Evlenirken sadece eşinle değil ailesi ile de evleniyorsun sözü doğru mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben eşimle evlendım bunu onlarada soyledım aılesıyle benım uzaktan yaıkdan alakam olamaz zaten mesafeler onceden koyulmalı benım bır aılem var o da benım gercek aılem

ben bu söylediğine katılmıyorum..

eşim benim hayat arkadaşımdır
eşimin annesi ve babasıda onun olduğu kadar benimde annem babamdır, çünkü eşimle ben evlenerek sen değil biz olduysak onun olan benim, benim olanda onun olmuştur artık..

hiç sevmiyosam hiç istemiyosam sırf eşimi bana verdikleri için, annesini onu dünyaya getirdiği için babasını dünyaya gelmesine neden olduğu için sever ve sayarım.. opuyorumnanaktan

orası oyle ...kopruyu gecene kadar ama emeklerı bıle olmamıs esımın uzerınde o yuzden tın tın :)

çok doğru hemde çok
hatta bazen ben nası bıyere düştüm diye gördüklerinize şaşabilir
ben naptım dıyebılirsiniz
gerçekden aile çok önemli
bekarla tavsiye nişanlıyken gözünüzü dört açın
tabı oyunu anlamayabilrisniz çunku herzman mükemmeli oynarlar
evlenırsınız terse sarar film busefer
ııyı karekterler değişmiştir
offff offfff
nese ben susayım

keşke ilişkiler avrupa ülkelerindeki gibi olabilseymiş. orada anne baba sadece bir tanedir ve dünyaya getirendir. eşlerinin ailelerine isimleriyle hitap ediyorlar. ben zaten şimdiye kadar (3yıllık evliyim) hiç anne demedim ama başka bir sözle de hitap etmedim. hitapla başlayacak cümleler kurmuyorum böylece ne onu kırıyorum ne de yapmak istemediğim birşey yapmış oluyorum. ama sadece eşle evlenilmiyor fikrine katılıyorum. sonuçta zaman zaman bir araya gelmek zorunda kalınıyor istense de istenmese de arkadaş çevrende istediğin kişiyle görüşmek seçeneğine sahibiz ama eşimizin ailesinde böyle bir seçim yapma hakkımız her zaman olmuyor. en azında cenaze düğün bayram gibi sebeplerle bir araya gelip görüşmek durumunda kalıyoruz. mesafeli olunmalı ama saygısızlık da edilmemeli diye düşünüyorum. çünkü sonuçta onlara onlar olduklarıiçin değil de eşimizin yakını oldukları için saygı gösteriyor ve görüşüyoruz. sevmediklerimizle özel durumlar dışında görüşmeyerek ve biraraya geldiğimizde de mesafeyi korumak yeterli diye düşünüyorum

ya valla görüşüp görüşmemek mesafe felan değil sorun insan oturup kalkmayı yemeyi içmeyi ailesinden öğreniyor güzel bir laf vardır katranı kaynatsan olur mu şeker cinsini bildiğin cinsine çeker diye
sonuçta eşinizin babası evde hiç i yapmıyor herşeyi kayınvalidenizden bekliyorsa eşiniz seve seve size yardım etmez evde en azondan başta garipser bunun gibi
o yüzden bence de aileyle de evleniyorsun

ama öğretilebiliyor. benim eşimin ailesi de tam bir ataerkil. erkekleri ellerinden gelse tuvalet ihtiyaçları için bile yerlerinden kaldırmayacaklar ama şimdi eşimin halini görünce üzülüyorlarmış eziyet ediyormuşum oğullarına. EZıYET dedikleri ise eşimin kirlilerini sepete atması, sofrayı kurmama ve kaldırmama yardım etmesi bazen bulaşığa yardım etmesi, evdeki ağır işlere yardım etmesi kızının altını değiştirip uyutması sütünü mamasını vermesi, ben bunları yaptırarak biricik oğullarına eziyet ediyormuşumkaydirigubbakcemile3 7 ayımı aldı bütün bunları öğretmem ama başardımmmm

egerki esiniz bir japonsa asla dogru degil.hatta ailesi varmi yokmu belli degilmirmirmirmir
yilda bir yada iki kez ozel gunlerde gorsulur(yeni yilin ilk gunu ve golden week)oda egerki sizin programinizin uygunsa.mesela benim programim 2 yildir uygun degildi,calisiyordum veya tatildeydim,gorusemedim.
zirt pirt gelmek gitmekte yok.telefonda yok.yani hersey sizin programiniza ve ne istediginize bagli.

valla bu durum eşinizim kendi ailesi ile olan ilişkilerine bağlı ben kendimi sadece eşimle evliymiş gibi hissediyorum.

kesinlikle doğru!

bende nişanlımın ailesi ile evleneceğimi düşünmek bile istemiyorum ,ısınık değilim onlara karşı ama saygıda kusur etmiyorum nişanlımın üztünde hiç emekleri olmadığı gibi hep sömürdüler inşallah evlenince ailesinden uzak mutlu yaşantımız olur..şans işi evlilikde ama allah kıymet bilenlere düşürsün...

kesinlikle doğru......

bence bu söz çok doğru,çevremden görüyorum ,Allahtan kayınvalidemlerle aynı şehirde değiliz,

Çok doğru söylemişler
Geç oldu anlamam ama olsun

malesef öyle ama sınırını baştan koyarsan kimseye bişeye burnunu sokturmazsan rahat edersin gibime geliyor.

KEsinlikle doğru bir söz ve devam etmek istiyorum: Boşanırken de, onun ailesiyle de boşanıyorsun :)

bu söz kesinLikLe cok dogru bence . . her ne kadar uzak dursanızda mutLaka onLar bı sekıLde dahıL oLuyor hayatınıza en azından ne kdar kotu oLay yasanmıssa da esınızn aıLsyLe aranızda tavır aLınca bı sure sonra goz boyamak adına sıze ıyı davranıyoLar cok yasadımm bu durumu sadcee o oLmuyo her gun gorusmesenız bıLe mecburen dıyaLog ıcınde oLuyosunuz bı donem tbkı kusLuk oLuyo ama enınde sonunda barısıLıyo sen barısmasan onLar bsey yokmus gbı davranıyo kısacası aıLesınıde kabuL edıyosun

kesınlıkle dogru ıstesende onlar hayatında ıstesende cıkaramazsın

Biriyle evlendiğinde onun ailesiylede evleniyorsun.Birkere o ailenin soyadına ortak oluyosun varmı ötesi?Diyelimki anlaşamadın ailesiyle ve görüşmek istemiyorsun (bayramda bile) ozamanda oda mutlaka senin ailene takıcak bir kulp buluyo annene babana takmasa kardeşine takıyor o kulbu o yuzden kımse kımsenın tekerıne cokmak sokmadan ıdare ede ede yasıyor evlılıkte

aynen katılıyorum. bekarken oyle seymı olurmus dedıgım konuya evlenınce gercekten oyleymıs dedıgım cok olmustur. Bu konuda aynen yasadıgım sey. Maalesef bazen kocamla degıl kaynanamla evlı oldugumu sanıyorum. Soyle bır sılkelenme ıhtıyacı duyuyorum

aynen oyle oluyor cok guzel anlatmıssın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…