evlenirken mahrum kaldıklarınız ve kızgınlıklarınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi pandora2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İki tarafta ellerinden geleni hatta fazlasını yaptılar..Allah razı olsun..:Saruboceq:

mahrum kaldığım okadar çok şeyim varki bunu daha yeni yeni anlıyrm.
ilk zamanlar herşey toz pembe geliyor insanın gözüne.
ne olursa olsun sevdiğime kavuşayım birlikte uyuyalım birlikte uyanalım diyordum. ama zaman geçtikçe daha da iyi anladım herşeyi.

18 aylık evlliyim. ilk gelin olduğumda söz nişan düğün herşeyimiz çok güzeldi. yani gözüme heeşey dört dörtlük gözüküyordu.

1. düğün zamanımda bir gelinlk eğendimki harikaydı ama alamadık.o zamanlar çok pahalı gelmişti ama şu para varya gözü kör olsun !!!!!!! ALAMADIKK...Daha uygun bi gelinlik aldık. ama hala uhdedir içimde. eşimde her dışarı çıktığımızda hala gözüm vitrinlerdeki gelinlikler takılır.İÇİM GİDER
2. İlk 6 ay ayrı evde kirada oturduk.eşim kafasında planlar yaptı işi için araba aldı. araba borcu kira derken olmadı yapamadık kaldıramadık bu yükü . gururluydukta kimselere sıkıntımızdan bahsedemedik .kaynanamların 70 m2'lik evine taşındık.
çeyizlerim hayallerim hepsini birer birer kolilere sığdırdık.
eşyalarımı toplarken bile kimseyi çağırmadım.tek tek kendi elimle ağlaya ağlaya sardım ve kaldırdım.
şimdi ne mi oldu ilk zamanlar gözüme herşeyin güllük gülistanlık gzüktüğü şeyler şuan herşeyi sıcağı sıcağına canlı canlı yüzüme vuruyor.ve hep acı çekiyrm.
aldığım seksi gecelikler. birlikte olduğumuz zamanlar rahat rahat kendini veren ben ; şuan diken üstündeyim. okadar zorki uyurken içerde birilerinin ayak sesini duyarak uyanmak. ve okadar zorki içerde birilerinin olduğunu bilip kulaklarını tıkamak ve kendini kandırmak....
geçicek demek....
bizimde bi evimiz olacak demek...
okadar zorki bunu ancak yaşayan bilir...
ayrı bi dünyadan bambaşka bi dünyaya gelmek gibi birşey aynı evde oturmak...
içimde uhdedir alamadığım o çok beğendiğim gelinliğim ve ilk kadın olduğum o evden ayrılmak.
dertlerim uhdelerim bunlarlada kalmadı 1 ay korunduk sonraları korunmadk bi baktık çocuğumuz olmuyor.
şuan 18 aylık evliyim ve hala olmuyor. bi dünya doktora gittik ama adam gibisine rastlayamadık...
en çok içimi acıtanda bu a işte.... neyse....

rabbim içimde bi can yaratmıyosa vardır bi bildiği diyip teselli ediyorum kendimi...
belki dertlerim gelen güzel yavrumla azalacak....
canım bebeğim ismin bile hazır (esila'm) hadi gellll....
şu dertlerimden kurtar bereketinle , vereceğin huzurunla gel annene....

Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. inşallah Rabbim hayırlı bi evlat nasip eder sana.

Son düzenleyen: Moderatör:
:1no2:bence bugüne ve geleceğe bak derima.sgeçmişi kurcalayıp durursak mutsuzluktan başka birşey yaşayamayız:1no2: kimse dörtdörtlük değil bizede yapmadılar ama onların ayıbı diye düşündüm ben:sm_confused:benimde ailem kafaya takmıştı bu durumu ve gerçekten çok tatsız birşey sürekli hatırlatmaları:çok üzgünüm::1hug::t sonuçta evlenmeyi ben seçtim kimse zorla evlendirmedi:teselli:

babam çok şey yapmak istedi ben izin vermedim sana gençliğimde çok çar çur harcattım çok çektin baba cezasını ödememe izin ver dedim, herseyimi kendim yaptım çalışarak çok şükür..en son babam yalvardı nolur bi tane bişey alayım diye..yemek takımı aldırmıştım ... iyi ki de öyle yaptım
şu an ; babam maddi manevi destek oluyor..ev tadilata girdi masrafların yarısını babam karşıladı..
eşimin tarafını hiç düşünmek bie istemiyorum
bırakın beni oğluna bi iç çamaşırı dahi almadılar..çeyiz günümde evim yerleştirilirken benim koca koca bavullardan çıkan herseyim yerleştirildi..sıra damat beye geldi..
kuzen kayınvalideme seslendi teyze oğlunuzun kilerini alalım diye..
kayınvalidem sağolsun pazar poşeti olurya bildiğiniz naylon oraya birkaç tişört ve kazakları vardı ama nası buruşuktu :1closedeyes:
ben bekliyordum zaten böyle bişey yapacağını verdi o poşeti kuzenin eline bana döndü bu ne ya bu kadarcık mı var dedi
hepsini attım eşimin dolabı boş kaldı..
3,5 yıl nişanlı kaldım kpederim sürekli söylenirdi şunu yapıcam bunu yapıcam diye..düğün arefesinde bi iğneyi bile zor yaptı ..hiç hatırlamak istemiyorum
ama düğün günü herseyi unuttum valla kaydirigubbakcemile2
ne zaman geldiler bize yerleştiler bana yaptıkları tek tek kafamda kurcalandı :1closedeyes:

boşver arkadaş konuşupta kendimizi üzmenin hiç bi manası yok.....................

Eşim beni hiçbir şeyden mahrum bırakmadı.Evim,düğünüm,gelinliğim hepsi içime sindi.Hep istediklerimi aldılar.Ailem de aynı şekilde destek oldu bana.Elimi cebime attırtmadılar.hihoyyyt

yazılanların hepsi doğru çok güzel bi paylaşım olmuş
ama ben 2 ruhluyum bu bi gerçek çünkü burcum ikizlerkaydirigubbakcemile5

Eşim beni hiçbir şeyden mahrum bırakmadı.Evim,düğünüm,gelinliğim hepsi içime sindi.Hep istediklerimi aldılar.Ailem de aynı şekilde destek oldu bana.Elimi cebime attırtmadılar.hihoyyyt

çok güzel ne mutlu sana. ne diyeyim.

bende maddiyata hiç önem vermediğimi düşünürdüm bugüne kadar halada öle ama ben konunun maddiyat olduğunu düşünmüyorum ben eşimle 7 sene olucak evliyiz ve kaynım şimdi yeni nişanlandı ve ben kendimde görmediğim her muameleyi şuan diğer gelinlerine yaptıklarını görünce açıkcası aptallık etmişim hiçbişey istememekle diyorum yani ben şuna inanıyorumki hakikaten zor olan her zaman kıymet verilendir ben hep basit olmuşumki gerekli ilgiyi vede değeri göstermemişler...

bende başlarda herşey iyi sayılır ne olacak sanki diyordum ama ikinci gelini aldıklarında yapılanları görünce herşey değişiyor işte benim ne sucum vardıda yapılmadı diyorum.. ama Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun ki eşimle huzurum var ve benim değerimi biliyor ve ailesinin de bana karşı ne kadar haksızlıklar yaptığının farkında... herşey bir yana insan ilk torununa doğduğunda sadece iki zıbın mı alır söyleyin Allah aşkına...

sana kesinlikle katılıyorum canım aynı şleyleri bende yaşadım...

Maddi anlamdaki eksikliklerin çok önemi yok ,kişiler iyi niyetli olduktan sonra a.s

Manevi anlamdaki eksiklikler ve ard niyetler insanı hırpalıyor a.s

İyi niyetli kişi imkanları doğrultusunda seve seve yapar elinden geleni.

Ard niyetli kişi imkanları fazla fazla olduğu halde;

-Düğüne ve esya alımına karışmaz

-Düğün günü damat beyi,gelin hanımı almak üzere kuaföre göndermezler,bu sayede

ödeme yapmaktan kurtulurlar.

-Mahalle sakini çocukların bahşiş istemelerini önlemek amacıyla toptan cüzdanlarını evde

unuturlar.Ne tesadüftür düğünde de pastacıya,çalgıya verecek paraları da yoktur,neden?

cüzdan evdedir,kız tarafına bakılır böyle anlarda.

-Takı merasiminin ardından kese kapmaca oyunu başlar,gelinin elinden cekilir her fırsatta

sebep;düğün dolasıyla gelen giden olmuştur masraf yapmışlardır ve bu masrafların faturası

düğün takılarıyla ödenmelidir.

-Sahip oldukları mal varlığı(evler,dükkanlar,arabalar,faizi asla bozulamayan paralar...)

hiçbir zaman yetmez,hep maddi destek beklerler,para en çok konuşulan konudur.

-Sürekli kendilerini överler birilerini yererler.

Liste uzar gider aslında, malzeme çoktur amma velakin gerek yoktur

Mal,mülk,para,pul hepsi boş,hepsi yapılır bir şekilde mühim olan ; yüreği,niyeti güzel

insanlarla karsılasabilmek a.s

evlenirken biz de ailecek yok şunu isteriz bunu isteriz
şu kadar bilezik bu kadar pırlanta falan gibi isteklerde bulunmadık
bu tarz istekler bana çok görgüsüzce geliyor
sadece erkek tarafı ev eşyalarından şunları kız tarafı bunları alsın denildi
zaten beyaz eşya falan hepsini eşim para biriktirmişti(bu arada bekarken ben yedim o biriktirdi:))))
ölee aldık...
nişan için maaile toplanıp alışverişe falan gitmedik,kesinlikle böle birşeyi istemedik
biz eşimle çıktık bana sadece sade bir elbise aldık,ayakkabım vardı zaten ,o kadar
ben istemedikçe onlar yaptılar
ben tek taş falan istemedim ne gerek var diye,kayınvalidem orta karar bişey almış yine de
düğünle ilgili hiçbirşeyden kaçınmadılar
çok güzel hala konuşulan bir düğün yaptılar sağolsunlar,400 kişilik içkili yemekli 4/4lük bir düğündü
gelinliğimi istediğim yerden gittim diktirdim
gelin başımın makyajımın 1hafta önce provasını bile yaptırdım
balayına istediğimiz yere gittik
15 gün boyunca sürekli gezdik(iyi ki gezmişiz ben ilk geceden hamilke kaldım şimdi 7bucuk aylık)
hiçbir konuda içimde kalan birşey olmadı
Allah hepsinden razı olsun
biz de zaten onların boyunu aşacak birşey istemedik onlardan

daha ne olsun kardeşim

selam ben evlenirken herşey çok güzeldi yani ben öyle olduğunu sanıyordum taki evlendikten bir hafta sonraya kadar
bütün eşyalarım alındı ve güzel bir düğünüm oldu ve düğünden bir hafta sonra hepsi geri verildi emaneten alınmış beni ve ailemi kandırmak için(bunun için eşimi hala affetmem çok sevsemde o bana yalan söylemeyecekti) maddi durumları el vermese amenna ama bu şekilde davranmaları beni çok kırdı ve budurumdan dolayı hala içim kanar resmen kandırdılar beni rabbime havale ediyorum
allaha emanet olun sağlıcakla kalın

inanamıyorum eşinde bu oyunun parçasıymış yani:uhm:çok zor bir durum gerçekten ne diyeceğimi şaşırdım:sm_confused:Allah bildiği gibi yapsın onlarıÇok üzgünüm çoook

bende aynı şeyi yaşadım ,aman yapmazsa yapmasınlar ben herşeyi düzdüm kendi istediğim gibi yavaş yavaş,düğünde sadece 3 bilezik taktılar,gelin almaya bile gelmiceklerdi,ben kendim gidecekmişim salona,ben zorladım da geldiler,ev düzülecek bizim herşeyimiz var sizin bişey yapmanıza gerek yok dediler,bizde onların lafını dinledik,bir şehirden başka bir şehire evlendim ve evlenmeden önce oturacağım evi görmedim.birde geldim ki eve hiç bişey yok,olan eşyalarda kırık dökük eski ve pis,getirdikleri çekyatların yüzleri yıkanabilecek gibi çıkıyordu üstünden,böyle pislikte oturulmaz çıkarıp yıkayaym dedim daha 2 günlük gelinim,çekyatın içinden 15-20 adet ölü karafatma döküldü önüme,en azından insan temizletipte getirir.ama yinede sevinmem lazım ya canlı olsalardı! :)) değilmi?kınada altın yerine bozuk para koydular,ne diyeyim,durumları yerinde olmasa eyvallah,sana değer vermemeleri üzüyor insanı aslında...şimdi benden de bana verdikleri değer kadar değer görüyorlar,ama görümcelerime bişey diyemem,onlar çok iyi!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…