Evlenirken düzeni kim kurar?

Bu aileden aileye göre değişir ama bizim ailede evlenecek gençler ister çalışsın ister calismasin aileler yardım eder. Erkek tarafı nasıl eşya alıyorsa kız tarafıda alır bizde mobilya(oturma grubu tv hali perde oda da gerekli bütün esyayi). Bütün beyaz esyalar (buzdolabı camasir ve bulasik mak.Fırınlı ocak) bunlar büyük esyalar kiz tarafı alır. Diger kucuk ev aletleri vs bunlarda kiza aittir Hatta eğer ailenin maddi durumu iyiyse kızına evde alır Çeyiz olarak.

Aileden aileye degisiyordur o ama benim gordugum kadariyla aileler herseye destek oluyor :)

Şimdi kayınvalideler de çok akıllı. Gelin çalışıyor nasıl olsa kendine eşyasını alır diye(durumu olsa bile) bir şey almıyor. Şahsen benim ki öyle. Tamam her şeyimizide alıyoruz da senin de oğlun evleniyor. Bir çay bardağı atıyorum bir battaniye vs. almamakta olmuyor.

haklısın insan yeni evlenene oturmaya giderken eli boş gidemiyor ufak bi şey alıyor şimdinin özellikle oğlan anaları sanırsın kırk kat yabancı evlendiriyor... bi iğne almıyor bide utanmıyor...

bazılarıda ailelerimiz teklif etti biz kabul etmedik diyor. tamam sen kabul etme ailene kıyamadın paran çoktu vs. ama ailenin nasıl vicdanı el veriyor... yap fazladan takı göze aldığın masraf kadar kızın veya damadın takma demez.. kim bundan rahatsız olur ki.... ablam çalışmaya başladığında annem ben onun küçücük elleriyle kazandığı parayı nasıl yiyim derdi bazı anneleri gördükçe.

hep doğacak çocuklarımız için Allah hayırlı evlat versin diye dua ederiz,, keşke imkan olsa da bazı insnalar da doğmadan 'Allah hayırlı anne baba versin' diye dua edebilselermiş... düğün istemedim çeyiz istemedim sen istemicen zaten sorun o.. ama anlayana...

haklısın bir şey istemiyoruz her şeyi kendim alıyorum diye de insan hiç mi kızım gönlümden koptu bunu alabildim aldım demez ki.elinde birsürü bilezik var nişanımda 14 ayar 5 gram bilezik takmış hiç mi utanmadı acaba ?eşime söylediğimde de bişey istemediler diyomus. saka gibi bende çok dertliyim :)

Aileler destek olmali.
Ama gencler kendisi yapmali.
Biz mesela esyalari alip borcunu bitirip evlendik.
Sagolsun ailelerimiz de elinden geleni yapti.
Kiz tarafi erkek tarafina girince olay b.ka sariyor zaten.
Bizde mesela tum esyalari esim aldi. Haliyi perdeyi benimkiler hediye etti. Kayinvalidem de hem ev tekstili olsun hem mutfak olsun cok destek cikti. Herkes elinden geleni yaptı.
Borcsuz evlenebilmek cok onemli.

Zorunlu diye bir şey olamaz ki. Sen calisiyor musun? Calisiyorsan ve ailen de orta halliyse zaten onlardan bekleyip bekleyemeyecegin seyler bellidir. Calismiyorsan da her seyi erkek karsilayacak gibi bir beklentinin ortaya cikmasi muhtemel gibi gorunuyor...

Zengin aileler her şeyi yapıyor zengin olmayan bir şey yapmıyor.
Çok yanlış bu zengin olmana gerek yok ki. Evlat için insan elini taşın altına koyar her şeyi değil ama yardım eder elinden geleni yapar. Ben evlenirken eşimin ailesi ve benim ailemden doğru düzgün yardım almadık ama keşke düşünselerdi. Yoktu olduğu kadar yaptılar ne yapsın onlarda. Ama insan kendini biraz eksik hissediyor. Maddi olarak değil manevi olarak düşünülmediğini hissediyor. Bence yeni evlenenlere her iki ailede yardım etmeli. Etmiyorlarsa da sürtüşmeye hiç gerek yok.
Zorla kimseye bir şey yaptıramayız.

damadın ailesinin maddi durumu iyiyse düğünü o yapar. ama diyelimki iki taraftada durum kötü. o zaman gelin ve damat bütün borcu yüklenir. evlenip 1-2 sene düğün borcu öder.

[QUOTE="bulca, post: 45065501, member:alini]Bu aileden aileye göre değişir ama bizim ailede evlenecek gençler ister çalışsın ister calismasin aileler yardım eder. Erkek tarafı nasıl eşya alıyorsa kız tarafıda alır bizde mobilya(oturma grubu tv hali perde oda da gerekli bütün esyayi). Bütün beyaz esyalar (buzdolabı camasir ve bulasik mak.Fırınlı ocak) bunlar büyük esyalar kiz tarafı alır. Diger kucuk ev aletleri vs bunlarda kiza aittir Hatta eğer ailenin maddi durumu iyiyse kızına evde alır Çeyiz olarak.[/QUOTE]
Sizin memleket neree vişş sizden kiz alinir yahu ohhh

şahsen ben evlendikten sonra ailemin 3-5 yıl boyunca borç ödemesini istemem o yüzden herşeyi halledebilmeyi tercih ederim.

Bizde aileler yaptı. Hiç bir şeye elimizi sürmedik. Borçsuz evlendik. Klasik ritüeller problemsiz hallolmuştu. Nişanı bizim taraf, düğünü eşimin tarafı yapmıştı. Ev onlardan. Yatak odası ve mutfak eşyalarını bizimkiler almıştı, yanlış hatırlamıyorsam (20 yıl oldu). Onlar yapmasaydı herhalde zorlanırdık; iş hayatına yeni başlayan 2 kişinin maaşıyla gönlümüzdeki gibi olmazdı düğün balayı filan herhalde...Oğlum evlenirse de elimden gelen her şeyi maddi manevi yapmayı planlıyorum onun için, balayına beni de götürürlerse en güzel yerde balayı hediyesi de benden gelin hanıma gitsin hahahahahah

Sizin memleket neree vişş sizden kiz alinir yahu ohhh[/QUOTE]
Mersin. :)

Bizde ablam kendi dugununu kendisi yapmisti, cunku calismis biriktirmisti. Enistemle beraber yaptilar. Abimde kendi yapti, calisiyordu. Kizkardesimin nisanina yardim edildi, evde yatak odasi alinimina vesaire. Ben Allah'a sukur calisiyorum, ailemden destek almak istemem. Zaten ben sasali dugunlerden nefret ettigim icin cok az butceli bir dugun olur, yani mesela diyelim. Ev esyalarini ise ortak aliriz. Bana gore bir insan calisiyorsa kendisi odemeli. Ben odetemem yani, hic alismamisim.

Misafir gibi geliyolar mecbur veriyorsun. Sov degil de ele gune karsi.

Ne maddi durum ne kültür ne başka bişey.. Aileden aileye değişir bu kimi zar zor karnını doyurur yine de çocuğunun yuvasını kurar kendi girer borcun altına.. Kimi de elini taşın altına koymaz kendi ayaklarının üstünde dur deyiverir :) Bizde orta şekerli oldu ama borcun büyüğü bizde ve taksit taksit ödüyoruz Allah sana da hayırlısını versin maddiyat dert değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…