Evlenip Aileden Ayrılmak-Yeni Hayat

Şehir dışına gitmek istemezdim, benim bünye onu zor kaldırır.

Ama aynı şehir, hele benim gibi yakın mesafeyse hiç dert edilecek bir şey yok.

İstedigim zaman gidip görüyorum, az önce ordaydım mesela ama 1 saat zor durdum.
Baba evi illa ki ayrı ama en rahat yer insanın kendi evi.

bıtek bende mı olmadı bu hısler yahu
baba evınde de suan kı gıbı rahattım ama
ınsanın kendı evı baska sonucta yanı
sevdıgın ınsanla aynı evde yasamak bırlıkte yemek yapmak ve yemek
ve deger bıcılemez guzel anlar paylasımlar

bıde cızgılı pıjamayla babayla evde tv ızlemek hangısı daha cazıp ?

Daha birkaç gün evvel yurtdışında yabancıyla nikahını yapmış biri olarak hemen bildiriyorum hislerimi

Ben sağlık belgesi almaya gittiğimde inanılmaz kötü hissettim hatta hastane yolunda ağlamaya başladım ailemden uzak nasıl yaşarım evlenmesek de böyle nişanlı mı kalsak diye bile düşündüm hatta eşime de yansıttm bunu o da üzüldü ister istemez. Ama çevremdekilere baktım, kimse olduğu yerde saymıyor herkes mutluluk peşinde, ve güzel şeyler fedakarlık istiyor az çok.

Eğer aşkı bulduysanız ona sahip çıkın. Ben deli cesaretiyle yabancı ülkeye yabancı eşe evlendim. Üzgün müyüm evet ama eşimi çok seviyorum.

Anneni sürekli ara, çaya git kek yap götür. Kahvaltı için uğra, ne güzel yakınmış hem daha ne olsun

Ben reşit olduğumdan beri tek yaşıyorum o yüzden evlenirken hiç böyle şeyler hissetmedim.
Ama Türk kültürüyle alakalı belki bilmiyorum, bizde pek yok böyle şeyler, herkes birey olmayı çabuk öğreniyor.

Ben de reşit olduğumdan evlendiğim yaşa kadar 28 tek yaşadım. Ben baba evimi çok aradım, çok seviyordum evimizi, köyde iki katlı bahçeli bir ev. Babam, annem hep birlikte yapmıştık evimizi. Hala rüyalarımda bile kendimi bu yıla kadar o evde görürdüm. Daha bu yıl başka mekanlara geçiş yapabildim. Zamanla alışıyor insan ayrı evlerde yaşamaya da. Yakınmışsın sen ne güzel, ben hep uzaktaydım,şimdi de çok uzaktayım. Yakınında olmak gibi olmuyor tabi ki

Cmm benim uzulnen normal ama sende bir yüce kuruyisun ne güzel ailesi davet ederim yemeğe veya cagirirsin evlilik güzel şey iki kidilikse eğer.alışma evresi zor ama inan bana üç ay sonra evlendikten sonraki üç ay baba evine gelince kendi evini ozleyeceksin ozaman evlenmiş oluyisun ysni ev lenmis.artık bir evin olduğunu esinle olan zamanları mutlu tufanı aricaksin.annen baban murvetini görecekler daha ne kim istemez evladı yuvasını kurşun düğün dernek ne ciksin evden.
Ben kendi annemin alt katindayim o yüzden cooookkk şanslı sayarım kendimi hep onlarlayim kızım da ananesi teyzesi dedesiy le çok mutlu.aile başka coookk başka ama artık sende bir aile oluyisun unutma...tebrikler şimdiden taze gelin...

İşte Aile bağlarının kuvvetli olması bir şükür sebebi ama şuan çok da zorlayan bi durum :) Evet istisnasız herkes aynı şeyi yazıyor eşini-evini özlüyorsun diye. Ama ailenin yanında eskisi gibi kalamamak da ürkütücü biraz ne yalan söyleyeyim :)

İstesem de kasamıyorum zaten ya şelale mod on bende :) Ya ben başkasının kınasında dahi ağlayan bir insanım, çok fazla içselleştirme gibi bir problemim var maalesef.

Babamla büyüdüm sayılır, o evden çalıştığından, onun yeri apayrı. Anne desen zaten ana yani fazla söze gerek yok, kardeş can parçası ooy oy :) Zor. Ama inşallah kendi annem babam gibi olabiliriz de, evlatlarımız da bizi böylesine sever :)

Sizin adınıza sevindim :) İnşallah

Gelinlik Allaha emanet düşmese bari
İnsanoğlu nelere alışmıyor elbet alışılır da, zorluğu... :)

Amin inşallah. Ben şimdiden aramaya başladım zaten gün içinde, Allah'ın izniye ararım sorarım hep hatırlarını. Allah cidden yokluklarını göstermesin. :)

Babanızın ağlaması mahvetmedi mi sizi ya? Çok koymuştur :/

İnanın onu sorgulamıyor dağilim yani, bu kadar ağlayacak idiysem niye giriştim bu yola diye :) O mantık şuan işlevini yapmıyor bende ya :)

Yok ya baba evi yabancı da gelmez herhalde Şaka bir yana Allah hayırlısını versin ya.

7 senedir ailemden uzaktayım.
yıllık izinlerde 2 hafta yanlarına gidince yeteer artık evime gitmek istiyorum diyorum :)
bir odunda benim galiba :))

Yok est. odunluk falan :) Sonuçta insan içinde bulunduğu duruma uyum sağlıyor, yeni durum da kendi evi olduğuna göre, bu sefer de diğer halleri yadırgıyor :)

O da üzücü bence ya :) Ama elbet bir gün o evden çıkmak gerekecekti :)

İlk başta bana çok koymuştu nerdeyse hergün ağlıyodum hep anneme gidiodum şimdi haftada bir anca gidiom :) 5 dk yürüme mesafesi olduğu halde..

Ben gözyaşı stoklarımı tükerim inşallah biran önce de biter

İşte aslında şöyle bir durum var, zamanında köylerde vs telefon yok araba yok, kızlar gittiği zaman ayda yılda bir anca görüşebiliyorlar. Zaten yüksek yüksek tepelere meselesi de oradan. Ama o dönemki duygular devam ettirilmiş hep bugüne. Halbuki artık öyle bir durum da yok. Allah'ın izniyle istediğimiz takdirde yanlarında olabilme şansımız olacak :)

Zor tabi. .
Baba evinden çıkmak. .
Zordur tabi.. :/

Herkes bu dönemden geçiyor derken aileden ayrılma döneminde yaşanan hüzünü kastetmiştim :)

O liste tabi ki toplumun %90'ına abartıdır tabi ki :) Onlar benim düşündüklerim, zaten bir arıza olduğundan tutup buraya açtım ya konuyu :)))

Var ben:) insan nelere alismiyir ki.alistim inan.ailem cok zorlandi ilk zamanlar onlarda alisti artik:) gecici durum bunlar.mutluluklar

Kesinlikle insan işte ölüm acısına bile alışan bir varlık, sonsuza kadar sürecek değil bu haller :) Çok teşekkür ederim :)

Öyledir tabi ya. Allah herkese huzur versin önce, olduğu yeri benimsemeyi nasip etsin :)

Ay neyse benim gibi hisseden birilerini görünce içim rahatlıyor bir nebze olsun. İnsan özlemekten vazgeçmiyor da alışıyor herhalde :) İyi ki böyle güzel zamanlar geçirmişiniz ailenizle birlikte ki, özlem ve minnetle anabiliyorsunuz. Daha güzel günleriniz olur umarım :)

E tabi adam eeh yeter dese haklı bi yerde :) Ama biliyor o da benim bu hallerimi idare ediyoruz şimdilik bakalım :)

bu arada evini seviyorsun alisiyorsun diledigin gibi davranabiliyorsun esinde sana huzur ve mutluluk veriyorsa tabiki alisiyorsun benimsiyorsun.dedim ya aileni ozluyorsun..

Aileyi özledim mi de işten çıkar giderim yanlarına ya :)

Evet işte o değişim de sanırım bizi üzen korkutan. Dile kolay 24 senedir yaşamış olduğun bir düzen değişecek. Her sabah anneni babanı kardeşini değil eşini göreceksin. Bunlar garip geliyor :/

E ne güzel canım, mutlu bi ilişkiniz var mis gibi :) Sizin yapınız da öyle demekki =)

Zaman yaklaşınca öyle olmuyor ama ya :) Allah gönlünüze göre versin.

Ben o saçma düşünceleri atabilsem kafamdan rahatlayacağım zaten. Annem annem,babam babam, kardeşim de kardeşim yani ne değişebilir ki. Aynı çatı altında yaşamayacak olmamız aramızdaki sevgiyi, bağı, paylaşımı ortadan kaldıracak değil elbet. Hakkımda hayırlısı :)

Galiba bi ben yanlız bana ve kocama ait bir eve hayata geçiceğim için çok sevinmişim utandım şincik

Yok ya est. ne güzel sizin için :)

Ay şurda yazanları erkekler hissedince beden ana kuzusu oluyo o zaman

Sanırım şundan kaynaklanıyor, erkekler genel olarak olaylara duygusal yaklaşmadıkları için böyle bir duruma böyle bir tepki vermeleri kimse tarafından beklenmiyor. Biraz daha vurdumduymaz olduklarından ya da öyle göründüklerinden bilemiyorum :) Aynı şeyleri belki hepsi hissediyordur ama hepsi dile getirmiyordur.

Bir de bir duyguyu bir taraf hissedip diğer taraf hissetmezse anlaması mümkün değil zaten. Ama erkekleri de yaftalamamak gerekir ana kuzusu diye.

Şu da var, aileyi anneyi babayı özlemek vs ana kuzuluğu değil bence ya :) Erkekler için de geçerli bu.

Ay inşallah. Gözümü korkutuyor bu durum. Haftada kaç gün görebilirim. Nasıl olacak vs diye düşünmekten... O düzene girince alışırım mutlaka :)

Cevap vermiyim

Tabi ki annem şey demişti hangimiz babamızın evinde kaldık ki :) O hesap yani... Size de bol mutluluklar :)

Ahh ne guzel duygular yaaaa
Masallah aileye bak
Bak evlenip kurtulduguma sukur ettim

:) Şimdiden sonra çok mutlu olursunuz umarım..

Kendi evine alışınca aklına gelmez bunlar.

Hadi bakalım:)

Kesinlikle, aile bağı denen şeyin sınırı olmadığından fiziki olarak ayrılmakta zorlanıyor insan :)

Umarım bir an önce yakın olursunuz :/ Farklı şehir değil benim farklı ilçe neticede, trafik yokken yarım saate birlikteyiz inşallah.

Evet bir aile olabilmek için bu şart. Umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim.. :)

İlk 1 ay zorlasa da zamanla geçecek ve eşinle aile olduğunu farkedeceksin artık anne babanın evi bile sanki hiç orada yaşamamış hep evliymişsin gibi gelecek söylemişlerdi dersin bende inanmazdım 11 aylık evliyim

Ailemin Türk kısmı da böyleymiş sanırım genetik bizde. Babam 16 yaşındaymış yurda gitmiş oradan hayatını kurmuş hep. Annem 13 yaşında yatılı okula gitmiş.. Ben de hüzünlendim tabii ama siz çok buruksunuz sanırım :)

aglaması koymazmı oldum sankı orda nefesım kesıldı ama ben 6 yıldır gıttıgımde kendı evıme donerken onlar hala aglar tabı bende eve gelınce ama hayat boyle bı gun evlılık sart oluyor aslında sartlık degılde anne baba sevgısınden baska bırıne sevgının yanında bıde ask besleyınce onun yanında olmayı secıyorsun zamanla ıkı taraftada olmayı ogrenıyorsun bence boyle

Benim evlenmeme 86 gün var daha
İçimdeki hüzün yerini heyecana bıraktı
Yeni bir evde sevdiğimle yaşayacağımı düşündükçe çok çok heyecanlanıyorum.
Ama annemi babamı bırakmanın acısı çok farklı tabi
Onların yeri bambaşka bende. Hele hele annemi bırakacak olmak ölüm gibi
Ama en azından evim çok uzak değil özlediğimde çıkar giderim
Rabbim yeterki hayırlı evlilikler versin

Ay inşallah. Gözümü korkutuyor bu durum. Haftada kaç gün görebilirim. Nasıl olacak vs diye düşünmekten... O düzene girince alışırım

Çalışıyorsunuz, buna bir de evlilik eklenince hayat ne kadar hızlı akıyor göreceksiniz, hatta şaşıracaksınız.
Yani buna üzülmeye vaktiniz olmayacak pek : )

Ben uğruyorum arada, eşimle de başlarda haftada bir yemeğe giderdik, şimdi 2 hafta geçiyor daha yeni gittik diyorum.

Eşim çok yoğun çalışıyor, evi annemlere yakın aldık ki ben istediğim her an gidebileyim.
Aynı bekarlıktaki gibi, burda yaşarım diyordum ben de.
Şimdi çoğu zaman annemle babamı kırmamak için gidiyorum.
Aklım evde oluyor.
Bi işim olmasa bile evde sereserpe yatmak istiyorum.

Tabii bu babaevine zoraki gidiyorum demek değil, kaç yıllık evim orası benim, ama insanın kendi evi öncelikli oluyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…