Evlenir evlenmez ocuk sahibi olunmal, sizce ne dnyosunuz?

1 sene oldu ben evleneli. gittiğim yerde artık farz oldu soru aynı. " bebek yokmu bebek?"benim cevapta hazır tabi:
ooooooooo olmaz mı etraf bebek kaynıyo hihoyyythihoyyyt:teytey:

İnsan ne zaman kendini hazır hissediyor ise o zaman çocuk yapmalı...
Bunun için bu cevabı veriyorlardır..
Önce evlilik hayatına alışacaksın, borcun olmayacak sonra çocuk yapacaksın bence...

kesinlikle maddi açıdan kendini rahat hissettiğinde yapıcaksın katılıyorum arkadaşım

Benim de bir yılım dolmadı daha.Dolsa da bir şey değişmez,çünkü şu an için düşünmüyorum.Kim ne derse desin umrumda olmaz.Sağdan soldan bebek laflarını duyuyoruz tabi.Biz daha gezeceğiz,bebeğe çok var ,diyoruz.Eşim de destek bana.
Evlenir evlenmez çocuk yapmak zor .Evlilik o kadar da basit bir şey değil,aksine zorlukları ve sorumlulukları çok.Bebeğin sorumluluğu ise daha da çok.Yap bir tane demesi kolay.Evliliğin yerine oturması 5 yılı alır bence.Ondan sonra bebek gelmelidir.zemuszemus

kesinlikle sanki bakacaka doğuracak olan onlar. kimse sevcek diyede o kadar sıkıntıya kendimi hazır hissetmeden giremem

ilk yıllar bebek düşünmediğimiz için çok pişmanız,istediğimiz haldede olmuyo ..
bende fazla ara verilmemeli diye düşünüyorum..

evlendim ve çok geçmeden hamile kaldım.iyi ki de olmuş.biz çekirdek aile olarak beraber büyüdük.zorluklar oldu tabi ama eşimle yardımlaşarak aştık.evliliğin tadı bir çocukla daha güzel çıkıyor.tatile gezmeye her zaman gidersin maddi gücün oldukça ama bir bebeğin yaşattığı mutluluğun değeri parayla ölçülemez.karşılığı yok.Allah bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah.

amin canım. tabiki bebebğin yeri çok ayrı
allah bağışlasın

hayat çok uzun değil ama evlenir evlenmezde çocuk sahibi olmak bene pek sıcak gelmiyor..sanki çocuk yapmak için evleniyormuş gibi..töbe töbe:))
sonrasında da insanlar anlaşamıyor,ayrılıyor ve olan çocuğa oluyor..bence evlilik hayatına alışıp ,evlendiğiniz kişi ile anlaşabilecekmisiniz anlaşamayacakmısınız bunu bir görün sonra çocuk sahibi olun..
eşimin yeğenleri 19 yaşında evlendi..3 tanesi..birisi evlendi hemen hamile kaldı.doğum yaptı..1 çocuğu var..sorsan hemen çocuk sahibi olmak istemiş nedense..ya 19 yaşındaki birisinin çocuk sevgisini anlamıyorum ben..diğeri de hemen 2 tane doğurdu..biriside hamile:S
bana tuaf geliyor..sonuçta anlaşamayıp ayrılmakta var..bir de evlilik hayatını yaşamak tabii ki..sonuçta zaten bir süre ailenizden sevgilinizi saklıyorsunuz ve sıkıntı yaşıyorsunuz..nişanlanınca yada sözlenincede yine bir sürü sorun çıkıyor..doğru dürüst hayatınızı yaşayamıyorsunuz..o yüzden evlenince doyasıya yaşamak lazım

bende 1 yıllık evliyim şimdi keşke ilk günden yapsaydım diyorum,o sağlıkla gelsinde..
bende ilk zamanlar 2 yıldiyodum ama olmuyo,evliliğin tuzu biberi onlar,Rabbim kimseyi aratmasın..

Yeni evleniyor olsam kesinlikle 1 yıl çocuk düşünmezdim.
Yeni evlenmiş olmanın ,birbirimizi tanımanın keyfini yaşamaya çalışırdım.
Bana göre doğru olduğunu düşünüyorum.
16 yıl önce evlendiğimde , hemen hamile kaldım.
Hamilelik sorunlarım başladı,sorunlu bir hamilelik , zor bir doğum, zor bir lohusalık derken birşey anlamadım.
Aşırı kilolar ,düğünde alınan kıyafetleri bile giyememiştim.
Oysa bir yıl bebek olmasaydı daha farklı olurdu.
Eşimle birbirimizi tanıma ,gezme ,tatil fırsatımız daha farklı olurdu.
Şimdiki gençler daha akıllı düşünüyor bence.

4 senedir evliyim kızım 3 aylık
çocuk çok güzel bişey olunca daha iyi anliyor insan Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu :Saruboceq:
fakat yinede evlenir evlenmez yapmadığıma pişman değilim
eşimlen uzun zaman çıktık fakat evlilik farklı
bazı şeyleri oturana kadar zaman geçiyor
ayrıca gezelim tozalım gençliğimizi yaşiyalım dedik ve 3 sene bekledik
ikimizde hiç pişman değiliz
banada hep diyorlardı biran önce çocuk yap sonra dersinki keşke daha erken yapsaydim diye
bence tam zamanında anne ve baba olmuşuz
ne erken ne geç kızımdan önce iki kişilik hayatımız çok güzeldi şimdide herşey kızımızlan çok güzel :asigim:

19 yaşında birinin çocuk sevgisi neden olmasınki?
çocuk sevgisi yaş ile alakalı olduğunu sanmiyorum ben
ben şuan 27 yaşımdayım yeni annem oldum ama çocuk sevgisi bambaşka bişey anne olmayan anliyamaz gerçekten.
Sonuçta evlilik bu şans işi ayrılık olabilir diye çocuk yapmamak mantıksız geldi bana, 1 sene sonra ayrılanı gördüm 20 sene sonra ayrılanıda gördüm ben. Aman belki ilerde ayrılırız diye düşünecek olursak kimsenin çocuk sahibi olmamaı gerekiyor yada hiç evlenmemek gerekiyor dediğim gibi bu bir şanstır ilk seneler ayrılık olmadı diye bu ilersi için bir garanti değildir asla.
Tabiki evliliğin tadını çıkartmak çok güzel, ama bazıları evliliğin tadi çocuklan çıkar diyor ve hemen çocuk yapiyor insanları yadırgamamak lazım diye düşünüyorum.

demek istediğim şu.19 yaşındaki kız zaten küçük..kendisi çocuk sayılır..yani benim gözümde öyle..o yüzden bir çocuğun ; bir çocuğun sorumluluğunu almak istemesi tuaf geliyor..
ayrılık olayına gelince..tabii ki hayatın ne getireceğini bilemeyiz.demek istediğim,evlenirsin 1-2 yıl geçer aradan..eşinle arandaki ilişikiye bakarsın..biraz olsun geleceği gözünde canlandırırsın ve ona yaparsın yada yapmazsın..
ya ben de evlendim 1,5 yıl oldu..açıkcası çocuk istemiyorum..bana çok itici geliyor bu konu..belkide istemediğim için böyle yukarıda yazdıklarımı düşünüyorum kafamçokkarıştı
kendi anne olarak düşünemiyorum kafamçokkarıştı

çok öfkeli yazmıssın kıskaydirigubbakcemile3
şaka bir yana bana göre haklısın canım herkesin bi görüşü var tabi
benımde arkadasım 19 unda evlendi hemen çocuk yaptı tabiki çocuk harika birşey diyor bana görede öle ama kesinlikle hayatınızı yaşayın önce diyor

allah bozmasın canım

anladığıma göre baya zor bir devre geçirmissin
evet bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…