• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken Nasıldınız?

Benim yakın arkadaşımin biosunda tanışma tarihi, evlilik tarihi,çocuğunun doğum tarihi falan yazıyor,bol kalp emojili. Her fırsatta kocasını çocuğunu paylaşir.
Ama kocasından nefret ediyor, adam onun gözünde sıfır yani,kendi değerini kendi kaybetti kötü bir koca olup lohusa ve çalışmadığı zamanlar kizdan yemek bile sakindigi için. Çocuk desen, bin pişman dogurduguna. 'zaten plansız oldu' diyor, yaşına yeni girmis çocuğa bağırdığı falan olmuştur, kocasının da çocuğa şiddet gösterdiği 🤬🤬
Böyle bir evlilik düşün.
Storilere baksan maşallah dersin .
O yüzden salla gitsin sosyal medyayı. Millet çok meraklı hayatını güzel gostermeye

Yıllar evvel eski okulumda bir kadın veli, "kocişkomla aşkla kahve keyfii" temalı fotoğrafının üzerinden 24 saat geçmeden kocişkosu tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Herkesin ne yaptığıyla ilgilenmeyin. Siz ne hissediyor nasıl gösteriyorsanız ve partnerinizle anlaşabiliyorsanız önemli olan o.
Allah rahmet eylesin,üzücü.

İlişkinizde, evliliğinizde asla başkalarıyla kıyaslama yapmayın

Sosyal medyada özelini paylaşmak tercih meselesidir. İster paylaşır ister paylaşmazsınız ama asla oradaki göstermelik görselleri ve duygu imalarını " neden benim hayatımda bunlar yok" yanılgısıyla değerlendirmeyin.

Nişanlınızla bir aradayken mutlu ve huzurlu olmanız güzel. Bunun haricinde kişisel olarak da gerçek anlamda tanımaya çalışın. Olumsuz olaylara karşı tavırları, size ve kadınlara saygısı, aynı düşüncede olmadığınızda tepkileri, ailesiyle iletişiminizde bulunduğu yer ve müdahaleleri, garson ve hizmetli personel gibi insanlara tavırları, çocuklara ve hayvanlara sevgi ve yaşam haklarına saygısı, şiddet haberlerine yorum ve tepkisi vb konularda özellikle dikkatle inceleyip algılarınızı açık tutmanız, kendisini gerçekten tanıyabilmenizde çok etkili noktalardır

Bırakın elalemin "aşkitomla falan keyfi," "cankuşumla aşkımızı ilan ediyoruz" konulu fotoğraf paylaşımları neden bizde yok hayıflanmayı da hayatlarınızı birleştirmeyi düşündüğünüz insanı gerçek yüzü ile tanımaya, onunla nasıl bir hayatınız olabileceğine odaklanın. Emin olun hayatta mutluluk ve huzur, sosyal medyada aşk fotoları paylaşmaktan çok daha çok farklı bir yönde.

Benim yakın arkadaşımin biosunda tanışma tarihi, evlilik tarihi,çocuğunun doğum tarihi falan yazıyor,bol kalp emojili. Her fırsatta kocasını çocuğunu paylaşir.
Ama kocasından nefret ediyor, adam onun gözünde sıfır yani,kendi değerini kendi kaybetti kötü bir koca olup lohusa ve çalışmadığı zamanlar kizdan yemek bile sakindigi için. Çocuk desen, bin pişman dogurduguna. 'zaten plansız oldu' diyor, yaşına yeni girmis çocuğa bağırdığı falan olmuştur, kocasının da çocuğa şiddet gösterdiği 🤬🤬
Böyle bir evlilik düşün.
Storilere baksan maşallah dersin .
O yüzden salla gitsin sosyal medyayı. Millet çok meraklı hayatını güzel gostermeye

İnsanlar boyle bir hayat yasiyorken o mutluluk storilerini atmaya nasil bir motivasyon buluyor bunu cok merak ediyorum ben, keske bir tanesine sorabilsem. 🙄

nişanlıma çok aşığım, onsuz nefes alamam, çok şükür maşallah.

ama bir tane fotoğrafımız var instagramda ikimizinde. bir tane sadece. o da nişan fotoğrafımız, nişanı duyurmak için o da. onunla asla fotoğraf koymadım. çünkü bizim nişandan önce bir tane bile fotoğrafımız yoktu zaten. birlikteyken fotoğraf çektirmek aklımıza gelmiyor çünkü. sürekli mıç mıç halde olsak bile.

bir de nazardan çok korkuyorum. asla nişanlımı bebeğimi vs koymam fotoğrafını. :))

Benim öyle vıcık vıcık ilişkileri görünce suratım buruşuyor. Hele emoji ve full tarih döşenmiş biyografiler, hayatının her anını, mutfağına, alışverişine, kocişkosunun 💩una kadar her gün üşenmeden paylaşanların sıkıntılı ve mutsuz olduğunu düşünüyorum nedense. Açmış bir Instagram her Allah’ın günü sabah öğle akşam paylaşım yapıyor, telefonu bırak da, anı yaşa gerçek hayata dön be kardeşim. Ben benimki yanımdayken telefon aklıma bile gelmiyor. Hiç de sosyal medyada fotoğrafımız yok. Evlenmeden koymam sanırım. Çok da mühim değil koyup koymamak.

Bir de evlenirken nasildiniz dediginiz icin biz 4 sene icinde evlendik

Bir kere, o zamanlar facebook vardı, iliski durumumu evli olarak guncellemistim,
Bir kez de esimle sevdigimiz bir siiri yazmistim

Peki bu sirada akrabalar ne yapti

İliski durumumu evli olarak yapinca altina uzaktan bir akraba iyi halt ettin yazmisti ahshdjfk

Siir yazinca da bir arkadasim siirde gecen bir cumleyi alip hayirdir şu olay mi oldu demişti misal
"Bu evleri gecelim bu evleri de
Durma gokyuzune bakalim"
Yorum: hayirdir eve yikim karari mi cikti ajsjdk

Ulan var ya iyi ki sosyal medyaya kusmemisim bu nedir ya
Simdi simdi insanlar bir seyler paylasiyor da akrabalar arkadaslar falan medeniyet gormus oldu siirdi durum guncellemesiydi neymis ogrendiler sanirim ahahdhdk

Not: yaklasik 10 sene oncesinden bahsediyorum :)

Herşeyin bir sonu vardır. Bazısı yaşarken son bulur bazısı ölümle. İçinizi karartmak istemem ama durum bu. Kimse vazgeçilmez değildir. En büyük aşklar bile gün olur bitebilir.
Önemli olan anı yaşamak. Onunlayken mutluysanız sıkıntı yok.
Son olarak sosyal medya paylaşımlarının yüzde doksanına asla inanmıyorum.

Daha önce bahsetmiştim görücü usulu gibi biriyle tanıştırıldım. Şu anda da nişanlıyım. Dün arkadaşlarımın storylerinee bakıyordum eşleriyle fotolarını falan atıp aşk vs. Yazıyorlar. Benim hiç böyle paylaşımlarım yok. (nişanlımdan öncede yoktu aslında sosyal medyayı bu anlamda sevmiyorum) Görmeyince özlüyorum ama kendime onsuz yapamam falan demem. Bunları düşününce yanlış bir evlilik kararı mı diye sorguluyorum. Ama onun dışında yanındayken mutluyum huzurlu hissediyorum kendimi sadece onun kadar heyecanlı bi yapım yok. Kafamda deli sorular var. Yanlış yolda mıyım?
Kocamızsız yapamamamız mı gerekiyormuş? Kim demiş onu?

10 yıllık evliyim eşimi, seviyorum ama onsuz da gayet yaşarım. Çok boş geliyor onsuz yaşamayamam muhabbetleri.

Sosyal medyada eşimle ve çocuklarımla fotoğraf paylaşmıyorum. Tamamen tercih meselesi.

Ne fotoğraf paylaşanların hepsi daha mutlu, ne paylaşmayanlar mutsuzluktan ölüyor, bunlar bir ölçüt değil.

bence çok fotoğraf paylaşıp aşırı mutluyuz benim kocam var dıyenler kesınlıkle mutsuzluk yaşıyor ılışkıde. bukadar çok ıspatlama çabası nedır yanı. itici , arkadaşlarımın çoğu sessızde profıllerı. bende arada bir atarım. evlenmeden önce de böyleydi, yurtdısına fılan gıttıgımızde ekstrem bı yerlerde . asla bununla kıyaslamayın paylaşmamak daha ıyı bence.
heyecan olayına gelırsek, ılışkının başında daha yüksek oluyor tabı bazı duygular. yıllar geçtikçe evlendikten sonra oturuyor ayakları yere basar hale gelıyor bazı şeyler. bence kotu bı durum yok kendı ılışkınızı başkalarıyla kıyaslamayın sız sadece kendınıze bakın eşınızle olan durumunuza aradaki enerjıye uyuma bakın geçın.

Tercih meselesi kim nasıl mutlu hissediyorsa öyle yapsin.
Yapanı da yapmayani da öyle kabul etmek lazım.
Yakın arkadaşım her gün paylasirdi sorunlu evliliği vardı ben bir gün sordum bana dedi ki ben hayalinle yaşıyorum.
Oraya hayalimdeki evliliği yansıtıyor öyle mutlu oluyorum dedi.
Bir arkadasim da sabah akşam küfür ederler birbirlerine ama herşeyi paylaşırlar o da öyle bir ilişki içinde ona göre bu normal .
Onun evlilik sevgi anlayışı bu ve ona göre normal oldugu için de her anını paylaşıyor o da.
Herkesin kafa yapısı farkli.
Siz de neyden hoslaniyorsaniz onu yapin
Ben facete evli olduğumu bile bildirmedim çoğu arkadaşım bekar biliyor.
Hiç yanyana resmimiz yoktur sosyal medyada ben de bunu onemsemiyorum.

yani kocasiyla foto paylasan ask bocugu bir tip degilim ama bu konularda hep kotu ornegin gosterilmesi bana sacma geliyor
cok yakin arkadasim tam ask insani surekli kocasini paylasir
ama oyle mutsuz bir evliligi de yok .hatta cok mutlu masallah
bunlar kriter degil yani foto paylasan mutlu insan da cok var mutsuz insan da
Arkadaşınizin ne kadar mutlu olduğunu siz bilemezsiniz ki... Belki size karşı da mutlu rolü yapıyordur. Sürekli fotoğraf paylaşanlar özünde aşırı mutsuz yalnız insanlar bence.

Daha önce bahsetmiştim görücü usulu gibi biriyle tanıştırıldım. Şu anda da nişanlıyım. Dün arkadaşlarımın storylerinee bakıyordum eşleriyle fotolarını falan atıp aşk vs. Yazıyorlar. Benim hiç böyle paylaşımlarım yok. (nişanlımdan öncede yoktu aslında sosyal medyayı bu anlamda sevmiyorum) Görmeyince özlüyorum ama kendime onsuz yapamam falan demem. Bunları düşününce yanlış bir evlilik kararı mı diye sorguluyorum. Ama onun dışında yanındayken mutluyum huzurlu hissediyorum kendimi sadece onun kadar heyecanlı bi yapım yok. Kafamda deli sorular var. Yanlış yolda mıyım?
Ayol onlar nispet yapıyor boşver onları.

Heyecan olmazsa olmazım. Heyecanlarla tutkularla besleniyorum. Ama iliskimi de öyle sürekli paylaşmam. Nazar değecek diye değil, gereksiz. Dozunda yapılır.

Bende paylaşım yapmam ama birbirimizi ilk günkü gibi seviyoruz :KK60:
Paylaşım yapanlar bana pek samimi gelmiyor. Bana ne senin kocanla sevgilinle aranda ki aşktan :KK47: modundayım
Katılıyorum. Şöyle söyleyeyim daha iki gün önce sosyal medyada kocişkom modunda olan bir tanıdığım şimdi tüm fotoğraflarını silmiş eşiyle olan. Bayağı kavgalı bitmiş gibi duruyor sokulan laflardan anladığım kadarıyla. İlişkiyi gözümüzün önünde yaşayıp gözümüzün önünde ayrılıyorlar gerçekten çok kötü. Bence böyle şeyler biraz özel olmalı ele güne her şeyi dahil etmemek gerekiyor. Yoksa benim gibi herkes arkanızdan sizi örnek vererek konularına malzeme ederler 🙈😂

Yanlış yolda değilsin sadece görgüsüz bir çevren var başkasına ilan edince ne olacak sanki. Sende bir sorun yok yani

Back
X