Evlenmeden önce ne gibi sıkıntılarınız oldu?

Eltim ylk görümcem kaynanam gelebilir ama komsulari gelemez. Biraz mukemmeliyetciyim bide kv cevresi biraz yobaz yani elestirici yok cok zayifmisim yok cocuk ne zaman gibi sorular. Yok para günleri mevlutler benim tarzim olmayan bi hayatlari var ondan
Anladım hayat emici tipler yani
O zaman doğrusunu yapıyosun
Ben genel bi misafir sevmeme durumu olarak düşündüm ondan sordum

Iki sene babamın inadıyla ve hakaretleriyle uğraşmış, kk üyelerini aynı konuyla bıktırmış salya sümük buralarda yatıp kalkmış birisi olarak ben varım :D maddi manevi her şeyi eşimle ben üstlendim düğün ev mobilya aklınıza gelecek a'dan z'ye her şeyi kendimiz yaptık çok şükür Rabbim kolaylık verdi. Ailemden bir beklentim olmadı gölge etmesinler başka ihsan istemez dedik

Anladım hayat emici tipler yani
O zaman doğrusunu yapıyosun
Ben genel bi misafir sevmeme durumu olarak düşündüm ondan sordum
Heh iste arkadasim. Aynen öyle. Yok yok esimin arkadaslari gelir gider evime. Zaten cok sosyal bi esim yok orasi ayrida kan emiciler. Gecen birtane gerizekali diyor ki kaynanama .... hanim gelinin guzel ama cok zayif. Kaynanam duymadi. Utanmadan tekrar söyledi. Bende bunu esime anlattim. Bana diyor ki onunda kızı cok cirkin biz bisey diyor muyuz

Ben de senin gibi düşünüyorum ama öyle bir algı oluşmuş ki toplumda bunlar olmadığında evlilik olmayacak gibi

Bizde tayinciyiz. Az ama kullanışlı eşyalar aldım. Salonumda yemek masası konsollar mıdır nedir yok. Oturma grubu, orta sehpa, kitaplığım ve çiçeklerim var salonda. Çok sade. Ailelerimiz bize uzak. Birbirlerine de uzak iki aile. Ailelere yüklenmedik. İşin doğrusu benim ailem alamazdı zaten. Yıllarca annecim çeyizimi hazırladı. Tabak çanak alıp durmuş. Yeter. “Artık büyüdük, evlenecek kadar aklımız eriyor bırakında bu kurulacak aile için biz çabalayalım” dedik. Yardım kabul etmedik:)

İmkanlarımız buydu eşimle. Ben çalışmıyorum şuan. Çalışamayacağımı bildiğim için borca girmektense varsın ikinci kalite olsun dedim. Daha önümüzde şark görevi var. Dönüşte yenileyebiliriz.

Önemli olan ikiniz arasındaki uyum. Gerisi o kadar kolay akıp gidiyor ki. İşi çok stresli. Evet tehlikeli ama bizde bir laf var. Ecel gelmişse kapıya baş ağrısı bahane diye. Olacak olana kimse mani olamaz. Anneniz şehit olur vs diye üzülüyorsa şayet sorun bakalım bankadaki memurun garantisi var mı yaşamak için? O acı yaşanacaksa o saat ve tarihte öyle de böyle de yaşanır. Kimse mani olamaz. İçini karartmak istemiyorum sadece annene böyle konuşabilirsin diye diyorum. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Iki sene babamın inadıyla ve hakaretleriyle uğraşmış, kk üyelerini aynı konuyla bıktırmış salya sümük buralarda yatıp kalkmış birisi olarak ben varım :KK70: maddi manevi her şeyi eşimle ben üstlendim düğün ev mobilya aklınıza gelecek a'dan z'ye her şeyi kendimiz yaptık çok şükür Rabbim kolaylık verdi. Ailemden bir beklentim olmadı gölge etmesinler başka ihsan istemez dedik
Ayni bizzzzz

benim aile de istemiyor şu an. kendim çalışıyorum, az biraz birikmiş var. maddi bi beklentim yok zaten. 27 yaşındayım çcuk değilim. her şeyi kendi başıma halledebilirim gibi geliyor. yani aileler istese bile çok fazla müdahale ettirmemek gerekiyor bence. çıkar evini tıtarsın, eşyanı alırsın. bunlar için aile şart değil. ha maddi olarak bağımlı isen hiç bişey yapamazsın.
kendi konunuzda da yazmıştınız aileniz neden istemiyor?

Annem ailesini hiç istemedi.Onlarla yapamazsın dedi anlamadım sanki inadına inadına evleneceğim diye tutturdum.
Işte yaşamda bana çok güzel birşey öğretti. -Annelerin içine sinmiyorsa mutlaka haklı bir yönleri var.Bunu çok geç farkettim.
O yüzden annenizin sözlerini kulak ardı etmeyin.

Ahh ahh çilekeş kader ortaklarıyız desene:KK70:
Heheheheeh gerçi ben babalardan para aldim ama esim ustune dusenleri kendiyapti. Zaten babasi yok. Calismis biriktirmis.kimseden bise almadi. Eger yardim alsaydi suan istemedigim bir koltukta oturuyordum belkide

Iki sene babamın inadıyla ve hakaretleriyle uğraşmış, kk üyelerini aynı konuyla bıktırmış salya sümük buralarda yatıp kalkmış birisi olarak ben varım :KK70: maddi manevi her şeyi eşimle ben üstlendim düğün ev mobilya aklınıza gelecek a'dan z'ye her şeyi kendimiz yaptık çok şükür Rabbim kolaylık verdi. Ailemden bir beklentim olmadı gölge etmesinler başka ihsan istemez dedik
Bizde tayinciyiz. Az ama kullanışlı eşyalar aldım. Salonumda yemek masası konsollar mıdır nedir yok. Oturma grubu, orta sehpa, kitaplığım ve çiçeklerim var salonda. Çok sade. Ailelerimiz bize uzak. Birbirlerine de uzak iki aile. Ailelere yüklenmedik. İşin doğrusu benim ailem alamazdı zaten. Yıllarca annecim çeyizimi hazırladı. Tabak çanak alıp durmuş. Yeter. “Artık büyüdük, evlenecek kadar aklımız eriyor bırakında bu kurulacak aile için biz çabalayalım” dedik. Yardım kabul etmedik:)

İmkanlarımız buydu eşimle. Ben çalışmıyorum şuan. Çalışamayacağımı bildiğim için borca girmektense varsın ikinci kalite olsun dedim. Daha önümüzde şark görevi var. Dönüşte yenileyebiliriz.

Önemli olan ikiniz arasındaki uyum. Gerisi o kadar kolay akıp gidiyor ki. İşi çok stresli. Evet tehlikeli ama bizde bir laf var. Ecel gelmişse kapıya baş ağrısı bahane diye. Olacak olana kimse mani olamaz. Anneniz şehit olur vs diye üzülüyorsa şayet sorun bakalım bankadaki memurun garantisi var mı yaşamak için? O acı yaşanacaksa o saat ve tarihte öyle de böyle de yaşanır. Kimse mani olamaz. İçini karartmak istemiyorum sadece annene böyle konuşabilirsin diye diyorum. Umarım hakkında hayırlısı olur.
Bu konuşmaları ona o kadar çok yaptım ki... Ama onun daha çok tehlikesi var deyip duruyor. Belki ben ondan daha önce vefat edicem Allah korusun diyorum. Yok yine aynı. Eşya konusunda da ben de öyle düşünüyorum. Aşırı pahalı şeyler yerine daha ekonomik olsun

Kesinlikle ben de karakterin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Annem işinin çok tehlikeli olduğunu ve büyük endişelerinin olduğunu söylüyor. Ama keşke sadece söylemle kalsa. Beni çok üzüyor çok ..
Kaderde ne var bilemeyiz. Hem asker ve polis bu vatanın onlara ihtiyacı var. Annenize de söyleyin dualarına ihtiyacımız var deyin. Başka bir şeye ihtiyacımız yok. Kimin kimden önce öleceğini Allah bilir. Hiçbir ömrün garantisi yok maalesef. Rabbim huzurlu eylesin evliliğini.

Ailenizin dusuncesi tabii ki onemli ozellikle karakter olarak sizin mutlu olamayacaginizi dusunuyorlarsa karsi tarafin bariz hatalari varsa dikkate alin yoksa ilerde uzulebilirsiniz ama karsi taraftan bir sorun yoksa anneler bazen kizlarina uzulebiliyor evden gidecegi icin oyle olabilir.

Annem sürekli sıkıntı çıkarıyor. En baştan istemiyordu zaten ama kavgalar küslüklerle kabul etti. Evlenme teklifi aldığımı söyledikten sonra siz beni ezip geçiyorsunuz dedi. Yahu anne evlilik teklifi için izin mi alalım senden dedim ona da kızdı. Annemin bu tavırları yüzünden hasta oldum mideme vurdu. Beni üzüyorsun diyorum sen de beni diyor. Anne olarak ondan beklediğim olabilecek kötü şeyleri bana söylemesi sadece. Seçim benim
Anneniz sikinti cikariyorsa,mutlaka hakli bir sebebi vardir. Benimde asktan gozum korelmisti. Ailemin tum olmaz demelerine ragmen kendi imkanlarimizla evlendim. Hicbirseyi gormiyordum,taki evlenip gozum acilip gercekleri gorene kadar. Simdide " kendim ettim,kemdim buldum,gul gbi sarardim soldum"sarkisini soyleyip duruyorum:)) Ha bu arada tilkinin donup dolasacagi yer kurkcu dukkanidir.onun icin annenizin soylemlerini gozardi etmemeye calisin. Hic bir erkek icin aileyi silmeye degmez cunku onlar sizi silip ailelerini tercih edebiliyorlar:((.inada binmeyin,tecrubeyle sabittir.

Özellikle aileler bazında. Aileniz istemediyse neler yaptınız? Maddi açıdan sıkıntılarınızı, tutacağınız evi nasıl hallettiniz ? Aileler karşı tutum nasıl olmalı[/QUOT

Biz eşimle çok iyi anlaşıyoruz şeytan kulağına kurşun her sorunumuzu problemimizi konuşarak halledebiliyoruz nitekim evlilik oncesi ve evlilikle beraber tartistigimiz mevzular bir elin 5 parmağını gecmez

Ama en cok tartismalari evlilik arifesinde yaşadık bana kalirsa hepsi çul çaput eşya bunlar zamanlada olur bi eşim bir ben olduktan sonra ikimizinde meslegi var herşey zamanla olur o sebeble buyuk beklentilerim yoktu...

Ama ailenin ozellikle kiz tarafinin ailesinin beklentileri büyük oluyor ... Mesela annem genc kizligiinda icinde kalan ne varsa benim icin istedi settir bileziktir dugundur vs onun bu istekleride esimle bizi gerdi zaman zaman ama ben annemi dizginledim benim boyle bir beklentim yok dedim cok sukur esimle ben herseyi yaparim dedim onu rahatlattim...
Birde babalar cok iyi kaynasti bizde fakat anneler ayni sekilde kaynasamadi...kiz anneleri tedirgin oluyor bu oglan kizima iyi davranacakmi kayinvalidesi kızıma kaynanalik yaparmi diye bi tedirgin oluyordu mesefali ve telakkuz halindeydi annem... Ama zamanla onuda aştı ben hep kayinvalidemin bana iyi davranmasından beni kızı gibi gormesinden esimin bana iyi davranislarindan bahsettikce o da bu huylarini bir kenara birakti ve rahatladi....

Cok uzun oldu ama kisaca anlatmak istedigim nisanlinla sen iyi anlasir her konuda birbirinizi desteklerseniz sen senin aileni o da kendi ailesini dizginlerse ortada sorun kalmiyor canım...

Eşimle liseden sınıf arkadaşıyız. Zor bir mesleğim var. Farklı mesleklerdeyiz ama tüm üniversite ve çalışma hayatımı yakından bildiği için beni çok iyi anlayan biri. Annem ilk duyduğunda seni anlayamaz kendi mesleğinden birini bulsaydın dedi. Hatta bulamadın mı yoksa okuldan falan diyerek çok ağlamama neden oldu. Ama tanıştıktan sonra o kadar sevdi ki şimdi telefonu kapatırken bile biricik damadıma selam söyle diye kapatır :)

Annem esimi sevdi fakat evliligi onaylamadi, kulturlerimiz farkli diye.
Is ciddiye binince ayildi bayildi, reddederim dedi.
Bende sizi ezip gececek degilim,tamam evlenmiyorum ama bu evlilik isi bnm icin omur boyu kapandi, oturun tursumu kurun dedim.
Bilirler bndeki katir inadini.
Oyle aman erkek tavlayim yuva kurayim kafasinda da degildim hic.
Resmen annem tutustu :)
Korktu bnden, bilir cunku gercekten asla baskasiyla evlenmez, omur boyu baslarinda otururdum.
Iki gun sonra yanima geldi annem.
Cocugun niyeti ciddiyse gelsinler ailece bi tanisalim dedi :D
Bu sekilde evlendim.

Ailenizin dusuncesi tabii ki onemli ozellikle karakter olarak sizin mutlu olamayacaginizi dusunuyorlarsa karsi tarafin bariz hatalari varsa dikkate alin yoksa ilerde uzulebilirsiniz ama karsi taraftan bir sorun yoksa anneler bazen kizlarina uzulebiliyor evden gidecegi icin oyle olabilir.
Hayır çok seviyor ve beğeniyor. Davranışlarını, hayata bakışını. Tutumlarını beğeniyor. Tek sıkıntı mesleği. Ve annem bana düşkündür. Kızımı elimden alacaklar diye bir cümle kurmuştu bir ara. Onu bırakacağımı düşünüyor. Anne başkası da gelse ben evlenip gidicem bu doğanın kanunu. Sen de zamanında böyle yaptın diyorum. Kıskançlık var biraz. Paylaşamama

Back
X