Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Evlenmeden birlikte yaşarsan evlenince ne yaşıyacaksın? Neye heyecan heves istek duyacaksın? Bence herşey erkenden tüketilmemeli. Bir yemeği birlikte yapmaktan tutta cinselliğe kadar. Cinsellik konusu zaten kendi kararıdır herkesin hayattaki değer yargılarına göre. Ben yaşamazdım evlenmeden. O sorumluluğada girmezdim bazı şeyleride erkenden tüketmezdim.

Maalesef iki arkadaşım da artık kimseye güvenmediklerini söylüyorlar zamanla herşey yoluna girecektir elbet ama bu güven konusu gerçekten zor. İkisi de aynı evde yaşarken evleneceklerini düşünüyorlardı. Bahsettiğim erkek arkadaşın da kız arkadaşı nişanlanmış diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum.
Yani ben sadece çevremdeki örnekleri söyledim herkes aynı olacak diye birşey yok. Ama birebir görünce herşeyi açıkçası ben çevremde kimseye evlenmeden önce birlikte yaşayın diyemiyorum. Çok iyi düşünülmesi gereken bir konu bu.

Ailenin bulunduğun toplumun tutumu normalse beraber yasa ama ayrılmamak içinse yani iliskiyi toplamak içinse olmamalı.

Şimdi sevgiler evliler gibi ayni evde yaşamaya ozeniyo ben evliyim bende bekarlara ozeniyorm :) dusunsene disari cikicaksiniz bi hazirlanma suslenme falan arada ozlem oluyo bulustugunuzda anlatacak bi cok seyiniz oluyo. Ama bizde hazirlanirken dipdibe gidiyoruz zaten konuscak pek bisey yok. Sevgililer gbi opuş kokuş eve gelince :)
Yani ben karsiyim ama ahlak dusuncesi acisindan degil.
Ben hala esime diyorum ayri evlerde mi yasasak diye :)

zaten bu böyle herkese tavsiye edilecek bir durum değil hatta bana kalırsa herkes flört de etmemeli çünkü flört kavramını anlayamayan çok kişi var 3 senedir sevgiliyiz diyo ama ne bir seyahate çıkmışlar ne birlikte bir müzeyi gezmişler öyle lak lakla geçmiş 3 sene ve buna sevgililik, flört deniyor evleneceğiz deniyor daha çayı kaç şekerle içtiğini bilmediğin bir erkekle evlilik gibi uzun bir yola nasıl gireceksin bir düşünün?

Bir sürü yorum yapılmış ama evlenmeden birlikte yaşayıp ortada kalan çok gördüm duydum, adamlar yıllarca sevgili olup beraber yaşayıp hevesini alıp sonra ailesinin bulduğu kendi halinde mütavezi kızlarla pat diye evleniyorlar. Çok fazla örnek gördüm böyle öğrenciliğimde..Sonra "diktirtsem mi söylesem mi diye konu açılıyor burada.
Beraber yaşayıp da "o artık benim karımdır" diye sahiplenen de vardır ama azdır bu.
Tabii bu tür normlarınız yoka bu kafada değilseniz zaten sizin de öyle beklentiniz yoksa sıkıntı olmaz her türlü o ayrı.

Evlenmeden önce insanlar daha 1 yıl tanıdığı adamla nasıl evlenir derdim inanamazdım 1 ay bile tanımadan evlilik kararı alıp hemen evlendim ve sanırım şanslıyım hemen hamile kalmama rağmen herşey çok iyi ilerledi evliyken tanıdık eşimle birbirimizi ve hiçbir zaman pişman olmadım inşallah da olmam. Bence evlilik biraz da şans işi sanırım hesap kitapla da olmuyor. Herkes tanımadan evlensin demiyorum tabi ki de evlenmeden önce tanımaya çalışmak gerekir ama yıllarca tanıyıp aynı evi paylaşan herkes de evlenince mutlu olacak diye birşey yok. Evlenince tamamen değişen adamlar da var. Sanırım bu konuda artık daha esnek düşünüyorum artık şöyle yaparsan şöyle olur diyemiyorum. Aynı evde yaşama konusunda çevremde hiç sonunu evliliğe bağlayan biriyle karşılaşmadım ve sonucunda hep kadınların üzüldüğünü gördüğüm için açıkçası ben tavsiye etmem ama bu herkes de aynı olacak diye birşey yok. Eğer sonunda kadın ne hayallerim vardı evlenecektik demek yerine tecrübeydi yaşadık bitti diyebilecekse yaşamalı. Başından bazı şeyleri göze alabilmeli. Evlilik bir imzadan ibaret diyebiliyorsa yaşamalı. Ben diyemem bu şekilde düşünüyorum ama herkes aynı düşünmek ve yaşamak zorunda değil.

bahsettiğiniz detayların içeriği birbirinden farklı yalnız. yani tanışma şekliniz önemlidir sizi birisi tanıştırır referans olur ya da uzun süredir aynı okulda olursunuz tanırsınız ya da bunların hiçbirisi olmaz o anki hisleriniz sizi yönlendirir 1 ayda evlilik kararı alırsınız ancak herkes bu şekilde olamıyor. yani ben 1 ayda evlendim haydi herkes 1 ayda evlensin demediğinizi biliyorum ancak yorumunuz buraya çıkıyor.

ben açıkcası evlilikten sonra değişime inanmam herkes kendini belli ediyor ama az önceki yorumdaki gibi adamı iyi gözlemlemezsen farklı etkinliklerde bulunmamışsan hatta sorun yaşamamışsan tanıma ii zor.. iş ortamına girmemişsen ne bileyim misal üye olduğu bir derneğin bir yemeğinde yanında olmamışsan farklı ortamlardaki hallerini gözlemleyemezsin zira oralarda rol yapsa insanların tepkilerinden anlarsın rol mu yapıyor yoksa doğal hali mi? gerekirse başkalarına da sorup soruşturacaksın yanındakilerden. bunda ayıp çekinme yok. biraz araştırma her zaman iyidir.

her şekilde şöyle yaparsanız evliliğinizi yıllar boyu sürer diye bir kural yok ancak biz sürpriz olasılığını en aza indirmek adına bazı deneyimler paylaşıyoruz. bir de birlikte yaşamanın amacı evlilik değildir. ben birlikte yaşadıktan sonra evlenen çiftler biliyorum ayrılanlar gibi. her evlenen de hayat boyu birlikte olmuyor değil mi?

Bu arada ben de sevdicegimle bi donem ayni evde kaldim. Hic pisman olmadim cunku ben hicbi zaman kararsizlik yasamadim ben onun icini gorebiliyodum o da benimkini. Yani biz birbirimizi cok iyi taniyoduk. Ama soyle de bisey var ben her zaman cok kisa surede tanisip evlenmek istedim ama olmadi maalesef hatta 2 ay icinde tanisip evlenmeyi isterdim 4 yil oldu:)) ama diger yazan arkadaslara da katiliyorum ayni evde durmadan evlenmek de cok guzel biseydir eminimki. Bizim biraz mecburiyetten basladi sonra keyfiye dondu is.

Cok fazla yazilmis cok onyargiyla da yazan olmus ama bence her iki taraf da hakli. Bu durumu yasayip pisman olan da cok insan var benim gibi o gunleri ozleyip keske simdi yine ayni evde olsak diye dusunen de ya da benim gibi cok mutlu olup hayatimim en guzel gunleri olan ve evlenecek olan da.

Bu konuyla ilgili kimse net bisey soyleyemez net bi cevap bulamazsin:)

Bzim okulda birlikte yaşayan çiftler var ama son sene kız kı.ına tekmeyi yedi tek başına oturuyor şimdi al sana Ahlak bekçiliği.

Hem madem kimse Ahlak bekçiliği yapmasın diyorsun neden fikirlerini soruyorsun

Yani demek sitiyorsunuz ki, evlilik tuketilen bir sey? Iliskilerin bir son kullanma tarihi var?Bence cok fena bir yaklasim.

Yahu bir imza akraba evliliklerini onleyebiliyor muymus, o zman neden Anadolu gen havuzunun yarisi akraba evlilikleriyle yozlasmis? Ayrca 21. yuzyilda genlerin cakismadigini anlamak bir DNA testine bakar o yuzden anlamiyorum bu kardes evliligi sorununu. ayrica Gelismis ulkelerde Common Law beraberlikler ayni kanunlara tabidir. Ayrica Andoluda cogu evlilik imzasiz imam nikahidir. O zaman neden bu coklu standart? (imam nikahi vs nikah vs birlikte yasama).
Bir kadinla bir erkek eve cikmissa o bir cesit evliliktir zaten, amac beraberliktr. Bu iki kisinin arasina imam, nikah memuru vs girmeden bireyin kisisel haklarini koruyan kanunlar gelismiyorsa o ulke cag disi kalmis demektir.

O zaman su ana fikre ulastik:
Kadin ve erkek beraberligi ancak bir otorite (imam veya devletin nikah memuru) tarafindan onayladiginda gecerli kiliniyor.
Onun disinda olusmus beraberlik toplum tarafindan nefretle karsilaniyor. Ondan dogacak cocuk asagilaniyor, dislaniyor.
Yani burda dislanan, kadinin verdigi karar, yani kadinin otoritesi taninmiyor, anladik mi simdi durumu.......

Bzim okulda birlikte yaşayan çiftler var ama son sene kız kı.ına tekmeyi yedi tek başına oturuyor şimdi al sana Ahlak bekçiliği.

evlenip sokağa atılan kadınlardan ne farkı var?
suçlayacağınız yeri yanlış seçmişsiniz.

Ben son erkek arkadaşımla haftanın 2 günü falan beraber kalıyordum sonrada 3 ay beraber yaşadık ayrıldık.Hiç pişman değilim çünkü bir insanı asla aynı eve girmeden %100 tanıyamıyorsun,daha doğrusu ilişkinin dinamiğini göremiyorsun.Bundan sonraki ciddi ilişkimde de önce beraber yaşayıp,sonra yürüdüğüne karar verirsem evlenirim.Aynı evde yaşamadan asla evlenmeyi düşünmem.

çok güzel özetlemişsin, bayıldım gerçekten. ben daha şanslıydım ne eşimin ailesi ne de benim ailem evlenme arifesinde olsun, evlendikten sonra olsun hiç bir şeye karışmadılar. şaka değil. Aileler karışan tipler değildi. tabi Türk değiller ondan olabilir mi bilmem. ama sonuçta hepsi burda yaşıyor, bu kültürün içindeler. inan sekiz senedir mutlu mesut yaşıyoruz ne karışanımız var ne bişey. babam rahmetli hep derdi ki bir insanın evlendiği kişi ailesidir, o kadar.

katılmamak ne mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…