evlenme isteğime engel olamıyorum

Ailenize isyan edip, çılgınlıklar yapmak isteyecek kadar ergenseniz hala bir zahmet gidin bir dövme yaptırın ya da bir yerlerinize piercing yaptırın. Canınız bu istediklerinizin hayatınızı sokacağı halden daha az acır.

Ya kendi kendini yakan koca kadınlara acımıyorum da, Allah annenize babanıza sabır versin. Öğrenci kızım çıkacak, daha 1 haftadır bildiği adamla evlencem diye tutturacak falan. İnsan çıldırır be. Okulunu bitir önce çocuk. Koca, evlilik, çocuk kaçmıyor. İstediğiniz şeyleri mantık filtresinden geçirin biraz yahu. Ne meraklısınız saçma sapan hayatlar yaşamaya.

Okul bitince evlen canım tobe ne acelen var evwlndikten sonra da okuruz keşke yapmasa idim diye ne gerek var al eline mesleğini senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var ben böyle cahillik gormedim

Yapma guzelim yasa hayatini bu genc yasinda girme o kadar sorumluluk altina tadini cikar bende erken evlenenlerdenim 23 yasindayim 9 aylik evliyim ama diyorum keske biraz daha baba evinde kalsaydim emin ol simdi evlensen 1 ay sonra bunu diyeceksin kendine ama is isten gecmis olacak.
Evlendiginde mutlu olabilirsin huzurlu olabilirsin ama yinede bunu hep diyeceksin keske biraz daha bekleseydim diye.
Ister istemez kisitlanacaksin bir çok seyde yanlis anlasilmasin evlendigin gun yabanci olacaksin ailene ne kadar canlarinda olsa canlarida olsan aksam olunca kendi evine gidecegini hatirlayacaksin her firsatta benden sana tavsiye biraz daha bekle hayatini yasa olgunlas ondan sonra tekrar dusun canim ..

Evlilik kaçmıyor öyle beklediğiniz hayalini kurduğunuz gibi de değil İnan'ın okuyun hayatınızı yaşayın daha çok erken gerçekten okulunuz bitsin meslek sahibi olun öyle evlenin acele ile olacak iş değil

Bence hem evlilige hemde anne olmaya acele etmeyin. Ilerde pisman olacaginiz seyler yapmayin. Adimlarini yavas yavas atin.

Ya evlenmek olağanüstü bir durum mu? Bu tepki verenleri anlamiyorum ki. Kimisi evlenmek kimisi okumak kimisi calismak ister herkes okuayacak gec evlenecek diye bi kural mi var? Cahil diyen troll diyen olmuş. Yazık ya. Herkes istediğini düşünüp istedigini yapmakta özgürdür. Tabii ki fikir verebiliriz ama cahillik ne alaka yani?

hemen cocugun olacagini hatta kesin cocugun olacagini nerden biliyorsun ?
okul oncesi okudugunuz icin cocuklara bakip her kadin gibi annelik durtuleriniz uyanmis olabilir ama hem okumak hem evli olmak zaten zor birde anne olmak diyorsunuz cesaretinize hayran kaldim aşkla evlenen insanlar bile 1 2 sene hayatimizi yasayalim biraz diye cocuk yapmaz siz resmen kendinize cocuk yapmak icin bir arac ariyorsunuz.
ayrica dr babanin ogretmen annenin cocuguna da bu devirde gorucu gitmis ya ne diyim fakesin bence

Babam okurken evlenmiş.Bize dediği tek şey okurken evlenmek yok.Herşeyin zamanı yok mu canm sence de ?Bazen sadece okul okurken zorlanıyoruz.İnan eşin ne kadar iyi olursa olsun evliliğin zorluğu çok.Sorumluluk var

Sonra kocam beni aldatti maddi ozgurlugum yok bosanamiyorum konulari patlasin burada.
Tebrikler valla cok iyi is basarmissiniz. Kendiniz cahil ve cocukken cocugu nasil egiteceksiniz bilmem.
Neden öyle diyorsunuz herkes okuyacak diye bişey yok okuyan çok bilir diyede bişey yok herkesin kendi hayatı böyle durumda olan sadece ben değilim ayrıca neden boşanayım erken evlenip mutlu olan yokmu yani. Erken evlenmek günah mı..isteyen okuyabilir ben sadece böyle bi tercih yaptım. Bu çok kötü bişey mi. Tanıdıktan bildikten sonra niye kötü olsun.

Sonra kocam beni aldatti maddi ozgurlugum yok bosanamiyorum konulari patlasin burada.
Tebrikler valla cok iyi is basarmissiniz. Kendiniz cahil ve cocukken cocugu nasil egiteceksiniz bilmem.
Siz galiba okuyupta cahil kalanlardansınız yada. Aldatılmış boşanmış terkedilmiş biri olmalısınız ne diyim allah yardımcınız olsun.

Ne hayatlar ne kafalar var arkadaş. 29 yaşımdayım. Universite okudum. Konserlerde kafelerde arkadaşlarımla takıldım. Türkiyenin bi çok yerini elimde valizimle tek başıma gezdim. Şimdi temmuzda 10 senedir tanıdığım adamla düğünüm var. Ama ben özgür bekar olarak kalmak istiyorum. Elimde valizimde istanbuldaki izmirdeki gezilerime devam etmek istiyorum. Ben konserlere kafelere arkadaslarmla gidip takilmak istiyorum. Ben 18 yaşımi istiyorum. Bu arada benim annem babam ilkokul mezunu "egitimli, açık fikirli, özgür kızlar yetiştiren" insanlar. Keşke evliliği daha çok erteleyebilsem. Keske yaşım 18de cakilip kalsaydı.. ah be.....

Hayat güzel genç olmak daha da güzel kıymetini bil evlilik de hayatın akışında olabilecek çok olağan bir şey acelesi yok ki

Hayatında uzun yıllar var daha, her gün yeni tecrübeler edinip düşe kalka hayata tutunma zamanı şimdi

Bir gün evlilik tabiki olur ama muhtemelen 19 20 yaşındasın daha, bu yaşlar istesen de gelmez iyi düşün iyi karar ver hayatta sen genç bir birey olarak tek başına neyi basardin hangi hayalini gerçekleştirdin ki şimdiden evlilik düşünüyosun mesela benim yurt dışı gezileri, dil geliştirme hayallerim var bende üniversite öğrencisiyim ailem lisans düzeyinde eğitimi olan insanlar da değil sıradan meslekleri var ama daha görücü lafını hayatımda onlardan veya çevremden duymadım bile duyunca çok ilginç geldi şuan

Anne olmak için evlenirken çocuğun olmama ihtimalini düşünmedin sanırım. Biriyle hayatını birleştirmek harici bir sebepten evlenilmez. Bunu yapacağına sperm bankasından hamile kalmak daha mantıklı. Çocukları çok seviyorsanız, sevgi dolu bir ailede yetişmeleri gerektiğini de biliyorsunuzdur.

Evliliği ne zannediyor önce onu sormak lazım bence. Evlenince çocuk sahibi olunca sonrasında ne olacak? Tüm isteği bu mu?
26 da toplum baskısı yüzünden evlendim. Hala çooook erken evlendiğimi düşünür için için ağlarım.
4 sene çalıştım. Iki sene yalnız yaşadım. Normal erkek arkadaşımla konussam laf söz.. beynimi yediler. Evlendiğim kişi için pişman değilim ama evlendigim yaş için pişmanım. Iki kez yurtdışı doktora bursunu kazandığım halde vazgecemek zorunda kaldım. Hayatımla ilgili kariyerimle ilgili çok fırsat kaçırdım. Evlilik de çocuk da her zaman olur. Ama özgürlük gibisi var mı? Çantani alip gitmek gibisi var mi? Şimdi birak baska sehirleri ulkeleri kizilaya bile gidemiyorum. Avmlerde içim curuyor.

Ah be çocuk evliliği ne sanıyorsun? Yemek bulaşık çamaşır, cis kaka kusmuk... bunlar hep olur. Evlilik guzel ama en az 27 hatta bana kalirsa 30 olmali insan. Gozu hayatta kalmamali. Doya doya yasamali, kariyerini saglamlastirmali. Evlilik olur hep olur... Özgürlük... ah özgürlük...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…