ben kendimae alamiyorum evi kiemim ol cıkan kızlar zaten evi olmayan erkek ce cıkmaz bu saatten sonra eve girecekte 10 sene en az bprc ödicek oh anam ohh sen olcan kızını verirmisin valla sana söyle söyliyim
kuzenim kaptan ve maası 10 bin falan dı o zamanlar kız istemeye gittik kızda iyi bi yerden mezun vs babası dedi eviniz varmı sokak arasında vardı zaten normal bi daire nisanlık 1 yıl sürdü zaten dayım onu sattı üstüne koydu ii bi yerden daire aldılar yani zaten maddi gücü olmayan evlenmesin benim calısna kızımın parasıyla ev alıcaksa ohh cnm bu zamana kadar ne yapmıs erkek anası babası dedigin yemez icmez gider uzak bi yerden arsa alır 20 sene sonrasını düsünür
ben böyle insanalri anlamiyorum madem yapmica niye yapacam diyorlar hayretlik isBiz çok zorluklarla kendimiz yaptık. Babası her şeyi alırım yaparım dedi düğün hemen olsun diye. Sonra adam 50 lira bile vermedi hepsini kendimiz ödedik. İyi de oldu şimdi en azından kimseye minnetimiz yok
acikcasi takisini tutupts eline vermem sov olsun diye. benim aldim takiyi o takmis göruncecekse hic olmasin daha iyi. bende buna karsiyim kste yarim edilmeli ama az ama cok. yeni evli oluyorsun en güzel senelerin borc ödemekle geciyor. sma az ama cok bir anne babaa cocuguna yardim etmeliAileden aileye degisiyor, bence bir erkek ailesi cocugu okutup askere gonderip evlrndrmelidir. Dugunde yardim etmelidir. Kizda ceyiz isini halleder. Esim kredi cekti borcla nisan dugun yaptik. Esimin ailesinin takacagi takiyi ds ellerine verdi esim o derece. Suan sekiz aylik bebegimiz var. 36 ay taksitle kredi cektik on dokuz ayi odedik. Evimiz de kira. Allah yuva kuranin yardimcisi olur. Yeter ki niyet olsun.
Bize kalsa eşim atanınca bir yıl para biriktirecekti öyle düğünü yapacaktık yine ondan beklentimiz yoktu. Ben yaparım dedi sonra bütün borçlar kaldı bize. Neymiş biz evlenelim diye öyle demişmişben böyle insanalri anlamiyorum madem yapmica niye yapacam diyorlar hayretlik is
evleninde borclar ne tuhaf insanlar varBize kalsa eşim atanınca bir yıl para biriktirecekti öyle düğünü yapacaktık yine ondan beklentimiz yoktu. Ben yaparım dedi sonra bütün borçlar kaldı bize. Neymiş biz evlenelim diye öyle demişmiş
Mesela bizim ailelerimizin durumları kötü olmamasına rağmen ikimiz de çalışıp gayet iyi kazanıyoruz bu yüzden ailelerimize yük olmak istemedik bundan 1 buçuk sene önce evlendik eşimin bekar evi vardı. Ben eski eşya istemem diye kapris yapmadım. Sadece yatak odası ve salon takımı aldık büyük eşya olarak. Bir de giyinme odası yaptırdık. Bunun dışında beyaz eşya elektronik oturma odası çoğu halılar vs eşimin bekar eşyaları hala kullanıyorum. Tabak çanak tencere vs mutfak eşyaları çeyizimden kullanıyorum eşimin eskilerini kullanmıyorum. Küçük ev aletlerinden bazıları çeyizimde vardı bazılarını evlendikten sonra beraber aldık. ama ailelerin ne bilim halı perde vs gibi hediyeleri oldu. Balayı kredi kartından oldu. Düğünü de kendimiz yaptık. Eşimin çok pahalı olmayan arabasını sattık bir de düğünde takılanlardan Nakitleri kullandık altınlara dokunmadık bile. Nikah şekerlerimi nişan pastamı vs ben kendim yaptım. 1 sene bile dolmadan da bütün borçlarımızı ödedik.Kızlar biliyorum ortada fol yok yumurta yok... Ama ben merak ettim. Evlenen insanlar düğünlerini kendi paralarıyla mı yaparlar ve ev eşyalarını kendi paralarıyla mı alırlar? Zengin aileleri kastetmiyorum. Orta halli aileler mesela? Aileler yardım etmek zorunda mı? Mesela aman her şeyi kendiniz alın diyebilirler mi? Çevreme bakıyorum da artık aileler işin içinde değiller gibi. Yoksa bu aileden aileye değişir mi? Ailelerin yardım etmediği bir düğünde yeni evliler nasıl kalkıyor o borcun altından? Akşam akşam merak ettim sadece kızlar, ortada damat yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?