- 18 Mart 2011
- 9.043
- 30.613
- 748
- Konu Sahibi Red Phoenix
-
Beni tanıyan üyeler de bilir, malesef erteleyemiyoruz. Erken menopoz var bende, en kısa sürede bebiş sürecine girmemiz gerekiyor :/Ben olsam Evlenmeyi erteledim. Antalya da is bulduktan sonra evlenebilirsiniz. Ben evlenmeyi düşündüğüm zaman esim başka sehirdeydi evlenirsek ben işi bırakmam gerekirdi. Onun şehrinin olduğu yerde deli gibi is aradım. En son ben orda is bulamayınca o benim bulundugum şehirde işe başladı. Aynı şehire gelip düzen kurunca evlilik hazırlığına başladık.
orada hayat daha ucuzKemik çevrem var, maksimum 3-4 kişi. Öyle çok sık görüşmeyiz hepsiyle ama yine de ortalardayız diyeyim. Ya evet, aslında Antalya fikrini sevdim. Maaşta iyi olacağı için ev kredisine gireriz belki İstanbul'dan. Daha rahat olur sanki
İstanbul'da kirada olup 4.500 le geçineceğiz, ama gitme gibi bir şansımız olursa tek başına o 5.500 alacak. Ben hemşireyim gitme durumu olursa klinik, hastane araştırırım. Kpss ye de hazırlanıyorum zaten.NİŞANLINIZ maaşının neredeyse 2 katını alacak ama SİZDE işinizden olacaksınız.
Bunun yanında şuanki işlerinizde kalırsanız her ikiniz toplam maaşınız eşinizin 2 katı maaş ile aynı olmayacakmı ?
Bu duırumda değişen bir şey olmaz ve kimse yerinden oynamaz.
Hakkınızda hayırlısı olsun ozaman ,İstanbul'da kirada olup 4.500 le geçineceğiz, ama gitme gibi bir şansımız olursa tek başına o 5.500 alacak. Ben hemşireyim gitme durumu olursa klinik, hastane araştırırım. Kpss ye de hazırlanıyorum zaten.
Daha net bir karar yok, 1.5-2 ay kadar sonra netleşir. Gitme durumumuz olursa arkadaşınızı hatırlayacağım inşallah bende o cümleyi kurabilirim.orada hayat daha ucuz
insanlar daha görgülü daha düzenli bir şehir
bundan 10 yıl evvel en yakın arkadasım bursadan antalyaya tasındı ve suanda hayatta dönmem diyor
biz büyük şehirde hayatımızı heba etmişiz diye soylenıyor.
umarım sen de alısırsın
Olmaz mı olur tabi, aile, arkadaşlar.. Çok teşekkür ederim :)Hakkınızda hayırlısı olsun ozaman ,
Ablam gurbette uzakta olduğu için tabi ki zorlukları var.
Tanımadığınız bir yer ve insanlar.
Ha alışılmıyormu tabi ki alışılıyor fakat zaman ister.
Mutluluklar...
inş. Rabbim ikinize de hayırlı kapılar açaraynen evde olmak bana göre değil.
o yüzden konu sahibine öncelikle kendini düşünmesini tavsiye ediyorum.
inş. Rabbim ikinize de hayırlı kapılar açar
evet.Evlenip başka şehre gidenler zorlandınız mı? Alışması zor mu?
Eğer olursa, İstanbul'dan Antalya'ya.evet.
Ama bircok insan bu sekilde veya tayinci. Onemli olan degip degmemesi. Ona da %100 degiyor degmiyor diyemem.
Nereden nereye tasinacagin da onemli.
Yazdıklarınızı okurken içim umut doldu, değerli fikirleriniz için çok ama çok teşekkür ederimm :) İnşallah her şey güzel olsun..hemşireyseniz iş bulursunuz zaten..
antalya sağlık sektörü için iyi..
hiç de korkulacak bir şey yok.
iki havaalanı olan bir il.
kültür sanat anlamında istanbuldan geri kalmaz.
hani aşırı sosyal bir insan da alır uçak biletini istanbuldaki etkinliğe de katılır.
ailenizi görmek istediğinizde uçuş çok olduğu için önceden bilet de alabilirsiniz. gayet uygun fiyatlara bilet bulunuyor.
gezilecek görülecek bir sürü yeri var.
çocuğunuz olsa, özel okulda okutabilirsiniz istanbul gibi uçuk değil fiyatlar.
En güzel tarafı o sanırım, iki tarafın ailesine de uzak ve eşit mesafede olmak.Ben evlenip İstanbul'a geldim. Eşim burada çalışıyordu ben de yeni mezun olmuştum. Yapı olarak insanlarla içli disli olmayı sevmem akraba ilişkileri hoşuma gitmez özellikle burada başbaşa olma fikri cazip geldi. Tek sıkıntı çocuk büyütürken ki yalnızlık aileler yakınımızda olsaydı her şey çok daha iyi olurdu. Evlendikten sonra atanıp çalışmaya başladım. Onun dışında kafam rahat karisanim yok edenim yok dedikodu yok mis.
Öyle mi Allah hayırlısını versin inşallah. Sanırım o zaman iş umrumda olmazdı..Beni tanıyan üyeler de bilir, malesef erteleyemiyoruz. Erken menopoz var bende, en kısa sürede bebiş sürecine girmemiz gerekiyor :/
Ben aileme daha uzagimEn güzel tarafı o sanırım, iki tarafın ailesine de uzak ve eşit mesafede olmak.
Eğer netleşirse oradan iş bakmaya başlayacağım hemen.. Özellikle yorumun sonuna eklediğiniz tavsiyelerinizde çok çok haklısınız :) Aklımdan çıkarmayacağım.Hayirli olsun evliliginiz simdiden:)
bende yeni bir sehire tasindim, sizinkiyle kiyaslanacak bisey degil ama cevrem yok su an yasadigim sehirde. ara ara sikilsamda is temposu, haftasonu bisuru plan program cevre eksikligini pek aratmiyor. 40/45 dkda yine eskiden yasadigim sehirdeyim cunku.
Antalya guzel sehir, esim tatli bi daire aldi biz nisanliyken ordan yazlik niyetine. Gectigimiz donemde gidip gezdik, bukadar buyuk bir sehir oldugunu hic bilmezdim. Sadece buyuk resortlardan otellerden tanidigim bir sehirdi cunku. Antalya'da yasamak gayette keyifli olabilir sanki:) panige cokta luzum yok, nisanliniz sonucta evi gecindirmeyle yukumlu olacagi icin, onun kariyeri icin sizin su anda ki isinizi feda etmeniz belkide cokta kotu bi fikir degildir. Dugune var biraz, o arada kendinize baska bir is bakabilirsiniz oralarda. Tek yapmamaniz gereken sey; evlendikten sonra esinizi hayatinizdaki degisikliklerden, bazen yanlizliginizdan, belki cokta iyi olmayan yeni isinizden sorumlu tutmamak, o alisma donemlerinde size iyi gelmez. sansiniz bahtiniz acik olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?