Evlenirken düzeni kim kurar?

Mutluyum..huzurluyum..gururluyum kendi başımıza bir şeyler yaptık evimizde ve eşyalarımda alın terimiz var bundan güzel bir duyguda olamaz herhalde :) ama ev alacağımız zaman aileler zorlada olsa destek oldu haklarını yemeyeyim ha olmasalardı biraz daha fazLa kredi çekip öderdik ama yine alırdık :) :)

Ben düğüne bile karşıyım. Çok gereksiz buluyorum ne yalan söylim.

Allah mutluluğunuzu daim etsin :)

Bence de gereksiz zaten bir sürü borç yapılıyor. O takılan altınlar o borçları bile karşılamaz belki de.
aslında abartısız bir dugun ne biliyim kumsalda kırda falan cok guzel anı olarak kalır bizde yapmadık ama olabilirmis boyle birsey diyorum simdi:)

İleride evlenirsem bende her şeyi kendim yapmaya çalışacağım :)
Canim meslegin var mi calisiyor musun?bak ben bekarken ogrenciyken hep calistim, sukur anne babam beni okutmus muhendis olmusum elim ayagim tutuyor, calistim annem yeni ev almisti onun icini dayadim dosedim, kendime araba aldim altin aldim birikim olsun diye,8 yillik muhendistim evlendigimde, kendi evimin de esyasini esim yapti o da kurus yardim gormedi ailesinden calisarak yapti,arabamizi degistirdik ev aldik, hic de bir borc derdimiz yok Allah herkese boylesini nasip etsin
Bu arada evlenene kadar annemi her sene tatile goturdumgezdirdim yedirdim icirdim sirf mutlu olsun diye yoksa annem kendisi de yapabilirdi bunlari, amacim beni binbir dert ile okutan buyuten anneme birkac guzel gun gostermekti sadece, hala daha anneme para veririm gezdiririm tatillere gotururum, ona olan borcumu asla odeyemem bunlarla o ayri mesele
Darisi basina canim

Ne mutlu sana canim
Olmasi gereken o zaten, Allah mutlulugunuzu bozmasin insallah

Pratik yapmak istemen çok iyi tatlim.Er geç olacak.İnşallah sıkıntısız ve gönlüne göre bir evlilik olur.Ve borç sıkıntısı çekmezsin.
Bizde de aileler orta halliydi.Güya k.valide k.pederim 150 bin koyacaklardı ortaya fakat biz 20 bin kadar gördük.Onunla da yalnızca düğün yaptık zaten .Şu an annnem ve babamın birikiminden peşinat koyup eve girdik onu ödüyoruz. Yani bazen insanlar gereksiz boy göstergesi yapıyorlar ama bi cacık çıkmıyor.O yüzden işini sağlama al.Herşeyle karşılaşabiliyorsun

Şuan okuyorum.İnsallah.. bunlar hep benim de hayallerim aslında. Annemi mutlu etmek her şeyi kendi param ve emeğimle başarmak. Gelecekte inşallah nasip olur bana da.

Evet,hani derler ya erkek tarafı şunu yapar kız tarafı şunu alır falan diye. Sanırım o doğru değil.

onlar eskidendi

evimde tek iğneleri yok ailelerin

benim ailem de eşimin ailesi de düğünde bilezik taktılar o kadar

eşyaları da düğğünü de gelinlik vs de hatta bana takılan seti de biz aldık
mutluyuz huzurluyuz

kimse de herhangi bir şeyde hak iddia edemedi

çalıştık aldık

öyle müthiş zengin de değildik aldığımız maaşlar da asgari ücretten hallice idi

ama oluyor yani

Bence durum su olmali biz yapabilecegimiz herseyi birlikte yapalim. Eğer çok ama çok sıkışırsak aile desteğine hayir denilmemeli. Ama büyük ihtimal düğünümde her şeyi kendim yapacagim. Aileme yükleyemem sonuçta arkamda iki kardeşim daha var.

Aile yapılarına bağlı birazda,kimi aileler var herşeyini yapar kimi aile var beş kuruş destek olmaz..

Benim görüşüm aileler destek olmak zorunda değil ,evlenmeye kalkan gençlik kendi evinide düzmeli
Hem öyle, hem de aileler de azıcık da olsa işin ucundan tutmalı bence. İmkanları neye yetiyorsa bir katkıları da olmalı, bir buzdolabı almak kimseyi iflas ettirmez mesela.
Ama her şeyi ailelere dayamak da çok ayıp bence.

Biz ailelerden 5 kuruş yardım almadık herşeyi eşim karşıladı. Zaten pek bir masrafım olmadı benim. Bi nikah yaptım o kadar. Eşyalı ev tutmuştuk zaten, birkaç ay sonrada yurtdışına taşındık. Evliliğimin 4. yılında kendime eşya aldım, ev düzdüm. Çokta önemli değilmiş keşke hala eşyalı evde otursam boşuna yük. O parayla nereleri gezerdim diye düşünüyorum hala.

hic dugunsuz bir evlilik düsünemem ben herkesin görusu farkli iste.

"Ben evleniyorum." demek ne anlama geliyor? "Ben artık oldum, tamamım, rüştümü ispatladım, sorumluluklarımın farkındayım, kendi evimde seçtiğim insanla yaşayacağım."

Hadi düğün dendiğinde ise; "aileler yardım etsin."

Oldu canım... Diyesim geliyor.

Kaç yaşına gelmiş insanların anne-babaya ümit bağlayıp bir düzen kurma fikrinde olması bana abes geliyor.

Evlenecek olan birikim yapsın, birikimi olmayan bir zahmet giriversin borca.

Mayıs gibi planlamamıza rağmen geçen hafta düğün yaptık, her iki ailenin cebinden sadece düğünde taktıkları bilezikler vs çıktı. Düğün 20 günde organize edildi, aman aman bir birikmişimiz de yoktu. Her iki taraf da elinden gelen yardımı teklif etti ancak kabul etmek ne bana ne eşime yakışmazdı.

Okutup meslek sahibi etmiş bizi insanlar, daha fazla yük olmak ayıp bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…