mecbur kalınıyor ya evlenmiycek yada borc odiycek evlenince:)Bir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.
Bizim ailelerin maddi durumu pek iyi degildi her seyi kendimiz yaptik. Esim kredi cekti iki yillik daha oduyoz. Altinlarimizi vermedik tabi. Ardindan ben araba kredisi cektim hala oduyoruz. Tabi sıkısinca altinlara bulastik iyi olmadi . Pek bir altinimiz kalmadi ama uc bes bir sey sahibi olduk. Ailelerin durumu olsaydi baya yardim ederlerdi. Ama boylesi daha iyi kimseye minnetin olmuyor. Belki esimle ben calistigimiz için yapabildik. Ben calismasaydim ya da devlet isinde olmasaydik yapamazdik bu kadarini o zaman nolurdu bilmiyorum.
Hayat omur boyu parayla donuyor ama canim ona bakarsanBir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.
Lütfen konuyu evladını sevene sevmeyene getirmeyin alakası yok
Ne yani destek olmayan sevmiyor anlamına mı geliyor?
Bir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.
Hayat omur boyu parayla donuyor ama canim ona bakarsan
Hadi evlenirken ailenin ful destegini aldin evlendin, sonra nolacak? Anan baban seni kac yasina kadar sirtinda tasiyabilir ki maddi olarak? Ama sen kendi ayaklarinin uzerinde durabiliyorsan omur boyu rahat edersin kimseden beklentin olmaz
siz anlamiyorsunuz desteklersinki borcu olmaz. sonra sizi sirtinda tasiYan yokki! calisip geciniyor herkes.Hayat omur boyu parayla donuyor ama canim ona bakarsan
Hadi evlenirken ailenin ful destegini aldin evlendin, sonra nolacak? Anan baban seni kac yasina kadar sirtinda tasiyabilir ki maddi olarak? Ama sen kendi ayaklarinin uzerinde durabiliyorsan omur boyu rahat edersin kimseden beklentin olmaz
Diğer türlüde ailen borca giriyor değişen bir şey yok ki ,şahsen benim kullanacağım eşyalar için ailem borca girsin istemem ..ayrıca borç hayatın her döneminde oluyor ne yaparsan yap engellenemez bu :)
aynen imkanı olupda yapmayan aile ne dusunuyorda yapmıyor umursamıyodur tabikiimkani olan destek vermeli bence niye borc ödesin benim cocugum. olmaz o ayri. ama varsa eller pamuk cebe
umursamiYor tabi. ki benim kayinbabam arsasini satti ve a dan z ye bir dügün yapti. biz sonradan ögrendik sattigini. hevesi vardi hersey güzel olsun istedi. ama benim ailemde nisani salonda yapti dugun gibiydi kinayi ayni sekilde . birazda heves yok insanlarda para gidecek diye ödleri kopuyoraynen imkanı olupda yapmayan aile ne dusunuyorda yapmıyor umursamıyodur tabiki
İllaki bir birikim gerekiyor tabi. Ama çok abartıya kaçılmadığı sürece borçlu da evlenilir. Birkaç yıl sıkıntı çekilir sonra biter zaten.Evet o da doğru. En iyisi eşler para biriktirip evlensin kimseye muhtaç kalmasın.
umursamiYor tabi. ki benim kayinbabam arsasini satti ve a dan z ye bir dügün yapti. biz sonradan ögrendik sattigini. hevesi vardi hersey güzel olsun istedi. ama benim ailemde nisani salonda yapti dugun gibiydi kinayi ayni sekilde . birazda heves yok insanlarda para gidecek diye ödleri kopuyor
İllaki bir birikim gerekiyor tabi. Ama çok abartıya kaçılmadığı sürece borçlu da evlenilir. Birkaç yıl sıkıntı çekilir sonra biter zaten.
Kesinlikle evet canimO da doğru ya en iyisi insanın hayata kendi çabasıyla atılması. Sonsuza kadar aile yardım edemez evet.
O da doğru ya. Kısacası evlenmek zor iş :)
Calisip geciniyorsa o zaman calisip da evlenebilirsiz anlamiyorsunuz desteklersinki borcu olmaz. sonra sizi sirtinda tasiYan yokki! calisip geciniyor herkes.
Zorluk sana ve karşındaki kişiye bağlı :) herşeyim eksiksiz olsun ,şu olmazsa olmaz dersen evet zor ama karınca kararınca bir şeyler alıp fazla borca girmeden ,ihtiyaçlarınızı zamana yayarak alırsanız aslında sanıldığı kadar zor değil :)
Biz 1.5 yılda tamamlayabildik eşyalarımızı üstelik ev borcuda ödedik bir yandan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?