- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.753
- 548
- 38
Sen normalde de çocuk dusunmuyorsun ve yapmadın.Yani benimle evlenmek isteyen bi bu var bari tamam diyeyim de cocuk yapayim diyorlar.
O durumda olsam cocugum da olmayiversin diyip otururdum ben yerimde.Kendimi kullandiramam cocuk yapacagim ya da yanimda erkek olacak diye.
Herkes öyle değil.
Anne olmak isteyen bir çok kadın var ve yaştan dolayı belli yaşı geçince adaylar içinden birini seçmek zorunda kalıyor.
Yaklaşık yüzde 90 bu ülkede anne olmak istiyor.
Toplumda işyerlerinde bir gez bak istersen kactane anne olmamış yada tercih etmemiş evli kadın var?
Kimine bu baskı içgüdü tarafından kimine toplum yaşantı tarafından yapılıyor.
Ve evlenmeyen yada evli çocuksuz kadinlar bu toplumda maalesef ötekilestiriliyor.
Türkiye iki üç ilden ibaret değil.
Anadolu şehirlerini bir gezin isterseniz.
Ben ilk atandigimda en modern en sosyal en marjinal ailede yetişmiş kadinlarin 24 yaşında evlendiğini duyunca şoka girmiştim.
Hatta o kadar farklı bir kadın bizim orada 24 üstü evlenene evde kalmış derler diyordu.
Karadeniz'de çok var 30 geçmiş bekar kız diyordu ve garibine gitmisti.
Yada il merkezlerinde seminer alırken de bu kadın bardan çıkmaz dersin daha çok genç yaşamı ideali öyle gözükürken bakıyorsun 22 yaşında ilk çocuğunu yapmış bile.
En sonunda daha marjinal olup evlenmeyenler kariyer yapıp yada istediği gelmeyenler de 35 geçince yana yakıla çocuk için bu işe giriyor.
Bu gensel de olabilir ama böyle.