Evlenme teklifi aldım

Yani benimle evlenmek isteyen bi bu var bari tamam diyeyim de cocuk yapayim diyorlar.
O durumda olsam cocugum da olmayiversin diyip otururdum ben yerimde. 😁 Kendimi kullandiramam cocuk yapacagim ya da yanimda erkek olacak diye.
Sen normalde de çocuk dusunmuyorsun ve yapmadın.
Herkes öyle değil.
Anne olmak isteyen bir çok kadın var ve yaştan dolayı belli yaşı geçince adaylar içinden birini seçmek zorunda kalıyor.
Yaklaşık yüzde 90 bu ülkede anne olmak istiyor.
Toplumda işyerlerinde bir gez bak istersen kactane anne olmamış yada tercih etmemiş evli kadın var?
Kimine bu baskı içgüdü tarafından kimine toplum yaşantı tarafından yapılıyor.
Ve evlenmeyen yada evli çocuksuz kadinlar bu toplumda maalesef ötekilestiriliyor.
Türkiye iki üç ilden ibaret değil.
Anadolu şehirlerini bir gezin isterseniz.
Ben ilk atandigimda en modern en sosyal en marjinal ailede yetişmiş kadinlarin 24 yaşında evlendiğini duyunca şoka girmiştim.
Hatta o kadar farklı bir kadın bizim orada 24 üstü evlenene evde kalmış derler diyordu.
Karadeniz'de çok var 30 geçmiş bekar kız diyordu ve garibine gitmisti.
Yada il merkezlerinde seminer alırken de bu kadın bardan çıkmaz dersin daha çok genç yaşamı ideali öyle gözükürken bakıyorsun 22 yaşında ilk çocuğunu yapmış bile.
En sonunda daha marjinal olup evlenmeyenler kariyer yapıp yada istediği gelmeyenler de 35 geçince yana yakıla çocuk için bu işe giriyor.
Bu gensel de olabilir ama böyle.

yahu iki aylık ilişkiden bahsederken bile "sevgili" yerine "iki ay falan çıkmışlar" diye bahsediyorum, ilişkiden bile sayılmaz iki ay. siz kalkmış yüz yüze konuşmadığınız, çekinip yanına gitmediğiniz insanla evlenmeye kalkıyorsunuz bir de. bazı insanlar bile bile hayatlarını mahvetmeye ne kadar hazır ve istekli, inanılmaz.

Kızlar iyi akşamlar, derdim evlenme teklifi almak :) bu bir dert olmaması lazım tabiki ama ben çok kararsızım .Sebebi şu 2 aydır sevgiliyiz ama kafam çok karışık önce eğitim konusu kafama takıldı lise mezunu şimdi kafamda oturdu birşeyler bu anlamda fakat başka şeyler var kafamı karıştıran karakteriyle alakalı dolayısıyla evlenmekten korkuyorum. Ben 35 yaşındayım bir evlilkte karşı taraftan ne beklediğim, nasıl birisi olması gerektiğini çok iyi biliyorum aslında ama bu yaşıma kadar benim istediklerimin hiçbirisi olmadi olacağinida düsünmüyorum yanlış anlaşılmasın olağanüstü beklentilerim yok ama diyorumki zaten olsa şimdiye kadar olurdu hep yaşımı sıkıntı ettiler karşı taraf ya da istenmedim bir şekilde. Şimdiki sevgilimse benden küçük olmasına rağmen yaşı hem buna takılmadi hemde beni geeçekten seviyor inanıyorum bana ama ben seviyormuyum bilmiyorum resmen :( hoşlantı tabiki var evlilik teklifi ettiğinde bende kararsızım diyince dediki biraz ara verelim yanlış anlamazsan eğer hergün kafan karışık sende bende düşünelim ben çok mücadele ettim ama senin kafanın karisikliği gitmiyor dedi ve vedalaştık .Bense karmakarışığım şuan zaten karşima resmen 5 sene sonra biri çıktı e bir taraftan anne olmak istiyorum ve çok geç kaldım ay bana akıl verin :))birde 2 ay da evlilikmi olur yaa benmi yanlış düşünüyorum
Sizin mesleginiz ne? Srvgiliniz ne is yapiyor?

Kızlar iyi akşamlar, derdim evlenme teklifi almak :) bu bir dert olmaması lazım tabiki ama ben çok kararsızım .Sebebi şu 2 aydır sevgiliyiz ama kafam çok karışık önce eğitim konusu kafama takıldı lise mezunu şimdi kafamda oturdu birşeyler bu anlamda fakat başka şeyler var kafamı karıştıran karakteriyle alakalı dolayısıyla evlenmekten korkuyorum. Ben 35 yaşındayım bir evlilkte karşı taraftan ne beklediğim, nasıl birisi olması gerektiğini çok iyi biliyorum aslında ama bu yaşıma kadar benim istediklerimin hiçbirisi olmadi olacağinida düsünmüyorum yanlış anlaşılmasın olağanüstü beklentilerim yok ama diyorumki zaten olsa şimdiye kadar olurdu hep yaşımı sıkıntı ettiler karşı taraf ya da istenmedim bir şekilde. Şimdiki sevgilimse benden küçük olmasına rağmen yaşı hem buna takılmadi hemde beni geeçekten seviyor inanıyorum bana ama ben seviyormuyum bilmiyorum resmen :KK43: hoşlantı tabiki var evlilik teklifi ettiğinde bende kararsızım diyince dediki biraz ara verelim yanlış anlamazsan eğer hergün kafan karışık sende bende düşünelim ben çok mücadele ettim ama senin kafanın karisikliği gitmiyor dedi ve vedalaştık .Bense karmakarışığım şuan zaten karşima resmen 5 sene sonra biri çıktı e bir taraftan anne olmak istiyorum ve çok geç kaldım ay bana akıl verin :))birde 2 ay da evlilikmi olur yaa benmi yanlış düşünüyorum
Aşkından ölmüyorsan 2 ayda evlilik olmaz.

yahu iki aylık ilişkiden bahsederken bile "sevgili" yerine "iki ay falan çıkmışlar" diye bahsediyorum, ilişkiden bile sayılmaz iki ay. siz kalkmış yüz yüze konuşmadığınız, çekinip yanına gitmediğiniz insanla evlenmeye kalkıyorsunuz bir de. bazı insanlar bile bile hayatlarını mahvetmeye ne kadar hazır ve istekli, inanılmaz.
Iste mahvetmek istemeyenlerdenim o yüzden konu açıp fikir almak istedim .Bana görede çok az bir süre

Kızlar iyi akşamlar, derdim evlenme teklifi almak :) bu bir dert olmaması lazım tabiki ama ben çok kararsızım .Sebebi şu 2 aydır sevgiliyiz ama kafam çok karışık önce eğitim konusu kafama takıldı lise mezunu şimdi kafamda oturdu birşeyler bu anlamda fakat başka şeyler var kafamı karıştıran karakteriyle alakalı dolayısıyla evlenmekten korkuyorum. Ben 35 yaşındayım bir evlilkte karşı taraftan ne beklediğim, nasıl birisi olması gerektiğini çok iyi biliyorum aslında ama bu yaşıma kadar benim istediklerimin hiçbirisi olmadi olacağinida düsünmüyorum yanlış anlaşılmasın olağanüstü beklentilerim yok ama diyorumki zaten olsa şimdiye kadar olurdu hep yaşımı sıkıntı ettiler karşı taraf ya da istenmedim bir şekilde. Şimdiki sevgilimse benden küçük olmasına rağmen yaşı hem buna takılmadi hemde beni geeçekten seviyor inanıyorum bana ama ben seviyormuyum bilmiyorum resmen :KK43: hoşlantı tabiki var evlilik teklifi ettiğinde bende kararsızım diyince dediki biraz ara verelim yanlış anlamazsan eğer hergün kafan karışık sende bende düşünelim ben çok mücadele ettim ama senin kafanın karisikliği gitmiyor dedi ve vedalaştık .Bense karmakarışığım şuan zaten karşima resmen 5 sene sonra biri çıktı e bir taraftan anne olmak istiyorum ve çok geç kaldım ay bana akıl verin :))birde 2 ay da evlilikmi olur yaa benmi yanlış düşünüyorum
Eski nişanlımla tanıştıktan 2 ay sonra evlilik teklifi alıp 3.ayda nişan yapmıştım. İyi halt ettim. 7.ayda da nişanı attım. 😀😀 Siz iyi düşünün, tanımak için en az bir 6-7 ay geçsin.

Neden enteresan geldi bu kısmı size birini sevmek enteresanmı

Neden enteresan geldi biliyormusunuz 35 yasinda bir kadinin 2 ayda birinin onu sevdigine inanmasi enteresan geldi. Konunun sonunda 2 ayda evlilik mi olur ya demeniz ve bu soyleminizi yine kendikendinize curutmeniz enteresan geldi. Tabi butun bunlar sizin sevgiden ne anladiginiza gore degisir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Ve evlenmeyen yada evli çocuksuz kadinlar bu toplumda maalesef ötekilestiriliyor.
hayatımın iki senesini konya da bir senesini İstanbul/ İzmir'de
çoğunu da doğu sehirlerinde geçirmiş 31 yaşında bı kadın olarak çok net yorumlarım var.
çevremdeki çoğu kadın arkadaşım evli değil, çoğunun yaşları bana yakın.
kimse de otekilestirilmiyor.
kabalasmak istemiyorum ama bu otekilestirilme işi sadece sosyoekonomik durum ile ilgili.
alt kültürden isen ya da alt maddi durumdan, o zaman 25 yaş bile fazla gelir

benim üniverste de evlenmeyen çok kadın hocam vardı yaşları 40+ idi , gayet havalı insanlardı , güzel hayatlar yaşıyorlardı.
o yüzden size asla katılmıyorum.
kendine gerçek bir kariyer insaa edebilmiş/ ya da cidden iyi para kazanan/ kadının Türkiye'nin hiçbir yerinde evlenmedigi için otekilestirilecegini düşünmüyorum

Herkes öyle değil.
Anne olmak isteyen bir çok kadın var ve yaştan dolayı belli yaşı geçince adaylar içinden birini seçmek zorunda kalıyor.
Toplumda işyerlerinde bir gez bak istersen kactane anne olmamış yada tercih etmemiş evli kadın var?
Ben ilk atandigimda en modern en sosyal en marjinal ailede yetişmiş kadinlarin 24 yaşında evlendiğini duyunca şoka girmiştim.
Hatta o kadar farklı bir kadın bizim orada 24 üstü evlenene evde kalmış derler diyordu.
Yada il merkezlerinde seminer alırken de bu kadın bardan çıkmaz dersin daha çok genç yaşamı ideali öyle gözükürken bakıyorsun 22 yaşında ilk çocuğunu yapmış bile.
En sonunda daha marjinal olup evlenmeyenler kariyer yapıp yada istediği gelmeyenler de 35 geçince yana yakıla çocuk için bu işe giriyor.
Bu geç kalmişlık hissi iğrenç bir his :) ben şuan işte bu durumdayım ha dersenizki bilerekmi geç kaldım erteledim hayir asla çok aşıkta oldum öldüm bittim dedim ama olmadı işte karşi taraf istemedi bitti .Bende böyle bir gidişat olunca eh benim nasibimede düşen bu diyerekten şans vermek istedim ama işte buda olmuyormuş kısaca kısmetsizim sanırım

bana şey gibi geldi bi söz var size koşa koşa gelen başkasından da kaçıyor olabilir diye 34 yaşındayım gerçekten yok yani 2 ay çok kısa bi insanı gerçekten tanımak için.

Herkes öyle değil.
Ee yani sırf millet ne der diye çocuk yapmak için evlensin mi her kadın.
Yapılacak olan bu baskıyı normalleştirmek değil, korkma devir değişiyor. Biz değiştiriyor. Çocuk yapmak zorunda değilsin. Bu nedenle evlenmek zorunda değilsin demek.

hayatımın iki senesini konya da bir senesini İstanbul/ İzmir'de
çoğunu da doğu sehirlerinde geçirmiş 31 yaşında bı kadın olarak çok net yorumlarım var.
çevremdeki çoğu kadın arkadaşım evli değil, çoğunun yaşları bana yakın.
kimse de otekilestirilmiyor.
kabalasmak istemiyorum ama bu otekilestirilme işi sadece sosyoekonomik durum ile ilgili.
alt kültürden isen ya da alt maddi durumdan, o zaman 25 yaş bile fazla gelir

benim üniverste de evlenmeyen çok kadın hocam vardı yaşları 40+ idi , gayet havalı insanlardı , güzel hayatlar yaşıyorlardı.
o yüzden size asla katılmıyorum.
kendine gerçek bir kariyer insaa edebilmiş/ ya da cidden iyi para kazanan/ kadının Türkiye'nin hiçbir yerinde evlenmedigi için otekilestirilecegini düşünmüyorum
Ben tam tersini düşünüyorum ve çok farklı yerlerde de bulundum.
Şuan çocuğum büyüdü biraz çay içmeye arkadaş bulamıyorum.
Hepsi en az iki çocuk yapmış ya daha fazla .
Hayatları ev ve çocuktan ibaret.
Zaten para harcamak da istemiyorlar.
Velhasıl çay içmeye gitmek dışarda yemek yemek yerine evde çocuklarına zaman harcamak yada yemek yapmakla mesguller.
Kırk üstü evlenmemiş kaç kadın tanidiysam hepsinin tek pişmanlığı çocuk.
Hayat kendine uygun enerjik arkadaşların cevren varsa guzel.
O enerjide belli yaşta kalmıyor.
Herkes yanına bir yoldaş can arıyor bir sekilde.
Avrupa çalışan arkadaşlarım var yükseklisans yapmış orada yaşayan vs.
Onların hayatı bura gibi değil.
Ama klasik Türkiye de yapılar böyle.

Ben memurum oda güvenlik görevlisi
Güvenlik diyorsanız epey bir statü farkı var.
Bilemedim.
Yani mesela evli arkadaşlarınızla görüşeceğiniz zaman onunla eşli rahat edebilecek misiniz?
Şimdi okumamış ama kendini geliştirmiş demeyin. Tüm arkadaşlarınızın eşleri üniversite mezunu belli seviyede adamlarken sizinki o ortamda kendini rahat hissedecek mi mesela?
Evlenince girdiğiniz ortamlarda nasıl olacak mesela çift olarak?

Neden enteresan geldi biliyormusunuz 35 yasinda bir kadinin 2 ayda birinin onu sevdigine inanmasi enteresan geldi. Konunun sonunda 2 ayda evlilik mi olur ya demeniz ve bu soyleminizi yine kendikendinize curutmeniz enteresan geldi. Tabi butun bunlar sizin sevgiden ne anladiginiza gore degisir. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Bundan 5 sene önce bir iliskim oldu onu okadar sevdimki 2 ayda ertesi gün gelse istese havalara uçardim :) o yüzden böyle dedim .Neden sevdim çünkü tam benim istediğim gibiydi.Bunuda sevmeye çalısiyorum ama uyumsuz olduğumuzdan kararsız kalıyorum o yüzden diyorum esasen 2 ay da evlilikmi olur bilmem bende kendimi tam izah edebildimmi burdan anca bu kadar yazi dili bazen zor oluyo

Ben tam tersini düşünüyorum ve çok farklı yerlerde de bulundum.
Şuan çocuğum büyüdü biraz çay içmeye arkadaş bulamıyorum.
Hepsi en az iki çocuk yapmış ya daha fazla .
Hayatları ev ve çocuktan ibaret.
Zaten para harcamak da istemiyorlar.
Velhasıl çay içmeye gitmek dışarda yemek yemek yerine evde çocuklarına zaman harcamak yada yemek yapmakla mesguller.
Kırk üstü evlenmemiş kaç kadın tanidiysam hepsinin tek pişmanlığı çocuk.
Hayat kendine uygun enerjik arkadaşların cevren varsa guzel.
O enerjide belli yaşta kalmıyor.
Herkes yanına bir yoldaş can arıyor bir sekilde.
Avrupa çalışan arkadaşlarım var yükseklisans yapmış orada yaşayan vs.
Onların hayatı bura gibi değil.
Ama klasik Türkiye de yapılar böyle.
Eskişehirliyim. Hiç evlenmeyen teyzem var 70 yaşında bahsettiğiniz kadar baskıyı o bile yaşamadı. Kısmet olmadı dediğinde ondan böyle genç kalmışsın maşallah diyorlar.
En yakın arkadaşım 38 yaşında bekar kariyeri olan bir kadın. Gayet mutlu bir hayatı var. Çocuğu olsun isterdi ama bu nedenle şu anda da hala kriterlerinden ödün vermiyor. Ailesi yada çevresinde de baskı yok. İş çıkışı sporuna giden tiyatrosuna giden bir profili var. Halinden de memnun

Ee yani sırf millet ne der diye çocuk yapmak için evlensin mi her kadın.
Yapılacak olan bu baskıyı normalleştirmek değil, korkma devir değişiyor. Biz değiştiriyor. Çocuk yapmak zorunda değilsin. Bu nedenle evlenmek zorunda değilsin demek.
Baskıdan evlensin demiyorum bir şekilde anne olma içgüdüsü istisnalar haricinde var.
Bu kadın bu adamla olmaz içi isinmamis tanımıyor vs
Ama bundan sonra da evlenmek için başka aday tanıyacak.
Yani çocuk için evlenmeyen saygı duyarım yalnız yaşamak isteyene saygı duyarım ama çocuk için evlenmek de kimseye anormal gelmesin.
Gayet makul aday bulup isteyebilir.

Baskıdan evlensin demiyorum bir şekilde anne olma içgüdüsü istisnalar haricinde var.
Bu kadın bu adamla olmaz içi isinmamis tanımıyor vs
Ama bundan sonra da evlenmek için başka aday tanıyacak.
Yani çocuk için evlenmeyen saygı duyarım yalnız yaşamak isteyene saygı duyarım ama çocuk için evlenmek de kimseye anormal gelmesin.
Gayet makul aday bulup isteyebilir.
Sonra buradaki o üye gibi sancılı bir boşanmadan etkilenen çocuk olsun.
O kadın mesela istediği çocuğu yaptı da ne oldu mesela? Adam 800 tl nafaka verip dalgasına bakarken o kadın gelecek endişesiyle çocuğuyla mücadele ediyor.
Ne gerek var buna?
Boşanmayı göze alıp çocuk yapmakla emin evlenip boşanıp yalnız kalmak aynı şey değil. Bile bile bir çocuğun hayatını daha da zor olmasını göze alıp yapmak çok bencilce

Eskişehirliyim. Hiç evlenmeyen teyzem var 70 yaşında bahsettiğiniz kadar baskıyı o bile yaşamadı. Kısmet olmadı dediğinde ondan böyle genç kalmışsın maşallah diyorlar.
En yakın arkadaşım 38 yaşında bekar kariyeri olan bir kadın. Gayet mutlu bir hayatı var. Çocuğu olsun isterdi ama bu nedenle şu anda da hala kriterlerinden ödün vermiyor. Ailesi yada çevresinde de baskı yok. İş çıkışı sporuna giden tiyatrosuna giden bir profili var. Halinden de memnun
Benimde var çevremde olacak ta.
Ama az.
İstememis evlenmemis kime ne.
Ama çocuk için evlenmek istemek bunun için arayışa girmek belli yaştan sonra bana normal geliyor.
20 lerde gez toz aşkı ara bul sonuna kadar derim.
35 ustude makul kafasına uyanla evlenebilir ve çocuk istiyorsa belli fedakarliklar verecek vermek zorunda skala daralıyor.
Ha der ki ben cocuk umruma felan değil o zaman 50 de evlen ya da evlenme.
Cocuk istiyorsa geniş bir zamanı yok.

Back
X