- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Ben düğüne bile karşıyım. Çok gereksiz buluyorum ne yalan söylim.Tabiki borç ödenmeyecek kadar büyük olmadıkça sorun yoktur sanırım. Şuan bile ailelerimiz borca giriyor. Orta bütçeli kimse her şeyi nakit ödeyecek kadar çok kazanmıyor. Yine de bu düğün işleri çok masraf ve gerekli tutuluyor.
Bence de gereksiz zaten bir sürü borç yapılıyor. O takılan altınlar o borçları bile karşılamaz belki de.Ben düğüne bile karşıyım. Çok gereksiz buluyorum ne yalan söylim.
Mutluyum..huzurluyum..gururluyum kendi başımıza bir şeyler yaptık evimizde ve eşyalarımda alın terimiz var bundan güzel bir duyguda olamaz herhalde :) ama ev alacağımız zaman aileler zorlada olsa destek oldu haklarını yemeyeyim ha olmasalardı biraz daha fazLa kredi çekip öderdik ama yine alırdık :) :)
oldu siz hic evlenmeyin:) hersey paraylaBence de gereksiz zaten bir sürü borç yapılıyor. O takılan altınlar o borçları bile karşılamaz belki de.
aslında abartısız bir dugun ne biliyim kumsalda kırda falan cok guzel anı olarak kalır bizde yapmadık ama olabilirmis boyle birsey diyorum simdi:)Bence de gereksiz zaten bir sürü borç yapılıyor. O takılan altınlar o borçları bile karşılamaz belki de.
Canim meslegin var mi calisiyor musun?bak ben bekarken ogrenciyken hep calistim, sukur anne babam beni okutmus muhendis olmusum elim ayagim tutuyor, calistim annem yeni ev almisti onun icini dayadim dosedim, kendime araba aldim altin aldim birikim olsun diye,8 yillik muhendistim evlendigimde, kendi evimin de esyasini esim yapti o da kurus yardim gormedi ailesinden calisarak yapti,arabamizi degistirdik ev aldik, hic de bir borc derdimiz yok Allah herkese boylesini nasip etsinİleride evlenirsem bende her şeyi kendim yapmaya çalışacağım :)
peygamber efendimiz bile esi dugune gidince ne tür eglence vardi diye sorarmis. sunu istemem bunu istemem dügün istemen sizinle evlen yasadi masraf 0:)Bence de gereksiz zaten bir sürü borç yapılıyor. O takılan altınlar o borçları bile karşılamaz belki de.
Ne mutlu sana canimMutluyum..huzurluyum..gururluyum kendi başımıza bir şeyler yaptık evimizde ve eşyalarımda alın terimiz var bundan güzel bir duyguda olamaz herhalde :) ama ev alacağımız zaman aileler zorlada olsa destek oldu haklarını yemeyeyim ha olmasalardı biraz daha fazLa kredi çekip öderdik ama yine alırdık :) :)
oldu siz hic evlenmeyin:) hersey parayla
insallahEvlenirsem para biriktirip evlenirim.
Şuan okuyorum.İnsallah.. bunlar hep benim de hayallerim aslında. Annemi mutlu etmek her şeyi kendi param ve emeğimle başarmak. Gelecekte inşallah nasip olur bana da.Canim meslegin var mi calisiyor musun?bak ben bekarken ogrenciyken hep calistim, sukur anne babam beni okutmus muhendis olmusum elim ayagim tutuyor, calistim annem yeni ev almisti onun icini dayadim dosedim, kendime araba aldim altin aldim birikim olsun diye,8 yillik muhendistim evlendigimde, kendi evimin de esyasini esim yapti o da kurus yardim gormedi ailesinden calisarak yapti,arabamizi degistirdik ev aldik, hic de bir borc derdimiz yok Allah herkese boylesini nasip etsin
Bu arada evlenene kadar annemi her sene tatile goturdumgezdirdim yedirdim icirdim sirf mutlu olsun diye yoksa annem kendisi de yapabilirdi bunlari, amacim beni binbir dert ile okutan buyuten anneme birkac guzel gun gostermekti sadece, hala daha anneme para veririm gezdiririm tatillere gotururum, ona olan borcumu asla odeyemem bunlarla o ayri mesele
Darisi basina canim
Evet,hani derler ya erkek tarafı şunu yapar kız tarafı şunu alır falan diye. Sanırım o doğru değil.
Hem öyle, hem de aileler de azıcık da olsa işin ucundan tutmalı bence. İmkanları neye yetiyorsa bir katkıları da olmalı, bir buzdolabı almak kimseyi iflas ettirmez mesela.Aile yapılarına bağlı birazda,kimi aileler var herşeyini yapar kimi aile var beş kuruş destek olmaz..
Benim görüşüm aileler destek olmak zorunda değil ,evlenmeye kalkan gençlik kendi evinide düzmeli
hic dugunsuz bir evlilik düsünemem ben herkesin görusu farkli iste.Biz ailelerden 5 kuruş yardım almadık herşeyi eşim karşıladı. Zaten pek bir masrafım olmadı benim. Bi nikah yaptım o kadar. Eşyalı ev tutmuştuk zaten, birkaç ay sonrada yurtdışına taşındık. Evliliğimin 4. yılında kendime eşya aldım, ev düzdüm. Çokta önemli değilmiş keşke hala eşyalı evde otursam boşuna yük. O parayla nereleri gezerdim diye düşünüyorum hala.
hic dugunsuz bir evlilik düsünemem ben herkesin görusu farkli iste.
Kızlar biliyorum ortada fol yok yumurta yok... Ama ben merak ettim. Evlenen insanlar düğünlerini kendi paralarıyla mı yaparlar ve ev eşyalarını kendi paralarıyla mı alırlar? Zengin aileleri kastetmiyorum. Orta halli aileler mesela? Aileler yardım etmek zorunda mı? Mesela aman her şeyi kendiniz alın diyebilirler mi? Çevreme bakıyorum da artık aileler işin içinde değiller gibi. Yoksa bu aileden aileye değişir mi? Ailelerin yardım etmediği bir düğünde yeni evliler nasıl kalkıyor o borcun altından? Akşam akşam merak ettim sadece kızlar, ortada damat yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?