evlenirken mahrum kaldıklarınız ve kızgınlıklarınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi pandora2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

şaka mı bunlar yaaaa

gidip gelip bu konuyu okuyorum
meğerse ne kadar çok kişi varmış benim gibi
bir komşum vardı bana allah çirkin bahtı versin canım güzellerin hiç şansı olmaz demişti

ah canım sen ne şanslıymışsın, eşinin ailesi görgülü insanlarmış en azından, biz istemedikçe tok gözlü olduk onların gözünde. düğüne bile gelinliğimi aldım bindim otobüse ayağımla gittim. ne aptalmışım diyorum parayla değil ya bu da gelin alın deseymişim, düşünemiyor insan işte. balayını bırak ilk geceyi bile onların evinde geçirecektik nerdeyse, annem bir tek buna karıştı ve izin vermedi, pamukkalede bir otele gidebildik 2 güncük. çocuklar için biz ne yapalım diye bir konuşma zaten hiç geçmedi bile. bir çamaşır makinası aldılar, annem de buzdolbı. aslında annemin durumu iyi sayılır, daha yapabilirdi ama onlar birşey yapmayınca ben de anneme aldırtmadım. amaaan insan düşündükçe sinir oluyor, hadi bunlar geçti gitti, torunlarına da aynı. annem hem bana hem defneye bilezik taktı doğumda, onlar 5 gün düşündükten sonra getirip kıza taktılar sadece. zaten onu da yapmasalardı kötü planlarım vardı walla

iyi niyetli düşünüp 'durumları mı yoktu' demicem
öyle olsa bile insan alır yanına gelinini anlatır
kızım biz de isterdik yapalım edelim,neticede evladımızsın
ama durumumuz yok falan diye gönül alır...sen de annene aldırtmamakla iyi etmişsin.
bence de düşünme artık boşver

canımya senide çok üzmüşler ben gibi ama bak ne güsel her şeyini almışsınŞeniz
çok sevindim canım rabbim kimseye muhtaç etmesin:çok üzgünüm:
bende iki yıl beraber oturdum balım ama sonra eşim olanlara katlanamadı baktı ben eziliyorum hiç birşeye ses çıkarmıyordum çok safmışım bazen kızıyorum kendime
ama bazende iyi yapmışım diyorum kimseye bir saygısızlık yapmadım yapmamda herkes kendi yaptığından elbet gün gelir utanır senağlama
eşim aldı beni istanbula getirdi hamdolsun balım bende istediğim herşeye sahibim şuanda
rabbime binlerce hamdolsunhihoyyythihoyyythihoyyyt

eksiklerim var tabiki
beni uzen seyler oldu, yapilmasi gereken seyler ve yalanlarla beni oyaladilar, yapilmadi
içimde kaldi
ama yazmakla tekrar aniyacagim...ve bunu istemiyorum..cunu yeterince aci çektim
ben allah a havale ettim.
aklima gelince de temizlik yapiyorum, hirzimi oyle aliyorum
ilk gunler esime yuklendim. ikimizi de yipratti bu davranislarim.
boylece hiç birsey halledilmiyormus...geçmisi de geri getiremem. olan oldu.
onume bakmaya çalisiyorum. ayni hatalari bi daha asla yapamicaklar. cunku artik taviz vermem.
herkesin içinde yaralar var bence...

ben beni seven anlayışlı bir eş istiyorum onu bulduğum için mahrumiyetler beni hiç üzmedi
eşimle elele vererek bütün mahrumiyetleri yıllar içinde telafi ettik

bana hiçbirşey yapılmadı.bir düğün yaptılar ve snra by by.. herşeyi benim ailem yaptı üzerlerine düşmediği halde ve maddi durumları olmadığı halde..ve ben esime zaman zaman soylemekten alamıyorum kendimi..çunku hersey hala içimde kanıyor

Editlemiş ilk uyarı olarak verdim taşıdım konuyu

Maddi şeyler unutulur ve tabiki önemli değildir ama manevi şeyler asla unutulmuyor.
Durumu olmayan biriyle evlenipde bazı şeyleri sorun etmek banada saçma geliyor imkanları zorlamaya gerek yokki ne varsa onunla yetinmek gerekir. Ama tam tersiyse yani evleneceğiniz kişinin durumu iyise ama kayınvalide yönlendirmesinden kaynaklanarak sizden bişeyler esirgeniyorsa bu sonradan malesef insana koyuyor...
Bende çok şeyler yaşadım evlenirken. Hala içime dert olan çok şey var. Kayınvalidem bana evlenirken esirgediği maddi şeylerin en az 50-100 katı bir maddi kayıp içerisinde şuan. Buda İLAHİ ADALET olsa gerek... Bunu yaşayan anlıyor yaşamayanda işte sadece maddi şeylere değer verdiğini sanıyor yani seni anlayamıyor.
Unutmak kolay değil ama imkansızda değil. Bence sende, bende, bizim gibi bunları yaşamış kişilerde unutalım artık bunları. Gerçekden kendimize zarar veriyoruz.
Ben bir süredir bunları kafaya takmamaya çalışıyorum. Ne derece başarılı olabilirim bilemiyorum ama ömrümün kalan kısmınıda kayınvalidemin bana yaptığı haksızlıklardan yada evlenirken yaşadığım sıkıntılardan dolayı kendime zehir etmemeye karar verdim. Sana ve diğer aynı durumda olan arkadaşlarada tavsiye ederim. a.s.

ben bana yapılmayanları (doğru düzgün hiç bişi yapılmadı) 3 yıl geçmesine rağmen affedemiyorum.
hala eşime ve ailesine karşı çok kızgınım bu yüzden:jeyyar:

hiçbirşey demiyorum....

boş verin kızlar unutun gitsin yapanlar yapdıklarıyla kalıyo.unutun gitsin diyorum ama bende bana kına gecasine ne gerek var diye yapılmamasını unutmuyorum.gecmiş geçmişte kaldı buruklugu var.:çok üzgünüm:benneyaptımki

kızlar ne kadar unutulsun dense de olmuyor
hiç birşey unutulmuyor
maddi anlamda durumu olmayıp da almayana zaten bişey denmiyor ki canını mı alacaklar
burda önemli olan maddi durumu iyi olanlar
seni şımartmamak için yapılmayanlar
sana değer verilmediği için yapılmayanlar
kıskanıldığı için yapılmayanlar daha da uzaaarr giderr
Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın
çünkü bu tarz şeyler insanın içinden ancak son nefesini verirken çıkar

evelnriken daha ilk başta söyledim eşime.
benim maddi hiç bir beklentim yok,huzur,sevgi,sadakat beklerim ben evlilikten diye.
iki taraf da elinden geleni yaptı.

hiçbirşey almasalardı da umrumda olmazdı.
çalışır alırdık.
kimseyi bu konuda mecbur görmüyorum ben.
Allah ağız tadı versin önce..

evlenirken hiç bişeyde mahrum kalmadım kalsaydımda çok üzülmezdim
ama kızgınlığım var ben düğünlerden nefret ederim nikah benim için daha güzel ve lafımı dinletemedim düğün yaptık gerçi o zaman kızgınlıktı şimdi kırgınlık olarak kaldı

Bütün yazılanları okudum ve üzüldüm.Bende bu konu hakkında sevgilimle tartıştım ben dün dedim ki ona 10 tane bilezik isterim dedim seni masrafa sokacağım dedim evlenirken ama ben bunları şakasına söyledim...oda açtı gözünü yumdu ağzını Altın hırsım mı kaldı şart koşmuşluğumm mu kaldı önemli olan pahalı gösterişmiydi yoksa onunla evlenip yuva kurmamamıydı ben ilk defa evlenicem isteklerim tabiki olacak dedim oda şart koşuyormuşum gibi görmesi ilk konuşmamızda bana böle şeyler sölemesi beni çok üzdü ve durumlarıda çokta iyi değil biliyorum ama en azından elimden geldiği kadar yapmayı çalışırım deseydi bu kadar uzatmasaydı iyi olurdu şimdi sorarım sizlere ben böle bir insanla nasıl yola çıkayım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…