Evlenir evlenmez ocuk sahibi olunmal, sizce ne dnyosunuz?

vallahi bende ilk evlendiğimde kesinlikle 2 sene olmaz diyordum.ama evlendikten sonra bir kaç ay sonra hamile kaldım.gerçi o zaman çalışmıyordum.şimdi kızım 7 yaşında ve ben çalışıyorum.iyikide yapmışım kızçemi.çok zor bir hamilelik ve lohusalık dönemi geçirmeme rağmen hiç pişman değilim.
çocuk çok farklı birşey.ben eşimle çok zorluklarla evlendik evliliğimizin tadını çıkaralım dedik.sonra bebişimiz oldu.iyikide olmuş.daha güzel çıkardık evliliğimizin tadını.gezdikte,tozdukda.planlarımızı ona göre yaptık;olsun hiç pişman değiliz.

nişanmlımla bu konudaki fikrimiz
kısmet olursa evlendikten 2- 3 sonra istiyoruz
hem maddi açıdan hemde evlilğin tadını çıkartmak için
ama kazala olursada :) aldırmayız

valla bnde 2 sene boyunca yapmadım sonra yaptım ve şu an bi oglum var çok yaramaz ama dünya tatlısıbeebgim herkesin kendi fikri aam biraz beklemk en iysi bnce .çünkü bn ce hem birbirne alışıo insan huyunu suyunu daha iy bilio ve gezip tozmak eglenmek daha bi başka oluo 2 kişi tabi 3 kişde çok güzel herkes kendi bilir genede karışmim

bencede beklemekte fayda var evliliğe alışmak bile zaman alıyo ben 5 yıllık evliyim henüz çocuk yok ama artık istiyoruz normal şartlarda herşey standardındaysa 1 yada 2 yıl sonra olmalı mutlaka :lepi:

ben 5 senelık evlıyım cocuk yapmadım cunku evlılıgım hep sarsıntıdaydı
ıyı kı de yapmamısım suan ben ayrılıgın esıgındeyım
bı de cocuk olsaydı ne yapardım bılmıyorum
esımle hıc anlasamadık bu yuzden hep bekledım
sıze de tavsıyem 1 yıl 2 yıl dıyemem kocalarınız da baba olacak kapasıteyı
goruyosanız yapın,ama gormuyosanız bekleyın

tabiki evlilik oturduktan sonra bu kararı almak daha sağlıklı
hem çocuk olunca evlilik başka bi boyut kazanıyor
tam birine alışamadan bebek düşünmek doğru gelmiyor
bende ilk bebeğime 1 yıl sonra hamile kalmıştım

canım benim sözlünle daha kaç yıldır birliktesin bilmiyorum ama birbirinizi yeni tanıyorsanız bekleyin derim ama bir kaç yıldır bereber iseniz herşeyi zamana bırakın o neyin ne zaman olacağını bilir derim.....

tatlım bu evlendıkten sonra eslerın bırlıkte verdıklerı bır karar olmalı ılk etapda bence.. yanı ne bırısı ıstıyor dıye dıgerı hazır olmadan emın olmadan yapılmalı nede dıgerı ıstemıyor dıye .. yerimseniben cocuk sahıbı olmak ozellıkle bız bayanlar ıcın annelık duygusunu tadmak tabııkı guzel bısey onun uzerınde baska bır duygu olduguna ınanmıyorum.. lmaz: ama takdır edersınız kı cocuk buyuk bı sorumluluk demek.. cıftlerden yalnızca bırının bu sorumlulugu alabılecegıne en azından zaman ıtıberıyle hazır olmaması yada buna ınanması olmaz...bende henuz 1 yıl olmak uzere Allah nasıp ederse agustosun 10unda hem yasım ıtıberıyle hemde henuz yenı evlı olmamız hazır olmadıgım ıcın esımın cok ıstemesıne ragmen erteledık.. sengözlerimebaksanab herseyden once evlılık oturmalı dıye dusunuyorum cocuk ıcın.. Rabbım yıne de hayırlısını versın​
.. :Saruboceq:

kesinlikle bi iki yıl yapılmamalı diye düşünüyorum ben bi sene beklemiştim şimdi kızım 1 yaşında ve hiç bişey eskisi gibi olmuyor.tabiki bununda tadı ayrı ama bi sürede eşle yalnız zaman geçirilmeli bence.hem ne acele canım daha evlilikten bişey anlamadan hop hamile kalmaya gerek yok biraz tadını çıkarın gezin tozun zamanı gelince çocuğunuzuda yaparsınız a.s.

bence de hemen yapılmamalı.özellikle 2 yıl felan düşünülmemeli.evlilik oturmalı öle yapılmalı.ben 11 aylık evliyim.kısmetse ALLAH'ın izniyle 2010 bahar sonu yaz başı çalışmalara başlıcam:)

kesinlikle çok haklısın diyelimki çocuk oldu gene yürümedi o çocuğa yazık değilmi. çocuk yüzünden boşanamıyorlar yada boşanıp ayrı gayrı büyümesine sebebp oluyorlar yada ikisinin arasında bi karmaşanın içinde büyüyor çocuk.
çok düşünmek gerekiyor kendin için çocuk yapmıcaksın gerçekten bu dünyaya getirip yetiştirmek istiyorsan yapıcaksın ben buna ınanıyorum ne heba olan arkadaşlarım var yada genç yaşta evlenip bir kaçyıl sonra ayrılan çok düşünmek gerekiyor kısacası

çok haklısın böle durumlarda çok sık olabiliyor. En iyisi doktora gidip kendin için hangi korunma yöntemi sağlıklı onua baktırman olma dercesini ölçtürmen gerekiyor
allah hayırlısıyla nasip etsin inşallah

o bence sen ve eşinin arasında siz kendinizi ne zaman hazıır hisederseniz o zaman bebiş sahivi olursunuz kimsenin bu konuda pek fazla birşey sölemeye hakkı yok bence

orası öle tabi bu herkesin düşüncesine isteğine kalmış bir durum
ama hep etrafımdaki evli insanlardan tecrübe ediniyorumda kesinlikle benim düşüncemde aynı zaten onlarınkıyle ama hep önce evliliğin tadını cıkart dıyorlar maddi şartlar bırde tabi
kk deki bayanlarında düşüncesi bu yöndemi biraz burdan alim istedim tecrübeleri

allah hayırlısını nasip etsin cümlemize inşallah
herşey gönlünce olsun

çok doğru düşünmüssün
herşey gönlünce olsun

sözlümle tam üç yıldır beraberiz yarım yıl oldu sözleneli önümüzdeki yaz evlenmeyi düşünüyoruz ama o kadar bekledıkkı ve beklıcezde daha bırbırmızı o yüzden tadını cıkartmak ıstıyoruz evlılıuğın inşallah allah nasip ederse

:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…