzurum'u kazanmış bi kız bu yazılanları okuduktan sonra buraya gelmekten vazgeçecek biraz daha dikkatli olalım ayrıca size kötüleri denk gelmiş kars lılar son derece moderndir eskiden beri. Rus işgalinin cok
Buyuk etkisi var bunda. Yirmi yıl oncesine kadar Kars in cogu komünistti hatta o derece etekmis falan seylere karismiycak insanlardır ama her yerin iyisi kötüsü var tabi. Ayrıca sanmıyorum ki burda kayınvalidesinden sikayet edenlerin cogunun Doğu'da yaşadığını.

bir kere kadınlar mal değildir bunu kafalara yerleştirmek lazım.

Erkeklerin kafasına kadınların mal olmadığını, geçimini sağlayan kadınların da çalışan parçası olmadığını öğrendiğimiz gün dünya daha güzel bir yer olacak... İnanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…