- Konu Sahibi Red Phoenix
-
Ağustos'ta nasipse evleniyorum kızlar biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayacaktık ama şimdi şehir dışı ihtimali doğdu. Nişanlım Antalya'dan bir teklif aldı, maaşı şimdiki maaşının neredeyse 2.5 katı kariyer imkanı da iyi, önü açık yani. Henüz net bir şey yok 1.5 ay içinde netleşecek.
Ben bir anda stres küpü oldum. Gidersek İstanbul'daki işimi de bırakmak durumunda kalacağım. Çalışmamak bana kendimi nasıl hissettirir bilmiyorum, üniversite okumaya başladığım yıldan beri çalışıyorum. Hiç tanımadığım bilmediğim, arkadaşımın olmadığı bir şehirde üstüne bir de işsiz nasıl olacak bilemiyorum ama tabi nişanlımın işi olursa mecbur gideceğiz.
Evlenip başka şehre gidenler zorlandınız mı? Alışması zor mu? Fikirlerinizi almak istiyorum.
NOT: İş yerindeyim, yorumlarınıza geç cevap verebilirim şimdiden kusura bakmayın.
Bizim gitme durumumuz da kesin değil ama yazdığınız harika yorumu okurken ne olur gidelim diye dua ettim içimden. Öyle pozitif, öyle umut dolu yazmışsınız ki içim huzurla doldu taştı. Hakkımızda hangisi hayırlıysa o olsun inşallah..Bence çok güzel bir şehre gidiyor olacaksınız, kayınvalide kayınpeder vs. gibi unsurların dertlerinden uzak olursunuz.
Arkadaş ortamı kurmak kolaydır, gerek eşinizin işinden, gerek oturacağınız muhitten illa arkadaş edinirsiniz.
Ayrıca Akdeniz insanları zaten sıcak kanlıdır, güzel arkadaşlıklarınız olur bence yalnız kalmazsınız.
Aile özlemine çare yok tabiiki, ancak dünyanın bir ucu değil.
Aileniz yeri gelir sizi ziyaret eder, yeri gelir siz ailenizi ziyaret edersiniz.
Diyeceğim o ki, bence çok güzel birşey olmuş sizin için.
Keşke benim eşimin de böyle bir durumu olsa, hoplaya zıplaya giderim, hiçte arkama bakmam.
Zira İstanbul'da yaşayıp, 2 çocuk sahibi olup, bu şehrin kargaşasında kaybolduğumu hissediyorum.
İşe ayrı koştur, eve ayrı koştur, çocuklara düzgün bir çevre sağlama problemleri ile boğmaca,
keşke akdeniz, ege gibi bir bölgeye gidip oralarda yaşasak diye hep içimden geçirmişimdir.
Ancak biz işlerimiz gereği buradan ayrılamıyoruz, bir de eşim köklerine çok bağlıdır, keşke biraz daha gözü kara bir eşim olaydı da, çekip gideydik bizde...
İnanın ki bende hiç negatif değilim bu konuda, inşallah hayırlısı olur. Evet bebek olunca (olursa tabi) biraz zorlanabilirim haklısınız ama ne yapalım o da nazar boncuğu olsun :)Şöyle düşünüyorum ki maddi durum iyi oldığunda hem ailelerin yanına sık sık gidebilirsiniz hemde kendinize vakti ayırabilirsiniz. Antalya küçük bir şehir değil mutlaka orada da bir iş bulup, farklı kurslara giderek yeni arkadaş çevresi bulabilirsiniz. Aileme çok düşkün biri olarak söylüyorum bence tek sorun bebek olduğunda olabilir.
Ağustos'ta nasipse evleniyorum kızlar biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayacaktık ama şimdi şehir dışı ihtimali doğdu. Nişanlım Antalya'dan bir teklif aldı, maaşı şimdiki maaşının neredeyse 2.5 katı kariyer imkanı da iyi, önü açık yani. Henüz net bir şey yok 1.5 ay içinde netleşecek.
Ben bir anda stres küpü oldum. Gidersek İstanbul'daki işimi de bırakmak durumunda kalacağım. Çalışmamak bana kendimi nasıl hissettirir bilmiyorum, üniversite okumaya başladığım yıldan beri çalışıyorum. Hiç tanımadığım bilmediğim, arkadaşımın olmadığı bir şehirde üstüne bir de işsiz nasıl olacak bilemiyorum ama tabi nişanlımın işi olursa mecbur gideceğiz.
Evlenip başka şehre gidenler zorlandınız mı? Alışması zor mu? Fikirlerinizi almak istiyorum.
NOT: İş yerindeyim, yorumlarınıza geç cevap verebilirim şimdiden kusura bakmayın.
Ya çok teşekkür ederim, kesin değil gidip gitmeyeceğimiz ama yorumları okuduktan sonra ''ne olur gidelim'' diye dua ediyorum, can atıyorum resmen :)Canım keşke benim de şehir dışına taşınma ihtimalim olsa.... Oh ne güzel sakin, turistik bir şehirde yaşayacaksın hemde imkanların çok güzel olacak.Aileni mi özledin atla uçağa gel. Zamanla alışırsın hem orada neden işsiz kalasın ki kendi mesleğine istinaden bir iş mutlaka bulursun.Gerçekten çok şanlısın.İstanbul yaşanacak gibi değil. Oh kafanı dinleyeceksin.Trafik yok, kalabalık yok, Yazı kışı ayrı güzel. İnsanları içten sıcak oranın yerlisi karma kimse yok. OHHHH resmen senin yerine rahatladım.
İnşallah her şey güzel olur.. Dediğinizde çok haklısınız ben bir anda ortaya çıkınca boşuna stres yaptım işte.Bende başka bir şehirde yaşıyorum çok uzak değilim doğduğum yere ama zamanla alışıyor insan bulunduğu yere farklı çevre farklı yerler insana iyi geliyor sadece biraz aile özlemi oluyor o kadar o da zor değil atlar uçağa gidersin canım sıkıntı yapma kendine
İnşallah her şey güzel olur.. Dediğinizde çok haklısınız ben bir anda ortaya çıkınca boşuna stres yaptım işte.
Başta ihtimalini duyunca biraz gerilmiştim ama iyi ki konuyu açmışım diyorum şimdi, resmen fikirlerim değişti.Ne güzel işte. Yeni şehir, yeni insanlar, yeni keşfedilecek mekanlar ve turistik bir şehir. Kendine göre işte bulursun, çevre de edinirsin ne olacak.
Darısı başıma, darısı başımaYa çok teşekkür ederim, kesin değil gidip gitmeyeceğimiz ama yorumları okuduktan sonra ''ne olur gidelim'' diye dua ediyorum, can atıyorum resmen :)
Bizim gitme durumumuz da kesin değil ama yazdığınız harika yorumu okurken ne olur gidelim diye dua ettim içimden. Öyle pozitif, öyle umut dolu yazmışsınız ki içim huzurla doldu taştı. Hakkımızda hangisi hayırlıysa o olsun inşallah..
Sizin için de umuyorum ki, egenin en güzel şehrine yerleşin miniklerinizle..
Ben de ailemle ayni sehirde degilim yani bazen zor oluyor insan sıkılıyor ama herkesin isine karisamamasi da arti tarafıAğustos'ta nasipse evleniyorum kızlar biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayacaktık ama şimdi şehir dışı ihtimali doğdu. Nişanlım Antalya'dan bir teklif aldı, maaşı şimdiki maaşının neredeyse 2.5 katı kariyer imkanı da iyi, önü açık yani. Henüz net bir şey yok 1.5 ay içinde netleşecek.
Çok çok teşekkür ederim yakınlığınız için, minnettarım :) Bizim durumumuz netleşirse Alanya'da olacakmışız uzak mı yakın mı bilmiyorum ama yerleşirsek gelip kahvemi içmenizi çok isterim :)Şehir Antalya ise hiç üzülmeyin derim. Memleketimde yaşam çok çok güzeldir, içiniz rahat olsun. Çevreniz de zamanla oluşacaktır. Olmazsa da boş verin, her hafta sonu bir koya gitseniz bir yılda bitiremezsiniz. Olimpos, Adrasan tarafına da gelin misafir edelim sizi. :)
Her şey gönlünüzce olsun...
İkimizin de hakkında hayırlısı olsun o zaman :) O deniz kokusunu, palmiyeleri düşündükçe mutlu oluyorum resmen. Dediklerinizde haklısınız, az insan çok huzurBen de Ağustos ta evleniyorum ve İzmir ' e taşınıyoruz , erkek arkadaşım İzmir li. O orada işini ayarladı , ben ise henüz aramaya başlamadım.Gittikten sonra bir yandan iş bakıp bir yandan da yeni eve , evliliğe ve şehre alışmayı planlıyorum.Eğer eşinizin maaşı ile bir süre idare edebilecekseniz ( ki edebileceksiniz gibi görünüyor ) gittikten sonra iş arayabilirsiniz ve elbet bir iş bulursunuz derim ben.Amcam uzun senelerdir Antalya da yaşıyor ve iş imkanları orada da gittikçe artıyor.Arkadaşlık durumuna gelince , doğma büyüme hatta 7 kuşak İstanbulluyum , bu şehrin karmaşasından ve yalan-çıkarcı dostluklarından öyle sıkıldım ki , yalnız bile kalsanız rahatlarsınız emin olun.Kemik kadro arkadaş çevrenizle ve ailenizle de sık sık görüşürsünüz merak etmeyin bi uçağa bakarMis gibi denizi , deniz kokusunu , palmiyeleri falan hayal edip rahatlayın ve bu güzel yeniliğin tadını çıkarın , ben öyle yapıyorum
Bizimki kesin değil ama konuyu açıp yorumları okuduktan sonra gitmek için can atıyorum. Gidemezsek üzüleceğim resmen :) Bebişinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah, o gelince sıkıntınız falan kalmaz :)Evlendik eşimin 4 ay sonra başka bir mülakata girmişti o oldu eski maaşından bin tl daha fazla alcaktı istanbul Beylikdüzü’nde oturuyorduk Ankara’ya taşındık çok zorlandım anlatamam insanlar bir garip ztn işten ayrılmak zorunda kaldım tüm çevrem istanbulda kaldığı için görüşecek kimse de yoktu baya bir sıkıntı çektim ehliyete fln yazıldım baya bir sıkıntılı geçti canım Hale’n alışmış değilim ev aldık ordan şimdi hamileyim belki çocuğum olduğunda biraz sıkıntım gider gene sen en azından Antalya gibi gezilecek mekanı çok olan yere gidiyorsun denizi var sürekli biyerlere gidersin
Antalysa ya onun ailesi gelmeyecekse bir nebze katlanilabilir.Ağustos'ta nasipse evleniyorum kızlar biliyorsunuz. İstanbul'da yaşayacaktık ama şimdi şehir dışı ihtimali doğdu. Nişanlım Antalya'dan bir teklif aldı, maaşı şimdiki maaşının neredeyse 2.5 katı kariyer imkanı da iyi, önü açık yani. Henüz net bir şey yok 1.5 ay içinde netleşecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?