- 30 Mayıs 2025
- 36
- 26
- 3
- 32
- Konu Sahibi papatyamgm1
-
onlar da konu aciyorlar iste kkya "25 oldum 30 oldum hala hic sevgilim bile olmadi" diye.
cok da normal bir sey degil
Ben yabbma... Ay parmaklarıma birşey oldu gerisini yazamadımAcil ne yapabiliriz bilemedim. Ama herkes yapıyor, yaptı o yaptıklarınızı. Belki daha fazlasını. Kafaya takılacak şeyler değil. Eşinizden öncesi için eşinize karşı sorumluluğunuz yok.
Siz neden “Hepimiz yaptık yapıyoruz”a bu kadar takıldınız anlayamadım. Bugün istatistiklere baktığınız zaman erkeklerin cinsel ilişki yaşama yaşı ülkemizde 13’e düşmüş durumda. 13 yaşındaki çocuk sizce 30 yaşındaki kadınla mı ilişkiye giriyor yoksa yaşıtı kızlarla mı? Bakın bu bahsettiğim cinsel ilişki. Bilinmeyen, söylenmeyen kim bilir neler var. 16 yaşında sürtünerek ilişkiye girmek herkesin yaptığı bir şey olmasa da o yaşlarda öpüşmek, elleşmek vs oldukça yaygın bir şekilde yapılıyor artık. 10 çocuktan 1’i yapmıyorsa 9’u yapıyor. Bunlar da cinsel temas demek. Yani siz yapmamış olabilirsiniz. Fakat nesil değişiyor, farklı bir bilinç var artık. 25 yaşında olup ilk sevgilisiyle evlenenlerin boşanma oranlarına hiç baktınız mı mesela? Ülkenin kültürü gereği biz sadece kulaklarımızı tıkıyoruz bazı gerçeklere. Genellikle cinsel aktif yaşlarında cinsellikten mahrum kalanlar evlendikten sonra bu heyecanları yaşamaya çalışıyor mesela bununla ilgili hiç araştırma yapmış mıydınız daha önce? Asla genelleyemeyiz tabii ki ama bunlar da baskıcı, ataerkil kültürün gerçekleri.Normal veya değil. Ülke gerçeğinden bahsettim. Türk toplumu böyle bir toplum olmasa konu sahibi rahatsız olup konu açmaz zaten. Herkesin yaptığı bir şey değil 16 yaşında sevgiliyle sürtünerek ilişkiye girmek. Hepimiz yaptık yapıyoruz demek ne kadar doğru?
Kocan utaniyor mu? Namus sadece kadına mi?Nur suresini okuyun bakalım.. tövbe et yoluna devam etArkadaşlar merhaba;
Bana durduk yere birsey oldu 9-10 seneki evlenmeden önce yaptığım şeyler aklıma geliyor.
Aklıma takılıyor Daralıyorum düşünmemeye çalışıyorum ama yok nerdeyse her dakika aklıma geliyor eşime karşı çevreme çok utanıyorum ne yapmam lazım bu vesveseden nasıl kurtulurum
Böyle şeyler durduk yere gelmez canım usulüne göre gömülmeyen her cenaze hortlamaya mahkumdur diye bir söz vardır yaşanması gerekirken yaşayamadıklarınız aklınızda kalmış sizin ihanet ediyor hissini düşündüğünüz kişi eşiniz değilde sevgilinizdir belki de kimbilirArkadaşlar merhaba;
Bana durduk yere birsey oldu 9-10 seneki evlenmeden önce yaptığım şeyler aklıma geliyor.
Aklıma takılıyor Daralıyorum düşünmemeye çalışıyorum ama yok nerdeyse her dakika aklıma geliyor eşime karşı çevreme çok utanıyorum ne yapmam lazım bu vesveseden nasıl kurtulurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?