Evlenmeden önce birlikte yaşamak?

ben de dediğiniz gibi düşünüyorum ama bir yandan da hiç ilişkim olmadığı için korkuyorum işte böyle durumlardan ve tepki aldım öyle deyince.

Burda cok konu gorduk.
Beraber yasiyoruz diyip " beni oyaliyor evlenmek istemiyor, oysa kagida dokmek istiyorum" diye dert yananlari.
Benim kafam karman corman olur o an.

Eger beraber yasamayi uygun goruyosun, neden evlenmek istiyosun?
Yok egerki evlenmk istiyosun, ne diye zamaninda berabrr yasamaya basladin?
Bu soruyu yonelttigimde genel olarak "eh aileme beraber yasadigimizi soylemedim senelerdir, annemgil ziyarete gelince sevgilim evden gidiyor" diyorlar.
Ben " yuh" diyorum, yuzune tukuresim geliyor resmen. Umrumda degl beraber yasamasi, seni buyuten ana babayi bu sekil kandiran varsa yuzunu tukurmelik bi kisiliktir.

Benim gorusume gore ters bi is.
Ayri bi boyutu; turk kizlarimiz yanarli donerli( yukariya bakiniz)

Yabancı ülkelerle bzm kültürmz bir değil. Ben kendi adıma karsıym. Başkasıbeni ilgilndirmez. Malum günümz erkeklerininbeyni şeynde

Yurt dışında olabilir ama tr de zor. Niye dersen tr de ki erkekler birlikte yaşar bikaç yıl sonra anasının bulduğu "temiz" kızla evlenir. Burdaki erkek bakış açısı şu sen zaten herşeyini vermişsin adam sırf buna sebep evlenmez ki. Geneli olmazsa da çoğu böyle.

Bir şeyi "bedava" olarak nitelemek aslında para vb satın alma aracıyla sahip olunabilecek veya elden çıkarılabilecek anlamına gelir. Yani burada alım satıma söz konusu olan şeye mal denir. Kadının kendini mal olarak kabul etmesi bence çok aşağılık bir düşünce. Evliliğin bile garantisi yokken sırf sevişti beraber yaşadı diye kendini bedavadan kullandırmak mı oluyor ? Olay sadece bir imza mı? Evlenip boşanınca bedavadan kullandırmamış oluyor öyle mi? Pes doğrusu. İki yüzlü toplum

ben dogru bulmuyorum
aynı evde yasasam nıye evlenım kı zaten bırlıkte yasıyorum ?
evlılıgın ne farkı ne tadı kalıyor ?
evlılık ıcın bı heyecan gızem olmalı bence

esı onceden tanımak gerek fıkrıde bana sacma gelıyor cunku 40 yıllık evlı kadın erkek bıle bırbırının bazı huylarını yenı ogrenebılıp ya ben senı hıc tanımamısım dıyebılıyor... ınsanoglu bı sır 10 yılda bırlıkte yasasan ıcını sen bılemezsın o sana nekadarını gosterdıyse ve nasıl gosterdıyse okadarını bılırsın

eger tanımak daha saglıklı olsaydı gorucu usulu evlenenlerın evlılıgı daha uzun surmezdı

Kır düğünü istiyorum
Aynı evde yaşadığım adam bana düğün yapmaz sonra kime ikide bir kır düğünü istiyorum dicem

Türkiyede ve diğer ülkelerde aklı şeyinde olan çok varlık olduğundan... Birlikte yaşama durumunun çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
40 yıllık karısını öldüren...Kızının sevgilisiyle ilişkisi olan anaların-babaların olduğu bir dünyada güvenilecek bir insan çok zor...
Ne malum o adamın bir gece seni bıçaklamayacağı.. yada sevişirken seni kameraya alıp ppppp sitelerine atmayacağı...
Eşlerine bunları yapan varlıklar bile varken.. birlikte yaşadığımız adam kimbilir bize ne yapar..
Ya da masum erkeklerimizin düşünceleri... Sevgilimle işi pişireyim... Nasıl olsa anam bana helalinden bir kız alır köyden demesiyle oluşacak durumlar çıkabilir bu birlikte yaşama fikrinden...
Birlikte kalınacaksa da aynı odada kalınmayacak... Sevişmeyeceksin yada sevişirsende etrafı kontrol edeceksin her ihtimali almak gerek..

aklımda deli deli senaryolar.. çok uzun oldu ...

mantıken doğru, uyumlu olup olmadığınızı, evliliği yürütebilir misiniz acaba gibi soruları, beraber ortak bir yaşamdan mutlu olmayacağınızı görürsünüz.Amaaa gel gelelim Türkiye'den bahsediyoruz.en başta konu-komşu dedikodu yapacak, dışlayacak dost hayatı yaşıyuuuuur bu diye.sonra başta adamın ailesi olmak üzere istemeyiz biz öyle gelin konuşmaları alıp başını gidecek, ve tez vakitte helal süt emmiş ! temiz bir aile kızı ile baş göz edilmeye çalışılacak esas oğlan. bir de henüz adamlık evresine geçmemiş erkeklerimiz var ki bu işe beraber yaşama, hayat paylaşma değilde bedava cinsel ilişki gözüyle bakacak.Yaşam felsefesi sadece evlenmekten ibaret olan kızlarımız ise, beraber yaşamaya başladığının ertesi günü düğünümüz ne zaman diye hem bunalacak, hem bunaltacak.Hatta uzun süre bu şekilde yaşayıp üstüne ayrılık olursa "kullanıldım!" bile diyecek.

Ülkemizde hala erkek yapınca tatlı çapkın,kız yapınca o... 'dur anlayışı yaygın olduğu için birlikte yaşamak durumu Türkiye için çok da geçerli değil. Bence ilerde hiç bulaşmayın,bulaşıp işin sonunda mutlu mesut yaşasanız bile bir gün erkeğin anası gelip bunu başına kakar.

Herşey sıradanlaştı evlenmeden birlikte yaşamak nedir ? allahtan utanmada yok millet ne der nasıl karşılanır diye düşünülüyor
Benim gibi dusunenleri gordukce mutlu oluyorum sonumuz hic iyi degil. Bunun siradanlasmasina izin vermeyelim turkiye devleti sozde islam ulkesi ama islamiyet namina bisey yok cok uzucu allah sonuzu hayir eylesin..

Panik yaptığımız yok tatlım burada paylaşım yapılmış bizde yorum yapıyoruz asıl zorunda gidecek bi durum yok yorumumda
Zoruma gitmek mi?
Siz kimsiniz pardon? Söyleyebileceğiniz herhangi bir şeyi ciddiye almam ki zoruma gidebilsin.
Yorum yapmıyor, sizin gibi düşünmeyen ve yaşamayan insanları yargılıyorsunuz ve inanın ban yemeye değmezsiniz.

Kuzum zoruna gitmese böyle yorum yapmazsin üstüne alındığına göre

Canım bence akıllıca bir iş
Yapma taraftarıyım.
Uzun süre ayni evi aynı ortami paylaşılacak ve tanimiş olacaksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…