- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
valla benim cevremdede asla kendi yapan yok bana cok sacma geliyo anne babasın yani ccuk ne yapabilir ki hani köyde falanda oturmuyorum sehirdeyim öyle kaynanaya ev verdi kolları altın doladı diye hizmey falanda yapmazlar yaniKızlar biliyorum ortada fol yok yumurta yok... Ama ben merak ettim. Evlenen insanlar düğünlerini kendi paralarıyla mı yaparlar ve ev eşyalarını kendi paralarıyla mı alırlar? Zengin aileleri kastetmiyorum. Orta halli aileler mesela? Aileler yardım etmek zorunda mı? Mesela aman her şeyi kendiniz alın diyebilirler mi? Çevreme bakıyorum da artık aileler işin içinde değiller gibi. Yoksa bu aileden aileye değişir mi? Ailelerin yardım etmediği bir düğünde yeni evliler nasıl kalkıyor o borcun altından? Akşam akşam merak ettim sadece kızlar, ortada damat yok :)
senin icin söylemiyorum ama yazına genel cvp veriyim mesela nasıl yapmaz aile yani sen zaten hic biseyi olmayn bi aileyi neden alırsın ki ipsiz sapsız bu zamana kadar kendilerine bi ev bile alamayan ailenin oglu ne cıkar yaniievet aileden aileye degisiyor maddi durumu iyi degildir ailenin neye yetiyorsa onu yapar ya su cok mantıksız aynı evdesin senin annen baban kardesin bu insanlar evlenirken hic el uzatmıycaklar boyle bir sacmalık olabilirmi ya nerde kaldı aile bagı..cogu kisi kredi cekiyor evlenince oduyor bu zamanda ama ben yardım etmeyen uzaktan bakan aileye aile demem sonra zor durumunda vıyk vıyk gelmesinler hic bana:)
yani borclu evleniceksem neden evleniyim ki sevgili gibi takılır hafta spnu bulusurum bak bize okumus olsanda kendin ara katmazsı yani gecen bi avukat akrabamız evlendi cocukta mühendis tanıyoruz ama aileler ev aldı 10 bilezk taktı evi 0 dösedi bunlar normal seyler yaniBir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.
emim ol cıkan kızlar zaten evi olmayan erkek ce cıkmaz bu saatten sonra eve girecekte 10 sene en az bprc ödicek oh anam ohh sen olcan kızını verirmisin valla sana söyle söyliyimDüğün sorun değil hallolur bi şekilde
Bende ev alıyorlar onu çok merak ediyorum nasıl oluyor
Müteahhit kp falanmı lazım acaba bunun için
Benden geçti artık da kızım evlenirken o şartı koysammıki:)
Ama ıkıde oğlum var onlardan ev isteyen olursa turşusunu kurarız artık napalm :)))))
hic dugunsuz bir evlilik düsünemem ben herkesin görusu farkli iste.
Kızlar biliyorum ortada fol yok yumurta yok... Ama ben merak ettim. Evlenen insanlar düğünlerini kendi paralarıyla mı yaparlar ve ev eşyalarını kendi paralarıyla mı alırlar? Zengin aileleri kastetmiyorum. Orta halli aileler mesela? Aileler yardım etmek zorunda mı? Mesela aman her şeyi kendiniz alın diyebilirler mi? Çevreme bakıyorum da artık aileler işin içinde değiller gibi. Yoksa bu aileden aileye değişir mi? Ailelerin yardım etmediği bir düğünde yeni evliler nasıl kalkıyor o borcun altından? Akşam akşam merak ettim sadece kızlar, ortada damat yok :)
Valla burada ev olmayana kız verilmez denmiş ama o aileyle de alakalı, sevgiyle de alakalı.
Görücü usulünde ev araba önemlidir ama severek devam edenlere o beraber gelecek kurmak romantik dahi gelir.
Ha şu da var hangi altın hangi ev evladın değerini ölçer? Bunun eskinin başlık parasından farkı ne?
Bana bunların hesabını yapmak çok ucuz ve çirkin geliyor.
Kimin ne olacağını da bilemezsiniz.
Benim annemin durumu gayet iyidir hatta memlekete dönün benim diğer evimde siz oturun kiracıyla uğraşmayayım der bırakın kızım parasını yedirmem demeyi. Çünkü annem benim değerimi maddi bir şeyle ölçmez, sevgilimi de öyle parasını söğüşlemelik damat olarak görmüyor. Kızını emanet edeceği evladı olarak görüyor.
Ben anne olursam çocuğumu zengin ama hayırsız birinin vereceği dairede oturtmak yerine, merhameti vicdanı ve çalışma azmi olan onun da sevdiği biriyle hayat kurmasını isterim. Çünkü benden sonra o daireler değil civdanı ve çalışma azmine güvenirim ben. Azmi olan adam zaten aç kalmaz.
Çok şükür ben mantık evliliği yapmadım. Aileler kuruş vermeseler de umurumda olmazdı açıkçası, çünkü tam kafama ve gönlüme uygun temiz kalbine inandığım biriyle bir yola çıkıyorum. Bundan önemli bir şey yok. Üç beş altına evimdeki huzuru değişmem. Öyle tek üç beş bileklikle de mutluluk gelmiyor.
:) insallah kuzum sen yeter ki yemek takimi de, secerik begenirik en guzeliniHahahahahahyok valla istesem hiç çekinmem, ama bu bohçalar beni çok geriyor çünkü illa ki bi kavga çıkıyor bu işlerden.
Vallahi evlenenlere en ufak bi fesadım varsa evlenmiyim bak hahahburada beraber seçicez yemek takımlarımı...
Duruma göre değişiyor ailenin çocuğuna verdiği değerle ve durumuyla alakalı kimisi çaba harcayıp yoktan var edip destek oluyor kimisi varken sakınıyor.Kızlar biliyorum ortada fol yok yumurta yok... Ama ben merak ettim. Evlenen insanlar düğünlerini kendi paralarıyla mı yaparlar ve ev eşyalarını kendi paralarıyla mı alırlar? Zengin aileleri kastetmiyorum. Orta halli aileler mesela? Aileler yardım etmek zorunda mı? Mesela aman her şeyi kendiniz alın diyebilirler mi? Çevreme bakıyorum da artık aileler işin içinde değiller gibi. Yoksa bu aileden aileye değişir mi? Ailelerin yardım etmediği bir düğünde yeni evliler nasıl kalkıyor o borcun altından? Akşam akşam merak ettim sadece kızlar, ortada damat yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?