Evlenmek için şafi mi olmak zorundayım??

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Delirmek üzereyim artık.Erkek arkadaşımla kaç gündür bunu tartışıyoruz.Kendisi şafi ben hanefi.Beni sinir ediyor sürekli.Şafi olman gerekiyor deyip duruyor.Bende değişmem diye diretiyorum.bu konuda bilgisi olan var mı??Ne yapmalıyım yardım edin :(

Delirmek üzereyim artık.Erkek arkadaşımla kaç gündür bunu tartışıyoruz.Kendisi şafi ben hanefi.Beni sinir ediyor sürekli.Şafi olman gerekiyor deyip duruyor.Bende değişmem diye diretiyorum.bu konuda bilgisi olan var mı??Ne yapmalıyım yardım edin :(

birbirinizden çok farklı şeyleri yokturki şafi ve hanifinin bun hangi gerekçe ile istiyor

İslamda kadın kocasının mezhebine tabidir, sen değiştirmem desende evlendiğinde şafi mezhebi üzerinden hüküm verilir. Seçmek ya da değiştirmemek söz konusu değil maalesef

Bende hanefiyim esim safii, pek zorluk cekmiOruz sadece sadece abdest aldiktan sonra ona dokunursam herhangibi bir sekilde yeniden almasi gerekiyor :)) pek bir ayrimciligi yok aslinda takma kafana. Bizim anlasamadiginiz tek nokta ben köpekleri cok severim oksarim vs vs ama onlara gore köpek haram dokunmak yasak.. Esim bunu takmasa bile onun cevresiyle bu konuda zorluk yasiyoruz malesef :(

İslamda kadın kocasının mezhebine tabidir, sen değiştirmem desende evlendiğinde şafi mezhebi üzerinden hüküm verilir. Seçmek ya da değiştirmemek söz konusu değil maalesef

ama ben bunu bir imamla konuştum ve gerek olmadığını söyledi.
geçmek zorunda değilmişim.

ne alakası var ya
kocanın mezhebinde olman şart değil diye biliyorum ben

evlenme bence daha şimdiden baskılara başlamış
sen mezhep değiştirirsen senin ailen de karşı çıkabilir o zaman kendisi mezhep değiştirsin çok istiyosa
saçma ve bencilce bi tavır bence

Son düzenleme:
Bende hanefiyim esim safii, pek zorluk cekmiOruz sadece sadece abdest aldiktan sonra ona dokunursam herhangibi bir sekilde yeniden almasi gerekiyor :)) pek bir ayrimciligi yok aslinda takma kafana. Bizim anlasamadiginiz tek nokta ben köpekleri cok severim oksarim vs vs ama onlara gore köpek haram dokunmak yasak.. Esim bunu takmasa bile onun cevresiyle bu konuda zorluk yasiyoruz malesef :(

Ama kendisi bu konuda çok ciddi sen geçmezsen evlenemeyiz ki diyor.Ben bunu niye bu kadar çok istediğini anlamış değilim.

Muhtemelen bu konuda ailesi baskı yapıyordur. zor bi durum :(

Ben Hanefi sevgilimse alevi simdi evlenince ben alevi mi olcakmisim hic haberim yoktu. Kadinsan dini inancini bile sana sormuyorlar demek ki.dertlendim birden....kadin olmak ne kadar degersiz su hayatta.

Ben Hanefi sevgilimse alevi simdi evlenince ben alevi mi olcakmisim hic haberim yoktu. Kadinsan dini inancini bile sana sormuyorlar demek ki.dertlendim birden....kadin olmak ne kadar degersiz su hayatta.

İslam da kadının hükmü geçersiz :) Ece Temelkuran'ın kitabında okumuştum beni seven bir Allah istiyorum gibi bir söz vardı çok hoşuma gitmişti. Şu konuştuklarımız ne kadar da boş.. İslam'ın yanlış öğrenilmesinden ve öğretilmesinden kaynaklı bunlar..

Son düzenleme:
Muhtemelen bu konuda ailesi baskı yapıyordur. zor bi durum :(

Hayır annesine de sormuş bir sorun çıkmaz demiş ama bilmiyorum.Kendisi şafiliğin gereklerini yerine getirmediği halde benim geçmemi istiyor.Ben böyle zorlamaları sevmiyorum.Diretmesi beni çileden çıkarıyor zaten.İstemediğim bir şeyi yapmamı istemesi.İlerde çocuk konusunuda çok düşünüyor çocuk kesinlikle şafi olacak diyor.Şimdiden belirliyor herşeyi.Canımı sıkan noktada bu.Seni çok seviyorum ama sen beni sevmiyorsun,sevsen şafi olurdun diyor birde.Gel de sinirlenme

Eşinin mezhebinden olma şartı yok diye biliyorum. Ayrıca evlenince drek onun mezhebine tabi olmuş da olmuyorsun. Din farkı değil ki bu mezhep farkı çokda büyütülcek bi olay değil. Şafiler hanefiler le evlenemez diye bi kanun da yok nişanlın neyi bu kadar dert ediyo. O zaman açık açık sor neden diye geçerli bi açıklaması varmı bakalım, yoksa sadece etraf baskısı yüzünden mi istiyor. Çok ısrarcı olursa evlenemeyiz derse tamam evlenmeyelim o halde sadece bunun için benden vazgeçiyosan yolun açık olsun de bakalım ne dicek

Mezhep, dinin hayata geçmesi, uygulanması biçimidir. Asıl olarak mezheplerin kaynağı Allah'ın kelamı Kur'an'la, Peygamberimizin sünneti, hadisleridir. Mezhepler, başta ibadetler olmak üzere dinî hayatın uygulamasında karşılaşılan ayrıntıları belirler.
ve bir alevı ıle hanıfı bile evlenıyorlarsa mezhep değişikliği yapadan siz neden yapıyorsunuz anlamadım( alevı hanifii daha farklı oldug için söyledim sadce)

ama ben bunu bir imamla konuştum ve gerek olmadığını söyledi.
geçmek zorunda değilmişim.

Herkesin din bilgisi bir değildir, doğru kaynaktan araştırmak gerekir. Benim okuduklarım böyle diyor ama tabi hiç birimiz din alimi değiliz. Tek bir imama sormakla sınırlı kalma, bence biraz genişlet araştırmanı çünkü din bilgisi derin olan hocaların bile görüşleri bazı noktalarda farklılık gösterebiliyor.

Diyanet'in "Alo 190 Dini Danışma hattı"nı arayarak net bir bilgi alabilirsiniz.

Hayır annesine de sormuş bir sorun çıkmaz demiş ama bilmiyorum.Kendisi şafiliğin gereklerini yerine getirmediği halde benim geçmemi istiyor.Ben böyle zorlamaları sevmiyorum.Diretmesi beni çileden çıkarıyor zaten.İstemediğim bir şeyi yapmamı istemesi.İlerde çocuk konusunuda çok düşünüyor çocuk kesinlikle şafi olacak diyor.Şimdiden belirliyor herşeyi.Canımı sıkan noktada bu.Seni çok seviyorum ama sen beni sevmiyorsun,sevsen şafi olurdun diyor birde.Gel de sinirlenme

beni seviyosan hanefi olursun yoksa evlemeyiz de sen de niye altta kalıyosun ki
çok bencil bi nişanlın var
bence evlilik konusu tekrar düşün

tanıştığınızda bu fikirlerini söylemiş miydi
madem illa şafi bi eş istiyo annesi bulsun kendisine birini
neden evlilik aşamasında böyle birşey şart koşuyo önceden fikrini alsaydı ya

Canım yapacağı şey çok basit. Kendine şafiliğin gerektirdiklerini yerine getirebilecek ailesiyle sorun yaşamicak bir kız bulucak. :( Ayrıca anladığım kadarıyla pek farklılık yok. Olsa bile seni değiştirme çabası saçma olan. Madem kendi mezhebinden olmayan bir kızla evlenemicek baştan kimseyi üzmeyecekti. Sen sonuçta onun şafi olmasını nasıl kabullendiysen o da kabullenmek zorunda. Ayrıca çocukları da bu mezhep olaylarından uzak tutmakta da fayda var. Çocuk konuları çok zor. Eşin hem kendi yerine getirmiyo şafiliğin gerekliliklerini hem de çocuklarn yapmasnı istiyor. Kendi oturtamamış zaten bir şeyleri içinde o.

Bizde de böyle karışık bir durumlar var da. Eşim zor kabullendi. Sonuçta ikimiz de dini vecibelerimizi yerine getirmiyoruz. Gerektiğinde ailemizle o ortamlarda bulunuyoruz. Ve böyle zamanlarda susup oturmak ailelerin gönlünü etmek bize öğretmeye çalıştıklarına haklısın demek diye düşünüyorum. Onun dışında inancımızı içimizde yaşayalım diyorum ev içinde. Çocuklara da bir Allah sevgisi öğretmeyi iyi insan olmayı dürüst olmayı temiz kalpli olmayı öğretelim başka şeylere girmeyelim diyorum. türk erkeğinin doğası gereği baskın olan taraf olmak istediğindn oluyor sanırım. Eşitlenmeyi zor hazmediyorlar. Ama biz hallettik. Umarım siz de orta yolunu bulursunuz canım.

İslam da kadının hükmü geçersiz :) Ece Temelkuran'ın kitabında okumuştum beni seven bir Allah istiyorum gibi bir söz vardı çok hoşuma gitmişti. Şu konuştuklarımız ne kadar da boş.. İslam'ın yanlış öğrenilmesinden ve öğretilmesinden kaynaklı bunlar..

Biz Allahin bizi sevdigini biliyoruz ama erkekler bunu nasil bugune kadar kendi islerine gelen sekliyle bize dayatmislar bunu anlayamıyorum.

çok ilginç. inandığınız Allah bir, Kitap bir, Peygamber bir...

ufak farklı yorumlamalar var arada, ne gibi bir sorun olacağından korkuyor ki?

Back
X