Evlenirken düzeni kim kurar?

Her şeyi kendi başınıza yapmanız çok güzel. İnşallah bir ömür mutlu olursunuz :)

Bir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.
Hayat omur boyu parayla donuyor ama canim ona bakarsan
Hadi evlenirken ailenin ful destegini aldin evlendin, sonra nolacak? Anan baban seni kac yasina kadar sirtinda tasiyabilir ki maddi olarak? Ama sen kendi ayaklarinin uzerinde durabiliyorsan omur boyu rahat edersin kimseden beklentin olmaz

Bir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.

Diğer türlüde ailen borca giriyor değişen bir şey yok ki ,şahsen benim kullanacağım eşyalar için ailem borca girsin istemem ..ayrıca borç hayatın her döneminde oluyor ne yaparsan yap engellenemez bu :)

O da doğru ya en iyisi insanın hayata kendi çabasıyla atılması. Sonsuza kadar aile yardım edemez evet.

Suana kadar ben herşeyimi kendim yaptım. Erkek arkadaşımın ailesi erkek tarafına düşeni yapacak fakat calışan biri olarak elimden geleni yapıyorum. Tek istediğim gönlüme göre güzel bir yuva kurmak. Ailemin istesemde desteği olacağını sanmıyorum(malum kıza yapılan damada (yani elin adamına) yapılmış farz eder. Maalesef bizim sülalede kız verilir.

Demem o ki, herkesin aileside bütçesi de kültürü de farklı.

siz anlamiyorsunuz desteklersinki borcu olmaz. sonra sizi sirtinda tasiYan yokki! calisip geciniyor herkes.

Diğer türlüde ailen borca giriyor değişen bir şey yok ki ,şahsen benim kullanacağım eşyalar için ailem borca girsin istemem ..ayrıca borç hayatın her döneminde oluyor ne yaparsan yap engellenemez bu :)

O da doğru ya. Kısacası evlenmek zor iş :)

aynen imkanı olupda yapmayan aile ne dusunuyorda yapmıyor umursamıyodur tabiki
umursamiYor tabi. ki benim kayinbabam arsasini satti ve a dan z ye bir dügün yapti. biz sonradan ögrendik sattigini. hevesi vardi hersey güzel olsun istedi. ama benim ailemde nisani salonda yapti dugun gibiydi kinayi ayni sekilde . birazda heves yok insanlarda para gidecek diye ödleri kopuyor

hayata seçme şansımız olmadan geliyoruz bir aileye düşüyoruz neler kaçırıyoruz neler kazanıyoruz bilemiyoruz.. ailelerimizi kabulleniyoruz ve seviyruz.. ama kayınvalidemin bir lafı var anne var annecik var der... sanırım sevgi dereceli göreceli...

Aslında ileride evlensem, bende öyle çok para harcamak istemem :) sanırım o ödü kopan insanlar arasındayım :)

İllaki bir birikim gerekiyor tabi. Ama çok abartıya kaçılmadığı sürece borçlu da evlenilir. Birkaç yıl sıkıntı çekilir sonra biter zaten.

Tabiki borç ödenmeyecek kadar büyük olmadıkça sorun yoktur sanırım. Şuan bile ailelerimiz borca giriyor. Orta bütçeli kimse her şeyi nakit ödeyecek kadar çok kazanmıyor. Yine de bu düğün işleri çok masraf ve gerekli tutuluyor.

O da doğru ya en iyisi insanın hayata kendi çabasıyla atılması. Sonsuza kadar aile yardım edemez evet.
Kesinlikle evet canim
Kendini dusun, sen de bir gun anne olacaksin, cocugun evlenecek sen kac yasina kadar onu tasiyabilirsin ki? Bunun sonu yok ki?

O da doğru ya. Kısacası evlenmek zor iş :)

Zorluk sana ve karşındaki kişiye bağlı :) herşeyim eksiksiz olsun ,şu olmazsa olmaz dersen evet zor ama karınca kararınca bir şeyler alıp fazla borca girmeden ,ihtiyaçlarınızı zamana yayarak alırsanız aslında sanıldığı kadar zor değil :)

Biz 1.5 yılda tamamlayabildik eşyalarımızı üstelik ev borcuda ödedik bir yandan :)

siz anlamiyorsunuz desteklersinki borcu olmaz. sonra sizi sirtinda tasiYan yokki! calisip geciniyor herkes.
Calisip geciniyorsa o zaman calisip da evlenebilir
Biz oyle yaptik hala da hayattayiz ölmedik yani
Bir de hanimefendi ben size diger konuda dunya goruslerimizin farkli olmasindan yeterince bahsettim sanirim daha fazla tartismamiza gerek yok zira birbirimizle ayni fikirde degiliz

İleride evlenirsem bende her şeyi kendim yapmaya çalışacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…