Evlenir evlenmez ocuk sahibi olunmal, sizce ne dnyosunuz?

Çocuk işi biraz nasip,kısmet.Batıl inançlarım yoktur ama ne kadar uzatan çift gördüysem de daha sonra çocuk sahibi olmak istediklerinde çok zorlanıyorlar.Ben 26 yaşındayım.11 aylık bir kızım var.Evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım.Bazen çok erkenmiş diyorum.İşden ayrıldım,gurbetteyim tek başıma zor.Biraz da şartlarla alakalı bir durum.Öte yandan gecenin bu saatinde bebek pışpışlıyorum.

opuyorumnanaktanallah bağışlasın canım

maddi ve manevi şartlar oluşmuşsa beklemenin anlamı yok bana göre...
eşler birbirinden eminse hemen çocuk sahibi olunabilir...emin olmayan zaten evlenmesin....
30 yaşında anne oldum keşke daha erken anne olabilseydim....

Ben suan 6 sene evliyim oglum simdi 1,5 yasina girecek. Ben kendim istemedim evliligim bi turlu yerine oturmamisti ve herkes cocuk yap diye baski yapiyordu. Hicte umursamadim nede olsa doguracak ve bakacak olan benimdim. Iyiki beklemisim cunku ilk evlendim seneler cocuk yapmis olsaydim bosanirdik diye dusunuyorum. Cunku gercekten cocuk herseyi degistiriyor ve zorlastiriyor. Sen kendin icin en iyisi ne ise onu yap arkadasim.

bizde 4 yıllık evliyiz ve yeni istedik bebişimiz olmasını hamileyim 2 ay sonra bebişimiz dünyaya gelecek inşallah.bence idealide bu.biz şimdiye kadar gezdik hayatın tadını çıkardık,evimizi arabamızı vs aldık . yani maddi kaygılarımızda kalmadı.bebeğimiz için iyi bir yuva hazırladık diye düşünüyoruz.30 yaşında anne olmakda güzeldir

Evlenince 3-4 yıl düzenimizi oturtmadan çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum,eşimle birlikte yaşamaya doymam gerekiyor ki o sorumluluğu kaldırabileyim..

biz evleneli daha bir ay oldu daha ama ikimizde çok çocuk istiyoruz bunun için tam gaz çalışmalar devam ikimizde hastayız çocukların ama tkim bakacak çocuğa emin diilim

allah bağışlasın canım

sana katılıyorum, benim de 2 ay sonra düğünüm var, kesinlikle çocuk istemiyorum, en üç sene hatta mümkünse 5 sene olmasın istiyorum

Evlendikten 4 yıl sonra hamile kaldım ...
keşke daha önce kalsaymışım diyorum
belkide şuan bebeğim 3 yaşına gelcekti şimdi gözümde büyüyecek onun büyümesi :)

bencede bende 1.5
yıllık ewliyim ama hiç istemiyorum herkes de bebek yokmu diye soruyo sinir oluyorumm

en çok korktuğum konu o soruya insanların kalbini kırmadan nasıl bir cevap vericem, özellikle nişanlımın ailesiyle nasıl başedicem

en güzelini yapmışsın, bebekten önce ciddi bir birikim yapmak şart bence de

en çok korktuğum konu o soruya insanların kalbini kırmadan nasıl bir cevap vericem, özellikle nişanlımın ailesiyle nasıl başedicem

daha düşünmüyoruz dersiniz hem onlar söyler söyler dururlar siz istemedikten sonra kimse karışamaz onlar arada bi gelip sevcek diye cocuk mu yapılır kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman yaparsın mesala burdaki formlarda bebeğimi bekliyorum gibi seyler var oraya yazanlar kadar istekli olmadıkça düşünmüyorum ama elbet zamanı geldiğinde tabi ki olur

yeni evli çiftlerden hemen bebek yapmalarını beklemek, bencillik ve haksızlık, ben şu an hap kullanıyorum, kaynanam duysa hap kullandığımı kesin hastanelik olur sinir krizi geçirir, garanti veriyorum

en iyisi en doğru zamanda olması, çocuk yapmak demek değildir evlenmek, hemen olması hiç doğru değil.

doğru düşünmüşsün, uygun yaş ise bence 30

Dönem dönem hemen çocuk yapasım geliyor ama düşününce vazgeçiyorum daha evleneli 8 ay oldu..

vıyak vıyak bi çocuk hayal edince insna hemen vazgeçiyo çocuk evliliği çok değiştirir gibi geliyor bana, ak koyun kara koyun ortaya çıkar çocuk olunca

bende istiyorum, eskiden erken yaşta evlenirmiş insanlar, kaç çocuk isterlerse yapmaya vakitleri varmış..
şimdi geç evleniliyo ve belli bi yaştan sonra da çocuk yapmak sağlıklı olmadığından, biran önce çocuk yapmak gerekiyo..
ama bi taraftan da ben çalışıcam, hem çocuk hem iş nasıl olur kara kara düşünüyorum şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…