Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

o yorumu yapan insana zaten siz cevap vermeden burdaki uyeler linç girişiminde bulunur, ve zaten yonetim ban koyar... Neyse zaten yazmışsınız gitmiş ama bana kalırsa hoş bi soylem değil... Umarım yaşiycağınız şey size mutluluk verir..

Kendi adima yasadigimi ozet geceyim, ogrenciyken ayri evlerde yasasak da surekli birlikteydik son sinifta ikimiz de calismaya baslamistik, okul biterken birlikte eve cikma karari aldik, ikimiz de ailelerimiz mezuniyet torenine geldiginde durumu ailelerimize actik (zaten tanisiyorlardi da) babam konusmama hakkini kullandi annem onun da adina, burdaki bircok arkadas gibi madem birlikte yasayacaksiniz işin adini koyalım dedi. Onun ailesi de ayni tepkiyi vermis. Ben evlilige sicak bakmadigimi soyledim, eşim oneriye baliklama atladi, velhasil orta yolu bulup ailelere evlilik sozu verdik ve birlikte eve çıktık. Neden nikah kiyip eve yerlesmemekle en dogrusunu yaptigimizi 1 sene sonra hadi evlenelim dedikten sonra daha net anladim. Is evlilik olunca birden annem elinde sandikli catal bicak takimlariyla, yaldizli tabak setleriyle cikageldi. Babam bir yandan kayinpederim diger yandan dugunsuz olmaz diye tutturdu, onlarin gonlunu yapalim derken kendimizi kenari dantelli havlulari hangi dolaba yerlestirecegimizi memleket meselesi haline getirmis ebeveynler arasinda bulduk. Oysa sevgiliyken ne guzeldi, 40 yillik dokulen binada spotcudan aldigimiz sahane kanepelerimizde mutlu mesut yasiyorduk. Artik salonda sigara icemeyecek, annemin dantelli yatak ortusunu sermeden işe gidemeyecektik akrabalarimiz istanbula yolu düşünce yaldizli tabaklarimizdan 5 cesit yemegimizi yemeye, yeni mobilyalarimizi incelemeye ve mis kokan utulu nevresimlerimizde yatmaya geleceklerdi. Bunlarin hicbiri benim hayal ettigim hayatin tanimina uymuyordu ama sisteme boyun egdik 1.5 yillik birlikte yasam deneyimi ardindan evlendik
Herneyse iste bunlari yasamadan gercekten oldugun gibi, en dogal halinle, stressiz, geleneksiz, dantelli havlusuz bir hayat icin birlikte yasamak evlenmekten guzeldir

Evliyim 3 senedir.Aynı apartmanda yasıyorum evlendiğimden beri.Yaşadığımız muhitten ya da komsularımdan bana evli misin diye kimse sormadı.
bende 2 yıldr evliyim bana da kimse evli misin diye sormadı çunku evli insan çok rahat ayırt edilir.. Ayrıca boşanan insanı da apartmanda ki tanımadıpın insan umursamaz, benim kastettiğim aile eş dost akraba...

Ben pek doğru bulmuyorum.
Neyin bekçisiyim onu da bilmiyorum ama neyse..

Biraz erkekler açısından bakınca, birkaç kişinin örnekle de belirttiği gibi..
"Sıkıldım, her şey yaşandı bitti vs..." olaylarının çok olacağını düşündüğüm için bunu diyorum. HERKES bir değil bunu belirtmek isterim ama sizin önceki konularınızdan yola çıkarsak, sonu MUTLULUKla bitecek demek, masal anlatmaya girer gibi görünüyor. Yine diyorum hiçbir şeyin garantisi yok.

Ama eğer bu kararı almışsan arkasında duracağını bilerek almışsındır değil mi? Buradaki Ahlak Bekçileri seni ne yapacak? vazgeçirebilecek mi? Birkaç yorumla hayatını şekillendireceksen zaten o hayatı kurma bile! Gerek yok kısıtlama yapmaya yani :)
Burası bir forum, her türden yorum gelebilir, gelecektir sonuçta.

Simdi sen zaten inandirmişsin kendini bunun yaşanabileceğine.ne yaşarsan yaşa,sonucuna kendin katlanacaksin.ya sefa ya cefa...ben senin uzulmeni istemedigim için diyorum.tamam iyi hoş taniyorsun da sonunda o kişiyi istememe veya onun seni istememe ihtimali çok yuksek.bu sekilde yasayan arkadaslarim hep ayrildi hemde hüngür yas şeklinde.değer yargilari (kati bile olamasina gerek yok) toplumun geneliyle ayni olan başka bi adama aşik olduğunda nedenini masumlugunu anlatamayacaksin.hele boyle bi cevrede yasiyorsan mümkün değil pişman olmaman.gerekirse öğrenci apartinda kal ama erkek arkadaşla üni.de yaşama...

6 senelik evli bir kadınım buna rağmen hala anlamıyorum bu evlilik denilen şey neden kadına erkek tarafından bahşedilen bir lütuftur?

Benim eşim bak evlenelim artık, yurt dışında iş bulur belki birimiz, farklı şehir olur, mesleki sıkıntı olur, gel evlenelim başımız ağrımasın demişti de evlenmiştik.

Dalga geçmiyorum ciddi merak ediyorum.

Halbuki pek çok kadın biliyorum hem dışarda çalışır eşşek gibi hem de evde top olmuş çorap toplar.

Hem de halinden çok memnundur.

Evlen ama ev işi yapma.

İş güç sahibi kadınsın; kendi işini gör yeter bence. O da kendi işini görse genel temizlik ve iş için biri bulunur.

Şahsen ev işini aşırı ölü yatırım olarak görüyorum. Bana hiçbir katkısı yok. Haftanın iki üç günü keyfim için mutfağa girerim. Benden bu kadar...

bende 2 yıldr evliyim bana da kimse evli misin diye sormadı çunku evli insan çok rahat ayırt edilir.. Ayrıca boşanan insanı da apartmanda ki tanımadıpın insan umursamaz, benim kastettiğim aile eş dost akraba...

Belki çok feminist ve klasik bi yaklaşım olacak ama bunların hepsi toplumın dayatmaları ve kadına yüklenen roller.Sizi nikahsız yaşadığınız için taşlayıp reddedecek akraba emin olun aç kalıp kocanızdan dayak yeseniz oturur uzaktan izler.Hayat böyledir, o yüzden bazen insan gönlünden geçeni yapmalı.En iyi ahlaklı edepli ev kadını da olsan kimse takdir etmez.Hayatı insanları mutlu etmekle ve devamlı onaylanma arzusuyla geçirmek çok saçma.

işte bunu söyleyecekseniz zaten o yoruma takılmamalısınız :) teşekkürler

Aynı evde yaşadıktan sonra evlendim.

Çok şükür pişman olmadım ancak imzayı atarken elimin nasıl titrediğini çok iyi hatırlıyorum. Üstelik çok iyi tanıyor ve çok seviyordum.

Hukuken de beraber olmanın getirileri yok değil elbet var ama götürüsü de olabiliyor aksi durumlarda.. Boşanmak imkansız değil elbet ama bazen zor; 3-5 sene süren dava süreçleri ürkütücü...

Nooption bak yalnız değilmişimmm

hem arkadaş daha uzun süredir birlikte yaşıyormuş

mutluluğu daim olsun diyorum sadece

bir de hani demişler ya imza atılsa ne oluyor

imza atılsa sorun değil ama toplumdaki düğün çeyiz aileler onu bunu ister baskısı var

burada ne konular okuyoruz nişanlıyım kv bayram bohçasına şunu koymamış bunu koymamış diyen

bu dertler olmadan hayatımızı kurduk, güzel günlerimizi bana onu demiştiiii ühüüü modunda geçirmedik

ilişkimiz düzenimiz oturunca da göstermelik bir düğün yaptık işte, kimse de onu al, bunu sat, buraya gel, düğün şöyle olsun diyemedi zira artık kendi hayatımız vardı ve müdahale hakları yoktu

eğer bir önceki sene evlenmeye kalksa idim tüm evi yine ben kuracak olsam da kendilerince beni küçük görüp karışmaya kalkabilirlerdi

soylediklerimiz aynı kapıya çıkıyo burda işte.. Yani evlilik durumu ,boşanma olursa eş dost tarafından ayıplanıyor ya işte nikahsız yaşamakta aynen o kadar ayıplanıyor hatta ağzıma almk istemiyorum farklı soylemler bile olabiliyor.. Yani toplum için evlenilmiycekse o zamn toplum için nikahsızda yaşanmamalı...

aaa konu neden BDV den taşınmış

"sevgilime faceden şunu attım bunu yazdım

yine sosyal medya hesabını karıştırdım

adam bana kızdı

şuna mesaj atmış"

konularına bir şey yok da

nikâhsız birliktelik olunca mı taşınıyor

gerçekten ilginç

kendimi de kibliyorum

gerekirse alır cezamı otururum

Bunların toplum tarafından dayatıldığının farkında olan insanlar bunu seçmeyebilir.Yani kimse topluma uymayı seçmek zorunda değil ki.Siz amerikaya gitseniz hristiyan olur muydunuz bütün toplum hristiyan diye?kendi fikirleriniz, doğrularınız ve hayata bakışınız yok mu?bazı insanlar çevrenin söylediğini çok takar bazı insanlar hiç takmazlar çevre baskısından intihar eden insanlar var, bi o kadar umursamayanlar da var.

Hepimiz insanız çeşit çeşitiz, hiçbir toplumda tek tip insan yok.

aynen bana da açıklar mısın neden buraya taşınmış bende zorlandım

Her şeyin hayırlısı.. ben en azından ayrılırsak deneyimdi derim ve evlenmeyi bir süre düşünmem.. teşekkürler bu arada

1 yıl bile kalmamizin garanti olmadığını düşündüğümüz biriyle zaten aynı evde yasanilmaz.

Amaç tanımak değil evliliğin sorumlulugundan kaçarak ailelerden saklı daha rahat aşk yasamak.

Genelde üzülen taraf hep kadın oluyor. Sıkılan taraf erkek , beklenti içine giren ise kadın.

duygusal olarak bir fark yok tabi.. ama evliliğin sorumluluğu için şartlar müsait olmayabilir (öğrenci vs gibi) yaş evlilik için erkendir diye düşünebilir insan..
ben eşimle üni 2.sınıfta tanıştım mesela aklımda evliliğin e si yoktu.. okul bitti hala yoktu öyle bir fikrim.. ne zaman eşim askerliği bitirip başka bir şehirde işe girdi ben başka bir şehirde çalışıyordum en iyisi evlenelim dedik..

İşte evliliği imzaya indirgemeyin diyorlar ya. Ee imzadan başka ne yani? Bunu yazanlar savunur düşüncelerini diye yazdım ama cevap alamadım.

Anlaşmalı boşanabiliniyor. O zor olacak bosanmalarda ise , karşı tarafın karakteri ile alakalı. Aynı evin içinde de o zorluğu zaten çıkarmış olacak.

Iman nikahlı evliyim denilince linç ediliyor kadınlar ancak aynı evde onu tanımaya çalışıyorum denilince hak hukuk sorun olmuyor. Ev - li yıl demek ki kabahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…