Evleniyoruz ama cenaze gibi...

Yanlız başlıkla konuyu bağdaştıramadım.
Bi de sevgilinin tepkileri çok tuhaf. Umarım evlenmeden önce onu daha fazla tanıma fırsatın olur.

Benim eşime de babası gelmem demiş. Tek başına bize geldi ve babama dedi ki ben Wolfrog'u istemeye tek başıma geleceğim. Ha sonradan ipe ipe geldi çünkü amcalar falanda geldiler ama sonuçta o kararlı tavrı babamın çok hoşuna gitmişti. Bizim maddi yeterliliğimiz bile yoktu.

Ben onu sevgilinde göremiyorum.

Saygisizlik etmeden siz işlerinizi yapmaya başlayın düğün hazırlıklarını yani. Ev tutun eşya alın o derece ciddi olun.önce kendi ailenizle ciddi kısa bir konuşma yapmalisiniz,sevdiğinizin ailesinin onaylamadigini ama sizin vazgecmeyeceginizi tema edinen. Sonra hazırlıklara ya kendk aileni dahil edersiniz ya onlar da dışarda kalır. En son davetiye gönderirsiniz. Ama sakın ailesiyle yüz göz olmayın eşiniz hiç gorusmese bile huzur olmuyor,bırakın yabancı gibi de olsa bir iletişim kalsın,yüzyüze bakacak durumda kalın kol kola olamiyorsanız. Bazen kuçüklerin büyüklük yapması gerekiyor maalesef..m

ben 4 yıl önce aynı şeyleri yaşadım halende bitmiş değil bu konulardan dolayı tükendim
eşim tek geldi istemeye aileme yalvardım günlerce ağladım yatmadım yemedim ikna ettim
ve evlendik eşim arkamda mutlu oluruz diyrdum çok sevdim çok sevdi fakat 4 yıl geriye dönüp baktığımda
çok üzülmüşüm yıpranmışım kimin için ne için

adam;( kendi paramla nişan elbisemi aldım giymek nasip olmadı
isteme kahvesinin duygusunu hiç yaşamadım herkesin bir kahve hikayesi vardır demi
eşim tek başına geldi ailemin evine iki yüzük üzerimde eşofmanlarla annem taktı
herkese yalan söyleyip ne olur bu akşam kimse bize gelmesin ailesini sorarlarsa ne derim
nasıl derim beni istemediler çocuk tek geldi aileme bunu nasıl yaşatırım diye dualar ettim
gelinliğimi kendim aldım evimi kendim tuttum eşyamı kendim aldım borcumu kendim ödedim
asgari ücretle aileden uzakta gurbette ve üstüne askere gitti asker harçlığını gönderdim
elinde iki kuruş parası vardı hepsini asla arkasında durmayan babasına verdi
yine tmm dedim )
şimdi o uğruna yüreğimi tükettiğim adam bana diyr ailem laf ederse snin sorunun.
ben görüşmek istemedim hiç
zorla götürüldüm evlerine lafları suratları bitmedi aman eşim üzülmesin
diye diye üzülen dökülen ben oldum çünkü her gidişimin dönüşü oldu
onlar yüzünden hasta oldum eşim ise onlara birgün ya niye bu kıza böyle yapyrsnz
demedi. görüşmek istemem el alem konuşmasın gel git diye kapıma kadar gelirlerdi
allah rızası için deyip giderdim gittiğime de pişman olurdum eşim birgün demedi
madem bu insanı görmek istyrsanız utanma belasına da olsa o zaman gerçekten ailen olun
içinizdeki haseti silin demedi

yani canım açıkçası hep sorun yaşayacaksın yeri geldiğinde eşin karşında olacak arkanda değil
onlara asla hatalarını söylemeyecek ama sana gelince lafı bitmeyecek bunlara tmm diyrsan sen bilirsin
ama benim şimdiki aklım olsa sevgimden ölsem de elde değersiz olmazdım anam babam kıyamazdı el kıydı
çok şey gidiyor yüreğinden açıkçası

Boyle bir aile icin birbirinizden vazgecmeniz cok buyuk haksizlik olur. Direnin bence. Sevgilinizde kolay kolay bugunleri unutmayacaktir. Ama olurda ileride barisirsa cok buyuk sikintilar cekebilirsiniz.

Böyle ailelere anlamıyorum ben, yahu birbirini seven iki insanın mutluluğuna ne diye göz koyarlar? Birde aile bunu yapan...

Erken veya geç bu çocuk kendi kararlarını kendisi veremiyormu? Ayrıca 19-20 yaşında değil ki erken olsun 27 yaşında bu insan, tamam çok geç değil ama çok da erken bir yaş değil normal kabul edilebilir bir yaş...

Bence bu ailenin beklentisi isteği farklı, kırılma bana ama sen değilde kendi istedikleri profilde biri olsaydı daha çok erken demezlerdi...

İşiniz gücünüz tamamsa bence evlenin. O aile sevgilinde oldukça 35 de olsa evlenmesine izin vermezler. Kardeşim de benzer şeyler yaşadı, rest çekip evlendi, annem şimdi gelinin peşinde gelinim de gelinim şeklinde. Rol yaptıkları belli ama kardeşimi kaybetmesin diye mecbur geri adım attılar.

Sevgiliniz sert çıkmayı bilmiyor, kendiniz ezdidiriyor belli.
Ağalamalar, sinir krizleri vs de biraz hımmm hassas bir erkek olduğunu gösteriyor ama böyle olmaz.
Erkek olacak yumruğunu masaya vuracak ben bu kızlar evleniyorum diyecek.
Başka türlü çok mıymıymıy olur

Gercekten durumumuz neredeyse ayni. Biz evlilige henuz pek yakin degiliz tek fark. Benim erkek arkadasim bu sorunu bir sekilde asti, su an ailesi en azindan kabullendi durumu. Acikcasi ben umursamiyorum ailesinin tavrini. Bu benim degil erkek arkadasimin sorunu ve halletmesi gereken bir sey diye dusunuyorum. Erkek arkadasiniz da istedigi seylerin arkasinda durabilmeli. Ki zaten duruyor gibi gorunuyor istemeye tek gelirim dedigine gore. Bence gercekten tek gelsin, ailenizle konusup durumu guzelce anlatirsiniz, onlar da dert etmez.

Alsın başka bi aile büyüğünü gelsin. Annem babamı tanımıyorum. Varlar ama ilişiğim yok. İşim var aileme muhtaç değilim. Kızınızı seviyorum desin. Ayrıca aileniz niye sıcak bakmıyor. Kaç yaşına gelmişsiniz. Seviyorsunuz. İlla ailesi tam teşekkül yanında bulunan biriyle mi evlenmek zorundasınız.

Benle eşimin hikayesine çok benziyor eşimin zoruyla ailesi istemeye geldiler ama sonrasında bı problem çıkarıp bizi ayırmaya çalıştılar, esim beni seçince evlatlıktan redetti babası...esimin çalıştığı şehre yerleşmişti ailesi giderlerken düğün için yaptığı tüm yatirimi ve aldığı bazı eşyaları da götürdüler...eşimin kişisel eşyalarına klorak katarak öldürmeye de teşebbüs ettiler ve bunları biz nisanliyken yaptılar... Allah'tan rabbim eşimi korudu da farkettik kokudan... Her şey böyle olunca apar topar evlendik... Hala bile bizle uğraşıyorlar arıyorlar eşimin moralini bozuyorlar ,huzurumuzu kaçırıyorlar... Benim ailem bize destek çıktı çünkü sevgimiz çok büyüktü ... Bunlar olurken ben öğrenciydim daha... 3.5 yıllık evliyiz 11.5 aylık bı oğlumuz var... Mutluyuz mutluluğa ama birçok şey içimizde kaldi ... Ara ara hayatımıza girmeye calismasalar daha mutlu olacağız ama...

Erkek arkadaşınız ailesi ile yaşıyorsa ayrı eve çıksın ve ailesine sizin hakkınızda ne kadar ciddi olduğunu hissettirsin bir şekilde. Biraz bekleyin, sakinleşsin ortam. Sizi tanıyorlar mı? Keşke tekliften önce iyice tanısalar, kabul etselerdi..

Yapın nikahı çağırın aileleri. Sağlam karakterliyse özlemez. Özlese de bunu sana yansıtmaz. Kırılgan, duygusal diyorsun gerçi. Ailem bana yapsa aynısını resti çekerdim. Demek ki dayanıklı bir insan değil. Yıkılabilir yani ileride. Bilemedim bekle bence sen. Ailesinden ne gelirse gelsin tepkisiz kal, bakalım sevgilin dayanabilecek mi bunu izle. Bir de şunu söyleyeyim mızırdanan, şöyle olmaz böyle yapılmaz, şu kadar üzülürüm bu kadar kırılırım diyen insanlar sonradan çark ediyorlar genelde. Dikkat et yani.

Ayrı yaşıyorlar canım. Beni de bir yılda 2 kez gördüler. O kadar ön yargılar ki...

gecmeyengunler kırılma ama, sen istemeye git diyesi geliyor insanın.

Tesekkur ederim canım yorumun için. Haklı bir yorum olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…