- Konu Sahibi withamelie
-
Bisyler takmalari bencede gerkli. Ama masrafi ikiye bolmek bence en guzeli. Esyalar icin diyorum. Tek basina erkek tarfna yuklenilmeside kotu bence. Zaten durumlari varda biz aliriz derler. Ama yoksa sizden boyle teklif gitmesi guzel olur. Ayrica bence hersyin makulune gidilse abartilmasa gayet de kolay. Zorlastran bizleriz aslndaErkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.
Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.
Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Ben 2 kez kullandim kaldirdim tantanasi cok ya izgaralari cikar yika tembelim galiba ama ileride lazim olur belkide banaBen evde hergün kullanıyorum tost makinasini çok lazım bence
Bende size katılıyorum sırf 30 olmadan anne olmak adına o yükün altına girmek bana saçma geliyor. Evlılık oldıktan sonrafa masraf + ileride çocuk masrafı vs derken büyük bir boğaz darlığı oluyor uzun seneler çıkıp flort etmek bir yere kadar o konuda haklısınız keza uzun yıllar çıkıp evlenenlerin sonrasında ömrünün kısa oldugunu hepimiz biliyoruz ama bu zamanda maddiyatta önemli :/ iki gönül bir araya gelince samanlık seyran olur mu? Oda tartısılırŞuan evlilik için çok erken gibi görünüyor . Sen öğrencisin ,sevgilinin bir birikimi yok ,okul bitmeden bu kadar sıkıntının içine girmeye gerek yok bence .sevgilin biraz kendini toparlasin, sen de okuldan sonra azıcık kafa dinle ,gez,eğlen ,kendi paranı harcamanın keyfini sür . bunlardan sıkıldığın vakit evlilik düşün .aksi takdirde içinde kalan şeyler yüzünden evlilikten sıkılır, soğursun . İki kızım var ,30 a kadar evlendirmeyi düşünmüyorum. Büyüğü daha 6 yaşında .bana kalsa kimsenin derdini sıkıntısını çekmesinler de birgün evlenmek isteyecekler ,onun için de 30 yas şartım var :) 30 dan öncesi bana çok erken geliyor .ve insan 30a gelene kadar 60 gibi hissediyor .
Altın meselesine gelince ,miktar belirtmek bana göre çok ayıp .karşı taraf illa ki takar birşeyler .zaten durumları iyi değilmiş ,belirtilen miktarı yerine getiremezlerse hem üzülür hem bozulurlar .
Eşimin ailesi de hiçbir şey yapmadı. Ama eşimin belli bir birikimi vardı kalanıda bi şekilde hallederiz nasılsa diye giriştiğimiz iş malesef lüks şeyler seçmediğimiz halde hiçte evdeki hesaba uymamıştı:) Eğer annem fazlasıyla destek çıkmasaydı işin içinden zor çıkardık sanırım. Gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değilmiş..Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.
Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.
Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Aslında benzeşiyoruz :) Ben fazla eşyayı, ıvır zıvır cıncık, taş, süs püs hiç sevmem. Bende o kafadayım, bir tane olsun kaliteli olsun epey götürsün gibi düşünüyorum. Karaca’da çeyiz setleri indirime girmiş. 34 parça kahvaltı seti, 84 parça çatal bıçak, granit tencere vs.. O kadar çok düşmüş ki fiyatı.. böyle set almak mantıklı mı peki? Fazla ve gereksiz eşyaya tahammülüm yok. En çok işime yarayacak şeyleri almak istiyorum. Tavsiyelerin için gerçekten çok teşekkür ederim, çok güzel yazmışsın. Kafamda oluşuyor bir şeyler. Yoksa saf gibiyim, hiç bilgim yok bu konularda :)
Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.
Mehir vakfı var duydunuz mu hiç?
Gençleri evlendiriyorlar herşeyi karşılıyorlar :)
Bir araştırın derim
Ya gerçekten mi? Hiç duymamıştım. :)
Hemen bakacağım şimdi, çok teşekkür ederim
Ben işe giderken sabah kahavltı hazırlamaya üşendiğim için tost yapıyırum birde ekmek ısıtıyorumBen 2 kez kullandim kaldirdim tantanasi cok ya izgaralari cikar yika tembelim galiba ama ileride lazim olur belkide bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?