Evlenme teklifi ve sonrası:(

Bayannhhickimse

Lalaland
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2017
577
612
23
26
Merhaba uzun bi aradan sonra yine ben! Üniversite 2. sınıf öğrencisi oldugumu, son sınıf bi erkek arkadaşım oldugunu ve bir süredir onunla beraber yaşadığımızı bilen bilir. Bayağı konu açmıştım bir aralar bunlarla ilgili. İki hafta önce çok tuhaf bi şey oldu. Birlikte film izliyoduk ve bi anda filmi durdurup evlensek mi biz dedi. Ben kaldım. Ne diyeceğimi bilemedim. Güldüm baya bi süre inanamadığım için. Gayet ciddiyim dedi, bu sene mezun oluyorum, yazın evlenelim öyle abartılı şeyleri ikimiz de sevmiyoruz zaten sade bi nikah olur falan. Ben hala tepkisizim. En son "saçmalama benim daha 4 yılım var nasıl olacak" diye bi cümle çıktı ağzımdan. Sonra o da zaten şu an evli insanlardan bi farkımız yok, ne değişecek ki dedi. Ben de kendimi hazır hissetmedğimi, evliliğin sorumluluğunu kaldıramayacağımı söyledim. Böyle böyle kavga ettik. Hatta en son bana" senin amacın ne, benimle kafa dağıtmak falan mı" gibi cümleler bile kurdu. O zamandan beri de konuşmuyoruz. İkimiz de memleketlerimizdeyiz zaten. Ne yapmam gerekiyor bilemedim. Aşırı mutsuzum günlerdir. Okurken evlenmem ne derece mantıklı sizce? Yani ben anlamıyorum böyle bi konudan nasıl kavga çıktı. Hala şoktayım

Okurken evlenmenin bana gore hic bir mantigi yok. Birbirinizi seviyorsunuz,birlikte guzel vakit de geciriyorsunuz,ayni evi paylasiyorsunuz diye evlenmek zorunda degilsiniz ki? Bakalim okul ne zaman bitecek,ne zaman bir mesleginiz olacak,isin en onemli kismi da bunlar oldugunda hala ayni adami sevip begenecek misiniz tabii. Bence zamana birakin.

Bi konu daha açıldı bugün. Siz evlilik teklifini aldığınız için mutsuz, diğer kişi de almadığı için. Hayat ne garip.

Daha 4senen olduguna gore cok buyuk bi ihtimal tip okuyosun. Hem evliligi kaldirip hem de tipi bitirmen cok cok zor bi ihtimal.. Neyse dert etme "evinin doktoru olursun artik. " Ha bi de "biz evlensek ya"diye damdan duser gibi konusulup da uygulancak bisey degil evlilik, ciddi bi muessese.

Bu yıl mezun olacak. Eğer evlenirsek ve başka bi şehirde göreve başlarsa ayrı şehirlerde yaşama ihtimalimiz bile var. Neden bu kadar sorun etti anlamadım. Aklıma bana güvenmediği için evlenmeyi istemesi ihtimali geliyor ve bu daha da sinirimi bozuyor.

Evlenirsek ben sonsuza kadar okurum heralde o fakülteyi. Bitirmem mümkün değil

Evlenirsek ben sonsuza kadar okurum heralde o fakülteyi. Bitirmem mümkün değil

Bitirirsiniz merak etme. Bnm tanidigim 5te evlendi fakulte birincisi oldu ustune 2 cocuk yapti. Bu sizde biten bi durum. Bi suru insan okurken evleniyo. Zaten ayni evde yasiyosunuz belki oda ayriliriz korkusunu yasadigi icin evlenelkm demistir. Bence karsilikli oturup konusun ayrintili olarak. Belki ortak cozum bulabilirsiniz

Okulu bitince ayni evde yasamama durumunuz varsa kendince hakli. Bu kiskanclik degil insan alismis oluyor sevdiginin yaninda olmasina. Eşim sehir disindayken ben cok sıkılmıstim mesela disarida ciksam naparsam yapayim insan ariyor yani alişinca. Siz okadar sevmiyorsunuz demekki. Evlenince okuyan cok kişi var ama siz yapamam diyorsaniz o ayri.

Sevgilinin evlenmek istemesi bana çok tatlı geldi. Evlilik teklifi damdan düşer gibi olmuş ama oradan puan kırdım. Aynı evde yaşamayı seviyor ve mezun olsada düzeniniz bozulmasın böyle yaşamaya devam edin istiyor sanırım.

Ay ben olsam evlenirdim Aslında öğrenciyken evlenmeye karşıydım ben. Bu konuya niye böyle yorum yaptım bilmiyorum.

Hersey yolunda ise kiymetini bil derim :)
Okul engel olurmu bilemem..kimine olur kimine olmaz. Sana bagli.
Yalniz 20 yasindaymissin sanirim.. Bilemed simdi.. Gerci akilli bir kizsin yazdiklarina goz atinca. Hayirlisi ne ise o olsun diyeyim

Evlilik sizin için sadece bi kalıptan başka bişey olmayacak. Zaten evli gibi yaşıyorsanız çocuk düşünmediğiniz sürece hiç mantıklı değil. 20 yaşında toplumun sığ evlilik kalıbında sıkışıp kalmak niye ?
Sana şimdi burada "evli kadın ..... yapmaz" diye zibilyon tane madde sıralayabilirim... En güzel yaşlarını saçma salak dayatmalara boyun eğerek, elti, görümce, kv bilmem ne gibi abuk sabuk sorunlarla boğuşarak yaşama.. (istisnalar kaideyi bozmaz)

Zaten evli gibiyiz ne değişecek ki diyor ya,demek birşeyler değişecek ki aceleye getiriyor.Görüşmede,beraber yaşamasa sıkıntı yoksa bu acele niye.

Ben de öğrenciyken karşıyım. Ama bilmiyorum Evlensem mi...

Ay böyle örnekleri görünce bi mutlu oluyorum. Bence de bizim oturup düzgünce konuşmamız gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…