Evlenirken düzeni kim kurar?

Yesilortu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
655
257
18
33
Kızlar biliyorum ortada fol yok yumurta yok... Ama ben merak ettim. Evlenen insanlar düğünlerini kendi paralarıyla mı yaparlar ve ev eşyalarını kendi paralarıyla mı alırlar? Zengin aileleri kastetmiyorum. Orta halli aileler mesela? Aileler yardım etmek zorunda mı? Mesela aman her şeyi kendiniz alın diyebilirler mi? Çevreme bakıyorum da artık aileler işin içinde değiller gibi. Yoksa bu aileden aileye değişir mi? Ailelerin yardım etmediği bir düğünde yeni evliler nasıl kalkıyor o borcun altından? Akşam akşam merak ettim sadece kızlar, ortada damat yok :)

Elalem ne der sunum yok buyum yok diye kafana takmayan biriysen is kolay
Incik boncuk alma çeyiz diye
Calisiyorsan ac bi yatırım hesabi her ay bi ceyreklik parası at kenara yada direkt maasindan otomatik talimat ver sen bile unut o parayi biriksin kenarda gun gelince lazım olanları alırsın hem evinde yuk olmaz eskimez curumez
Muhim olan sana değer verecek el üstünde tutacak adam bulabilmekte km ya bakınca :) gecim oldu m birlikte hersey cozulur..

Zamanı gelince yaparım da. Öyle adam yok sanırım :)

ne olursa olsun ailenin sorması gerekiyor sokaktan gecen insan evlenmiyor ki insanlar cevresinde evlenenlere dahi yardım ediyor ailelerin tabiki ellerinden geldigince caba gostermesi lazım esim kendi yaptı gerci ne nisan ne nikah sus gibi geldiler durdular ailesi sevmiyorum boyle aileleri ya

Aileler zaten belli bir yaşa getiriyorlar. Onlardan destek beklemeyi çok gereksiz buluyorum. Çalışıp didinilir ve el ele ödenir.

Sanırım aileden aileye göre de değişiyor. Ben hep düğünü aile yapar sanıyordum :) Bunları da öğrenmiş oldum. Aslında her şeyi kendi başına başına yapmak daha değerli hale getirir.

Aileler zaten belli bir yaşa getiriyorlar. Onlardan destek beklemeyi çok gereksiz buluyorum. Çalışıp didinilir ve el ele ödenir.

Evet,hani derler ya erkek tarafı şunu yapar kız tarafı şunu alır falan diye. Sanırım o doğru değil.

Sanırım aileden aileye göre de değişiyor. Ben hep düğünü aile yapar sanıyordum :) Bunları da öğrenmiş oldum. Aslında her şeyi kendi başına başına yapmak daha değerli hale getirir.
evet aileden aileye degisiyor maddi durumu iyi degildir ailenin neye yetiyorsa onu yapar ya su cok mantıksız aynı evdesin senin annen baban kardesin bu insanlar evlenirken hic el uzatmıycaklar boyle bir sacmalık olabilirmi ya nerde kaldı aile bagı..cogu kisi kredi cekiyor evlenince oduyor bu zamanda ama ben yardım etmeyen uzaktan bakan aileye aile demem sonra zor durumunda vıyk vıyk gelmesinler hic bana:)

Evet,hani derler ya erkek tarafı şunu yapar kız tarafı şunu alır falan diye. Sanırım o doğru değil.
bizde nişan salonda kina salonda yatak odası bazı beyaz esyalar vs aılemden ödendı. dügün ver gerı kalan esylar eşimın aılesı ödedı. hic borcumuz yoktu. hatta takılar vs hepsı bıze verıldı

Öyle yapılıyor sonra tartışmalar çıkıyor. Değer mi iki koltuk üç bilezik için eşinle aranın bozulmasına ? Değmez. Şu hayattaki en önemli şey huzur. Gerisi yalan.

Aileler yardim etmek zorunda degil bana gore
İki genc birbirini sevecek diye neden ailelerinin cebinden para ciksin ki?iki kisi ne yapabiliyorlarsa o kadarini yapip evlenebilirler, hem evliliklerinin esyalarinin evlerinin degerini bilirler hem de yillarca kendilerini sirtinda tasimis olan ailelerine daha fazla yuk olmazlar

Bir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.

Öyle yapılıyor sonra tartışmalar çıkıyor. Değer mi iki koltuk üç bilezik için eşinle aranın bozulmasına ? Değmez. Şu hayattaki en önemli şey huzur. Gerisi yalan.

Evet o da doğru. En iyisi eşler para biriktirip evlensin kimseye muhtaç kalmasın.

Bizim ailelerin maddi durumu pek iyi degildi her seyi kendimiz yaptik. Esim kredi cekti iki yillik daha oduyoz. Altinlarimizi vermedik tabi. Ardindan ben araba kredisi cektim hala oduyoruz. Tabi sıkısinca altinlara bulastik iyi olmadi . Pek bir altinimiz kalmadi ama uc bes bir sey sahibi olduk. Ailelerin durumu olsaydi baya yardim ederlerdi. Ama boylesi daha iyi kimseye minnetin olmuyor. Belki esimle ben calistigimiz için yapabildik. Ben calismasaydim ya da devlet isinde olmasaydik yapamazdik bu kadarini o zaman nolurdu bilmiyorum.

Ben her iki görüşü de kendine göre haklı buluyorum. İnsanlar her şeyi kendileri yaparsa daha çok benimserler ailelerini,daha fazla sorumluluk sahibi olurlar ama borç altına girerler. Diğer türlü aile yardım ederse de o paralar başlarına kakılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…