Evlenip ayrıldığım için babası beni istemedi büyük aşk bitti :(

yani resmen bunu bahane etmiş, koca adam meslek sahibi kiminle evleneceğine babası mı karar veriyor ? seven adam evleneceği kadın hakkında yorum yaptırmaz evleneceği varsa evlenir. kimbilir babası başka bir kız buldu da bunun da aklına yattı ondan alelacele sonunuz olmadığı sonucuna vardı. 2 yıldır gezip tozarken hiç aklına gelmedi sanırım sonunuzun olmayacağı.

değmez arkadaşım üzülmene değmez, evlenseydin hergün babası yüzünden sorunlar yaşasaydınız daha kötü olurdu yol yakınken bitmesi iyi olmuş.

Son düzenleme:
bizde de durum tam tersi onun 2.evliliği olacak benimse 1. evliliğim.

hiç takılmadım diğer sayfada yazdığım sebeplerden dolayı.

şu zaman da ailede ki insana, kardeşine bile güvenemiyorsun kaldı ki evlendiğin hayatına sonradan girmiş, başka ailede büyümüş,yetişmiş bir insanla mutlu olacağının garantisi de yok ki.
şimdi insan sadece evlendi diye de mutsuzluğu ömrünce devam ettiremez ki ben buna karşıyım.

ha hiç bir zaman da vayy sen boşandın demedim.

hayat bu kiminle mutlu olacağın belli mi?

sen bence seni her şeyinle, geçmişinle, geleceğinle kabullenip sevcek birini bul.
böyleleri içinde üzülme

Son düzenleme:
Evlenip ayrıldığınızı en başından söylemeliydiniz. Belki sevgiliniz de babası gibi düşünüyordu armut dibine düşer derler ya baştan söyleseydiniz belki mantığıyla hareket edecekti sevgiliniz size bağlandıktan sonra evlenip ayrılmanızı önemsememiş ama aşkınızın arkasında da durmamış.. Siz de hatalısınız en başından dürüst olsaydınız keşke..

unutur muyum? yeniden sevebilir miyim diye sormuşsun ya.
unutursun arkadaşım. yeniden de seversin. hatta daha çok seversin.
ben 29 yaşındayım. 3yıllık ilişkimi bitirdim. adam beni yıllarca oyaladı evleneceğiz diye olmadı.
şimdi yurt dışındayım. (tekrardan okumaya karar verdim) ve aşığım. diyorum kii iyiki onunla olmamış. iyiki beni terketmiş. şükrediyorum halime.
herşeyde bir hayır vardır. İnşallah gelecek sana mutluluk getirir canım.

Son düzenleme:
allahın sevdiği kulmuşsun ki 2 sebepten yüzüne bakmış..
1. senin erkek arkadaşım dediğin adam senin arkada duramayacak kadar erkek değilmiş...ilerde daha kaç olayda, ailesinin onaylamadığı bir çok şeyde sana sırtını dönecekti acaba?
2. böyle babası olan sabit fikirli bir ailede gelin mi olmak istiyorsun..canım böyle ota boka herşeye karışan evladının üzerinde baskı kuran adamdan kayınpeder olmaz...

sen hiççç üzme kendini...sevin...yol yakınken ebedi eziyetten kurtulmuşsun..
aşk acını yaşa yangın elbet söner...

Önce böyle güçsüz bir adamdan kurtulduğun için mutlu ol. İçinden söküp atmaya çaliş. Elbirliğiyle özgüvenini zedelemişler, kendine yönel o özgüvenini yeniden kazan, sen neleri atlattın bunu da atlatırsın. Olur böyle art arda yaşarız bazen acıları, sıkıntıları, hep mi beni bulur deriz, bi daha nasıl güvenirim deriz. Bunlar hep şuan içinde bulunduğun durum yüzünden oluşan sağlıksız düşünceler. Geçecek, yeniden seveceksin, karşına en az senin kadar yürekli bir adam çıkacak. Ama benim sana tavsiyem bir daha karşına biri çıkarsa gizleme boşanmiş bi kadın olduğunu. Ne var canım bunda ? Ayıp değil kusur değil, evlenmişsin yürümemiş aslanlar gibi boşanmış yolunu çizmişsin.

canm okuyunca çok üzüldm ama senin erkek arkadaşında var suç..
bende evlenip ayrıldm hatta ve hatta 2 tane çocuğum var ve şimdiki eşimin ilk evliliği Allahıma çok şükür çok iyiyiz ve aileside hiç karşı çıkmadı daha doğrusu bana sahiplendiği için herkez eşime helal olsun sana kızcağızı yanlız bırakmadın dediler çünkü ben ilk eşimden ayrıldıktan sonra anne ve babmın öz olmadığını öğrendm kendime ev tuttum çalışıp ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım ve 4 sene sonra eşimle tanıştım şimdi 3 senelik evliyiz 1 kere bile olsun kimse başıma kakmadı Allahıma çok şükür..cnm sende kendini üzme bak herkez aynı olmuyor sende mutluluğu hakediyorsun Rabbim iyilerle karşılaştırsın

vay adi. aciz. sana sahip çıkması gerekirdi. ondan adam olmaz bence sil hayatından tamamen. önüne bak. herkes bir değil. kimseye güvenemem deme öyle. elbet mutlu olursun.

eğer bir insanı çok sevdiysen asla unutamazsın. belki kızacaksın bana ama gerçek bu. illaki ileride evleneceksin çocukların olacak ama önce giden yıllarına ağlayacaksın sonra ne aptalmışım ben bu adamımı sevdim diyeceksin ama o sinsi sinsi beyninin bir köşesinde kalacak. bebeğini öpüp kocana sarılarak uyuyacaksın ama gözlerini kapatınca rüyalarına girecek. o yüzden sen önündeki maçlara bak. bari geri kalan yılların için bir iyilik yap.

ben erkek arkadaşına kızamıcam çünkü ben olsam bende böyle yapardım çok iyi biri olabilirsin fakat kimseye ailemi değişmem sanırım erkek arkadaşında ailesine fazlaca bağlı olduğundan rest çekemedi göze alamadı. burda babasının davranışına sinir oldum insanları tanımadan ne yaşadığını bilmeden yargılamak çok yanlış kimin ne olacağı hiç belli olmaz seni isteyecek insanlar elbette çıkacaktır allah karşına güvenip sevebileceğin birisini çıkarır umarım hakkında hayırlısı olsun

Babasında değil adamın kendisinde iş yokmuş.
2 yıl aklı nerdeymiş beyefendinin.
Bende boşanmıştım eşim hiç evlenmemişti.Ailesiyle tanıştırmadan önce benim daha önce evlenip ayrıldığımı ve beni o tanışmaya evleneceği kadın olarak getireceğini söyledi.
Kimse de karşı çıkmadı beni çokta sevdiler. Çünkü eşim kararını vermişti.
Ha karşı çıksalardı ne olacaktı ?
30 yaşında adam evleneceği kadını kendi seçer .Sevgisininde arkasında durur.
Ama şanslısın ki öyle geri zihniyette bir aileye girmemişsin.Ve kendinden emin olmayan bir adamla evlenmemişsin.
Hiç üzülme Allah hakettiğini çıkarır karşına elbet.

Son düzenleme:
Allah'ın sevgilisi, Peygamber efendimiz (s.a.v.) ilk evliliğini dul ve kendinden yaşça büyük bir bayanla, Hz. Hatice validemiz ile yapmıştır. O ki bu tür şeyleri önemsememiş böyle küçük küçük adamların bu durumu önemsemesi o kadar tuhaf geliyor ki. Sen kimsin ki evlenmiş diye beğenmiyorsun. Kaderinde varmış yaşamış. İnsan zamanla neler yaşıyor ne durumlara giriyor ki sonunda kendi bile inanamıyor. Kimse yarınna garanti veremiyorken bu insanlar nasıl bu kadar kendinden emin? Allah akıl fikir versin.

Ya Allahım bi daha benim karşıma böyle zihniyetli insanları çıkarmasın hepimizin zamanı değerli ve kalp acı çekiyor..
Babası bu zihniyette olmasaydı ya da ölmüş olsaydı biz belkide çok mutluyduk.. Ta benim dava dosyaları mı araştırmışlar, babası neler söylemiş dul bayanlar hakkında, son konuşmamızda suçladı hep beni haksız yere sırf vicdanını rahatlatmak için zaten ben Allah'a havale ettim onlarında kız kardeşi var ya da ne bilecek kendi başınada gelebilir evlenir boşanır her şey Allah'tan .. Yazık oldu onca yaşanana..evet bana ders oldu önce ilk tanışmamızda bilmeli durumumu kullanmak istediğini sezdiğim an bitiririm çok zor be kızlar Türkiye'de boşanmış kadın olmak

canım üzüldüm öncelikle hikayemiz biraz benzer
3 sene evli kaldım bebegım dogduktan sonra bosandık
sebebını uzun uzadıya yazamıcam ama benimki daha hüzünlü bir son

sonrasında erkek arkadasımla tanıstık 7 gun sonra gercegı soyledım
bende 3 -4 ay soylememeyı dusunuyordum ama bu onu kandırmak olabılecegı ıcın soylemeye karar verdım ve soyledım
hiç ayrılık yasamadık
bır kac ay sonra aılesıne durumu anlattı
annede babada gercegı bılmeden benı gormuslerdı
cokta sevmıslerdı ancak gercegı ogrenınce dengeler degıstı kesınlıkle ıstemedıler
dugun nasıl olur cocugu vr sen bunu nasıl kabul eıdyosun elaleme ne derız dugunu nasıl yaparız sıze nasıl gelırız gıbı seyler soylemısler
tabı ben cok uzuldum boyle bır tepkı alınca ama gercegı bılmedıklerı ıcınde benı gerekten sevdıklerıne emın olamıyordum ınsanları az bucuk tnaıyodum
neyse ustelık kayınvalıdemın annesınınde 2 evlılıgı ımıs ve ılk elvılıgınden 4 tane cocugu varmıs aslında bıra zyakın olamaları gerekıyordu bu tıp durumlara
bır kac ay oyle havada kaldık
erkek arkadasımı onlarda reddetme boyutuna getırdıler ama soylekı benım erkek arkadasım ben sbunu sonradan ogrendım onlarla yemege oturmamıs haftalarca hıc konusmamıs konustukları tek mevzu bu benım mevzum
esasen ne kadar gurur kırıcı bırsey
ınsanın kendı soylemesı ne tuhaf ama ben hayatım boyunca hep ıyı oldum bılerek ısteyerek kasıtlı olarak kotu davranmamısımdır neden hala bu tarz seyler yasıyorum dıyede dusunuyordum
bır gun bana dedıkı aılemı sılıcem dedı dedımkı sılme yapabılıyorsan ıkna etmeye calıs yok yapamıyorsan kaybetcek bırseyım yok ayrılırız dedım

bır kac ay sonra durumu kabullenmekten baska carelerı olmadıgını anladılar
neyse uzun uzun anlatamıcam
sız 2 sene cıkmıssınız hıc sevmemıs bu adam sızı bence bız bır kac aylıktık bu mucadeleler verıldıgınde ayrıca bırde babası bu olayı bılmedende sevmemıs sızı buda bır negatıflık olusturmus
bız cok ıstıyorduk ben hıc ınanamıyordum evlenecegımıze 9 aya yakın oldu evlenelı nısanda dugunde hepsı usuluyle oldu herhangı bır kırgınlık olmadıgı gıbı sımdı cok sevıyorlar benı ve bana cok guvenıyorlar

ama sızın hıkaye boyel yol almıssa bence bırakın gıtsın en nıhayetınde adam mı yok dısarıda bosver
daha yola cıkmadan sızı bırakmıs
yarı yolda kalmaktan ıyıdır bence

2 yılınıza yazık olmuş. ama şunu söyleyeyim,o baba müsvettesi olduğu sürece zaten evlensenizde mutlu olamazdınız. geri kafalının biri. herşeyinize karışırdı.
ojeye laf eden adam,kimbililir daha nelerinize kulp bulur huzurunuzu bozardı.
o yüzden verilmiş sadakanız varmış.
boşanmış kaç arkadaşım evlendi. hemde 2si de, 2ci evliliklerini daha önce evlenmemiş kişilerle yaptılar.eşlerinin biri doktor diğeri, ünlü bir spor yazarı.yani öyle işsiz falanda değiller adamlar.
siz adamına düşmemişsiniz.

iyiki evlenmemişim diye halinize şükredin.

canım hiç üzme kendini Allah yukarda emin ol yaptıkları yanına kar kalmaz onlarında..... olacak olan şu olur senin ahın tutar yıllar sonra babası ojeli falan demiş kabul etmemiş ya seni, öyle bi torunu olur görür o zaman ben böyle şeylere çok inanaıyorum.

bence hiç üzülmee

evlenip ayrıldım 5,5 yaşında bir oğlum var
ve hayatımda 1 senedir biri var
hemde doğu kökenli
ne annesine nede babasına laf söyletti
çokta sevdiler beni
sadece oğlumuz mutlu huzurlu dediler..
ve kısmetse kışa evleniyoruz..

bence şükret kurtulmuşsun

Bu evlilik kararı. Ben insanların eğitim v.b süreçlerde bile ailelerinin dominantça söz sahibi olmasını doğru bulmuyorken evlilik gibi bir konuda (ki bu insan çocuk değil) nasıl söz sahibi olabildiğini, daha doğrusu kişinin buna nasıl izin verdiğini anlayamıyorum.

Neticede evlenmeye karar veren insan bir öğrenci değil ki ''hata yapıyorsun'' uyarısı alsın. Bu kadar bağımlı biriyle hayat zaten paylaşılmazdı. Siz daha ufku geniş insanlara layıksınız boşverin bunları. evlenip boşanmış bir kadın olmayı sizin alnınıza damga gibi yapıştıran insanlarla olmak yerine, dünya görüşü daha farklı, en azından bir ojeyle, bir imza ile insanlık olmayacağının farkında olan birileriyle olun.

Unutulmaz diye birşey yok. İnanın ''iyi ki bitmiş'' diyorsunuz sonradan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…