Evlenmeden önce birlikte yaşamak?

Tartışmayalım, herkes saygı çerçevesinde fikrini beyan etmekte özgürdür, düşüncelere ve yaşam tarzlarına saygı lütfen.

Canım bence akıllıca bir iş
Yapma taraftarıyım.
Uzun süre ayni evi aynı ortami paylaşılacak ve tanimiş olacaksin
Hayatım bn böyle bişey illa olmaz demiyorum ki herkesin kendi görüşü tabiki mantiken doğru olabilir ama işte dinimiz bunu kabul etmiyor bunu söylemek zorundayım ben illa yapamazsin demiyorum bebeğim

Kesinlikle mantıklı görüyorum çünkü bir insanla ne kadar flört edersen et onu aynı evde yaşamadan tanıyamıyorsun. Huylarını alışkanlıklarının yaşam tarzının sana uyup uymadığını anlayamıyorsun. O yüzden evlenmeden önce aynı evi paylaşmak lazım bana göre. Ama maalesef Türkiye yapısına uygun değil bu.

Hic iliski yasamayan biri olarak ilk iliskinle ayni evde yasamak bence sacma.
Once biraz iliski tecruben olmali ki tam olarak ne istedigini bilesin.
Bir de eger bu fikirdeysen cevrende seninle ayni fikirde olmali ki ayni kafa yapisinda birini bulabilesin.
Yoksa kariyi uc ay goturdum tarzi kafa tipindeki insanla bunu yasarsan hayattan sogursun.

Gerçekten çok güzel ifade ettiniz,o günah bu günah şu dinimize uygun değil diyoruz ama ne hikmetse cinayet,tecavüz,aldatma,kadına şiddet vb suç oranımız avrupa ülkelerine göre çok daha fazla. Kendimizle inanılmaz çelişiyoruz bu dini konularda. Herkesin tercihi kendine,bütün bu saydığınız iğrençlikler olacağına keşke en büyük derdimiz aynı evde yaşamak olsaydı.

iki kişinin evlenmeden önce mutlaka aynı çatı altında ev yaşantısının olması olamıyorsa da tatile mutlaka çıkması gerektiğini düşünüyorum. bizim toplumda zor evet hoş da karşılanmaz ama herkesin kendi hayatı kimse de karışamaz

Kesinlikle oyle, en acisi da kadinlarimizin bunu kabullenmis olmasi.
Sanki evlenmeden yasanan her sey yanlis, evlendikten sonra yasanan her sey dogru.
Erkekler şöyle guvenilmez boyle tirt muhabbeti yapiyoruz da guvenilmeyecek erkegi evlenmeden tanimak evlendikten sonra tanimaktan daha iyi her turlu.
Ayni sey kadın icin de gecerli, gayet el degmemis evlenip, 3 ay sonra kocasini kayniyla aldatanlarin, cocugu sevgilisiyle yakaladi diye oldurtenlerin oldugu toplumda evlilik oncesi iliski tu kaka, yersen.

Benim gibi dusunenleri gordukce mutlu oluyorum sonumuz hic iyi degil. Bunun siradanlasmasina izin vermeyelim turkiye devleti sozde islam ulkesi ama islamiyet namina bisey yok cok uzucu allah sonuzu hayir eylesin..
Türkiye devletinde degil isterse herşeyin normal karşılandığı bir ülkede olsun ne farkederki sonuç olarak allah heryerde var ve bu yanlış bir durum nikahsız yaşamak birlikte olmak günah zina bunu kim değiştirebilir allahın yasak koydugu bu durum nasıl normalleşebilir sıradanlaşabilir öbür dünyayı hiçmi düşünmez bu insanlar sizinde söylediginiz gibi allah sonumuzu hayırlara çıkarsın

Son bir uyarı yapayım sonrasına karışmam.
Dini içerik yasaktır, üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim, özel hayat seçimlerine saygı duyalım.

Benim gibi dusunenleri gordukce mutlu oluyorum sonumuz hic iyi degil. Bunun siradanlasmasina izin vermeyelim turkiye devleti sozde islam ulkesi ama islamiyet namina bisey yok cok uzucu allah sonuzu hayir eylesin..

Cok cok dogru, musluman olupta muslumanliktan bu kadar kacan baska bi ulke daha yoktur. Resmen tum orf ve adetlerini inkar ediyosun. Avrupada yasiyorum ve cok farkli kulturler gordum burda. Burda " beraber yasamak" cok normal. Ama sukurki Turkiyedeki gibi degil burdaki Turk vatandasi( benim gordgum ve tandigim turklerden bahsediyorum tabi).
Burdaki Turkler, bir " turk ve musluman" kavraminin degerini gurbette olduklarindandir belki, biliyor. Yani bildigimiz islamin degerini biliyorlar, turkiyedelerden daha cok biliyorlar.
Buda uzucu, cunku bizim namimiz turkiyedeki vatandaslarimizla taniliyor.
O namimizda su sekil ilerliler" atalarindan uzaklasmak isteyen, atalari gibi olmaya calisanlari "yobaz, koylu, cahil" diye tanimlayip kendi insanini rezil rusva edenlerin, modern topluma ayak uydurmaya calisan turk toplulugu".
Oysaki bizim dinimiz osmanliya dayaniyor.
Osmanli islam dinini zamaninda en cabuk benimseyen toplumdur. Cunku osmanli devleti zaten islamin bi cok dogru amelleriyle bilindikti ve orf ve adetlerinde bunlar yer almisti cok daha onceden.

"Musluman olup da muslumanliktan bu kadar kacan baska bir ulke daha yoktur."
Cok guzel tanimlamissiniz. Cok dogru. Maalesef insanlar bu hale geldi. Evlatlarimizi ona gore yetistirmeliyiz bizden sonraki nesil bizim torunlarimiz, torunlarimizin evlatlari neler gorecek kim bilir bu ulke ne hale gelecek dusundukce uzulmemek elde degil..
Ben lisedeyken kapaliydim benden baska kapali yoktu sinifta. Baski kuruyolardi uzerimde bakislariyla ve bazen neden kapalisin?? Diye soruyolardi. Sanki yabanci memlekette yasiyoruz da bi tek ben muslumanmisim gibi hissediyordum. Bu sorulari duymaktan yorulmustum bi gun carsida edebiyat ogrtle karsilastik. Ertesi gunu bana okulda arkadaslarimin yaninda sen neden kapalisin? Demisti. Ben de kapaliyim bunda ne var gibi bisey demistim. Simdiki aklim olsa musluman ulkesinde yasiyorum bana allahin emrettigini yapiyorum bunu neden sorguluyosunuz ki siz musluman degilmisiniz? Siz niye aciksiniz sizde bana bunu soyleyin? derdim. Hala daha aklima gelir ve keske boyle soyleseydim derim. Sanat icin soyunani alkislayan eller, allah icin kapanana neden zulmeder?

Zamaninda neler cekti kizlarimiz dediginiz gibi. Cok ama cok yazik. Bende kapaliyim. Ama avrupada turkiyeden daha az sorguya cekildik bu kesin. Burda bas ortum hakkinda en fanatik olan soru su sekildeydo" sicak olunca zor olmuyormu? Bende hayir alisiyosun zor olmuyor, hava sicakken daha ince giyrrsin diyorum. Baznde tuvalette ortumu toparlarken" aa o igneler elinize batmiyomu hic, cunku ben mesela cok korkardim,siz nasil beceriyosunuz? Zor olmuyomu" diye soruyorlar. " arada sirada batiyor tbi oluyor" diyorum beraberce guluyoruz.
Yuzume gelipte sana soylenenleri yoneltenlerle hic karsilasmadim burda, cunku saygi var, dini bilmedikleri halde.
Neyse canim din icerikli yorumlar yuzundan zten banliydim,geri donusumun 2nci gunu. Fazla derine inmeyelim. Saglicakla kal.

Bu ülke müslüman değil laik bir ülkedir. İnsanlar dini seçimlerin de özgürdür. Dini icerik yasak ve kib ledim.

Bu ülke müslüman değil laik bir ülkedir. İnsanlar dini seçimlerin de özgürdür. Dini icerik yasak ve kib ledim.

Uff, yettiniz be.
Ok kible. Laik he he. Cephede savasan nenelerimizde laikti dimi? Siz ataturkten oncesini neden saymazsiniz? Bu yapinin temeli neden yok sayilir?
Dinimi savunmamdan dolayi surgun edilmekten onur duyarim.
" istemezmisin ya Ömer, dunya onlarin ahiret bizim olsun..."

Bizim ulkemizin bas problemi kizlari mal gibi yetiştirmek. kendi Bedenlerine bile yabancilar. "Orasi"ellenmesin, temiz beyaz super kalsin, kafi. Tüm hayatı boyunca kendini cok kiymetli mal sanan hanim kizimiz evlenince pirlanta kiymetiyle hayata devam edecegine; kiymetlisini efendisine teslim edince dünyanın en mutlu insanı olacagina, misyonunu tamamlanacagina inaniyor. Erkek de beyim pasam yetisip disarda yiyebildigini halti yiyince heybetini arttiriyor.
Bu insanlarin tum hayati düğün odakli oluyor, çünkü ömrünün en onenli günü (kadin icin). tek prenseslik günü. Ayni saasayi tekrar yasamasi zor. Ne kadar abarti varsa egreti egreti hepsi yapiliyor. Maksat o gün tassin dokulsun, c u nku pirlanta adresine gidiyor.
Evlenirsek anlasir miyiz, mutlu olur muyuz, derdimizi alir miyiz gibi düşünceler arka planda. Cinsel aclik tavanda tabi. Sonrasinda? kadinlarda vajinismus erkeklerde hoduklukle karisik bi yetersizlik (hic sevismemis, ancak ihtiyac gidermis) bas gosteriyor.
Evin isini ve olusacak kayin akraba ilişki lerini hic dusunmuyorlar zaten.
Hayatlar rezalet, dert küpü, anlasmazliklar, uyumsuzluklar bas gosteriyor. Evlilik kurtulsun diye (ya da bilincsizce) bebelenip bir hayati daha mutsuzluga teslim ediyorlar.
Eger insanlar birbirlerini taniyabilecek arkadasliklar yasayabilse, ev halini gorebilse o zaman evliliklerin gecici heveslere kurban gitmeyen daha saglam temelli iliskiler olacagini dusunuyorum.
Simdi var mi birlikte yasayanlar ? Evet var. Anlasamazsa ayrilip daha mutlu olacagi kisileri aramaya devam ediyor. Dul damgasi yemeksizin.
Zaten Bizlerden bir kac kusak sonra evlilik zorunlulugu ortadan kalkacak. Domestic partnership kavramı yayginlasacak. Isteyen evlenecek, istemeyen evlenmeyecek.
Burda bahsedilen yasam fahiselik gibi algilanmamali, isinde gucunde insanlarin birbirlerine hastalikta saglikta destek olmasi seklinde dusunun. Resmi/dini bir dayanaga gerek duymaksizin, gercekten istedigi icin, herhangi maddi bir cikari olmaksizin sadece birbirini sevdigi icin bir aradaa bulunan insanlardan bahsediyorum. 5 gun biriyle 8gun baskasiyla yatmaktan bahsetmiyorum. Ki kisi gencligini oyle yasasa bile biryerden sonra olgunlasip hayatini duzene sokmak isteyecektir, insanoglu yapisi geregi stabil yasama ozlem duyar.
Neyse herkesin hayatinaa kimse karisamaz, umarim herkes hayatini mutlulukla dolu gecirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…