Evlenmek için doğru erkek olduğunu nasıl anladiniz ?

Sırf mantıkla olmaz , oldu zannedersin oldu gibi gelir , olmamıştır aslında.Beraber gülmek , beraber saçmalamak , yargılanmadan korkmadan deli deli konuşabilmek , dişinde maydonoz kaldıysa bile iğrenmeyeceğin , yanında istediğin kadar yemek yiyebileceğin , elini tuttuğunda hissettiğin şeyler seni mutlu eden biriyse olur bence.Ten uyumu el el tutuşunca bile anlaşılırmış ki tecrübelerim de onu gösteriyor.Yazdıklarım çok saçma ve çocukça gelebilir ama böyle düşünüyorum.İşin özü her halinle sevebileceğin ve seni her halinle sevebilecek biriyse olur bence.

Kırmızı giyen kadin belgeseli var.

14 yasinda evlenmek icin ogretmeni tarafından kandirilan sonrada asktan aklini yitirmis bir kadinin hikayesi anlatılıyor.

Kadın orada asksiz evlilik olur mu
Saman gibi birsey olur ,ben o insana gerizekali derim diyordu.

Kadini izledikten sonra düşündüm.
Evliligi bile mantikla yapacaksak birseyler yarim kalmayacak mi?
Evlilikte duygu çok önemli bencede.

sadece aşık oldum.
gözü kara herşeyi göze aldım.
aşık olduğum adam buna değdi ve hayal kırıklığına ugratmadi.
tam terside olabilirdi.
bunun bir kuralı olduğunu sanmıyorum.
evlilik şans işi sanki bilemiyorum.
mantıkla evlenende, aşkla evlenende, biraz mantık biraz sevgi ile yola cikanda bir gun ayrılabilir.
ortada karşılıklı bir his varsa anlamamaniz mümkün değil.
bizimki göz göze gelince ani bir sarsilma, etraftaki herşeyin bir anda soyutlasmasi,
el ele dokununca direk elektrik çarpması olarak yaşanıyordu:KK37:
önemli olan sizin bakis aciniz ask siz olmaz diyorsanız onceliginiz etkilenmek olacak
mantık diyorsanız oncelikleriniz daha farklı olacak.biri yanında diğerini getirse ne ala,
ama ikisini birden hesaba katarak bir ilişkiye başlamak çok zor.illaki bir tarafiniz daha ağır basiyordur.
hayatiza neyin yön vereceğini siz sececeksiniz ama ne yasayacaginizi zaman belirleyecek.
hayırlısını istemek bu yüzden bu kadar önemli demekki.:KK35:

Eski sevgilim icin evlenecegim adam bu diyordum ama olmadi nasip. Bence anlasilir diye dusunuyorum ama genede bende buradaki yorumlara bakacagim ☺

Mantıklı aşk diyorum ben yine.. Asgaride de olsa aile, kariyer, para vs konularinda kafaya yatmali, sırf seviyorum diye kültürü, ailesi, görgüsü bilgisi uymayan biriyle de olmaz/olmamali..
Öte yandan, kör kütük olmasa da mutlaka duygu olmali, çekim ve heyecan olmali..
Tabii bunlar benim evlilikten beklentilerim.. Herkesin önceliği ve olmazsa olmazı farklıdır..

Eski sevgilim icin evlenecegim adam bu diyordum ama olmadi nasip. Bence anlasilir diye dusunuyorum ama genede bende buradaki yorumlara bakacagim ☺
Aynı ben :halay: Birde ben ilk görüşten itibaren demiştim bunu olmadı.

Valla ona bakarsaniz hicbir erkekle omur gecmez de
Geciriyoruz iste napalim
Ondan ona ondan ona gitmek hayat tarzim olmadigi icin

Ben evlilikte cok zor bir insan degilim,cok fazla olmazsa olmazim yok. Hayatimda grilere de yer var. O yuzden cok zor karar verdim bu adamla evlenirken diyemem. Onun da kusurlari var benim de kusurlarim var. Hayatima mudahale etmedigi surece,zevklerime saygi duydugu surece evli olabiliriz sakincasi yok ;)

Ben eşimle ne olursa olsun evlenmeliyim diyordun hep hep onunla sarılıp uyumanın hayalini kurardım ailesi çevrem bırak onu ayrıl ondan koca olmaz diyordu ama ben deli gibi istiyordum onunla olmayı bana dokunsun istiyordum mesela. Nikah masasında çevrem ve arkadaşlarımın gözümün içine baktığını biliyorum hayır de gidelim yakma kendini diye buna rağmen görüyordum bir şey vardı bu adamda hiç tereddüt etmedim evet derken aklımdan kalbimden yalnızca onunla aynı evde olmak geçiyordu. Şuan çevrem iyi ki evet demişsin diyor. Hayatımda başka adamla olamazmışım.
Bu da değişik olmuş. Niye cümle alem bu adama karşıydı ki? Nesini görmüşler? Nikah masasına oturmuş bir kadının hala hayır diyerek kalkmasını umut etmek için epey ofsaytlik bir durum olması lazım.

Eşim benden yaş olarak büyük süper romantik bir ortamda açıldık birbirimize sonra direkt ben öyle uzun yıllar sevgili olmak vs hoşlanmam. Seninle evlenmek isterim. Eğer yaşım küçük, okulum bu sene bitti maaşımı bir sene yedim içtim gezdim doymadım biraz daha bekar gezicem ben daha evlenmeyi düşünmüyorum dersen hiç başlamayalım dedi lapss diye :)

Afalladım ben bi düşüneyim madem dedim ama o özgüveni, kendin emin oluşu beni çok etkilemişti.

Maddi olanaklar bence çok önemli lütfen yanlış anlaşılmasın sadece maddiyat değil ama bir çok şey maddiyat. Evimi geçindirecek mi? Gördüğümden geri kalacak mıyım? Ev araba durumu nasıl?? Kirada olacaksam öder mi? Çünkü kimse dert sahibi olmak için evlenmez iyi standartta olan hayatını korumak ya da bir tık üste taşımak için evlenir. Bir eş değil bir hayat seçiyoruz bence.

Beni kısıtlıyor mu?? Maaşımın hesabını yapıyor mu?? Bana kıymet veriyor mu?? Heycanlanıyor muyum? Aşk, tutku var mı? Ayaklarım yerden kesiliyor mu?? Bana davranışları nasıl?? Ailesi nasıl ?

Bu tarz şeyleri kendinize sorun olumlu cevaplar çoğunluktaysa olur.
Bence çokca vakit geçirip, erkek arkadaşlarıyla iletişmi nasıl?? Çocuklarla iletişimi nasıl? Yaşlı biriyle kurduğu diyalog nasıl?? Hanım arkadaşlarına davranışları nasıl ? Gözlemlemek gerekiyor bence.
Ve insan geçrekten hissediyor o doğru kişiyi.

Bu da değişik olmuş. Niye cümle alem bu adama karşıydı ki? Nesini görmüşler? Nikah masasına oturmuş bir kadının hala hayır diyerek kalkmasını umut etmek için epey ofsaytlik bir durum olması lazım.
Eşim alkol alıp bar kulüp her türlü mekanda gezen bir erkekti. Etrafında onun gibi bir tayfa vardı deli gibi para harcardı önüne yemeği giyeceksini gelen bir erkekti. Ailesi biz bile başa çıkamıyoruz para yemesi rahata alışkın olması sen asla dayanamazsın diyordu ayrıl bile dediler. Çevremde keza öyle. Fakat şuan o bar bar gezen para yiyen rahata alışkın adam ev süpüren ve lavoba ovan bir adam oldu:-)

Kızlar teşekkür edeirm hepinize.bir hoslaanti var ama daha çok mantigima uyuyor

31 yaşında evlendim artık ilişkilerden yorulmuştum ve eşim bana aşık olmuş açıldı evlenme teklif etti ,
3 ay içinde evlendik , ne kadar kavgada etsemde onunla evlendiğim için şükrediyorum allaha ,

o his allah tarafından geliyor zaten insanın içine ,

Kızlar merhaba . Bugüne kadar konuşup görüştüğüm kişiler oldu ama kısmet değilmiş . Bi şekilde anlaşamayıp görüşmeyi kestim hep.25 yaşındayım artik hayatıma giren kişi evleneceğim kişi olsun istiyorum . Görüşmek isteyenler de var ama sütten ağzım yandı benim de .Sadece 2 senedir arkadaş dediğim insan bugün duygularını açıkladı çok kafam karıştı benim de .Sadece mantık yeterli mi evlenmek için düzgün bi insansa .Evliler nasıl karar verdiniz ,tamam bu adamla omur geçer dediniz?

Beni sevdiğine emin olduğum, hayatta en çok bana değer verdiğini düşündüğüm biriyle evlendim.
En başta bana olan aşkına saygı duyduğum için başlamıştım. Sevgililik dönemimizde tanıdıkça aşık oldum. Sadece mantık yetmez mantık+aşk lazım heyecan lazım diye düşünüyorum.
Arkadaş olabilmek eş olabilmenin temel gereksinimlerinden bence. Belki arkadaşınıza daha farklı bir gözle bakmayı deneyebilirsiniz. Öyle bakınca daha önce fark etmediğiniz başka birini görürsünüz belli mi olur

İlk buluştuğumuzda onu uzaktan gördüğümde saçları sapsarı parlıyordu takmış gözlüğünü baya havalı bir tipti dedim bu adam bana ısınmaz uyuşmayız. Kahvaltıya gitmiştik ilk o havalı gıcık tip ben kahvaltıda kalanları kedilere verirken kalan ekmekleri kuşlara doğramıştı :) beni o hareketi etkilemişti merhamet en güzel duygu. Arada kavga da etsek çok güzel bir adamla evlendiğim için mutluyum. Yani ilk gördüğümde bunla evlenicem diye bir his olmadı hatta ben nasılsa evliliğe gitmez diye çok süründürmüştüm zamanında.

hem mantik hem sevgi... ask degil sevgi.
ben sevdigim adamla evlenmeye karar verdim. Ama cikmaya basladigimiz zamanlar "sadece" mantik uyumu vardi- tanimadigim adami sevemzdim sonucda. tanidikca sevdim ve sevdikce hayat planlari kurmaya basladim. evlenmek icin görüsmedigim icin ikimizde dogal davrandik ve su yolunu buldu.

not: Ask, sevgi, mantik... hepsi uyasa bile insanlar zamanla ayrilma karari alabiliyor. ben 2 sene önceki kadin degilim, degistim, büyüdüm, fikirledim, isteklerim, beklentilerim degisti... aynisi nisanlim icinde gecerli... biz beraber büyümeyi basarabiliriyoruz ve en önemlisi bu. bugün mantigina uyan yarin uymayabilir... bundan yola cikarak kriterlerini kendin belirle

Eşim alkol alıp bar kulüp her türlü mekanda gezen bir erkekti. Etrafında onun gibi bir tayfa vardı deli gibi para harcardı önüne yemeği giyeceksini gelen bir erkekti. Ailesi biz bile başa çıkamıyoruz para yemesi rahata alışkın olması sen asla dayanamazsın diyordu ayrıl bile dediler. Çevremde keza öyle. Fakat şuan o bar bar gezen para yiyen rahata alışkın adam ev süpüren ve lavoba ovan bir adam oldu:-)
Bu nasıl oldu :)

Bu nasıl oldu :)
Aslında çok anlamadım nasıl olduğunu kimse de anlamadı ama eşim değişmeye meğilliymiş sanırım. Benim mutsuz olursam kat ve kat mutsuz edeceğimi bildiği için belki de.:-) hep sen mutlu olmayı hakediyorsun der aslında kendisi için :-) şimdi yaz olduğu için küçük bir ilçe burası erkekler hep parklarda oturur çıkma dersem tamam deyip oturuyor:-)

Back
X