- Konu Sahibi Vernalagnia
-
ilk bi hafta cok zor gelmisti bana farklı sehire gelmistim birde aile bagları kuvvetliyse daha zor oluyor aynı sehirde olanlar bile zorlanırken ayrı sehir cok cok zor ama alısıyosun esine alısıyosun 4-5 gun ailenin yanına gittiginde evini esini ozluyosun garip bir duygu gecmis gunleri ozluyor insan bana deseler git bir ay ailenin yanında kal kalamam ozlerim evimi esimi ama eski anılarımı bir daha yasamayı isterdim:))
Sen boşver onları
Sen yine annenin kuzususun kaç yaşına gelirsen gel
En zor kısım
Gelinin evden çıkması hani kuşak bağlama filan olayı, baban mı abin mi biri bağlayacak oyyyy ağlayacaksınız
Bi de kınada gelin ağlasın diye 40 takla atanlar var, erken ağla gitsinler
Bi de düğün çıkışı vedalaşma var, onu da başarırsan sırtın yere gelmez
Kasma, ağla, bunlar normal
Ama son değil, ev yine babanın evi çocukluğunun geçtiği filan istediğin zaman git gör gel
Millet yurt dışına gelin gidiyo, metin ol
Ben hic zorlanmadım farklı bir sehire gitmeme rağmen.
Sanırım çok duygusuz biriyim. Çünkü sizin duygularınızı anlayamadım inanın.
Hayatımda başıma gelen en güzel şeyin eşimle evlenmem olduğunu düşünüyorum.
Yeni alışkanlıklarınız eskisini unutturacak merak etmeyin. Hemde en kısa zamanda :)
Zayıflama fazla gelinliğin olmaz sonra diyim sana
Alışıyor merak etme insan ben bildiğin aileme yapışkan bir insandım
Şu var eşinle mutlu ve huzurluysan bu sürece çabuk alışıyorsun
Zaten ben hergün görüyorum sevgili ailemi çok şükür bu imkanım var
Sizinde mesafe çok uzun değilse haftada 1-2 gider gelirsiniz .
Mutluluklar......
Ben alıstıysam ınan herkes alısır yıllar sonra elde edılmıs evın tek cocuguyum oyle duskun bı anne baba varkı dugunde erkek evı bıle etkılenıp aglamaya kalkmıstı babamın aglamasından 6 yıllık evlıyım 6 yıldır anne babamla konusmadıgım bır gun bıle yok evet hep yanlarında olamıyorsun ama ıyı bı esın varsa mutlaka yanlarında olmanı saglıyor en azından ıhtıyacları oldugunda bende 25 yasında evlendım sımdı 31 yasında olmama ragmen hala gıttıgımde aralarına oturuyorum kısacası esınle mutlu olursa ınan onlarsız olmaya degıl ama onları ozlemeye alısıyorsun rabbım basımızdan eksık edıp yokluklarını gostermesın
belli ki ben biraz odunum bu tür duygular beni baya darlıyor gereksiz ajite geliyor. yanlış anlaşılmasın sizlerin duygularına saygısızlık niyeti ile yazmıyorum kendimi anlatmaya çalışıyorum.
evlenip başka bir şehre taşındım 3 seneliğine ama ne ben ne annem öle ağlayıp sızlanmadık. ben biraz mantık insanıyım. evlenmeye karar verdi isem niye ağlayım. ağlayacaktı ise evlenmezdim gibi bi mantalitem var
kınamda bile ağlamadım yine ağlayanlara gülerim..
böyle de bir odunluğum var
bende ilk başrda tuhaf gelmişti..
babamin evini özlüyordum çok da zorlanmişim..
sora bi baktim alıştım..
babamin evine gittiğimde orda 5 dk bile duramiyom yabancilik geliyo artık
kaynanamin evindede ayni şekilde eşim duramiyor.
en huzur yer EVİMdir:
7 senedir ailemden uzaktayım.
yıllık izinlerde 2 hafta yanlarına gidince yeteer artık evime gitmek istiyorum diyorum :)
bir odunda benim galiba :))
Evlendikten sonra da annenin evine gittiğinde misafir gibi hissediyorsun.
Yani şöyle ki bir kaç saat kaldıktan sonra
evine gitmek istiyorsun.
O salonda tv izleyen, mutfagında yemek yiyen,
odasında uyuyan kız sanki bir başkasıymış gibi.
Çok garip gerçekten.
Çok çabuk alışacaksın üzülme.
İlk başta bana çok koymuştu nerdeyse hergün ağlıyodum hep anneme gidiodum şimdi haftada bir anca gidiom :) 5 dk yürüme mesafesi olduğu halde..
4 yıllık bir iliskim var fakat suan hali hazırda bir evlilik durumu yok çünkü hala üniversite okuyorum.Ve buna rağmen bazen evleniceğim zaman evimde geçireceğim son günlerimi filan düşünmeye başladıkça kalp atışım inanılmaz hızlanıyor ve gözlerim doluyor. Halbuki zaten ailemle aynı şehirde yaşamıyorum okul sebebiyle:) o yüzden bence yaşadıklarınız normal.Hatta geçen gün instagramda bir video gördüm.Gelin çıkarmasında kızın üzerinde gelinlik, babası kızına diyorki ''ne olursa olsun bu kapı sana hayat boyunca açık kızım ben senin hep arkanda olucam'' diyor. 3 gün ağladım videoya desem abartmış olmam heralde.Ay şuanda yine gözümün önüne gelince gözlerim doldu.Sonra sarıldılar kız ağladı filan. Eyvahlar olsun....
Zordur tabi.. :/Zor tabi. .
Baba evinden çıkmak. .
Sabah kalktığımda onları göremeyecek olmak,
Akşam geldiğimde onları göremeyecek olmak,
Bir yere gezmeye gidecekken aynı evin içinde birlikte hazırlanamamak,
Aynı çatı altında olamamak,
İşim ailemle yaşadığım eve çok yakın, her gün gelip de ailemin yanına gidemeyecek olmak,
Yıllardır yaşadığın her şeyi, her alışkanlığı bırakmak,
Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacak olması vs vs uzar gider bu liste.
Şu an asla ayrılasım yok evden. Biliyorum herkes geçiyor bu dönemden ama çok zorlamaya başladı.
Ben hiç bu dönemden geçmedim.Vallahi bir daha okudum şu listeyi ve 1 şıkkını bile düşünmediğimi farkettim.
Uça uça gittim evden.Çok mu koca meraklısıymışım nedir.
Var ben:) insan nelere alismiyir ki.alistim inan.ailem cok zorlandi ilk zamanlar onlarda alisti artik:) gecici durum bunlar.mutluluklar
Oradan bakınca öyle geliyor da evlendikten sonra iş, ev, ev işine adapte olmaya çalışırken bir bakmışsın alışmışsın. Eşinle ve ailesiyle problem yaşamazsan özlemle de başedebilirsin bence.
Ben bir kaç gelip gitmeden sonra oturmaya gittiğimizde sanki o evde uzun süre yaşamamışım da hep evim şimdikiymiş gibi gelmeye başlamıştı. Mutfakta bir şey ararken anneme veya kardeşime soruyordum. Hatta bazen sormaya çekinip kendim arıyordum. Çok şaşırmıştım kendimdeki değişime.
benim ailem yurumekle 10 dk mesafedeler yaklasik 4 yilda evliyim alisamadim onlardan ayri yasamaya..esimle evlendigim hafta gezmeye gidecegiz dur babama haber vereyim diyorum esim kiz diyo ben varim artik yaninda gerek yok..
babaevim mahallem benim icin dunyadaki cennetim..bu arada ablam var 16 yillik evli o baska sehirde giderken hala aglar alisamadi..var bizim ailede bi gariplik..
Insan kendi evine alisiyor. Benim ailem farkli sehirde 3-4 ayda bir gideriz. Ama evime gelince oh diyorum. Insanin kendi evi baska oluyor. Halbuki ailem bizi cok güzel agirliyor, guzel vakit geciriyoruz, geziyoruz ve senelerim o evde gecti. Sende alisirsin, cok dusunme esinede bu sekilde yansitma benim esi boyle dusunse ve bana yansitsa cidden uzulurdum, kızardım.
bu arada evini seviyorsun alisiyorsun diledigin gibi davranabiliyorsun esinde sana huzur ve mutluluk veriyorsa tabiki alisiyorsun benimsiyorsun.dedim ya aileni ozluyorsun..
ben de temmuzda evleniyorum. bazen gece uyandığımda bir süre sonra uyandığımda kardeşimi değil, eşimi göreceğim diyorum. bir yanım mutlu, bir yanım hüzünlü. alışılmasa kimse evlenmezdi, en kıymetlisini evlendirmezdi. allah herkese sağlık, huzur ve mutluluk versin. bu da bir süreçtir, geçecektir.
Al benden de o kadar
Hiç unutmam bir haftasonu işe gömülmüş çamaşır asarken 'annene falan gitsene aşkım ne meraklıymışsın evlenmeye' demişti de şok olmuştum. Evet patavatsızdır biraz kendisi
Ben bir tek babam kuşağımı bağlarken duygulanıp zor tutmuştum kendimi.
Keske evlebilsemde sevd8gim adamla ayni evde uyuyup uyansak..
ayni yastayiz. Iliskimiz de ayni yilmis hatta. Düğün tarihimiz belli degil.
artik evlenmeyi cok ama cok cok iatiyorum. Hem iliskimiz nisanlilikta yipraniyor. Hem de ailem cok yordum ben cok bagimli birisi degilimdir ancak sevdigim insanla ev kurmak o kadar cok istiyorum ki.. sevdiginizle aile olmak fikri herseyden güzel. Allah güzel gunler yasatsin kocaman aile olarak..
Alışıyorsunuz ilk 2-3 haftam sürekli gizli köşelerde ağlamakla geçti eşim anlardı ama o da çaktırmazdı bana bazen söylerdi nereden biliyor diye utanırdımhala daha aralarda burnum sızlar gözlerim dolar bazı durumlarda ama alışıyor insan artık uzun saatler ailenin evinde kaldığında evine geri döndüğünde işte bu diyorsun evini sahipleniyorsun. Evinde eşinle huzurun varsa mutluysan gerisi geliyor. Ailen seni unutmuyor sende onları unutmuyorsun merak etme ilişkiler aynı şekilde devam ediyor tabi kişisine bağlı bu birazda ben hala bütün gün günde en az 2 kere annemle konuşurum kardeşlerimle sürekli mesajlaşırız
Galiba bi ben yanlız bana ve kocama ait bir eve hayata geçiceğim için çok sevinmişimutandım şincik
Ay şurda yazanları erkekler hissedince beden ana kuzusu oluyo o zaman
Şehir dışına gitmek istemezdim, benim bünye onu zor kaldırır.
Ama aynı şehir, hele benim gibi yakın mesafeyse hiç dert edilecek bir şey yok.
İstedigim zaman gidip görüyorum, az önce ordaydım mesela ama 1 saat zor durdum.
Baba evi illa ki ayrı ama en rahat yer insanın kendi evi.
bıtek bende mı olmadı bu hısler yahu
baba evınde de suan kı gıbı rahattım ama
ınsanın kendı evı baska sonucta yanı
sevdıgın ınsanla aynı evde yasamak bırlıkte yemek yapmak ve yemek
ve deger bıcılemez guzel anlar paylasımlar
bıde cızgılı pıjamayla babayla evde tv ızlemekhangısı daha cazıp ?
Daha birkaç gün evvel yurtdışında yabancıyla nikahını yapmış biri olarak hemen bildiriyorum hislerimi
Ben sağlık belgesi almaya gittiğimde inanılmaz kötü hissettim hatta hastane yolunda ağlamaya başladım ailemden uzak nasıl yaşarım evlenmesek de böyle nişanlı mı kalsak diye bile düşündüm hatta eşime de yansıttm bunu o da üzüldü ister istemez. Ama çevremdekilere baktım, kimse olduğu yerde saymıyor herkes mutluluk peşinde, ve güzel şeyler fedakarlık istiyor az çok.
Eğer aşkı bulduysanız ona sahip çıkın. Ben deli cesaretiyle yabancı ülkeye yabancı eşe evlendim. Üzgün müyüm evet ama eşimi çok seviyorum.
Anneni sürekli ara, çaya git kek yap götür.Kahvaltı için uğra, ne güzel yakınmış hem daha ne olsun
Ahh ne guzel duygular yaaaa
Masallah aileye bak
Bak evlenip kurtulduguma sukur ettim
Kendi evine alışınca aklına gelmez bunlar.
Ben reşit olduğumdan beri tek yaşıyorum o yüzden evlenirken hiç böyle şeyler hissetmedim.
Ama Türk kültürüyle alakalı belki bilmiyorum, bizde pek yok böyle şeyler, herkes birey olmayı çabuk öğreniyor.
Ben de reşit olduğumdan evlendiğim yaşa kadar 28 tek yaşadım. Ben baba evimi çok aradım, çok seviyordum evimizi, köyde iki katlı bahçeli bir ev. Babam, annem hep birlikte yapmıştık evimizi. Hala rüyalarımda bile kendimi bu yıla kadar o evde görürdüm. Daha bu yıl başka mekanlara geçiş yapabildim. Zamanla alışıyor insan ayrı evlerde yaşamaya da. Yakınmışsın sen ne güzel, ben hep uzaktaydım,şimdi de çok uzaktayım. Yakınında olmak gibi olmuyor tabi ki
Cmm benim uzulnen normal ama sende bir yüce kuruyisun ne güzel ailesi davet ederim yemeğe veya cagirirsin evlilik güzel şey iki kidilikse eğer.alışma evresi zor ama inan bana üç ay sonra evlendikten sonraki üç ay baba evine gelince kendi evini ozleyeceksin ozaman evlenmiş oluyisun ysni ev lenmis.artık bir evin olduğunu esinle olan zamanları mutlu tufanı aricaksin.annen baban murvetini görecekler daha ne kim istemez evladı yuvasını kurşun düğün dernek ne ciksin evden.
Ben kendi annemin alt katindayim o yüzden cooookkk şanslı sayarım kendimi hep onlarlayim kızım da ananesi teyzesi dedesiy le çok mutlu.aile başka coookk başka ama artık sende bir aile oluyisun unutma...tebrikler şimdiden taze gelin...
Ben o saçma düşünceleri atabilsem kafamdan rahatlayacağım zaten. Annem annem,babam babam, kardeşim de kardeşim yani ne değişebilir ki. Aynı çatı altında yaşamayacak olmamız aramızdaki sevgiyi, bağı, paylaşımı ortadan kaldıracak değil elbet. Hakkımda hayırlısı :)
İlk 1 ay zorlasa da zamanla geçecek ve eşinle aile olduğunu farkedeceksin artık anne babanın evi bile sanki hiç orada yaşamamış hep evliymişsin gibi gelecek söylemişlerdi dersin bende inanmazdım 11 aylık evliyim
Ailemin Türk kısmı da böyleymiş sanırım genetik bizde. Babam 16 yaşındaymış yurda gitmiş oradan hayatını kurmuş hep. Annem 13 yaşında yatılı okula gitmiş.. Ben de hüzünlendim tabii ama siz çok buruksunuz sanırım :)Sanırım şundan kaynaklanıyor, erkekler genel olarak olaylara duygusal yaklaşmadıkları için böyle bir duruma böyle bir tepki vermeleri kimse tarafından beklenmiyor. Biraz daha vurdumduymaz olduklarından ya da öyle göründüklerinden bilemiyorum :) Aynı şeyleri belki hepsi hissediyordur ama hepsi dile getirmiyordur.
Bir de bir duyguyu bir taraf hissedip diğer taraf hissetmezse anlaması mümkün değil zaten. Ama erkekleri de yaftalamamak gerekir ana kuzusu diye.
Şu da var, aileyi anneyi babayı özlemek vs ana kuzuluğu değil bence ya :) Erkekler için de geçerli bu.
Ay inşallah. Gözümü korkutuyor bu durum. Haftada kaç gün görebilirim. Nasıl olacak vs diye düşünmekten... O düzene girince alışırım mutlaka :)
Cevap vermiyim
Tabi ki annem şey demişti hangimiz babamızın evinde kaldık ki :) O hesap yani... Size de bol mutluluklar :)
:) Şimdiden sonra çok mutlu olursunuz umarım..
Hadi bakalım:)
Kesinlikle, aile bağı denen şeyin sınırı olmadığından fiziki olarak ayrılmakta zorlanıyor insan :)
Umarım bir an önce yakın olursunuz :/ Farklı şehir değil benim farklı ilçe neticede, trafik yokken yarım saate birlikteyiz inşallah.
Evet bir aile olabilmek için bu şart. Umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim.. :)
Ay inşallah. Gözümü korkutuyor bu durum. Haftada kaç gün görebilirim. Nasıl olacak vs diye düşünmekten... O düzene girince alışırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?