Evlenmeden önce ben,evlendikten sonra ben

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.980
148.653
798
Bazi degişimler yaşadim bunlar iyi mi oldu kotu mu oldu bilmiyorum bazen diyorum iyi ama bazen benlikten cikiyor muyum diye dusunuyorum

Esimle flort ederken esim sen benden daha sertsin, saglamsin derdi oyleydim.Annem hep senin duygularin mi yok filan derdi bicok kisinin duygulanacagi aglayacagi yerlerde umursamazdim vs bicok seyde duygusal olmadim ,istedigim kisiye istedigim lafi aninda soylerdim ve sonuclarindan hic korkmadim bedelinide odedim iş olsun, okul olsun ,aile olsun hep boyleydim ve birazda agresiftim bana mantikli ,kafama yatan bir sebep sunulmadikca ben " bunu boyle yapmani istiyorum." diyen kimsenin dedigini yapmadim kendi sinirlarimi hep kendim cizdim esimde beni boyle tanidi boyle sevdi..

Ama gelin gorun ki evlenince esimin ailesiyle problemler yasadim bir iki kez. Esim beni hic uzmedi ezdirmedi ama ben istedigim tepkiyi gostermedim hic, onun ailesi sonucta diye ama ben savunulmaktan cok kendimi savunabilmeyi isterdim cunku o beni savunsada benim sinirim gecmiyor kendim haşlamadigim icin ve boyle bir kizken bu durumlarda eski halim gibi davranamamak yada buna benzer seylerde acaba cok mu degişiyorum dedim ..

Birde niyeyse daha duygusal olmaya başladim ... Bu beni hepten sinir ediyor
ve sanki kafeslenmişim gibi hissediyorum eski ,yalniz ,hatalari cok olan ama guclu ben'i kayip mi ediyorum bilmiyorum surekli kendimden birsey kaybediyormusum gibi geliyor ben törpülenmek istemiyorum aynı kalmalıyım ucundan ufak degisiklerimi fark etmek beni telaşlandiriyor cunku tamamen ben ben olmaktan ciktigimda bunu fark etmem belki gec olacakti kötü bile olsa en ufak huyumdan vazgecmek istemiyorum bunun bi yolunu bulmam gerekiyor biliyorum ortada aman aman bir dert fazla bi kaybim yok ama 2 ozelligim bile benim ozelligimdi ve deger veriyorum iyi veya kotu oyuzden kaybetmek istemiyorum cunku beni saglam yapan beni ben yapan seylerden belki 2 taneside onlardi

sert kadınlıktan törpülenmek sizi öldürmez agresifliği yenip orta yolu bulma huyları geliştirmeniz daha çok dinlenmenizi sağlar ,üzülmeyin bence evliliğin olağan olgunluğuna erişiyorsunuz eşin ailesi ile de zaten laf vererek yüz göz olmak iyi değildir saygılarımla..

Evliligin olağan olgunlugu diyorsun yani ama ben ona erismek istemiyorum iste esim seni oldugun gibi sevdim seviyorum derdi vede der hep ,benide oyle tanidi simdi degismeye baslamak ufaktan canimi sıkıyor belkide evlilik bana gore degil

bence zaten duygusalmışsın ama birilerinin bunu görmesini istemediğin için hep saklamışsın bu yönünün.herkeste hep sen güçlüsün halledersin yaparsın dedikçe daha da güçlenmiş iyice duygusuz gibi olmuşsun.

halbuki içinizde kırılgan biri varmış.tıpkı benim gibi :)

Oda olabilir belki ozumde duygusaldim yeni cikiyordur gun yuzune ama geri sokmam lazim şayet hic sevmedim

Evliligin olağan olgunlugu diyorsun yani ama ben ona erismek istemiyorum iste esim seni oldugun gibi sevdim seviyorum derdi vede der hep ,benide oyle tanidi simdi degismeye baslamak ufaktan canimi sıkıyor belkide evlilik bana gore degil
hayır öyle düşünme bende sen gibiydim ağzımın ayarı yoktu haksızlık gördüm mü çatır çatır lafını verirdim ama evlendim 14 ay oldu yeri geldi kızdığım şeylere kendim gibi tepki vermediğimi gördüm fakat bu seni değiştirmez evlilik insanlara illaki bir şey katar hiçbir şey katmazsa çoğunda olgunluk katar sende kendinden yaşça büyük insanlara sana haksızlık yapsalarda daha yapıcı olmak adına sesizlikle karşılık vermişsin seni savunan eşin olmuş..gardın kırılmamış çünkü eşinle sen bir bütünsünüz birsiniz onun seni savunması senin kendini savunmanla eşdeğerdir ..daha yeni evlisin zamanla alışacaksın ben 14 ayda alışmışım öyle görüyorum..bu pozisyona korkuyla yaklaşma olağan akışına bırak yeter eğerki eşin seni savunmasaydı işte o zaman yıkılacaktın bunun için sevinmelisin

bence evlilikle alakalı bir durum değil bana göre.yaş ilerliyor bazı düşüncüler yapılar değişebiliyor.bu eşinizin ailesi olmazdıda harhangi bir kişide olabilirrdi.hepimiz bazık kere fedakarlık yapıp susmak duygularımızı bastırmak zorundayız.bnce bunun için üzülmeyin bunun artılarıda çok olur kişi üzerinde.ama içinizde biriktiripte bomba etkisi yapmayın

Haklisin esim savunmasa ben nolursa olsun hem esime hem ailesine karsi kendimi savunmak zorunda kalacaktim ve sarpa saracakti biyandan dusunuyorum boylesi daha dogru sanki esim benim aileme bagirmasindansa benim ailemi uyarmam daha saglikli olurdu oda ayni seyi kendi ailesine benim yerime yapti aslinda

Anladım zaten ondan sordum savaşçı ruhumuz asla yenik düşmeyi sevmediği için böyle bir dönemdesin hatta hep böyle olucak diyebilirim ben bunu yenemedim, düşündüklerimiz bire bir aynı.
Aynen icerde birsey var susmak istemiyor sinmiyor ama bide mantik var olaylara boyle yaklasmak saglikli diyor gelde cik isin icinden

Eger degisim ic motivasyonla degil de dis baskiyla oluyorsa boyle bir noktada patliyor iste duygu dunyasi..

Ben de evlenmeden önce çat çat cevap veren insandım. Evlendikten sonra biraz azaldı bence iyi de oldu. Çünkü bazen hiç istemediğim insanların seviyesine inebiliyordum. Geçenlerde okulda bi olay oldu benim deli sinirler geldi gayet konuştum hatta çoğu kişinin yapmayacağı şekilde diyim şimdi anlatmak istemiyorum olayı. Ama haklıydım yani. Demem o ki sizin o huylarınız kaybolmuyor yeri geldiğinde çok güzel siz oluyorsunuz. Ama artık her olayı umursamıyorsunuz. Yani ben kendim için öyle düşünüyorum.

Yok esimin ailesi haricinde kimseye karsi tutumum degismedi iste tutumumun degismeside sartlardan ve oylesinin daha saglikli olacagini mantigim soyledigi icin yaptim ama icim aslibda onu kabul etmiyor yani kendi karakterimle haraket etmeyisim beni kizdiran oldu :) kabullu bir degisim olsa ameeennna

Konuyu okurken kendimi gördüm koç burcu mu acaba bi sorayım derken evet koç burcuymuşsunuz Bende koç burcuyum ancak ben bu özelliklerimi sevmiyorum keşke daha uysal olsaydım diyorum bana bazen zarar veriyor çünkü bu özellikler ayrıca duygasal insanlarız biz ancak duygulandığımız şeyler farklı mıy mıy değiliz o kadar

Eger degisim ic motivasyonla degil de dis baskiyla oluyorsa boyle bir noktada patliyor iste duygu dunyasi..
Baski degilde icim bambaska ama biyandan mantikli haraket edersen kazanirsin diyor um kendime ve oylede oluyor ama bu asil icimden gelen olmadigi icin beni deli ediyor

bak nerden bakarsak ordan görüyoruz değil mi

Aynen icerde birsey var susmak istemiyor sinmiyor ama bide mantik var olaylara boyle yaklasmak saglikli diyor gelde cik isin icinden

Gücünün yıkıcı olmasına gerek yok önce onu bir çöz kafanda gerisi gelir aslında, duygusallık dediğimiz şey de zayıflık değil, o duyguların için de iyiler de var, kötüler de var. Hatalarım çoktu fakat güçlüydüm, neden artık öyle değilim yerine hatalarımı tekrarlamıyorum/tekrarlamayacağım diye kendini rahatlatmak daha mantıklı. Köşelerin "törpülenmesi" demek değil aslında bu, sadece gerektiği yerlerde pençelerini kullanmak diye düşün , gereken yerlere dair ne kadar çok şey bilirsen o kadar takdir görürsün. Bal borsuğunu kimsenin takdir etmeyip, jaguara owww denmesi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…