Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Off saçmalamasın, bi sürü işlevini yerine getiren eşya varken onları atıp yenisini mi alacaksınız

Ben illa yeni olmalı dusuncesinde değilim
Yalniz yaşıyorum ailem herseyi zamaninda sıfır aldı zaten 2 kanepe 1 bazali yatak 1 tane 3 kapili gardirop ve beyaz esyalar (bulasik makinesini 2 sene sonra ben aldim). Şimdi evlensem bu esyalarimi da gayet kullanabilirim. Ha mutfakta kullandığım tabaklarin bir kismi annemin, celik tencere tavalar hep annemden 25 yıllık :) evlenince atıp hepsini sıfır mı almalıyım bu mantikla?
Insanlar artik 1+1 ev kuruyorlar kimi ikinci el esya ile kimi hazir esyali eve bile çıkıyor. Evet bu bizim ülkemizde biraz abes gibi ama bence cok mantıklı. Az esya cok huzur 😊 bir de sevgilinizin verdiği örnek yanlış yani başkasının kullandigi koltuk hadi neyse istemeyebilirsiniz de, kendi kullansa hayır mi derdiniz.
Bir arkadasimin esi daha sevgiliyken kizin oldugu yerde is buldu ve bekar evi kurdu, yeni bir köşe koltuk aldilar evi duzerken kiz da yardım etti. Evlenirken de o koltugu oturma odasi yaptılar çünkü zaten birlikte almışlardı. Yani buna da kullanilmis gozuyle bakiyorsa nisanliniz, o halde ailesi sizden çeyiz sermesi de isteyecektir :)

Evliligi nasil kodladiginizla alakali bir durum.

Bence evlilik iki kisinin hayati birlikte gecirmeye karar vermesidir ötesi degildir. Sizin sartlarinizda olsam da coktan evlenirdim. Dugun vesire benim icin teferruat. Yasaklar da nikaha engel degil. Esya da fonksiyonu bazinda kiymetli.

Evlilik sizin icin illa telli duvakli, sasaali dugunlu buyuk rituelli, yepyeni bir hayata başlamalı bir sey mi mesela? Evlilik böyle kodluysa tüm esyalar da yeni olmali evet.

Sevgilinizin içine Törkiş kaynana kaçmış 😁😁

Madem yeni evlinin yeni eşya kullanması gerektiğini savunacak kadar gelenekçi, tv'yi de geleneklerimize göre erkeğin alması gerektiğini hatırlatın ona. Evleneceğiniz zaman kendisi en yenisini alsın isterse.

Evleneli 9 yılı geçti eşimin bekarlık ütüsünü getirmiştim. Hala kullanıyorum, taş gibi. Misafir odasına bekarken kullandığı giysi dolabını, hatta düdüklü tenceresine kadar getirmiştim. Kullanılabilir olduğu sürece bence sorun olmaz.
Yorumunuzu görünce çok şaşırdım 😊 Bende 11 senelik evliyim. Eşimin bekarlık ütüsünü kullanıyorum hala. Bozulursa değiştiririm ancak😅

Hanımlar ayrıca tüm eşyalarımı çok titiz kullandığımı da belirtmek isterim :) ayrıca ikimizin de geliri iyi. İstesek her şeyi sıfırdan alabilecek durumumuz da var. İhtiyacım varken geçici, kalitesiz şeyler almaktansa iyisini alıp evlenince de kullanırım diye düşünüyorum. Bu kadar eşyayı bırakıp yenisini almak bence müsriflik
Eşin sorun yapacaksa annene ver. Onunkiler yenilenmiş olur. Sen de düğün belli olunca alırsın. Eşinle beraber ödersiniz

Evliligi nasil kodladiginizla alakali bir durum.

Bence evlilik iki kisinin hayati birlikte gecirmeye karar vermesidir ötesi degildir. Sizin sartlarinizda olsam da coktan evlenirdim. Dugun vesire benim icin teferruat. Yasaklar da nikaha engel degil. Esya da fonksiyonu bazinda kiymetli.

Evlilik sizin icin illa telli duvakli, sasaali dugunlu buyuk rituelli, yepyeni bir hayata başlamalı bir sey mi mesela? Evlilik böyle kodluysa tüm esyal
Bize kalsa hemen nikah kıyarız ama aileler kabul etmiyor. Ben öyle şatafatlı düğün, dört dörtlük dizilmiş ev falan da hayal etmiyorum. Temiz düzgün olsun yeter.

Sevgilinizin içine Törkiş kaynana kaçmış 😁😁

Madem yeni evlinin yeni eşya kullanması gerektiğini savunacak kadar gelenekçi, tv'yi de geleneklerimize göre erkeğin alması gerektiğini hatırlatın ona. Evleneceğiniz zaman kendisi en yenisini alsın isterse.
Benim alacak maddi gücüm yok desem hepsini alır aslında. Cimrilik yaptığını hiç görmedim. Galiba fazla anlam yüklüyor. Geleneklere bağlılığından yapıyorsa kaynanayı da aratır vala :)

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Bence kullanılmış salon takımı koltuklar halılar falanla kullanılmış TV ne bileyim beyaz eşya, tabak çanak falan aynı şey değil.. Bence kullanabilirsiniz.. Adamı kullanılmış yatakta yatırmayacaksınız sonuç olarak ☺️

Oldukça varlıklı bir aileden çıkıp, varlıklı bir adamla evlendim. Eşimin bekar evine geçtim evlenince; Sadece yatak odasını sıfırlsyıp kalan eşyaları kullandık.

çünkü hayatı birlikte yaşamak için evlendik. Eşya o bu şu sonradan da stresssiz bakıp alabiliriz diye düşündük.

zaten olan şeyleri sırf yeni ev düzülüyor kafasıyla manasız bir heves ile tüketim çılgınlığı yapmadık. Ben ne kadar az ve öz olsun dedikçe hayatta hep yağdırdı valla :) ne diyeyim darısı başınıza

Ben yanlış mı anladım diye tekrar göz gezdirdim. Erkek arkadaşın bana aşırı tuhaf geldi. Ayrıca bulaşık mak veya tencere tava vs şeyler kullanılınca hemen eskiyen bir şey mi ki buna bu kadar takılmış. Sonuçta salon takımı gibi büyük mobilyalar evi dizerken beraber alınıyor renk uyumu açısından toplu alınan eşyalar fakat evi dizmiş olsanız ve o evde siz hala oturmasanız sadece erkek arkadaşınız otursa bence siz bir şey kullandı diye lafını yapmazdınız.

Bence kullanmayi ertelemeyin kendi adima dusuncem, evlenip evlenmeyecegim bile belli degilken neden ceyiz diye alip kenarida bekleteyim ya da ihtiyacımi almak yerine oteleyeyim
Mesela benim.de esyalar 8 senelik, artik güzel bir yatak odasi takimi alasim var. Herkes tek basinasin ne gerek var evlenince alirsin diyor ne yani hic evlenmesem hep tek kisilik yatakta mi yatayim cok sacma yani
Sizin nişanlı biraz fazla takıntılı

Bir sey daha, bazen youtubeda ceyiz videolarina denk geliyorum. İzlerken fenalık geliyor herseyden üçer beser :) bazi videolarda da insanlar keske ceyiz seti almasaymisim ihtiyacim olan parcalari tek tek alsaymisim diyor. Baska bir örnek, bizim 25 sene önce de kahve makinemiz vardi geçenlerde anneme hediye gelmis baya kullanıyor. Ben daha cayci alali 1 sene olacak, ihtiyacım olmasa almazdim. Benim evimde cogu elektronik küçük esyalar sinbo marka nasilsa tekim diye ama yillardir kullanırım yani :)

Geçen yıl evlendik, eşimin bekarken oturduğu eve girdim. Güzel, merkezi ve yerine göre kirası uygun bir evdi.

Beyaz eşyalarını önceki yıl değiştirmişti, onlarla devam ettik. Hatta setüstü ocağı ondan da eski. Perdeleri onun önceden kullandığı perdeler. Elektrik supurgesi, sac kurutma makinesi ıvır zıvır onun. Onun gardrobu, benim kendi evimden getirdigim gardrop ve şifonyeri kullanıyoruz. Onun TV koltuğunu tuttuk, benim çalışma masamı getirdik. Yurtdışına giden evli bir arkadaşının verdiği ahşap yemek masası vardı, sandalyelerini tamamladık ve boyadık. Televizyonumuz yok. Küçük mutfak aletlerini birkaç ay önceden almsitim, eve gelmişti eşim açtı kullandı.

Bunlari maddi imkansızlıktan, zorunda olduğumuz için de yapmadık. Anormal karşılamadık. Annelerin dediğini dinlesek muhtemelen hala borç ödüyorduk :)

Son düzenleme:
Benim alacak maddi gücüm yok desem hepsini alır aslında. Cimrilik yaptığını hiç görmedim. Galiba fazla anlam yüklüyor. Geleneklere bağlılığından yapıyorsa kaynanayı da aratır vala :)
Belki de evlilik yepyeni bir başlangıç olsun istiyordur. Yeni eşya takıntısı bundan olabilir.

Eşyalara anlam yüklenince sıkıntı oluyor. Bence kıyafet, ayakkabı, epilasyon cihazı gibi kişisel şeyler harici kullanılabilir eşyalardır . Eski ise değişir yeni ise eskiyene kadar kullanılır. Tüketim ülkesi olduk iyice.
Nerde o Vita yağların kutularının saksı olduğu yıllar 🤣

Biz evlenirken beyaz eşya almadık. Eşim hepsini evlenmeden önce yenilemiş şansa. Tv de almadık o da eşimindi. Eşimin bekarlık kaşık,tabak ve tencerelerini, elektronik eşyalarını, yorgan, battaniye, çarşaf hepsini kullanıyoruz. Önemli olan kullanılcak halde olup olmadıkları. Sonuçta hepimiz kaç yıllık evlerde oturuyoruz. O zaman evi ve arabaları da sıfırlayalım.

bence toptan bir masraf çıkartın yarı yarıya ödeyin. Öyle salonu ben aldım bunu ben aldım yapmayın. Çeyizden baksın beğenmediklerini ortak bir şekilde alırsınız. Onun da getireceği küçük şeyler olur belki de. Demem o ki en son masrafı bölüşün eşyaları ortak seçerek alın.

bir de siz kendi kullandığınızı götürüyorsunuz onun dediği sanki ikinci el salon takımı gibi söylemiş. Aynı şey değil ki.

Evlilik planının üzerinden 1 yıl geçti ve hala önümüzü göremiyoruz. Ne kadar bekleyeceğimiz de belli olmadığı için, ihtiyacım olduğu için çıkarıp kullandım

nasıl bir düğün planlıyorsunuz peki aileler dahil olacakmı

yoksa basın bir nikahı olsun bitsin , düğün dernek zaten kurulmuyor

Back
X