Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Seviştiği adamdan ayrıldıktan sonra "beni kullandı, ben ona her şeyimi verdim" tarzında konuşmayacak olgunlukta kadınlar yapsınlar ne yapmak istiyorlarsa. Sen kendi isteğinle bir erkekle aynı çatı altına giriyorsun, aynı yatağı paylaşıyorsun, özel birşeyler yaşıyorsun ve sonu senin olmasını düşündüğün gibi olmayınca da "beni kullanıp attı" kafasında geziyorsun mesela, misal. Aklın var fikrin var, kullan bir zahmet. Allah aşkına yaptığı şeylerin sorumluluğunu alıp arkasında duramayacak insanlar yapmasınlar. Büyüyünce yaparlar. Gerçekten bazı şeyler yetişkin işi.

zaten evlenince beraber yaşayacaksınız
ne bileyim ben o kadar aceleci davranmazdım
herşey sırasıyla güzel geliyor hep
o ilk heyecanlar olacak sonra birbirnize alışma tanıma uğraşıları sonra tatlı kavuşma bekleyişleri ve kavuşma
hepsi sırasıyla ve zamanında güzel bence:) herkesin kendi fikri tabi ne denilebilir ki

Sevgiliyken gurur duymuyo muydun, yoksa gurur duyduğun şey evli olmak mı
EŞİM KOCAM aşkım çocuklarımın babası olduğu için gurur duyuyorum.
Ama bekarken herkese bu adam benim sevgilim diye söyleyemiyorsun sonuçta edep ahlak ve dini boyutlar var .İstediğin oteli seçemiyorsun, akrabalarının yanında başın dik kalamıyorsun, turlara katıldığında aynı odada kaldığında sana basit kadın gözüyle bakan insanlar yok.
Birlikte yaşarsın 5 10 sene sonra ayrılırsın veya birlikteliğin devam eder 40 yaşına gelirsin eeee sonuç yine evlilik yine evlilik.

Evlenmeden önce de başım gayet dik sevgilim diyordum evlendim hala sevgilim diyorum. Sevgililik utanılacak bir şey değil, sevgiliyken otele de gittik tatile de gittik başımı da eğmedim kusura bakmayın da ne utanacağım.

Ahlak edep ve din boyutlarından kime ne? Bakın siz de bunu toplum baskısına bağladınız. Çünkü cevap bu. Kadını bu hale getiren toplum baskısı.

bazen düşünüyorum evlilik ne getirdi bana diye.

1) soyadım değişti iyi oldu :)
2) otel gibi yerlerde evli değil misiniz? bakışından kurtulduk.

aha bu kadar galiba

dezavantajları:

1) aileler işin içine girdi
daha büyük sorun olur mu?

kendi adıma konuşmam gerekirse 6.5 sene boyunca süren ilişkimde ayrılmayı sadece 1 kere dile getirip sözcüklere döktüm. onda da büyük bi ayrılık yaşadık. geri dönmem diye düşünüyordum.
yani çekip gidemezsin nikah olunca denmiş. doğru yasal olarak hemen çekip gidemezsin. yıllarca boşanamayanlar var.
ama zaten kalbinden o insan gittiyse kaç yazar aynı evde evliliğe devam etmek ki?

MissCherryBlossom 'a katılıyorum. erkeğin geliri olup da kadının tek sıfatı bir erkeğin karısı olmak olan durumlarda nikah bence de elzem.

çocukların olması durumunda yine olmalı.

hatta ilişki belli bir olgunluğa gelince de yaşanmalı çünkü değişik bir olay artık yasal olarak da bağlı olmak.

Herşeyini kukudan ibaret saymak bir yana bir de bu kadınlar cinsellikten zerre zevk almıyo galiba, aksi halde yaşadığı şeyi kendine kar sayar zaten, kadın sanılanın aksine verici değil alıcıdır çünkü

edep ve ahlaki dinle karistirmayin lutfen. hepsi "mutually exclusive"

Ahlak çok baska birşey kesinlikle, ahanda görüyoruz japonları, onur ahlak şeref dinle birlikte otomatikman geken şeyler değil keske öyle olsa

Evimiz olduktan sonra yavaş yavaş dizmeye başladık haftanın 3 4 günüde birlikte kalıyorduk eşimle 1 seneye yakın böyle devam etti hiç pişman olmadım çokda güzeldi hep birlikte olmak şimdide evliyiz zaten

ahhahah
hakikaten ya.
hep erkekler için yaşanıyo sanki.
valla ben kendim için yaşadım. bi gün ayrılırsak da bayaaa bi kardayım yani

Ay evet yaa. Yurdum kadını cinselliği görev gibi yapar. Erkeğe bir şey bahşettiğini düşünür. Asla öyle çılgınlar gibi zevk alarak sevişmez. Hep suçluluk duyar.
Biz duymayanlari ve çılgınlar gibi sevisenleri de hep kıskanır :))

Birşey bahşettiğini düşündüğü içi n erkeği seksle cezalandırir, falanca köşe takımı alınana kadar fanfini yok gibi gibi

al bendende o kadar.

benim düşüncem de öyle olabilmesi gerektiği.. Ama kadınlar bunu yapacak cesareti kendilerinde bulamıyorlar maalesef

Teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…