Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Şart değil tabiki. Sevgilin neden bunu sorun yapıyor anlayamadım. Kullanılmış salon takımıyla TV veya elektronik ev eşyası ne alaka nasıl bir bağ kuruyor. İlk tuşa o basmak istiyorsa gelsin sende bassın 🤷🤦🏻‍♀️😂

Biz evlenmeden bir kac ay evvel cok sevdigimiz bir akrabagimiz agir hastalandi ve maalesef onu kaybettik. Ne esimin ne benim bir süre evlilik icin hazirlik yapmak icimizden gelmedi haliyle. Onun icin bazi seyler son dakikaya kaldi diyebilirim. Mesela mutfagimi ikinci el aldim (dalga gecenler oldu, ama olsun). Mobilyalari uygun bir sekilde aldik zaten borc icine girmeden. Öyle elimizde ne varsa getirip (yeni eski fark etmeden) kurduk kücük yuvamizi. Ve ne diyim sahsen hic pismanlik duymadim. Hatta o ilk evimin güzelligi bir ayriydi benim gözümde. Bence yeni eski fark etmez önemli olan o yuvayi beraber kurup beraber benimsemek. Bu yüzden herseyin yenisi olmasina gerek yok, ama istenen birseyler varsa orta yolu bulmayi denemek lazim. Allah yuvanizi mutlu ve hayirli etsin insallah
Amin. Teşekkürler 🙏

Evi yuva yapan eşya değil ki. Daha önce kullandığınız eşyaları kullanmanızda bir sakınca yok, bozulunca, yıpranınca yenisini alabilirsiniz sonuçta.

Ben de yalnız yaşıyordum, kurulu bir evim vardı. Evlenirken sadece yatak odası ve mutfak masa takımı aldık. Birikimimiz vardı isteseydik yeni eşyalar alabilirdik ama tercih etmedik. Onun yerine araba aldık. Bu tercih ikimizin de ortak kararı oldu.

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun

Biz de evlenirken bekar evimizden eşyalar getirdik hep. Kaç yıl oldu hala kullanıyoruz. Tv mizi eşim evlenmeden 2-3 yıl önce almıştı. Beyaz eşyalar kullanılmış hep. Mutfak eşyalarımız karışık. Her şey tek tek parça idi. Vakit geçtikçe sıkıldıkça elimiz para gördükçe değiştirdik. Halımı bekar evimden getirdim. Sadece büyük mobilyaları aldık
Sanırım.

Hiç şart değil ya. Evliliğin amacı ev düzmek mi ki
Bir arkadaşımın bekar evi vardı 1+1,evlenince orda oturmaya devam ettiler aynı eşyalarla. Düğün de yapmamışlardı sadece nikah yapmışlardı. Eşya ev masrafı da olmayınca 1 sene sonra ev almışlardı adamlar ya. Helal yani
Onların 1+1 de devam etme sebebi tayin durumları falandı ama öyle olmasa bile mantıklı bir hareket. Masrafa ne gerek var

yeni olması gerekli değildir bence eğer kullanılabilir ve güzelse boşa masrafa gerek yok sonrasında illa ki değiştirirsiniz zaten canım :)

İnstagramda onlar.
😁😁😁😁
Yok yok kanlı canlı aramızdalar. Kuzenimin nişanlısının bohçasını gördüm. Tırnak makasından diş fırçasına kadar alınmıştı. Ömür boyu yetecek kadar iç çamaşırı, kıyafet, makyaj malzemesi vardi. Sanki şimdiye kadar hiçbir şeyi olmamış ve bir daha alamazmış gibi alışveriş yapılmıştı. Anlayacağınız A dan Z ye her şey yeni. Gelin adayı üni mezunu ve çalışan biri üstelik

Yok yok kanlı canlı aramızdalar. Kuzenimin nişanlısının bohçasını gördüm. Tırnak makasından diş fırçasına kadar alınmıştı. Ömür boyu yetecek kadar iç çamaşırı, kıyafet, makyaj malzemesi vardi. Sanki şimdiye kadar hiçbir şeyi olmamış ve bir daha alamazmış gibi alışveriş yapılmıştı. Anlayacağınız A dan Z ye her şey yeni. Gelin adayı üni mezunu ve çalışan biri üstelik
isteyen parası olan yapsın tabi millet hevesli oluyor. Annesi babası almamış oluyor vs. Ama borca girilmesi bence de saçma. Şimdi gidip alma desen ay bir daha ne zaman alıcam evleniyorum be yiaaaa derler :D

Bu tamamen ikinizin alacağı karara bağlı tabi ki biz kendimizden örnek verebiliriz mesela ben evlenirken eşimin bekarlık evinden çoğu şeyi tuttum ve yenisini bayaaa bir süre almadım tv.supurge. perde(hala kullaniyorum)tencereleri tabakları bardakları çatalları kendi çeyizindeki bıçaklar kaşıkları da ekledim cunku 6 adetti herseyi:)) 6 bardak 6 tabak 3 mini tencere gibi simdi onları hala kullanıyorum gündelik olarak.tv yeni değiştirdik. Supurge yeni degistirdik.simdiki aklım olsa koltuğu da simdi alırdım onun bakarken kullandığı kanepeleri kullanırdım cunku cocuk koltuğumu ağlattı resmen şimdi şimdi laf anlayabiliyor olan 5 yıllık koltuğuma oldu :))

Bence yeni olması şart değil
Siz çift olarak nasıl rahat ediyorsanız normal odur
Ben evlenirken en az 5 yıllık saç kurutma makinem gelmişti mesela
Eşim saçlarını kullanılmış makinede kurutuyor
Sorun olmadı

Elektronik aletleri de denemek isterdim mesela ama annemle yaşıyorduk
Türk annesi buna uygun değil malum :KK70:
Benim fırının,çamaşır,bulasik makinem,utum,supurgem birkaç perdem ve oturma odası kanepelerim hala bekarken kullandığım ürünler.hatta koridor ve hol halimda eski kullandığım ürünler.gonul hepsini yenilemek ister ama parayla bu işler üstelik çok kötü degilse kullanılabilir bence.bu size ve eşinize bağlı.israf haram ayrıca eşyaların kölesi olmamak lazım diye düşünüyorum.

Benim kuzenlerim de evlendi. Ne kizlar oyle bir alisveris yaptirdi ne de gelinlerde oyle birsey gormedim ben. 🙄🙄
En gorgusuz "dedikleri" gelin bile tirnak makasina kadar almadi. 😂
Ben sadece instagramda gordm hahah

sevgiliniz bunu hissettiyse o yüzden elinizi cebinize atmaya teşvik etmeye çalışıyor da olabilir. haksız da değil yani..
Vala çok şükür ne sevgilime ne başkasına ihtiyacım yok. Rahatım için keyfim için para harcamayı severim. Şimdiye kadar her şeyimi kendim aldım. Eksiğim yok fazlam var. Bunlar dursun ben sana yenilerini alayım derse buyursun tabi.

Back
X