bence de birini her anlamda tanımadan evlenmek de nesi? evine eşya alır gibi diyecem ayıp olacakBen son erkek arkadaşımla haftanın 2 günü falan beraber kalıyordum sonrada 3 ay beraber yaşadık ayrıldık.Hiç pişman değilim çünkü bir insanı asla aynı eve girmeden %100 tanıyamıyorsun,daha doğrusu ilişkinin dinamiğini göremiyorsun.Bundan sonraki ciddi ilişkimde de önce beraber yaşayıp,sonra yürüdüğüne karar verirsem evlenirim.Aynı evde yaşamadan asla evlenmeyi düşünmem.
ev işimi dediniz kaçınızzzz6 senelik evli bir kadınım buna rağmen hala anlamıyorum bu evlilik denilen şey neden kadına erkek tarafından bahşedilen bir lütuftur?
Benim eşim bak evlenelim artık, yurt dışında iş bulur belki birimiz, farklı şehir olur, mesleki sıkıntı olur, gel evlenelim başımız ağrımasın demişti de evlenmiştik.
Dalga geçmiyorum ciddi merak ediyorum.
Halbuki pek çok kadın biliyorum hem dışarda çalışır eşşek gibi hem de evde top olmuş çorap toplar.
Hem de halinden çok memnundur.
Evlen ama ev işi yapma.
İş güç sahibi kadınsın; kendi işini gör yeter bence. O da kendi işini görse genel temizlik ve iş için biri bulunur.
Şahsen ev işini aşırı ölü yatırım olarak görüyorum. Bana hiçbir katkısı yok. Haftanın iki üç günü keyfim için mutfağa girerim. Benden bu kadar...
adam neyi gördüyse nasıl terbiye edildiyse onu ister malesef. Freudçuluk yapmaya gerek yok tabi.Vallahi çok aşık olmadığım biriyle evlenmem birlikte de yaşamam çünkü keyfimi bozamam don çorap yıkayamamhoş aşık olsam da aynı evde yaşamam ev işi yapmadan ayrı evlerde güzel güzel sevgili olmanın suyu mu çıktı
Evlensek ama sevgili gibi ayrı yaşasak ben ev işi yapmasam olmuyor mu yaİlle de o ev işini yaptırıyor herifler aynı eve girdin mi kaçış yok
2 lafımdan 1i ev işi hiç sevmiyorum gerçekten
Imam nikahli da doguruyor... o nereye imza atiyor?
Danimarkada dogan cocuklarin yarisi imzasiz beraberlikten. Devlet ayirim yapmiyor.
Demek ki bizim toplumda muthis bir algi sakatligi mevcut.
Evliyim 3 senedir.Aynı apartmanda yasıyorum evlendiğimden beri.Yaşadığımız muhitten ya da komsularımdan bana evli misin diye kimse sormadı.
Evlenmeden birlikte yaşarsan evlenince ne yaşıyacaksın? Neye heyecan heves istek duyacaksın? Bence herşey erkenden tüketilmemeli. Bir yemeği birlikte yapmaktan tutta cinselliğe kadar. Cinsellik konusu zaten kendi kararıdır herkesin hayattaki değer yargılarına göre. Ben yaşamazdım evlenmeden. O sorumluluğada girmezdim bazı şeyleride erkenden tüketmezdim.
konu da fikri olanlara sordum,fikri olmayıp da (sanki kendi ahlakları çok iyimiş kendileri süpermiş gibi başkalarını eleştirenlere değil bunu da parantez açıyorum :)
aynen bana da açıklar mısın neden buraya taşınmışbende zorlandım
keşke biraz yorumları okusaydınız dedim evet haklıyım da ama kasıt farklı. Ayrıca gördüğünüz bir örnek var. Mutlu olan da var , olmayan da. ki ben dedim ki aynı evde yaşıyorsanız??? Yani duymak istediğimi sordum ama konular çok saptı. Ne demek istediğimi anlayıp çok iyi yorum yapan da oldu konuyu k.çından anlayıp saptıran da. Konuşulanları okumanızı tavsiye ediyorumHem madem kimse Ahlak bekçiliği yapmasın diyorsun neden fikirlerini soruyorsun
1 yıl bile kalmamizin garanti olmadığını düşündüğümüz biriyle zaten aynı evde yasanilmaz.
Amaç tanımak değil evliliğin sorumlulugundan kaçarak ailelerden saklı daha rahat aşk yasamak.
Genelde üzülen taraf hep kadın oluyor. Sıkılan taraf erkek , beklenti içine giren ise kadın.
cevapları her türlü kaldırdım, gerekli cevapları da verdim ama ben başkasının saçma sapan,bana bir yararı dokunmayacak cümleleri neden görmek istiyim ki? Burada kadınlar birbirine yardım ediyor,dertleşiyor. Ben de alt tarafı bir şey sordum, neden bu kadar büyütme ve olayı başka yerinizden anlamayı seçiyorsunuz anlamıyorum?!Yeter da nedir bu ? Cevaplari kaldiramicaksan konuda acmicaksin kafanin kestigini yapicaksin. Kararli bir sekilde !
Teşekkür ederim..Beraber yaşadığımız kısa süreçler oldu 3-5 gün ama ayrı evlerimiz vardı. Kesinlikle tavsiye etmem beraber yaşamayı.
Evlilik kadın için sorumlulukların artması demek karşılığında hiç bir şey alınmadan yapılan evliliğe beraber yaşama deniyor. Sonra ne için yaptım bu kadar fedakarlığı dersin.
Akraba evliliği dinende hukukende yasak değil,ben kardeşlerden bahsettim.yorelerin örf adetlerini tartismayalim şimdi burada. Nikah bir akit,bankada hesap açarken nasil imza atiyorsun buda ayni.ispatlayamadigin biseyi nasil iddia edeceksin.kanun ispatla diyor. Gelişmiş ulkelerin nerdeyse hepsinde bu var.imam nikahi resmi nikahsiz zaten yasak.toplumu şahislarin saçma evlilikleriyle yargilayamazsin.müslümanların genelinin yasadigi bi ülkede ahlaki vicdani dini yaptirimlar tabiki olacak.sen bu şekilde iddia ediyor buraya yazabiliyor istediğin kişiyle istediğin şekilde yasayabiliyorsan bu ülkede bana kimse özgür olmâdigini soylemesin.Yahu bir imza akraba evliliklerini onleyebiliyor muymus, o zman neden Anadolu gen havuzunun yarisi akraba evlilikleriyle yozlasmis? Ayrca 21. yuzyilda genlerin cakismadigini anlamak bir DNA testine bakar o yuzden anlamiyorum bu kardes evliligi sorununu. ayrica Gelismis ulkelerde Common Law beraberlikler ayni kanunlara tabidir. Ayrica Andoluda cogu evlilik imzasiz imam nikahidir. O zaman neden bu coklu standart? (imam nikahi vs nikah vs birlikte yasama).
Bir kadinla bir erkek eve cikmissa o bir cesit evliliktir zaten, amac beraberliktr. Bu iki kisinin arasina imam, nikah memuru vs girmeden bireyin kisisel haklarini koruyan kanunlar gelismiyorsa o ulke cag disi kalmis demektir.
Yaklaşık 2 yıl birlikte yaşadım eşimle.. yaklaşık 1 yıldır da evliyiz.. Hiç pişman olmadım zaten evlilikten hiçbi farkı yoktu benim için.. Çocuk istediğimiz için evlendik.. Çok şükür çok da mutluyuz :)Bu kararı aldıktan sonra hiç pişman oldunuz mu? Ve nasıl yürütüyorsunuz.. (Lütfen ahlak bekçiliği yapmayın)
Ben de evlenmeden birlikte yaşamadım, yaşayamazdım da. Ama gerçekten iğnelemeden soruyorum merak ediyorum. Birlikte yaşamakta, nikahlanmak arasında ailelere duyurmak dışında duygusal manada ne fark var? Ben de evliyim. Çok yakın bir arkadaşım da sevgilisiyle yaşıyor. Bir farkımız yok bence.
bence de birini her anlamda tanımadan evlenmek de nesi? evine eşya alır gibi diyecem ayıp olacakinsan kokusunu, huyunu, suyunu bildiği biriyle evlenmeli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?