evlenmeden önce yaptığım şeyler aklıma geliyor.

canım seni çok iyi anlıyorum, bazen geçmişe dönüp insan kendi kendini sorguluyor ama unutma ki herkesin bir geçmişi var. evlenmeden önceki hayat bizim bireysel geçmişimiz, o zamanlar kimseye hesap verme zorunluluğumuz yoktu.

eğer eşinle ilişkin düzgünse, seni sevip sana güveniyorsa artık o geçmişin seni tanımlamasına izin verme. vesvese yapma, şeytanın en sevdiği yollardan biri o çünkü. unutma, her insan hata yapar, yaşar, öğrenir. sen şimdi neredesin, ne yaşıyorsun, ona bak. geçmişe değil, bugüne odaklan. sen değerlisin

Bende hayatta yapman dediğim şeyi yaptin mesela demekki asla demicekmisim hayatımda 3 sevgilim oldu sonuncusu ile ilişkim oldu yakın olarak diyelim öyle açık açık yazmakta istemedim bende mesela bazen keşke yapmasaydim niye yaptım böyle yapmazdım diyip pişman oluyorum sonra aklıma asla yapmam dediğim zamanlar geliyor amaan nebilim benimde az buz bozuk değil arada gidip geliyor benimde kafa düzelir boşver

Dert yoksunluğundan oluyor herhalde bu.
Allahım kafama takacak bir şey bulamadım aaa dur geçmişimi düşüneyim.
Allah aşkına geçmiş, olmuş bitmiş. Düşününce geri mi döneceksin?
Ne saçma yaptığınız.
Herkesin geçmişinde pek çok ilişki, pek çok hata var. Ama geçmişi düşünüp durmaz kimseye de faydası yok.

İnsan ne yaptıysa kapı gibi arkasında durmalı. Sonuçlarına da katlanmalı. Sorumlu olmak böyle bir şey. Geçmişte yaptıklarımdan pişmanım diye ağlayacağınıza gelecekte neleri daha iyi yapabilirim diye düşünün. Olan biten şeyi düşünmenin kimseye faydası yok.

onlar da konu aciyorlar iste kkya "25 oldum 30 oldum hala hic sevgilim bile olmadi" diye.
cok da normal bir sey degil

Normal veya değil. Ülke gerçeğinden bahsettim. Türk toplumu böyle bir toplum olmasa konu sahibi rahatsız olup konu açmaz zaten. Herkesin yaptığı bir şey değil 16 yaşında sevgiliyle sürtünerek ilişkiye girmek. O açıdan

Son düzenleme:
Acil ne yapabiliriz bilemedim. Ama herkes yapıyor, yaptı o yaptıklarınızı. Belki daha fazlasını. Kafaya takılacak şeyler değil. Eşinizden öncesi için eşinize karşı sorumluluğunuz yok.
Ben yabbma... Ay parmaklarıma birşey oldu gerisini yazamadım utanmadan herkes demen hoş olmadi hey Allahım ya

Konu sahibi dr a gidiniz

Siz neden “Hepimiz yaptık yapıyoruz”a bu kadar takıldınız anlayamadım. Bugün istatistiklere baktığınız zaman erkeklerin cinsel ilişki yaşama yaşı ülkemizde 13’e düşmüş durumda. 13 yaşındaki çocuk sizce 30 yaşındaki kadınla mı ilişkiye giriyor yoksa yaşıtı kızlarla mı? Bakın bu bahsettiğim cinsel ilişki. Bilinmeyen, söylenmeyen kim bilir neler var. 16 yaşında sürtünerek ilişkiye girmek herkesin yaptığı bir şey olmasa da o yaşlarda öpüşmek, elleşmek vs oldukça yaygın bir şekilde yapılıyor artık. 10 çocuktan 1’i yapmıyorsa 9’u yapıyor. Bunlar da cinsel temas demek. Yani siz yapmamış olabilirsiniz. Fakat nesil değişiyor, farklı bir bilinç var artık. 25 yaşında olup ilk sevgilisiyle evlenenlerin boşanma oranlarına hiç baktınız mı mesela? Ülkenin kültürü gereği biz sadece kulaklarımızı tıkıyoruz bazı gerçeklere. Genellikle cinsel aktif yaşlarında cinsellikten mahrum kalanlar evlendikten sonra bu heyecanları yaşamaya çalışıyor mesela bununla ilgili hiç araştırma yapmış mıydınız daha önce? Asla genelleyemeyiz tabii ki ama bunlar da baskıcı, ataerkil kültürün gerçekleri.

Yargılamıyorum bu arada, benim de sevgililerim oldu. Ama benim ne olduysa ailemin haberi vardı. Bu kadar kafaya takan, aile ve yetişme tarzı geleneksel olan insanların sonradan bu kadar pişman olacağını bile bile bu kadar cesaretli olması çok enteresan. Burada bu tarz konu görmekten bıktım, muhafazakar yetişmiş insanlar evlenene kadar beklemeli bence, çünkü kaldıramıyorlar. Ne yardan vazgeçiyorlar ne serden

Kocan utaniyor mu? Namus sadece kadına mi?Nur suresini okuyun bakalım.. tövbe et yoluna devam et

Böyle şeyler durduk yere gelmez canım usulüne göre gömülmeyen her cenaze hortlamaya mahkumdur diye bir söz vardır yaşanması gerekirken yaşayamadıklarınız aklınızda kalmış sizin ihanet ediyor hissini düşündüğünüz kişi eşiniz değilde sevgilinizdir belki de kimbilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…