Evlenirken düzeni kim kurar?

Eskiden gelin kv evine gelin giderdi, maddi kısmı kv karşılardı.. Şimdi herkes kendi evine..
O yüzden evlenirken kv kp den maddi beklentiye girmemek için çiftlerin kendi düzenini kendi kurması gerekiyor, heleki 2 tarafta çalışıyorsa, gücüne göre ev düzeni kurmalı.. Aksi taktirde 2 taraf içinde geçerli kv kp in ağzına laf verilir(bu kızın ailesi içinde geçerli)..

Ailem yok. Kimseden bir şey beklemeden, kendi yağımda kavrularak yaşamayı erken öğrendim. Gelenek görenek sevmem, her genç kızın hayali denen abartılı düğünler, organizasyonlar hayatım boyunca hiç hayallerimi süslemedi. Eşyayla mutlu olan, heyecanlanan, en iyisi olmalı diyen bir yapım da yok. Eşim de kafa yapısı olarak bana benzer. Evlenmeye karar verdiğimizde ikimizde çalışıyorduk, kendi ayaklarımız üzerinde duruyorduk. Damatlığı, gelinliği eşimle gidip birlikte aldık, nikah salonunu tuttuk, nikah şekerlerimizi Eminönü'nden alıp, birlikte sardık, düğün istemedik. Çoğu öğrenci evlerimizden kalma eşyalarla bir ev kurduk. İstesek eşimin ailesi yardım ederdi ama eşim bunu hiç talep etmedi. Böyle olması benim de içimi rahat ettirdi. Zaten onlar da gelenek, adet peşinde olan, şöyle olsun böyle olsun diye diretecek insanlar değiller, biz ne kadar istiyorsak o kadar müdahale ettiler. Kısaca düzenimizi eşimle birlikte kurduk. İmkanlarımız neyi elveriyorsa o kadarını yaptık, böylece borçsuz harçsız evlendik. Zamanla ne istiyorsak, yine birlikte çalışıp aldık.

ben kendimae alamiyorum evi ki
simdi gidip nasil iki oglana ev alayim
ama kizim içinisteyebilirim o ayri dava :)
keske babamda ben evlenirken isteseymis:)))

ben çalıstıgım için kendi çeyizimi kendim yaptım.eşimin aileside iki bilezik taktı sadece.diğer kalan herseyi kendi parasıyla aldı.fazla borc varsa takılarla borçlarınız kapatılır zaten..
bir ailede en az 3-4 bekar olsa bir baba hepsine ne kadar yardımcı olabilir ki zaten.
he ben çalısmasaydım illaki ufak tefek seyler alınırdı ama ben calıstıgım için eksik birseyim kalmadı sukur

Yetişkin iki insanın kendi düğününü yapabilecek kapasitede birikime ve sorumluluğa hazır olması gerektiğini düşünüyorum. Aileler destek verebilecek güçleri varsa kendi insiyatiflerinde olmalı.. Ellerinden geldiğince..

Ben düğün yapmadım bana göre değil. .Beyaz eşyalar da dahil tüm ev eşyam 10.000 tuttu.. 5 babamlar 5 kayinbabamlar verdi..düğün evlilik borcumuz olmadı takılarını kimse benden talep etmedi eşimin yüklü borcu vardı ona yatırdık şimdi azaldı şükür

Biz çok zorluklarla kendimiz yaptık. Babası her şeyi alırım yaparım dedi düğün hemen olsun diye. Sonra adam 50 lira bile vermedi hepsini kendimiz ödedik. İyi de oldu şimdi en azından kimseye minnetimiz yok

Biz çok zorluklarla kendimiz yaptık. Babası her şeyi alırım yaparım dedi düğün hemen olsun diye. Sonra adam 50 lira bile vermedi hepsini kendimiz ödedik. İyi de oldu şimdi en azından kimseye minnetimiz yok
ben böyle insanalri anlamiyorum madem yapmica niye yapacam diyorlar hayretlik is

Aileler vermek zorunda değiller bence iki kişi çalışıp düzenini kurabilir
Ama bizim masrafların yarısını benim ailem diğer yarısını eşimin ailesi karşıladı bizde borçsuz evlenmiş olduk verene de hayır demedik

Aileden aileye degisiyor, bence bir erkek ailesi cocugu okutup askere gonderip evlrndrmelidir. Dugunde yardim etmelidir. Kizda ceyiz isini halleder. Esim kredi cekti borcla nisan dugun yaptik. Esimin ailesinin takacagi takiyi ds ellerine verdi esim o derece. Suan sekiz aylik bebegimiz var. 36 ay taksitle kredi cektik on dokuz ayi odedik. Evimiz de kira. Allah yuva kuranin yardimcisi olur. Yeter ki niyet olsun.

acikcasi takisini tutupts eline vermem sov olsun diye. benim aldim takiyi o takmis göruncecekse hic olmasin daha iyi. bende buna karsiyim kste yarim edilmeli ama az ama cok. yeni evli oluyorsun en güzel senelerin borc ödemekle geciyor. sma az ama cok bir anne babaa cocuguna yardim etmeli

Evlenen insanların yaşını düşününce elde avuçta ne olabilir ki?
Anne babaların ekstrem durum olmadıkça yardım etmeleri hatta çocuklarının geleceği için birikim yapmaları gerektiğini savunuyorum.
Evlenince zaten herşeyi birlikte idare edecekse çiftler öncesinde de ailelerim bu yükü azaltmada yardımcı olmaları gerek.

ben böyle insanalri anlamiyorum madem yapmica niye yapacam diyorlar hayretlik is
Bize kalsa eşim atanınca bir yıl para biriktirecekti öyle düğünü yapacaktık yine ondan beklentimiz yoktu. Ben yaparım dedi sonra bütün borçlar kaldı bize. Neymiş biz evlenelim diye öyle demişmiş

Evlenmeyi biliyosan evini kurabilecek kadar maddiyatın olmalı sünepe gibi kimseden beklentiye girmemek lazım ama ailede maddiyat varsa ve yardım etmiyorsa beni çok irite ediyor o para er geç çocukların olacak vaktinde ver de değerin olsun ayrıca özellikle erkek ailelerinin yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum para harcanan gelin her zaman daha değerli olur naçizane fikrim

Aile yardim etmek zorunda değil evet. Etmeyen ailelerde var ama edilmeli lafa gelince ağaç kavuğundan mı çıktım deniyor ama farz edelim ki yeni mezun yada yeni işini eline almış insanlar ev, eşya, düğün için senelerce beklemek durumunda yada dünyanın borcuna girip senelerce borc ödemek zorunda. Kusura bakmayın durumu olupta çocuğu için elini cebine atmiyorsa o aile kimse ailem var demesin.

Mesela bizim ailelerimizin durumları kötü olmamasına rağmen ikimiz de çalışıp gayet iyi kazanıyoruz bu yüzden ailelerimize yük olmak istemedik bundan 1 buçuk sene önce evlendik eşimin bekar evi vardı. Ben eski eşya istemem diye kapris yapmadım. Sadece yatak odası ve salon takımı aldık büyük eşya olarak. Bir de giyinme odası yaptırdık. Bunun dışında beyaz eşya elektronik oturma odası çoğu halılar vs eşimin bekar eşyaları hala kullanıyorum. Tabak çanak tencere vs mutfak eşyaları çeyizimden kullanıyorum eşimin eskilerini kullanmıyorum. Küçük ev aletlerinden bazıları çeyizimde vardı bazılarını evlendikten sonra beraber aldık. ama ailelerin ne bilim halı perde vs gibi hediyeleri oldu. Balayı kredi kartından oldu. Düğünü de kendimiz yaptık. Eşimin çok pahalı olmayan arabasını sattık bir de düğünde takılanlardan Nakitleri kullandık altınlara dokunmadık bile. Nikah şekerlerimi nişan pastamı vs ben kendim yaptım. 1 sene bile dolmadan da bütün borçlarımızı ödedik.
Yani kısacası herşeyin en iyisi en yenisi en pahalısı olsun tarzında kaprisler yapılmazsa, bazı şeyler düğünden sonraya bırakılırsa ve planlama doğru yapılırsa herşey çok güzel halloluyor

Bizim aileler düğünleri yaptı, ailem ev eşyalarının yüklü kısmını almada yardımcı oldular.Paramız olsa yardım almazdık tabii ama ailelerimiz yardım etmek istedi.Şanslıyuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…