- 12 Temmuz 2006
- 58.248
- 222.644
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi outofthewoods
-
Hayatım bn böyle bişey illa olmaz demiyorum ki herkesin kendi görüşü tabiki mantiken doğru olabilir ama işte dinimiz bunu kabul etmiyor bunu söylemek zorundayım ben illa yapamazsin demiyorum bebeğimCanım bence akıllıca bir iş
Yapma taraftarıyım.
Uzun süre ayni evi aynı ortami paylaşılacak ve tanimiş olacaksin
Haklisin Ablacim tartismiycam ama millet senin gibi dusunmuyo saygı gostermiyo dusuncemeTartışmayalım, herkes saygı çerçevesinde fikrini beyan etmekte özgürdür, düşüncelere ve yaşam tarzlarına saygı lütfen.
Gerçekten çok güzel ifade ettiniz,o günah bu günah şu dinimize uygun değil diyoruz ama ne hikmetse cinayet,tecavüz,aldatma,kadına şiddet vb suç oranımız avrupa ülkelerine göre çok daha fazla. Kendimizle inanılmaz çelişiyoruz bu dini konularda. Herkesin tercihi kendine,bütün bu saydığınız iğrençlikler olacağına keşke en büyük derdimiz aynı evde yaşamak olsaydı.Yav millet resmi nikahli coluklu cocuklu halleriyle swinger partileri ceviriyor siz hala evlenmeden olmaz, erkek kadini kullanir, basina kalkar bilmemne modundasiniz. Acin su bdv deki konulari bir okuyun birlikte yasayan ciftler mi daha ahlaksiz yoksa evlenip birer sevgili bulup takilanlar mi, escinselligini ortmek icin paravan evlilik yapanlar mi, eskortlarla yatıp gelip karisinin yatagina girenler mi siz karar verin.
Evlilik dediginiz alti ustu bir imza, neyi mesrulastiriyor? Evlenmeyen saygi duymuyor da evlenen erkek mi saygi duyuyor? Ondan mi karisini doven, soven, aldatan hatta satan erkekler? Evlendikten sonra seyettikleri icin onlar saygili da yillarca nikahsiz yasayip bastaci eden mi saygisiz oluyor kullanmis oluyor?
Kadini kullanacak serefsiz, evlendikten once sonra farketmez her turlu kullanir, o tiyniyetteki adami bir imza mi durduracak? Gidin bi su icin, yuzunuzu yıkayın, dost hayatiymis bilmemneymis, dost hayati diye taraflardan biri evliyken yasanan iliskiye denir ki bizim uber ahlakli toplumumuzda bolca ornegi bulunur. Ahlak bekciligi yapacaksaniz birbirini sevip ayni evi aska paylasanlara degil, nikahli karsisina boynuz takanlara, yuvami kurtaracagim diye kocasinin yedigi her boku yutanlara yapin.
Gerçekten çok güzel ifade ettiniz,o günah bu günah şu dinimize uygun değil diyoruz ama ne hikmetse cinayet,tecavüz,aldatma,kadına şiddet vb suç oranımız avrupa ülkelerine göre çok daha fazla. Kendimizle inanılmaz çelişiyoruz bu dini konularda. Herkesin tercihi kendine,bütün bu saydığınız iğrençlikler olacağına keşke en büyük derdimiz aynı evde yaşamak olsaydı.
Türkiye devletinde degil isterse herşeyin normal karşılandığı bir ülkede olsun ne farkederki sonuç olarak allah heryerde var ve bu yanlış bir durum nikahsız yaşamak birlikte olmak günah zina bunu kim değiştirebilir allahın yasak koydugu bu durum nasıl normalleşebilir sıradanlaşabilir öbür dünyayı hiçmi düşünmez bu insanlar sizinde söylediginiz gibi allah sonumuzu hayırlara çıkarsınBenim gibi dusunenleri gordukce mutlu oluyorum sonumuz hic iyi degil. Bunun siradanlasmasina izin vermeyelim turkiye devleti sozde islam ulkesi ama islamiyet namina bisey yok cok uzucu allah sonuzu hayir eylesin..
Benim gibi dusunenleri gordukce mutlu oluyorum sonumuz hic iyi degil. Bunun siradanlasmasina izin vermeyelim turkiye devleti sozde islam ulkesi ama islamiyet namina bisey yok cok uzucu allah sonuzu hayir eylesin..
Cok cok dogru, musluman olupta muslumanliktan bu kadar kacan baska bi ulke daha yoktur. Resmen tum orf ve adetlerini inkar ediyosun. Avrupada yasiyorum ve cok farkli kulturler gordum burda. Burda " beraber yasamak" cok normal. Ama sukurki Turkiyedeki gibi degil burdaki Turk vatandasi( benim gordgum ve tandigim turklerden bahsediyorum tabi).
Burdaki Turkler, bir " turk ve musluman" kavraminin degerini gurbette olduklarindandir belki, biliyor. Yani bildigimiz islamin degerini biliyorlar, turkiyedelerden daha cok biliyorlar.
Buda uzucu, cunku bizim namimiz turkiyedeki vatandaslarimizla taniliyor.
O namimizda su sekil ilerliler" atalarindan uzaklasmak isteyen, atalari gibi olmaya calisanlari "yobaz, koylu, cahil" diye tanimlayip kendi insanini rezil rusva edenlerin, modern topluma ayak uydurmaya calisan turk toplulugu".
Oysaki bizim dinimiz osmanliya dayaniyor.
Osmanli islam dinini zamaninda en cabuk benimseyen toplumdur. Cunku osmanli devleti zaten islamin bi cok dogru amelleriyle bilindikti ve orf ve adetlerinde bunlar yer almisti cok daha onceden.
"Musluman olup da muslumanliktan bu kadar kacan baska bir ulke daha yoktur."
Cok guzel tanimlamissiniz. Cok dogru. Maalesef insanlar bu hale geldi. Evlatlarimizi ona gore yetistirmeliyiz bizden sonraki nesil bizim torunlarimiz, torunlarimizin evlatlari neler gorecek kim bilir bu ulke ne hale gelecek dusundukce uzulmemek elde degil..
Ben lisedeyken kapaliydim benden baska kapali yoktu sinifta. Baski kuruyolardi uzerimde bakislariyla ve bazen neden kapalisin?? Diye soruyolardi. Sanki yabanci memlekette yasiyoruz da bi tek ben muslumanmisim gibi hissediyordum. Bu sorulari duymaktan yorulmustum bi gun carsida edebiyat ogrtle karsilastik. Ertesi gunu bana okulda arkadaslarimin yaninda sen neden kapalisin? Demisti. Ben de kapaliyim bunda ne var gibi bisey demistim. Simdiki aklim olsa musluman ulkesinde yasiyorum bana allahin emrettigini yapiyorum bunu neden sorguluyosunuz ki siz musluman degilmisiniz? Siz niye aciksiniz sizde bana bunu soyleyin? derdim. Hala daha aklima gelir ve keske boyle soyleseydim derim. Sanat icin soyunani alkislayan eller, allah icin kapanana neden zulmeder?
Cok cok dogru, musluman olupta muslumanliktan bu kadar kacan baska bi ulke daha yoktur. Resmen tum orf ve adetlerini inkar ediyosun. Avrupada yasiyorum ve cok farkli kulturler gordum burda. Burda " beraber yasamak" cok normal. Ama sukurki Turkiyedeki gibi degil burdaki Turk vatandasi( benim gordgum ve tandigim turklerden bahsediyorum tabi).
Burdaki Turkler, bir " turk ve musluman" kavraminin degerini gurbette olduklarindandir belki, biliyor. Yani bildigimiz islamin degerini biliyorlar, turkiyedelerden daha cok biliyorlar.
O namimizda su sekil ilerliler" atalarindan uzaklasmak isteyen, atalari gibi olmaya calisanlari "yobaz, koylu, cahil" diye tanimlayip kendi insanini rezil rusva edenlerin, modern topluma ayak uydurmaya calisan turk toplulugu".
Osmanli islam dinini zamaninda en cabuk benimseyen toplumdur. Cunku osmanli devleti zaten islamin bi cok dogru amelleriyle bilindikti ve orf ve adetlerinde bunlar yer almisti cok daha onceden.
Bu ülke müslüman değil laik bir ülkedir. İnsanlar dini seçimlerin de özgürdür. Dini icerik yasak ve kib ledim.Cok cok dogru, musluman olupta muslumanliktan bu kadar kacan baska bi ulke daha yoktur. Resmen tum orf ve adetlerini inkar ediyosun. Avrupada yasiyorum ve cok farkli kulturler gordum burda. Burda " beraber yasamak" cok normal. Ama sukurki Turkiyedeki gibi degil burdaki Turk vatandasi( benim gordgum ve tandigim turklerden bahsediyorum tabi).
Bu ülke müslüman değil laik bir ülkedir. İnsanlar dini seçimlerin de özgürdür. Dini icerik yasak ve kib ledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?